Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Vyzkouším a děkuji. Ještě dotaz, jde nějak případně z Vagu zjistit za jízdy, čím to je, že to nejde? Vím, že se daly měřit hodnoty, jen nevím která co znamená.., tak jestli se z toho dá poznat jestli mi tam opravdu ten drát chybí, abych to nedělal zbytečně.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Ahoj, taky mám problém s tempomatem, tak jsem si pečlivě pročetl tuhle diskuzi a dneska hurá na vyčištění plošného spoje.

Po rozloupnutí jsem však zjistil, že mám asi hodně starý typ tempomatu :). Není tam žádný plošňák a konektor. Z pod volantu vede pouze takovy pásek, ve kterém je zalisovano několik žil. Na tyto žíly potom tlačí jazýčky od tlačítka pro aktivaci tempomatu. Stejně tak tlačítko na vypínání tempomatu.

Máte s tím někdo zkušenosti? Mam Octavii TDI 1.9 SLX 2000

Děkuji

• o 2 týdny později...
  • o 10 měsíců později...
Vloženo

Také mi to dělalo tak, že to v průběhu cesty přestalo jít a znovu to šlo až znovu zapnutí zapalování.

Přesně jak bylo psáno, že je to v tom jezdci na zapínání a vypínání, jenže po úpravě jezdce a dosedacích ploch to byla jen chvilková záležitost.

Tak jsem to dnes vyřešil jednou pro vždy. Úplně jsem ošmirgloval ten uhlík až na měď a spájel jsem je natvrdo v poloze ON.

Stejně při jízdě jsem to nepoužíval bylo to stále na ON, vypínám mírným přišlápnutím brzdy.

• o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Zdar chlapci, chtěl bych vás poprosit o radu mám problém s tempomatem a to takový, že když ho chci aktivovat při určité rychlosti tak nestačí jen krátké stisknutí, ale musím tlačítko chvilku přidržet a pak se teprve zapne, ale auto o pár km zrychlí nevíte náhodou čím to může být? U Fabky co jsem měl před tím to fungovalo na klepnutí. Děkuji předem za případné rady...

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Zdarec.

Mám podobný problém na OII MR 06

Když tempomat vypnu, tak se sám zapne a neustále přidává. Vypnu ho sešlápnutím brzdy nebo spojky ale po chvilce to stejné. Diag. píše chybu reg.rychlosti. asi teda páčky.

Je to velice nepříjemný.

Prosím o radu je to páčkou ??   

Nebo by mohla být krpa jinde?

Díky .

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Do měřených hodnot jsem se díval vše reaguje jak má i pedály. Mikrospínače a tišťák jsem proměřil a vyčistil v měřených hodnotách zkontroloval funkčnost. Včera fungovalo vše v pořádku a dneska stále přidává zase. Chtělo by to mít připojeno na diag. když to začne blbnout jestli to v měřených hodnotách mění 1za 0. Ještě info. když tempomat trvale vypnu vypínačem na hoře na páčce vše je v O.K. Proto si myslím že je chyba v páčce.

Ale nechápu kde. Tišťák komplet proměřen a vše se zdá v pořádku. Je někde v páčce ještě nějaká elektronika co by do toho mohla zasahovat??

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek.
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Takže vyřešeno. Pomohla výměna páčky. Teď už je vše O.K.  Při kontrole staré páčky dráty poškozené nebyly. Deska proměřena a žádná závada nezjištěna. Takže záhada.  

Vloženo

Mám dotaz, mám OII 2005, sice mi TMP funguje, ale chtěl bych vyměnit páčku za OII FL (tu která se vrací při zapnutí dálkových světel do původní polohy a nezůstane stát blíž k budíkům)... Jde to a případně co všechno je nutné vyměnit?

Mám OII před FL 2005 - volant původní s MF ovládáním, páčku s TMP.

Vloženo

Takže vyřešeno. Pomohla výměna páčky. Teď už je vše O.K.  Při kontrole staré páčky dráty poškozené nebyly. Deska proměřena a žádná závada nezjištěna. Takže záhada.  

Tahle záhada už potrápila spoustu lidí. Podle elektroodborníků vše v páčkách naprosto v pořádku a páčky musí fungovat naprosto správně. Přesto pomohla až výměna za novou.

• o 1 rok později...
Vloženo

Mam Octavii 2 mr 2005, vybavu elegance s tempomatem dotazenou z Nemecka. Nevungoval mi tempomat, resp. Jen obcasne. Kluk z fora mi vymenil packu, protoze byla udajne k.o. Takze po vymene par mesicu fungovala a teD nastal stejny stav jako pred casem. Za jizdy funguje, pak dlouho nic nebo musim zhasnout motor a nastartovat a pote funguje. Dozvedel jsem se, ze to zpusobuje stav packy tempomatu predfaceliftove standartne a nevyzpytatelne a tento jev odstranila az faceliftova?  Je to pravda. Bohuzel kluk z fora mi tam dal predfaceliftovoou. Diky

Vloženo

rozeber tu páčku  podle návodu co je tady ani jí nemusíš demontovat , několikrát jsem takhle ji opravoval , diagnostika hlásila chybu . otevírám ji pomocí ulamovacího nože v místě přepínače on/off pak vyndáš ten plošnák odšroubuješ ho malý torxy vyčisti tech.benzinem a slož to zpět  no a vyzkoušej.  setkal jsem se zě tam byla jakoby bíla vazelína a ta zkaratovala tempomat a nefungoval.

• o 3 měsíce později...
Vloženo (editace)
Spoiler

Zdravím páni mám taký problém mám dorabany tempomat na octavii 2 1.9 TDI 2006 a diagnostika píše chybu číslo P0568 neviete niekto čo to znamená alebo kde by mohla byť zrada ? Ďakujem za odpoveď 

Editováno: , autor: mirecamrich
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, zda má někdo informaci o funkčnosti tepomatu po výměně převodovky 2.0 TDI BKD (PD) za variantu pro 2.0 TDI 103kw (CR).

tyto převodovky mají nižší otáčky na 5 a 6st, ale prozatím se mi nepovedlo nalézt, jaké je "povolené" pásmo otáček ECU motoru pro správnou f-ci tempomatu.

Děkuji za cokoliv

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...