Přejít na obsah

VCDS - Kódování ŠKODA Rapid MR16+


PTiCA

Doporučené příspěvky

Já si nechal ještě vypnout otravný pípaní (při otevření dveří a zapnutým zapalování atd.), mám potlačeno inteligentní dobíjení alespoň v určitých jízdních režimech (ale to umí jen Ferda25, což bys musel do Strakonic, Petrzi se s Ferdou bavil i o tom odpojeným štekru na minusu a Ferda v tom žádný zlo nevidí), stahování oken dálkou (HW přestavbu jsem si dělal sám viz přísl. téma, Ferda kódoval), určitě bych si zkusil nakódovat aspoň to okno řidiče (to by měl Ferda také zmáknout, i když kolem toho panují nejasnosti). Mě v Rapidu nevyhovovalo lehoučké přeposilované řízení, tak jsme dokódavali sport mód posilovače a můj dojem z řízení je skvělý. Pak pohasnutí osvětlení SPZ při otevření kufru (aby to nesvítilo do očí). Asi ještě nějaké další věci, už nevím. Celkově mohu cestu do Strakonic jen doporučit :-)

 

No, možností je zde fúra, projdi si téma o kódavání zde u Rapidů i téma o kódování Fabií III vč. příručky od wirera.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, Deawon napsal:

 @kvetosmVypnutí SS bez výstrahy na palubním displeji

Dodatečné setření kapek na čelním skle
Dotankování v litrech v maxidotu

Asistent rozjezdu do kopce
Zadní světla při denním svícení

 

Napadá Vás ještě něco užitečného? Mám Style+ MR2019

Mám taky 2019 Style+ tak jsem zvědav zda ti půjde HHC, okno mi taky nešlo. SS je deaktivovaný od novoty, dotankování nepotřebuju, zadní světla a kapky bych si taky dal. Mám vypnutí DRL při ruční brzdě a protočení rafik. 

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Deawon jinak nejčastěji co lidi chtějí : Asistent rozjezdu do kopce, corner, protoceni ručiček při startu, dotankovat, zamknuti auta dalkou při nastartovanem motoru, svícení zadku pro denním svícení.. to je asi co chtěl snad každý kdo za mnou byl.. 

jinak jde samozřejmě ještě dost dalších věci: ,,fake alarm”, offroad menu- to chce taky většinou každý komu to rádio povolí, pak ty sterace, aby dodatecne setrely , rychlost steracu v závislosti na rychlosti ( zbytečně nejednou na plno například když člověk stojí) , pak třeba ještě svícení mlhovek společně když mas zapnuté dálkové, svícení blinkru v zrcatkach pri odemknuti auta atd atd 😉 ty okna respektive okno řidiče klicem jde tal na 1 ze 100 aut a i tak jen někdy.. tak jde aspoň nastavit aby jsi mohl okno ovládat i po vypnutí zapalování ( to se hodí když zapomene zavřít okno , tak nemusíš uz aspoň zapínat zapalování- funguje to par minut po vypnutí zapalování) atd atd 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Corner už mám.

Protočení ručiček mi přijde ošklivé :)

 

To offroad menu asi stojí za zapnutí. Třeba na hlídání při studeném motoru, kdy už mu můžu naložit. Vidím obě teploty.

Dojezd stěračů po vypnutí zapalování je také užitečné.

 

Zatím děkuji za tipy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protočení ručiček jsem také nechtěl. Dojezd stěračů by myslím již tvůj MR měl mít z výroby, na mém MR 2019 jsem myslím zkoušel a puštěné stěrače po vypnutí zapalování cyklus dokončily a vrátily se do výchozí polohy, ale raději to zkus :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já teď právě sám nevím jestli už to nemám :) . To je jako se tady psalo, že při zamknutí bliknou i blikny v zrcátkách. Trochu mě to zarazilo, ale také mám.

 

Všeobecně mě štve, že nižší výbavy nemají něco jenom pro to, že to není aktivované SW. Pokud brání např. Corner funkci jenom povolení, tak proč to nezapínají rovnou všem. Nejsou potřeba speciální senzory atd.. A funkce je to kolikrát k nezaplacení. To samé zrcadlení Smartlink, kde aktivace stojí 5500Kč. Proč? Ano peníze no.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6 hours ago, tom01 said:

Protočení ručiček jsem také nechtěl. Dojezd stěračů by myslím již tvůj MR měl mít z výroby, na mém MR 2019 jsem myslím zkoušel a puštěné stěrače po vypnutí zapalování cyklus dokončily a vrátily se do výchozí polohy, ale raději to zkus 🙂

no taky bych si u nej rozmyslel co bych chtel a co ne :-)) ale jasny, jako je to se vsim..kazdeho vec co chce a co ne a za kolik co kdo nabizi a za kolik co kdo je ochotny zaplatit :-))) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
před 18 hodinami, kvetosm napsal:

pokud vim, tak tam po vymene svetel vse funguje jak ma, jen to hlasi chybu praskle zarovky koncovych svetel ne? Takze staci nastavit na LEDky. 

Přesně tak to je, takže mi jde jen o to kde to nastavit na LED aby to chybu nepsalo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jedno okno je lepší než vůbec nic :-). Krom dálkového stahování je dobré aktivovat i možnost ovládání po vypnutí zapalování. Pravda, já byl s okny trošku radikálnější - viz samost. téma zde na fóru a moc si to užívám, protože větrání okny dost používám, klimu jen opravdu v horku. Takže možnost dovřít všechna okna po vypnutí zapalování nebo přes DO, když zjistím venku, že některé z oken není dovřeno. Dobré je v létních vedrech naopak při příchodu stažením oken si auto předvětrat, nebo alespoň tím jedním LP oknem spolu třeba s otevřením kufru...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...