Koupe ojete OIII - Stránka 6 - Ostatní - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

Koupe ojete OIII

Sabiza

Doporučené příspěvky

U nás je nafta a benzín cca nastejno (od 50hal do 2korun rozdíl ve prospěch nafty, pokud je rozdíl v ceně vyšší, může to být pak jinak). Já 1.6 TDI neodsuzuji, ale když se podívám třeba jen na spritmonitor, tak tam to u OIII

1.2 TSI 77-81kW - 5.98l/100: https://www.spritmonitor.de/en/overview/45-Skoda/399-Octavia.html?fueltype=2&constyear_s=2013&power_s=77&power_e=81
1.6 TDI 77-85kW - 5.37l/100: https://www.spritmonitor.de/en/overview/45-Skoda/399-Octavia.html?fueltype=1&constyear_s=2013&power_s=81&power_e=81

Což není až takový rozdíl a při rozdílu pořizovacích cen je třeba s tím počítat (já měl rozdíl cca 0.3l/100 (ale víc záleželo na konkrétní trase), ale ani ten cca "půl litr" mi nepřinde jako taková "darda"). To že každému vyhovuje nějaké jiné palivo, ano, každý jsme jiný a každý si koupí to co mu vyhovuje, proto píši ať si to vyzkouší.

A nezapomeň, že se bavíme o OIII, kde je 1.2 TSI uplně jiná než v OII, se "starou" 1.2 TSI jsme jezdil kolem 7-8,5l/100, s "novou" 1.2 TSI ve Fábii mám momentálně dlouhodobě 5.2-5,4l/100 na nádrž dle dotankování, v O III (služební) se mi daří taky držet kolem 5,5l/100. Ale každý jezdí jinak a proto je lepší si oba motory projet a vybrat to co komu vyhovuje...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 13. 2. 2018 na 19:24, cosby napsal:

rozhodně 1,4 TSi a i podle servisu je tento motor jeden z nejvyvedenějších

Rozšířit  

Souhlas, s touhle motorizací jezdím už rok a mohu vřele doporučit. Občas sedlám firemní 1,2 TSI a domů bych to nechtěl - do fabky možná, ale na octu je to málo. I když asi pořád lepší, než ty litrový třívalce, který Škodovka aktuálně montuje :) 

• Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři

U 1,2 TSI 77-81kW je to 5,98l/100: https://www.spritmonitor.de/en/overview/45-Skoda/399-Octavia.html?fueltype=2&constyear_s=2013&power_s=77&power_e=81 u 1,4 TSI 110kW pak 6,7l/100: https://www.spritmonitor.de/en/overview/45-Skoda/399-Octavia.html?fueltype=2&constyear_s=2013&power_s=110&power_e=110 takže asi nějaký rozdíl tam bude, ale je jasné že když se na tu 1,2 TSI bude šlapat, spotřeba poletí nahoru...

U nás máme taky OIII 1,2 TSI 81kW a jako rychlík to samozřejmě není, ale jako základní motorizace, kór ve srovnání s dřívějšími 1,4 16V a 1,6 MPI je to o hodně důstojnější motorizace :) . U Ojetiny bych se nebál ani jednoho, ať už 1,2 nebo 1,4, jen ta 63kW verze asi bude už hodně slabá...

Odkaz ke komentáři

V 22. 2. 2018 na 12:23, BonoMan napsal:

Souhlas, s touhle motorizací jezdím už rok a mohu vřele doporučit. Občas sedlám firemní 1,2 TSI a domů bych to nechtěl - do fabky možná, ale na octu je to málo. I když asi pořád lepší, než ty litrový třívalce, který Škodovka aktuálně montuje :) 

Rozšířit  

V 22. 2. 2018 na 15:18, BonoMan napsal:

Naštěstí ne.

Rozšířit  

Tak se s 1,0 tsi svez a potom něco piš.

Na běžné používání bohatě stačí.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Hodně záleží na tom, v jakém režimu byly ty kilometry najety a kde. Další věc je dohledání kompletní historie a dodržování servisních intervalů.

V konkurečním fóru má uživatel Honza najeto přes 200tis. na své OIII 2.0TDI r.v. 2013/2014 a naprosto bez problémů. Nutno podotknout, že auto má prakticky od novoty a jezdí dlouhé trasy v zemích DE a A.

Odkaz ke komentáři

Před časem jsme taky koukali po Octávce (ale starším typu) a byla k mání 3-letá se 180.000 s automatem v takové ceně, ktará pro nás byla akceptovatelná. Nebyli jsme se na ni podívat proto, že jsem z té převodovky byl nesvůj - ve smyslu životnosti. Když prostě výrobce udává, že náplně jsou celoživotní, tak v takovém nájezdu s tím učitě nikdo nic nedělal a tím pádem zbývá už ne mnoho KM života...nevím. Možná se pletu, ale 250 tis km DSG už je celkem na hraně...

Odkaz ke komentáři

V tomto případě náplň zcela určitě celoživotní náplň není. :) 

A máme tu auta které mají i 350 tisíc km a jediní co se dělalo jsou dvouhmoty popřípadě sada spojek.. :) 

Odkaz ke komentáři

V 23. 4. 2018 na 10:49, LukášCBR napsal:

V konkurečním fóru má uživatel Honza najeto přes 200tis. na své OIII 2.0TDI r.v. 2013/2014 a naprosto bez problémů. Nutno podotknout, že auto má prakticky od novoty a jezdí dlouhé trasy v zemích DE a A.

Rozšířit  

Motor, kromě vadné vodní pumpy, snad ano, ale jinak to rozhodně nemá bez závad.

• Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...