Přejít na obsah

Koupě Octavie II


Lancelot

Doporučené příspěvky

To je právě to co člověk nikdy neví, já přemyšlel že tak max tych 230 tis ale za tuhle částku slušnou Oll neseženu. Ale to se spíš odvíjí od toho jaká bude nabídka. Vždycky je lepší si pak připlatit kdyby se naskytlo něco lepšího. mě tady vrtaj ty motory. co se prostě kazí na těch dvoulitrech, vím o turbu a praskajicích hlav, jak to je?

Pokud já vím tak byly problémy u modelu okolo roku 2005, co jsem se dočetl a slyšel tak ve slévárně udělali špatnou slitinu a proto ty

hlavy měli údajně praskat. Myslím že se takto vyjádřila automobilka s tvrzením, že se to již nebude opakovat (tenkrát praskla hlava také novinářům

v dlouhodobém testu). Když jsem si 2.0 TDi kupoval tak mi moje známá co dělá ve VW řekla ať se toho nebojím že se to již vyřešeno.

Co vím tak tady na fóru byly asi 4 případy prasklé hlavy. Motorů se prodalo tisíce a stále jezdí . Tím nechci zlehčovat zkušenosti lidí kteří si s tímto

motorem užili svoje. Bratr má ve firmě 3, mají najeto okolo 200.000 a prý šlapou skvěle. Já sám jsem s tímhle motorem max. spokojený, jediné

co mi vadí je že se v zimě déle ohřívá a já jezdím hlavně krátké trasy. Zatím nelituji že jsem si ho vybral ale může se stát cokoli.....

Každopádně koupě ojetého neznámého auta je vždy sázka do loterie a nedá se vlastně počítat na kolik ty následující km vlastně vyjdou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Ahoj, uvažuji o pořízení nového auta a moc se mě líbí Škoda Octavia II. Párkrát jsem se projížděl s 1,9 TDi a myslim že pro moje požadavky je to plně dostačující.

Nerad bych při výběru něco podcenil a nenechal se napálit...

Potřeboval bych od Vás rady na co a jak se kouknout, kam se podívat a co jak poznat při výběru staršího vozidla...

Chtěl bych něco od roku výroby 2005 a pokud možno Kombi.

Ted mám zrovna pár nabídek, a tak se chci poradit než to půjdu skouknout.

Mám ve výběru i jednoho automata. Automat by se mě líbil, jezdím dlouhé cesty a má to tempomat což je podle mě super kombinace.

Jen mě půlka lidí říká že automat je dobrej a další půlka že je špatnej atd. Tak opravdu nevim...

Co by jste mě kdo poradili???

PS: bavíme se o autech který by měli najeto tak do 160 000km. Uvítám i nákej tip na vyzkoušeného prodejce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj...připomíš mi sám sebe asi tak před dvěmi měsíci...byl jsem ve stejné situaci...co je lepší jestli manuál nebo DSG ti neporadím,ale řeknu ti co si zjistit...

V autorizovaném servise Škoda si podle VIN zjisti servisní historii vozidla a na koupi si vem někoho kdo tomu rozumí skutečně dokonale...není od věci si s sebou vzít tester tloušťky laku...vyloučíš bourané vozidlo...neber jako bernou minci servisní knížku a km na budíku,vše se dá zfalšovat...autobary se zřejmě předhánějí kdo více stočí km...není vyjímkou narazit na kdysi totálně zdemolované auto prodávané jako nehavarované,tak na to pozor.

Snad jsem tě neodradil nebo nezastrašil,to jsem neměl v úmyslu,ale taková je realita. Určitě se najdou ale kvalitní a prověřené vozy, tak jako spolehliví a poctiví prodejci.

HLAVNĚ KOUPI NEUSPĚCHAT !!!

Editováno: , autor: Jiří Zubek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim....

před 4 měsíci jsem také OII pořizoval a docela jsem trochu nalítnul ... Bylo to kupováno z AUTO PLUS přímo od jednoho prodejce.

Takže se podělím s pár nedostatkama, který určitě nemá každá OII, ale lepší je o nich vědět :)

Co mi nejvíce dalo zabrat bylo to, že byla orezlá kapota ze spoda, když ji otevřeš (byla na reklamaci vyměněna).

Potom byl díky těsněním dveří vybroušený lak vnitřního prostoru a nejhorší to bylo na zadních lemech blatníku (opraveno také na reklamaci).

Jako další je problémový dvouhmotový setrvačník, který dělá docela kravál. Nevim jak je to u manuálu, ale u DSG asi odchází častěji.

Já mam DSG, neni to špatný automat, ale jelikož mam více zkušeností s automaty, tak znám teda lepší :) ...

Jinak OII neni špatné auto, ale myslim si že za ty peníze je dost poruchové, ale to podle mě patří k dnešní době, že auta už nejsou tak kvalitní jak bývaly dříve.

Tak přeji hodně štěstí při výběru auta ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc děkuju za rady...

Ten tester laku musim zjistit jestly sio ho mám kde vypůjčit. Jinak při koupi vozu mám známýho co dělá v autorizovanym servisu Škoda kterej mě může prověřit to VIN číslo. A při koupi mě domluví jednoho staršího mechanika kterej semnou bude ochotnej auto skouknout, projet atd.

Úplně mě zaráží jak stále žiju v omylu, protože už několik lidí mě říká jak koupilo auto které bylo v označeno jako Auto-plus a pak je to nakonec opak všeho co prodejce uváděl Od kilometrů počinaje, po nikdy nehavarováno konče.

Já měl zatim vždycky manuál, nedávno jsem měl ale na dovolenou půjčenou Octavii 2,0TDi v automatu a dost jsem si na to zvyknul... Nešlo ani o ten motor, ale o tu pohodu při jízdě. Ještě k tomu ten tempomat a fakt bezvadná věc...I do města se mě to zdálo dobrý, zůstal jsem v koloně na Barandáku a stim automatem jsem si pokaždý řikal jak nemusim při každym popojetí drásat spojku...

Ještě mě tak napadla otázka... Jakou podle Vás má tenDSG automat životnost??? Mě se ted má ozvat ten kamarád ze Škodovky že by tam měli za dobrou cenu nákej bejvalej služebák v automatu. O prvního jsem přišel jenom proto že měl najeto 256000km a nikdo mě neřekl jestly to koupit nebo nekoupit...

Ted prej tam bude druhá podobná šance, ale už to bude mít najeto 180000km. Tak nevim nevim... Bude rozhodovat cena a stav...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny,

uvažuji o koupi jeté OII Combi 1,9TDI, ročník od 2006 a cena cca kolem 300 000,- v max. vybavě.

Takové vozy mají za tuto cenu najeto cca kolem 120 000tkm.

Slyšel jsem, že většina autobazarů u nás jsou podvodníci (hlavní stáčí km a bourané prodávají jako NEbourané).

Tak jsem uvažoval jestli nebylo by dobré se zaměřit na auta z operatívních leasingů, kde je jasná serviska (sice papír všechno snese) a tím pádem historie vozu.

Jedíný problém vidím, že nikde není napsané jak se s tím vozem jezdilo :feve: , což je taky problém vozidel z operativních leasingů.

Napište jaky máte na tyto vozy názor... S čím bych měl počítat (s jakými riziky) při koupi takové vozidla?

Našel jsem firmu co tyto vozy prodáva ve velkém ALD Automotive. Máte na tuto firmu nejaké reference.

Díky za názor.

Editováno: , autor: Honest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nekoupíš auto od známého nebo tobě známé auto, vždy je to loterie.

Z bazaru bych po zkušenostech (tachometry, bouračky, plechy apod.) nikdy nic nekoupil. Hledal bych zabavené leasingy (csobleasing.cz) apod. Operativní záleží opět na uživateli auta, není to jednoznačné :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nekoupíš auto od známého nebo tobě známé auto, vždy je to loterie.

Z bazaru bych po zkušenostech (tachometry, bouračky, plechy apod.) nikdy nic nekoupil. Hledal bych zabavené leasingy (csobleasing.cz) apod. Operativní záleží opět na uživateli auta, není to jednoznačné :(

Díky za názor

ten csobleasing.cz je neco podobného jako

ALD Automotive, který asi patří pod fin. skupinu, kde je KB ( odkaz na ALD )

má někdo ALD Automotive zkušenost... hlavně jde o serioznost.

Jinak sorry jak jsem si díval na forum, tak podobné téma tady už bylo v této diskuzi

Nevím jestli to není úplně mimo,

ale co by se cca mohlo měnit (opravovat) u auta, které má najeté cca 150 000,-. Berte, že přechozí majitel dal autu pořadně nešetrně zabrat.

Klidně napište seznam dílů a orientační ceny co se často mění ať vím do čeho jdu.

Díky za vyjádření.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Nedávno (v červnu) jsem řešil podobnou situaci - koupi auta. OII byla největší favorit, Roomster taky, ale vzhledem k poměru cena/výbava/najeté km jsem se pohlížel i po jiných značkách. To té doby jsem měl prakticky jen Škodovky (všechny služební) - Octavia I SDI, OCtavia I TDi 66kW, Octavia I TDi 66kw Combi, Roomster 1.4 16V. Chtěl jsem koncernový auto, tak ňák jim věřím, každej to v ČR umí opravit atd. Volkswageny byly drahý, Škodovky taky, nebo měly slabou výbavu. Tak jsem se koukl po Seatu. No a teď mám doma Toledo III 1.9TDi 77kw. Mělo najeto 30400 km, r.v. 6/2006, auto klima, TCS, ABS, 8 ABG, tempomat, mlhovky, hliníková kola, kotoučové brzdy na všech kolech, super sedačky, loketní opěra, ucházející origo rádio, tmavý skla od B sloupku dozadu, vypínatelný ABG spolujezdce, servisní knížka, po 1. majiteli v ČR. Kufr to má docela velkej. A cena byla 285.000,- Kč. Zatím jsem najel 9.000 km a maximální spokojenost. Jo a super design :) Měl jsem ho v servisu aby to prohlídli, a výsledek .... stav nového auta :)

SEAT OLÉEEEE :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Sorry za OT, několik srovnávacích testů Octavie a Focusu jsem našel, ale jen první generace, nebo generaci poslední. Dvojkovou se mi prostě najít nepovedlo, takže se zkusím zeptat těch, kteří tomu rozumí:

Mám na nový vůz 240 000 a za to se dá pořídit:

- Octavie Combi 2, 1,9TDi, Rok 2005, najeto cca 150k, Manuální klimatizace

- Ford focus2 Combi, 1,6TDCi, Rok 2006-7, najeto 120k, Automatická klimatizace

Dle tabulek je Octavia delší a má větší kufr, Focus je zase širší a vyšší. Třída je to stejná. Kdybych koupil Octavii, tak vyčerpám veškerou hotovost a díky manželce na mateřské, nemám kde sehnat další peníze nejbližší 3 roky (s menšími investicemi do údržby počítám, ale nové turbo nezaplatím) a to již budu muset shánět i dle parametrů, zda má zimní sadu kol, na které odjedu aspoň sezónu. Focus se dá pořídit novější a v lepší výbavě o 30k levněji, takže zbyde na výměnu rozvodů a případná záloha na neočekávané.

Takže rozum hovoří pro Focuse, srdce pro Octavii. Poradí mi prosím někdo a podá argumenty? Navrhne někdo něco jiného? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim ....mám OII r.v.2005 a asi už bych osobně do škodovky nešel ....

Ford by mi nesměl do baráku :) ...

Ale do čeho bych dneska šel, i když je to starší model, tak do BMW 320d combi kolem roku 2001 - 2003 .... JE to hodně silný a spolehlivý motor (150 kobylek) a to o koncernových motorech bohužel říct nemohu ... Jezdil jsem s nim a jízda je opravdu o něčem jinym než s novější Octavií ...

Hlavně je výhoda to, že se nemusí dělat rozvody

Ale je to čistě jenom muj názor, nechci tady nikoho přesvědčovat

Editováno: , autor: RemyZero
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem rád za každý tip. Chci jezdit s rodinou další 4 roky, takže mi připadá takto starý vůz již moc starý. Nemají bavoráky náhon na zadní?

Samozřejmě BMW je zadní náhod...ale s dnešníma asistentama vyjedeš uplně stejně jako s předkem...

Jezdil jsem v zime s mercedesem S classe (má také zadní náhon) a vyjel jsem uplně všechno a to jsem to opravdu hodně testoval ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem rád za každý tip. Chci jezdit s rodinou další 4 roky, takže mi připadá takto starý vůz již moc starý. Nemají bavoráky náhon na zadní?

240tis není větší problém sehnat OII combi elegance kolem 100tis najeteho. Ale to jen tak BTW, jen abych upresnil moznosti.

Jinak na tvém místě bych nekupoval ani jedno a to z důvodu tvojí situace. Raději bych se snížil ke koupi fabie combi, ktera ucel splni stejne dobre a zbyde pak mnohem vice na vyssi zivotni standard ktery prave v dobe materske ocenis. Predpokladam ze OII ani focuse tvoje zena neprosazuje, takze jako prvni krok ke skromnosti bych sel prave treba do fabie. :)

RemyZero: jaka je spotreba a cena servisu? 150k oproti 140k co ma ted v 2.0TDI nemuze jit ani temer poznat, akorat v tom ze jde o benzin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

240tis není větší problém sehnat OII combi elegance kolem 100tis najeteho. Ale to jen tak BTW, jen abych upresnil moznosti.

Jinak na tvém místě bych nekupoval ani jedno a to z důvodu tvojí situace. Raději bych se snížil ke koupi fabie combi, ktera ucel splni stejne dobre a zbyde pak mnohem vice na vyssi zivotni standard ktery prave v dobe materske ocenis. Predpokladam ze OII ani focuse tvoje zena neprosazuje, takze jako prvni krok ke skromnosti bych sel prave treba do fabie. :)

RemyZero: jaka je spotreba a cena servisu? 150k oproti 140k co ma ted v 2.0TDI nemuze jit ani temer poznat, akorat v tom ze jde o benzin.

To BMW je také nafta a divil by si se, jak je to znát...BMW má lepší akceleraci a rozhodně pohodlnější jízdu ... Divil by si se, ale spotřeba je mezi 5-6 litry nafty ...

Ohledně servisu to není tak strašný, rozhodně v servisu budeš míňkrát než s OII :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry za OT, několik srovnávacích testů Octavie a Focusu jsem našel, ale jen první generace, nebo generaci poslední. Dvojkovou se mi prostě najít nepovedlo, takže se zkusím zeptat těch, kteří tomu rozumí:

Mám na nový vůz 240 000 a za to se dá pořídit:

Na tvém místě bych si našel levnější auto ,nebo bych vzal auto na úvěr nebo leasing s akontací (budeš mít levnější pojistky a když se nedáš napálit tak i slušné rpsn) např 100 tkč a zbytek bych si nechal jako rezervu nebo bych je někam investoval . To nejhorší co může člověk udělat ,je dát všechny prachy za auto,byt,chatu apod. a zůstat úplně bez rezervy .Protože to tě pak položí jakákoliv závada nebo pár týdnů bez práce apod.

Mezi Fokusem a O II bych šel do OII myslím že je spolehlivější a hezčí (Fokus v kombi se mi ani trochu nelíbí)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel, Fábii kombi jsem kupoval jako novou v roce 2005 na 6ti letý leasing. Pár maličkostí se sečetlo a zjistil jsem, že potřebuji jiný vůz...větší, bezpečnější, s klimatizací...takže jsem si vzal úvěr, který délkou splácení a výší splátek, kopíruje leasing, který jsem měl ještě 2 roky platit, Fabii vyplatil a dal k tomu pár peněz, co mám. Chci využít nízkých cen automobilů, které dnes vládnou.

Popravdě, prvotní plán byl střelit fabku a koupit Peugeota 307 za 150k, pak mě všichni sprdli, že 307 před faceliftem nebrat, takže jsem navýšil na novější, za 170k, to už se mi ale líbil Megane za 180k, jenže to mě zase všichni sprdli, že francouzké autoo nebrat. takže jsem narazil na Focusy za 200k, ale pak jsem viděl inzerát na Octu2 za 210, takže jsem začal poohlížet na ně. Pak jsem zjistil, že když si připlatím, mohu mít něco pěkného za 240 i v dízlu...prostě katastrofa :o)))

Já už vlastně ani nevím, co chci. Chci, aby to bylo větší, bezpečnější, mělo to klímu, vleze se mi do kufru kolo, nebo spodek od kočárku, je prostor vzadu, protože tam budu teď 4 roky manipulovat s autosedačkou a vsazovat, připínat, odepínat, vytahovat...

Už jsem byl i napočítat si Toura, ale to jsem na 300k a výš. Nejsem hazardér, který si neumí spočítat příjmy a výdaje, takže do dalších splátek nejdu. Na druhou stranu si pořád myslím, že za 240k se dá koupit Octavia, do které nebudu muset moc cpát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny,

tak jsem se rozhodl, že pořídím novou octu, bude to elegance 1.9TDI se sport paketem v černé metalíze, xenonama, 17" pegasusema a sport podvozkem + dalšíma blbostma. Chci ji koupit jakmile přejde zima, jelikož jsem magor na čisté auto a letos už se mi do toho nechce, takže vidím nákup tak na březen.

Slyšel jsem, že už v MB objednávají octavie na leden, tak přemýšlím jestli už pomalu nejít do škody. Kam vůbec jít? Známý dostal 9% slevu, nebudu jmenovat prodejce a slyšel jsem, že tato sleva je již pod nákupní cenu auta. Máte někdo podobné zkušenosti? Pokud ano, sem s nimi.

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny,

tak jsem se rozhodl, že pořídím novou octu, bude to elegance 1.9TDI se sport paketem v černé metalíze, xenonama, 17" pegasusema a sport podvozkem + dalšíma blbostma. Chci ji koupit jakmile přejde zima, jelikož jsem magor na čisté auto a letos už se mi do toho nechce, takže vidím nákup tak na březen.

Slyšel jsem, že už v MB objednávají octavie na leden, tak přemýšlím jestli už pomalu nejít do škody. Kam vůbec jít? Známý dostal 9% slevu, nebudu jmenovat prodejce a slyšel jsem, že tato sleva je již pod nákupní cenu auta. Máte někdo podobné zkušenosti? Pokud ano, sem s nimi.

Díky.

hele, je tak tezky zajit do autosalonu v okoli (a nebo je pro zacatek o e-amilovat) a zeptat se jich, za prve, za kolik ti ji prodaj a za druhy, kdy ti ji dodaj? nejde prece jen o slevu (%), ale i o to, co ti daji k autu navic.. nekde ti daji mensi slevu, ale k tomu zimaky gratis. jinde ti daji o neco vetsi slevu, ale nedaji ti nic navic. atd . atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...