Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Nikde sem tu nenašel patnáctky, to na nich nikdo nejezdíte? Pokud to bude z tohoto důvodu překážet tak to prosím smažte.

Dojíždím Michelin Energy Saver a v hledáčku mi uvízly Dunlop SP BluResponse. Je tu někdo kdo je má a může už porovnat opetřebení? Díky.

Vloženo

Se Saver jsem spokojenej, mám na nich 41tkm a do zimy (cca 3-4tkm) ještě v poho vydrží. Ty Dunlopky vychází v tomhle rozměru v testech velmi dobře tak bych klidně udělal změnu. Pokud jsou takový jak píšou i uživatelé a vydrží aspoň 35tkm, proč ne?

• o 3 týdny později...
Vloženo

Ahoj,pár slov k Dunlopkám.Na naší malé podnikové flotile jsme na /většinou/ 1.4 tsi používali O1 na těch jsme většinu aut obdrželi.Je to slušná guma a to i na vodě. Jediný problém , který se postupně projevoval skoro u všech vozů, byla po cca 30 tkm zvětšující se hlučnost /a je to opravdu hukot/. Nyní cca na 5 vozech Fast Response, velice podobná 01 , zatím na žádném voze nehučí, ale...Pro toho, kdo hodně prožívá spotřebu tak tedy žádný šetřílek to není a spotřeba proti 01 je ještě o fous větší.

• o 6 měsíců později...
Vloženo (editace)

Tak mám za sebou cca 200km a co se hlučnosti týká tak zatím dobrý, řekl bych že o fous lepší než Michelin Energy Saver a na spotřebu o fous horší. Na suchu dobrý a na mokru se teprve uvidí. Pokud tyhle vlastnosti vydrží 30tkm tak to bude v pohodě :lol::'>

Editováno: , autor: šulda
  • o 5 týdny později...
Vloženo (editace)

ahojte, chcel by som sa podelit o skusenosti a zaroven popytat... na OII pouzivam pneumatiky 205/55R16 s takymito skusenostami:

auto bolo dodane z fabriky na Conti Sport Contact 2 - oznacil by som ich ako priemerne - jazdne vlastnosti nic extra a po zhruba 40tis. km (po sezone a pol) uz na vode mali hodne velke problemy

tak som ich vymenil za Pirelli P7 cint - s jazdnymi vlastnostami som bol velmi spokojny, po sezone a pol a zhruba 44tis km bol dezen na pohlad celkom zachovaly (4 a 6 mm), no po prehodeni prednych a zadnych gum kolesa zacali hucat - tie co boli predtym vzadu mali "nerovnomerne opotrebovane lamely plasta" - take nieco som zatial v zivote nezazil, takze som ich musel vyhodit

takze na zaciatku minulej letnej sezony som isiel do Conti Premium Contact 5. s jadnymi vlastnostami som bol tiez velmi spokojny. po sezone, asi 27tis. km, som si vsimol nerovnomerne opotrebenie prednych gum - na vonkajsich okrajoch boli zodrate viac. geometria bola pritom v poriadku. tento rok, po prehodeni prednych a zadnych sa predne znovu deru na vonkajsich okrajoch viac. s tymito gumami mam problem vydrzat najazdit 35tis. km a mozem ich vyhodit

na zeninej OII s rozmerom 195/65R15 som v 2008 kupil Michelin Energy Saver. jazdnymi vlastnostami by som povedal, ze nic extra, hlavne na mokre, no ta zivotnost! po 5 sezonach a zhruba 67tis.km som 2 vyhodil a 2 mali este 4 mm - zatial su na zadnej naprave dalsich 10tis. km

s akymi letnymi gumami mate dobre skusenosti?  teda aj co sa tyka jazdnych vlastnosti aj zivotnosti. cena nie je relevantny faktor. dakujem

Editováno: , autor: PistaTT
Vloženo

Pokud je dlouhá životnost tak trpí jízdní vlastnosti a naopak. Na jízdních vlastnostech je závislá i vyšší bezpečnost, proto sem přešel z Michelin Energy Saver na Dunlop SP BluResponse. I tady je to o hledání, každý doporučuje většinou to své. Já zkouším už třetí sadu (Conti, Michelin a Dunlop) a s poslední sem zatím spokojen nejvíc ale až vyšší počet km ukáže. Příště asi zkusím Goodyear :) To opotřebení z vnější strany, pokud je opravdu geo v pořádku, nemůže to být třeba stylem jízdy nebo o tlumičích?

Vloženo (editace)

Energy Saver by som asi uz nezopakoval (kto vie ako je na tom Energy Saver+ ?), no v novych testoch auto bildu (sice pre 17" kolesa) celkom obstojne (co sa tyka jazdnych vlastnosti) dopadli Primacy 3 (su v ponuke aj pre moj rozmer), tak rozmyslam, ze by som ich skusil. Goodyear aj Dunlop su tiez zaujimave moznosti, no mam trochu obavu aby sa nezopakoval scenar ako u Conti (a nie je to tym, ze by som bol voci Conti zaujaty... zimne mam Conti TS830P a su to najlepsie zimne gumy, ake som kedy mal, zaroven nemaju problem so zivotnostou - po 50tis. som vymenil par a druhy este v pohode vydrzi).

ked sa spatne obzriem na tie Pirelli P7cint - keby nenastal problem s nerovnomernym opotrebenim, tak by to bola super guma, pocitam, ze pri rovnomernom opotrebeni by vydrzala tak 60tisic, mozno viac... skoda toho...

k tomu jazdnemu stylu - vseobecna odpoved - urcite ano, na druhej strane som to stale ja a to iste auto, aj tu zeninu OII som predtym asi 2 roky jazdil prevazne ja (aj preto som kupoval Energy Saver, lebo som za sezonu jazdil 20tisic) a jazdil som minimalne tak rychlo a razantne ako teraz... preto mi to nejde do hlavy...

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Tak som sa rozhodol vyskúšať Primacy 3. Uvidíme v septembri, či to bola dobrá voľba. Prvé pocity z jazdy na suchu sú fajn.

• o 3 měsíce později...
Vloženo

tak po zhruba 12 tisicoch mozem vyslovit s Michelin Primacy 3 spokojnost s jazdnymi vlastnostami a na prvy pohlad aj s opotrebenim (problem co som mal predtym s Conti, ze by sa vonkajsia strana vyrazne drala som nezaznamenal)

dalsie skusenosti s nimi uz mat nebudem. firemny voz bol vymeneny za novy...

• o 3 roky později...
Vloženo (editace)

Ahoj,po 6 letech budeme doma měnit gumy,ted máme Bridgestone Turanza ER300 Ecopia,v rozměru 195/65 R 15,gumy nejsou sjete ,ale začly neskutečně hučet,hlavně na dálnici.Mate někdo nějaky tip na dobre gumy?Hlavně tiche.Samozřejmně vim že u dvojkove Octávky neni odhlučnení podvozku kdovi jake.Díky za připadne tipy.

Editováno: , autor: bitttpower
  • o 11 měsíců později...
Vloženo

Hoj, mám na autě výše zmíněné Bridgestone Turanza a taky mi brutálně hučí (DOT 2012 :(). Auto mám od ledna, zimní mám Nexen a co se týče hlučnosti, nevím o nich, na mokru jsou taky OK. Tak mám dotaz na Nexen letní. Má někdo zkušenost?

Vloženo
Hoj, mám na autě výše zmíněné Bridgestone Turanza a taky mi brutálně hučí (DOT 2012 [emoji20]). Auto mám od ledna, zimní mám Nexen a co se týče hlučnosti, nevím o nich, na mokru jsou taky OK. Tak mám dotaz na Nexen letní. Má někdo zkušenost?

7 ročné pneumatiky si nemusel na auto ani dávať.
S Nexenom skúsenosti nemám, zatiaľ najviac spokojný, čo sa týka letných, som bol s Pirelli. No stále hľadám ideál. Na Passate mám už druhú sezónu Hankook a vcelku fajn, len grip sa mi zdá o niečo slabší oproti Pirelli, čo mám z výroby na S3.
Vloženo
před 7 hodinami, cayc napsal:

Odporucam ti testpneumatik.eu (nerobim reklamu)

Nexeny tam nejsou. Ale jak píšu, se zimníma nemám nejmenší problém. Proto váhám, jestli si je nemám pořídit i na léto.  

před 5 hodinami, PistaTT napsal:

7 ročné pneumatiky si nemusel na auto ani dávať.

Na těhle pneumatikách jsem auto koupil. (v lednu)(Na nich sjelo auto z linky, bývalý majitel na nich jezdil jeden rok, pak koupil "hezkou sadu" - tu mi nenechal) Na zkušební jízdě jsem si toho moc nevšímal, byl jsem zvyklý na horší, (auto jsem koupil 10km od mého bydliště) a hned jsem přezul na zimní. No a na těch Nexenech jsem si zvykl na ticho od kol a teď mě ten kravál štve, pomalu neslyším ani motor. Navíc v dešti i poměrně kloužou, tak jsem se rozhodl pro koupi nových.

Hodně jsou vychvalovány Dunlopy, ty jsou asi za 4800 (cena sady e-shopu vč dopravy) Ty Nexeny asi 3900. A na Heurece.cz taky poměrně vychválený. Pirelli jsou za 4900.

Tak váhám. Váhat budu tak max do soboty, pak napíšu, co jsem obul a jak mě to nadchlo.

Vloženo

Guma starnutím stráca svoje fyzikálne vlastnoati. Takže je fuk, že je nejazdená a má 8mm dezénu. Jak je to staršie ako 6 rokov, tak to na auto nepatrí... je len škoda, že ju nepredal už vtedy. Takto sa vyhodia nepoužívané gumy, ktoré mohli niekomu poslúžiť.

Nexen nepoznám a preto by som pri snahe usporiť šiel skôr do Hankooku. Na Passata som minulý rok kúpil novú sadu 205/55R16 91V za 200€ s DPH.

V aktuálnom slovenskom autobuilde je veľký test letných gum...
3cb855cbe8b005d7dd718e1dc79b33b2.jpg
9e5ac59c880f5e169c446b76b966685a.jpg
7764f12c334b022de1cf779ebf2bbf69.jpg
a20a438170be4c69bab5cd5769e8e0db.jpg

Vloženo

Je zajímavý, že Nexen nikde v testech nejsou. 

Jinak Hankook jsou asi za 4400. 

Mě nejde ani tak o snahu ušetřit (těch pár stovek při životnosti gum?) ale chci něco tichého a za mokra dobře držícího.

Popravdě lákaj mě Nexeny, že bych je prostě zkusil, nebo Dunlopy, jakože jistota.  Tak půl na půl.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...