Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Jo tak to je slušné, denně jezdím 50km minimálně, zatím najeto cca 450km a spotřeba 6,8. Ale to zatím jezdím v průměru kolem 2tis otáček, než se to trochu zajede a až padne 1tis najetých, pak ho začnu postupně pořádně protahovat. :-)

• o 2 měsíce později...
Vloženo (editace)

Jakou máte spotřebu ? Já jezdím zatím za 6,3. Je to hlavně po městě a lehká noha. Zatím najeto asi 600 km.

Ještě bych se zeptal místních zkušených borců jak nejlíp zajet motor ? Můj názor je ani nepodtáčet ani nevytáčet. snažím se jezdit cca kolem 1800 - 2500, max. 3500 při nutném větším zrychlení... je to dobře ?

Editováno: , autor: runner
Vloženo

I když nemám Rapida, tak spotřeba 6,3 je dost dobra u toho motoru na město, pujde určo ještě i trochu dolů s větším nájezdem. U Golfa s 1.2 TSI máme průměr na město 6,1/100, ale jezdí hlavně jenom krátké trasy do 7 km, takže se ani neohřeje.. :kol-32:

Ohledně zajíždění motorů, to děláš určitě dobře.. :kol-28:  hlavně jej ze začátku příliš nevytáčet, ty 3000-3500 jsou podle mě ideální, jezdit při běžné jízdě jak píšeš, 1800-2500... A až najedeš cca 2000 km, tak jej i sem tam trochu protáhnout, ale pokut možno až je motor dost ohřátý, nejen voda, ale i olej, aby měl kolem 80-85 °C... Navíc je to turbo motor, tak vždy ke konci jízdy zvolnit případně nechat chvilku na volnoběh než to vypneš. 

Vloženo

Vorlajz: To je zbytecnej prispevek, nemyslis? Jestli spotrebu nekdo manipuluje nebo ne je vec kazdeho jedince, to tu stejne nevyresime.

Nehlede na to, ze vyse uvadena spotreba je naprosto realna a obzvlast u TSi silne zavisi na zpusobu provozovani auta.

Vloženo (editace)

Jak se ted oteplilo tak uz mi prumer klesa, jsem kolem 6 litru... a zda se ze pujde niz.

Vorlajz: myslim ze pri hodne lehke noze a cestovani nejen po meste se s timhle motorem da jezdit i za 5,5 - samozrejme na krizovatkach bych byl brzda tak to nedelam, ale realne to je. Vorlajz: TSI nejsou xx let stare motory skrcene kvuli emisim a hlavne se nemusi vytacet kdyz zrychlujes. Muzem podiskutovat: jakou spotrebu mas ty a vcem ?

Vloženo (editace)

Prvych 450km z toho cca 250km okrsky,celkovy priemer 5,8l - pamat 2/...mimo mesta 180km v jednej ciare 4,7l,dediny limit a mimo 90-110km/h....cez 3000ot som sa nedostal ani raz,tocim ojedinele max 2500...a to niesom brzdou,po prvej tisicke zacnem mierne pritvrdzovat

Editováno: , autor: taktik
Vloženo (editace)

ja uz mam cca 1000km a jsem pod 6l, a nejak extra se nesnazim, takze spokojenost. Spis me zacinaji desit jine diskuze o zivotnosti motoru a spotrebe oleje... olej nechci kontrolovat nikdy - pouze na servisce. Snad to jsou extremni pripady. Chapu to tak ze je u nas skodovek nejvic tak zakonite budou mit nejvetsi pocet poruch atd.

Vloženo

a neni to nahodou tlak oleje ? pac co vim tak v mnoha autech se kontrolka rozsviti az pri velmi nizkem tlaku oleje a jeste v miste kde je umisteno to cidlo, takze v realu je tam v tu chvili toho oleje uz uplne minimum. Tady ta kontrolka se rozsviti v situaci kdy bych i merkou nameril hladinu na rysce "min" ?

Vloženo

co takhle pročíst návod? červený kontrolky svítí, když se něco fakt podělá a a většinou to auto zůstane nepojízdný. jak jsem psal, v rapidu je i oranžová, což jsou vesměs kontrolky upozorňující, že se něco chystá, ale dojet se s tím dá. oranžová kontrola olejničky si řekne o to, že chce motor půl litru dolít.

Vloženo (editace)

Zpět k vašim spotřebám. ;)  Možná by nebylo od věci uvádět k uvedným průměrným spotřebám z PP také průměrnou rychlost.

Editováno: , autor: Pawouk
Vloženo

A hlavne kde sa tým autom jazdí!

Ja mám priemernú rýchlosť takmer vždy okolo 30-35 km/h a spotrebu mám väčšiu ako ľudia s priemernou rýchlosťou okolo 60-70 km/h a to nemám ťažkú nohu, len jednoducho jazdím väčšinou v meste. Ak niekto býva na vidieku a väčšinou jazdí na okresných cestách bez potreby státia na svetlách a pod. tak je jasné že priemernú rýchlosť bude mať vysokú a spotrebu nízku..

Vloženo

kluci, ja to napsal z toho duvodu, ze si kazdej rad ubere nejakou tu desetinku... ;)

Pawouk dobre poznamenal, ze by bylo fajn psat k prumerne spotrebe i prumernou rychlost...

Taky je jasne, ze spotrebu dost ovlivnuje profil trati...ja jsem z Usti a tady to mame samy kopec... Jestli muzu maly OT, tak ja jezdim s moji i3o cw 1.6 93 kw ve meste za 8 - 9 l... Napriklad na zacatku tydne jsem jel pardubice s prum.rychlosti 87 km/h a spotrebou 7,6 l (udaj z PP)... ale to bylo jen tak pro zajimavost... ;)

Vloženo (editace)

Přesně tak,do paměti č.2 se ukládá průměrná rychlost,průměrná spotřeby,doby jízdy a ujetá vzdálenost. Podmínky pro automatické vynulování paměti č.2:

Paměť pro celkovou jízdu (paměť 2):
Paměť pro celkovou jízdu shromažďuje informace o jízdě z libovolného počtu jednotlivých jízd aždo celkové doby 19 hodin a 59 minut nebo do ujeté vzdálenosti 1999 km, resp. 99 hodin a 59 minut nebo do ujeté vzdálenosti 9999 km u vozidel vybavených informačním displejem. Po překročení některé z uvedených hodnot se paměť vynuluje a výpočet se provádí od začátku.

Editováno: , autor: Pawouk
Vloženo

to taky záleží hodně od rozměru kol, na FII co se týče rozměru 195/55 R15 tak je ta odchylka menší jak třeba se zimními pneu 185/65 R14

Vloženo (editace)

Ano je to tam pod č.2, mám teda najazdené cca 4 tis od nova vačšinou dochádzanie do práce 5 km a behanie po meste Priemerka 6,3 l a priem rýchl. 40 km_H, zimne pneu 185/55 R 15 Teraz som prehodil na 205 /45 R 16 tak uvidíme či pojde dole alebo hore.

Editováno: , autor: mino2

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...