Přejít na obsah

Servisní prohlídky. Co Vám dělali a kolik to stálo?


Michaltvr

Doporučené příspěvky

Vzduchový se dělá po 90 tis. km nebo 6ti letech. Měnil jsem si ho při cca 70 tis. sám a nijak extra zasviněný nebyl. Kabinový pro srovnání i při malém proběhu docela zanešený, tzn. auto se asi nepohybuje v úplně sterilním prostředí.

 

Palivový filtr u nafťáku je taky po 90 tis. km, ale to se tě netýká.

 

Brzdovka je aktuálně poprvé po třech letech a následně každé dva roky. Tu naopak podle mě při normálním provozu mimo plné zatížení a hory nemá smysl měnit tak často. A bohužel mimo autorizované servisy se většinou nemění vůbec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Chlapi, volali mi ze Škofinu a nabízí mi v rámci Black Friday zvýhodněné servisní prohlídky, viz foto. Mám sice nové auto, ale uvažuji, že bych koupil 2 servisní prohlídky a využil je po 3. a 4. roce, kdy se dělá i něco jiného, než olej. Prohlídka za 6 650 Kč se vyplatí, ne? Je to i na starší Superb, to by se mohlo možná vyplatit i někomu z vás...?

 

Snímek obrazovky 2023-11-09 182752.png

Editováno: , autor: Mariacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Teď jsem si nechal dělat na Škoda Super III (2018), 2.0 TDi, 140 kW olej v motoru a převodovce a spolu s kabinovým filtrem to vyšlo cca na 13k. Bylo to v autoservisu Fořt v Litvínově, mám to tam sice trošku dál, takže to vždycky spojím s návštěvou rodičů a mohu jenom doporučit. Přístup super, na termínu se dá rozumně domluvit a za den hotovo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte,

mám Škoda Superb III (2018) 2.0 TDi 110kW 4x4, prvých 5 rokov som mal predplatený servisný balík BASIC takže som s autom chodil do autorizovaného servisu a ceny/práce na aute som tým pádom neriešil. Skončila mi po 5 rokoch záruka aj predplatený servis, Mám najazdených 96 000 km, auto si pýta  servisnú prehliadku o 14 dní.

Oplatí sa s tým ísť do autorizovaného servisu, alebo budú vedieť čo robiť aj v bežnom autoservise? Čoho sa táto servisná prehliadka týka?
Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

každé auto má individuální, někde mění kolem 90k poprvé třeba vzduchový filtr, prostě šílenosti.

já jedu teď dlouho v benzínech, ale dělal bych: olej v motoru, vzduchový, kabinový filtr, vyčištění klimy, pokud se nečistila, výměna svíček, pokud neproběhla v 60tkm. 

 

Pokud si auto chcete nechat delší dobu, tak ho dejte klidně mimo autorizák a pokračujte hlavně s výměnou oleje max do 15tkm, což ale v basic balíčku řeší nejspíše každých 30 tkm, to mě přijde jako největší prasárna těch předplacených servisů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Prohlidka ve 170 tis s olejem 11 000 Kc - zjisten rozvodovy remen v nic moc stavu doporuceno udelat rozvody. Rozvody o tyden pozdeji + pumpa + komplet prislusenstvi + klinovy remen + kladka na alternatoru + vymena nadrzky na vodu za "bezpytlikovou" cena dalsich 31 000 Kc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že se servis koukl na rozvodovy remen je chvalihodne. Delaji to bezne? Nebo to byl primo pozadavek? Mam najeto nevekych 150tis a take premyslim o otom dat udelat rozvody. Jinak cena trochu vyssi nez bych cekal. Na vymenu rozvodu maji v autorizovanych servisech myslim nakou slevu, v te jejich sekove nebo slevove knizce nebo jak tomu rikaji. Myslim, ze ta akce probiha. Bylo to uplatneno?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj, aké máte skúsenosti s prekročením 30 tisíc km limitu servisnej prehliadky? Auto bude mať koncom mája dva roky, a dovtedy plánujeme mať ešte jednu dlhšiu cestu (viac ako 2000 km) a je možné, že kým sa vrátime, prekročíme 30 tisíc km limit možno o pár stoviek kilometrov (maximálne o 500 km). Majú s tým problém, alebo vôbec neriešia? Časovo sme stále v limite a v našom prípade sa jedná o servis ktorý je bol na Slovensku v cene vozidla do veku 5 rokov/100.000 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mi v servise před dvěma roky řekli, že tolerance je 3 000 km nebo 3 měsíce, písemně to ale nemám. Auto jsem tehdy dával prešvihlé asi o 600 km a na žádnou další reklamaci to vliv nemělo ani v rozšířené pětileté záruce. Řešilo se to třeba i zde a někdo tam uvádí stejnou hodnotu. Možná čas zopakovat dotaz na infolinku.

Editováno: , autor: Prof. Birkermaier
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Som vlastníkom vozidla, takže leasingová spoločnosť ma nedrží za gule. Teraz mám cca. 27200 km a pri 30 tisícoch alebo najneskôr koncom mája musím aj na olej aj na prehliadku. Akurát dovtedy mám v pláne ešte dve dlhšie cesty, najrpv jednu cca. 500-600 km a ďalšiuu okolo 2000-2500 km, takže otázka je vlastne to, či nevadí, že prídem po servisu pri cca. 30500 km, alebo ak áno, či budú ochotní spraviť predplatený servis o takmer dva mesiace skôr pri 28000 tisícoch.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Minuly mesiac:

- novy intercooler kvoli miznucej chladiacej kvapaline = 990 eur

 

- celkova prehliadka, vymeneny olej, vsetky filtre, olej v haldexe = 270 eur

 

- vymeneny olej v dsg, predne dcc tlmice + ulozenia a silentbloky = 1150 eur

Editováno: , autor: skdh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

10 hours ago, Mariacek said:

Myslím, že předplacený servis ti padne při 30 tis. km. Tam bych toleranci nečekal...

Volal som dnes do dvoch servisov, výsledok je taký, že tento servis v cene vozidla funguje tak, že nesmiem prekročiť kilometrový limit, inak je dosť možné, že to nebudem mať zadarmo, resp. môžem prísť aj o záruku na motor. Ďalej mi bolo povedané, že skôr môžem prísť, iba ak to zahlási palubný počítač, alebo prípadne 1000 km/1 mesiac pred kilometrovým limitom/termínom výročia, inak si servis platím sám. Jeden zo servisov inak povedal, že cca. to je suma zhruba 380 € komplet (výmena oleja, filtrov, prehliadka), takže to by som už nerád platil z vlastného ak to už mám raz v cene vozidla.
No nič, dnes večer pôjdem dole do garáže a pohľadám niekde, že pri akých kilometroch ma to plánuje poslať do servisu a možno s tým začnem jazdiť krátke trasy do práce, aby som ten premenlivý interval urýchlil. Alebo jednoducho skočím do Košíc na kebab. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak, bezplatný servis môže autorizovaný servis vykonať až keď to signalizuje na prístrojovke, nakoľko pri vymazávaní servisného intervalu mechanik odosiela online protokol s údajmi o nulovaní servisu a číslom zákazky, ktorý sa zvykne kontrolovať priamo zo strany škoda auto pri účtovaní na nich zo strany servisu. Ak by sa zistilo pochybenie zo strany servisu , servisu budú tieto úkony zo škodovky spätne účtované. Skrátka sú na to jasné pravidlá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z praxe vím, že můžeš přijet i dřív než auto hlásí servis, ale nesmí to být o nějaký hausnumera. Většinou, když je servis třeba za 2-2500 km to leasingovky potažmo Škofin skousne. Některý leasingovky tolerují i větší čísla. Ale majitel(leasingovka) si určuje zda ano či ne. Kolikrát se mi tu řidiči rozčilují, že auto hlásí prohlídku nyní a olej za 5000 km, a že je udělaná jen prohlídka a olej ne. Ale určuje pravidla kdo platí, a v případě leasingovky si to určují oni. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...