Přejít na obsah

Příliš vysoká spotřeba 2.0 TDI PD


mijana

Doporučené příspěvky

Tak mám zapůjčený jinou váhu vzduchu a po 200km bych snad řekl, že to žere i víc, než předtím, ale je to ještě krátká doba a hlavně to chci měřit ne podle kompjůtru, ale podle nájezdu. Dnes se mi však při cestě z hor rozsvítila kontrolka výfukových plynů, tak jedu zítra na VAG. Snad to bude nějaká pytlovina, jinak mě už klepne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji Pawouku za vysvětlení pro Jaave :)

 

Použil jsem oficiální název kontrolky. Kdyby si ten google používat uměl, tak to zjistíš :)

Jinak napojeno na VAG a řídící jednotce vadí váha vzduchu, kterou jsme tam na test dali. Chyba vynulována, objednám novou váhu a jak dojde vyměním.

Pozn.: S "testovací" váhou jsme udělali stejné testy jako s moji předchozí a reálná hodnota oproti "žádané" se liší v řádě desítek (870 reálných vs. 850 žádaných). Moje pro informaci házela téměř 2x tolik. Během 200km je znát lepší chod motoru při akceleraci, spotřebu budu řešit později, tu za 200km nezjistím. Uvidím kolik najedu na nádrž....

Jak bude nová váha, tak to bude chtít aspoň 2 měsíce aby se to "zajelo". Ještě zajímavostí je, že podle grafu sání turba se mu nelíbil propad při cca. 1800 otáčkách. Přirovnal to nachipovanému autu, ale nedával by tomu velkou váhu. Kdybych chtěl, můžu mu dát řídící jednotku a s jakýmsi borcem by se mrknul, cože v té řídící jednotce je.... Protože to dělalo jak s "testovací" tak s mou starou váhou vzduchu.

 

Zatím čauec :)
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím v novém roce,

 

včera jsem nechal vyměnit váhu vzduchu za novou (original bosch) a večer ji rovnou "otestoval" cestou na letiště do Vídně.

 

524km (tam i zpátky) - průměrná rychlost 85km/h (cestou tam jsem chytl sníh, ale zpátky si to už jel po dálnici 140km/h +-
Předtím jsem natankoval plnou (do "zacvaknutí") v místě bydliště Vervu na Benzině a po příjezdu domů jsem dotankoval opět do "zacvaknutí" a při 30,5 litrech mi vyšla spotřeba 5,8l/100, palubák ukazoval 6,3l/100. Při cestě tam jsme jeli ve dvou a 15kg zavazadlem, zpátky jenom já.

Což není úplně strašný. Každopádně při 169.5xx km se mi při zrychlení na 5. a 6. rychlostní stupeň už ozývá dvouhmotový setrvačník nebo opět vstřiky, protože mi NEPRAVIDELNĚ při akceleraci zavibruje auto.

 

Mno uvidíme časem, co ta váha vzduchu pomohla. Chci si koupit VAG z aliexpres, abych si mohl některé testy dělat sám a nemusel tím neustále někoho "prudit".

Mějte se :)
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Čauec,

 

ještě jsem to moc neprotáhl od výměny váhy, protože se mi dostavily problémy se vstřikama (podfukování). Od pátku opraveno a auto už jede tak jak má. Protože mi palubák kecal i při cestě do Vídně a zpátky (0,5l víc), neberu v potaz hodnoty, které ukazuje, ale do Brna jsem jel teď 2x klidnou jízdou (110km/h průměrná) za 5,8 dle palubáku a když jsem bral kámoše z Brna a jel těch 120km/h průměrnou, tak jestli 6,2l/100. No určitě to je míň. Hlavně teď jsem spíše delší trasy a mám najeto přes 600km a ukazuje mi to ještě 340km dojezd, takže kdybych udělal 900km a víc na nádrž tak jsem spokojenej. Těch 800 km co jsem najel byl fakt opruz. Asi by se to dalo ještě stáhnout, ale asi to fakt nemá cenu řešit. Za 5l s tím prostě jezdit nebudu. V létě nasadím 225/45/17 papuče, zvedne se to zase o půl litru a nic s tím nenadělám :D

Příští týden pojedu Budapešť a zpátky po dálnici (930km tam i zpátky) s naloženým autem, tak bych byl rád, kdybych to ujel na nádrž.

 

Dám vědět..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Čauec,

 

včera jsem jel Budapešť a zpátky (915km). Tam jsme jeli ve 3 a zpátky ve 4 lidech + 35kg zavazadlo. Průměrná rychlost okolo 110km/h a spotřeba podle výpočtu (nádrž/nádrž) 5,6l/100. Natankoval jsem před výjezdem plnou (cvaknutí pistole) a při 915km jsem měl ještě 105km dojezd. Takže paráda. Na plnou nádrž bych těch 1000km udělal, což je sakra dobrý :)

Jestli se projevuje nová váha vzduchu nebo pomohla oprava podfukujících vstřiků nevím, ale jsem spokojenej.

 

Zdarec

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...