Přejít na obsah

Škoda Octavia IV


_Denis_

Doporučené příspěvky

@_NX_A8_Jen tak ze srandy jsem se podíval do lotyšského konfigurátoru. 21 individuálních barev (plus metly a Candy s Mambou), nakonfigurovat si můžou prakticky úplně vše, co kdy do O4 RS šlo dát (tzn. mají tam ve finále pomalu dvakrát tolik výbavy, než si může člověk zvolit tady) a ještě to v plné palbě stojí výrazně méně, než O4 RS tady v plné palbě. Chce se mi brečet 😢 Je to jiný trh, takže tu nižší cenu ještě třeba chápu, ale když si teď někdo chce objednat novou konfigurovatelnou RS, tak musí fest brečet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

německý konfigurátor taky nechá seskládat O4RS, v TDI4x4 (C8YA7CRA) cca 1,4M kč v přepočtu... do 06.02. mělo Slovensko též více možností individualizace (včetně RS challenge paketu), teď je též ořezané, třeba i o 19ky kola, jen s TSI, za 1,1M v přepočtu (C8YA7YPU)... mám za to že se ceníky předělávají postupně dle trhů... 

(vtipné mi přijde že na svk/v ger je stále dostupná F4 s 50l nádrží, kdežto v cz zarytě ne a ne)...

litva má aktuálně konfigurátor nedostupný, cca 10 dní od 06.02. byl nedostupný slovenský; a ten lotyšský konfigurátor- mají v podstatě jen RS a Style, další stupně nic; RSko jen s TSI a teoretickou top výbavou je za 1,17M- i když je poskládaná jinak- co je jinde standard je tady příplatek a něco není vůbec, (C8YA7VAQ)...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to ste chlapi ještě nezkusili polský konfigurátor. Dealer z Rybniku se strašně divil na současný český konfigurátor a “ojebanou” ambition Octávku bez možnosti mít mlhovky a vyhřívání sedadel… chlapi opravte mě ale já jsem to tam nenašel, český dealer Auto Jarov potvrdil že je to <|> ke zdi 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Netuším, kolik Octavií do jaké země Škoda dodá, ale je možné, že Česko je na Octavie největší trh? Potom by to možná dávalo smysl, že menší trhy mají více možností, ale že českou poptávku by nedokázali uspokojit. Osobně mi to teda vůči českým zákazníkům přijde nefér a když už to takhle ořezávám, tak to ořezat všude stejně. V mezičase si mohli nahrabat sklad těch součástí, co jim chybí, a po nějaké době to vrátit zpět pro všechny trhy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S novým ceníkem vypadl bezdrátový smartlink u všech verzí kromě RS.
Tak jsem se prodejce ptal, zda i v případě asist jízdy 2.5 ve které je Colubmus bude opravdu jen drátový smartlink a uklidnil mě tímto "Telefonoval jsem se ŠKODA AUTO a potvrdili jsme si chybu v konfigurátoru. Navigace Columbus vždy obsahuje bezdrátové zrcadlení telefonu."

 

Nedalo mi to a napsal do Škody a tam mi tvrdí, že je to v ceníku správně a bezdrátový smartlink je pouze u RS.

 

Nemáte k tomu více info?

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve čtvrtek snad již konečně přebírám auto. 

Combi 2.0 TDI 85kW, manuál, Style +. ochranna cestujících, klima paket, tažné a pár dalších drobností

 

objednáno 16.08.2022

výroba 11/2022, ale nedokončené

VIN 12/2022

dokončení  20.02.2023 (nejsem si jistý přesným dne, +/- den)

u dealera 24.02.2023

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Platit se mi za ten článek nechce, ale dle mého názoru to tak brutálně ořízli hlavně z toho důvodu, aby se připravili na facelift. Odřízli asi nejméně časté motorizace, bych řekl, omezili i další možnosti konfigurace, aby mohli vyrábět co nejrychleji, dohnali tak celou výrobu a mohli začít "načisto" s faceliftem. Pouze má úvaha.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nad tím jsem taky přemýšlel a někdo mi to i napsal, že nejspíš z toho důvodu, kolik Octavií se v jaké zemi prodá. Nedivil bych se tomu, kdyby se nejvíce Octavií dodávalo právě do ČR. Jako nesouhlasím s tím a když už, tak to mělo být omezeno pro všechny, protože mi to vůči českým zákošům přijde nefér. Ale dávalo by mi to smysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...