Přejít na obsah

Tlumiče


Neonik

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím páni, chcem sa spýtať ohľadom tlmičov Bilstein B6 prípadne B8. Má ich niekto na RS Octavii nahodené ?? Oplatí sa tento upgrade oproti sérii ?? Ako je na tom komfort, jazdné vlastnosti prípadne aj výdrž či sú po roku dvoch stále OK. 

 

Zadné tlmiče som menil minulý rok ale tak ak by som zobral tieto B6,8 tak by som vymenil aj zadné. 

 

Čo by ste doporučili na dialnice, svižné jazdy po okreskách, občas nejaký ten okruh ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

B6 mám na leonu ST (původní začali téct v 90K km), podvozek s vlečkou ale koncern (TSI motor) Trpělo to trochu na nedotáčivost, tak jsem kupoval set od eibachu který to snížil o 25mm včetně s tlumiči B6 v setu. Auto je mnohem stabilnější. Uskákané to není, ale rozmlácena silnici je víc cítit, na druhou stranu to po ní neuskakuje. Otázka co jde vyšší tuhosti na vrub pružinám a co tlumičům. Celkově mi ty B6 přijdou mnohem jistější než originál. Mám to rok a najeto 20K km a koupil bych je znovu. 

 

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dik za review. Otázka je či ísť do B8. Píšu pri nich, že vhodné pri športovom zníženom podvozku. Je tým myslené napr aj iba športový podvozok na RS ??

 

Jedná sa mi o to, aby som pri montáži nezistil, že to tam proste nenamontujem na sériové pružiny. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To nedokážu rict chápu to tak ze b8 jsou na sníženy podvozek o proti sérii ale eibach dava do kitu b6 a snizeni o proti sérii je tam 25mm technicky jsou stejně asi budou kratší pouze… asi bych se obrátil na dodavatele nebo to kup v setu s pružinami ono je to podle me lepsi řešení. Eibach to má snad dobre odladene…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak problém je teraz ich vôbec zohnať už dva obchody mi ich nevedia dodať.  A rozhodol som sa pre B6 pretože podľa info z netu čo som vyčítal tak B8 majú rovnaké tlmiace účinky ako B6 len sú určené pre kratšie pružiny -2,3,4cm. RS je oproti klasickej Octavii o koľko -1,5cm či -2cm ??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, 15degren napsal:

Taky si myslím že B8.

B6 jsou na klasické podvozky seriové, ale RS octavii bych za seriový podvozek nepovažoval a objednal bych B8, které jsou určené na snížené podvozky a to podle mě RS splňuje.

Klasika je B4 ne? B6 jsou už rádoby do sportovna

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

B6 je jednoplášťový tlumič s podstatně lepšími vlastnosti než má originál a řekl bych i s delší životností.

Z mého pohledu jestli platit 3500 za originál nebo 4000 za B6, tak bych šel rozhodně do B6.

B6 a B8 nemá se serií B4 nic společného je to úplně jiný produkt.

B6 a B8 je podstatně robustnější.

 

@marfan

Zkoušel ses dívat na motora.cz ? Tam mi to dodali čtvrtý den po objednání.

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@15degren som rovnakého názoru ako ty. Radšej dať o niečo viac za B6 ako originál preto chcem upgrade.

 

Ano pozeral som. Majú len priemer 50mm ja mám 55mm. A tie zatiaľ nikde nemajú. Jedine v nemecku jeden kus to mi je ale na dve veci. 

 

Dneska som bol s kamarádom čo mi robí pneu a som mu to hovoril tak mi to zistí či sa dajú objednať. On mi spomínal ešte tlmiče Sachs Advantage, ževraj to je niečo podobné ako B6,B8 bilstein. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na BMW fore som nasiel vysvetlivky Sachs sport turing, sachs advatage a este jeden typ. 

 

Sport je nieco ako seria, advantage je dobre na sportove auto ale este je tam fajn komfort a ten posledny typ je ozaj na zavodne drahy. 

 

Ja skusim este pockat, snad potom zozeniem. Okrem tlmicov mam uz doma komplet veci na vymenu tak hned ako ich niekde uvidim za akceptovatelnu sumu tak objednam. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v jednom obchode už majú B8ičky takže teraz otázka či zobrať tie keď sú s kratšou piestnicou alebo ešte počkať na B6ky. 

 

Stále mi nieje 100% jasné či RS podvozok aj keď je znížený oproti klasickej octavii sa radí pre nich už ako športový. (podľa mňa asi ano).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

Ahojte,

mám O3 Combi FL, 2.0 TSI 140 kW, MR 2019, viacprvok, bez DCC. Auto mám od nova, aktuálne najazdené 32 000 km. Mám pocit, že auto je hlučné od podvozka čo sa týka prejazdu nerovností a búchania tlmičov - počuť aj sebemenší prejazd nerovností. Nie sú to vyslovene rany ale skôr tupé bubnovanie, najmä teda zozadu a pri priečnych nerovnostiach a prahoch. Čítal som tu na fóre o výmenách zadných tlmičov, ale to sa jednalo o vozidlá z prvých rokov výroby. Skúšal som to aj reklamovať, ale im sa zdal prejav podvozka v poriadku a že to mám sledovať. Vytlačili mi aj čísla tlmičov, ktoré s týmto mali problémy a taktiež adekvátne náhrady. Má niekto podobnú skúsenosť s motorizáciou 2.0 TSI 140 kW? Mal som požičanú rovnakú, avšak tá mala DCC a prejav na nerovnostiach bol oveľa decentnejší a utlmený v každom režime. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám také dcc a musím říct že moc spokojený nejsem,  na rozbité silnice ve městě i při comfort jsou velmi tvrdě proti jiným značkám....  Já vím. Že jde nastavit je přes kodovani lépe ale zato zase chtějí raketu... Čekal jsem od toho mnohem víc...  Na testu tlumičů jsem byl a jsou přiměřeně ok k počtu km... V servise mě koukali i na pružiny a ty ok... Ale musím říct trošku větší díra a tlumič to nepokreje ani zdaleka.. Hold tvrdé podvozky... Zase měnit kola na nějaké 18cky se mě nechce to je hned spotřeba jinde.... 

Editováno: , autor: FilipCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Čaute,

 

Dnes mi bohužial rachla pružina, mám cca 145000km (áno len toľko a pružina KO).. chcem meniť rovno aj tlmiče + uloženie keď to už budem mať dole. Čo mi odporúčate? Rozmýšľam nad origo, len neviem ako tá kvalita, keď na nových to po chvíli už všetko slzí. Mám O3 Combi 2.0Tdi 110kw DSG. Díky moc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...