HjM Vloženo 8. leden 2014 Sdílet Vloženo 8. leden 2014 Zdravím, měl bych takový dotaz, jakou životnost má kapalina v posilovači řízení (km/roky) a zda se případně doporučuje po určité době vyměnit? Jestli je to třeba podobný případ jako s převodovým olejem, který se podle servisky také měnit nemusí, ale je lepší to udělat. Na autě mám najeto necelých 80 000 km a je staré 6 let, tak jestli to nějak řešit nebo zatím není třeba. Díky za všechny rady, postřeha a názory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. leden 2014 Sdílet Vloženo 9. leden 2014 nikde som nezachytil (ani tady),že by ju niekto preventívne menil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 9. leden 2014 Sdílet Vloženo 9. leden 2014 Já ji měnil. Ale nevím jestli to stálo za to. 1) To co jsem vypustil podle oka vypadalo dobře, čistě, bez zákalu. 2) Nepodařilo se mi vypustit všechno, asi tak 6 dl z 8. Ten zbytek z 1 l jsem "dovyměnil" (vycucnul jsem 2 dl a dolil zbytek) po roce. Jestli jsem tím něčemu pomohl nevím, ale určitě jsem tím nic nezkazil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 9. leden 2014 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2014 Tak ona každá kapalina má nějakou životnost asi, tak proto se ptám. Stejné jako u toho převodového oleje nebo chladící kapaliny, které se podle servisní knížky také nemění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 9. leden 2014 Sdílet Vloženo 9. leden 2014 Když skladovatelnost oleje je například 5 let, tak životnost v provozu delší nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 9. leden 2014 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2014 Takže se tam vleze cca 1 litr té kapaliny, jo? Mám 1.2 HTP 51 kw, r.v. 2007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 9. leden 2014 Sdílet Vloženo 9. leden 2014 (editace) Já mám 1,2 HTP 47 kW r.v. 2007 a vešel se tam necelý litr, podle DP 0,8 l. Koupil jsem ho jako náhradní díl http://www.skoda-dily.cz/eshop/g002000-olej-servorizeni-1l.html Nepovedlo se mi odpojit vratnou hadici (bál jsem se, že ulomím ten plastový nátrubek na čerpadle) tak jsem vysával stříkačkou z nádržky co to šlo, pak zatočil volantem několikrát sem a tam, vysál co nateklo, to jsem zopakoval několikrát. Pak jsem nalil nový, zatočil volantem, dolil, to jsem zopakoval několikrát. Vše bez zapnutého zapalování, aby se nezapsala nějaká chyba. Po první jízdě zkontroloval hladinu a dolil na max. Dobré je si něčím podložit kola, aby se netočila (nešoupala) guma po asfaltu. Já já jsem použil plastovou folii, pod každé kolo na sebe dva kusy velikosti A4. Editováno: 9. leden 2014, autor: McMatej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 9. leden 2014 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2014 Super díky moc za informace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 9. Květen 2015 Sdílet Vloženo 9. Květen 2015 McMatej- A nebylo by efektivnější předek auta zvednouta podložit aby byly kola ve vzduchu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 9. Květen 2015 Sdílet Vloženo 9. Květen 2015 Bylo, ale je to výrazně víc práce. A zmenšení odporu otáčení volantem bylo až překvapivě velké. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Honza. Vloženo 15. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2015 Já nechal měnit po 4 letech a 31 000 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pawka Vloženo 19. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2017 neslo se vám,že by servo teklo? po 30 000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 19. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2017 Sice mám rapida, ale servo teče. Najeto 35 tis. a 4 roky stare. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pawka Vloženo 19. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2017 a kudy ti to valí? ja tam loni měl jen tak postříkany nas servem a ten mam čerbou prevodovku. já sem totiš jednou couval mez motoru asi 20 metru z kopce,jestli to neni chyba kroutit volantem bez zaplyho motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 19. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2017 Nevim, říkali jen mi to v servisu a dnes to šlo na výměnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 19. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2017 kroutit volantem bez zaplého motoru se určitě může Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.