Ufo5 Vloženo 18. Duben 2018 Sdílet Vloženo 18. Duben 2018 Má niekto skúsenosti s bubnovou brzdou? pred, aj po výmene mi jedna strana brzdí prerušovane, niekedy až vŕzga, vymenené komplet čeluste, bubny, struny a na tej strane aj valček. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 18. Duben 2018 Sdílet Vloženo 18. Duben 2018 Pokud to máš čerstvě po výměně,tak si to potřebuje sednout.Párkrát důkladně zabrzdit. Má to ABS? Předpokládám,že ano.V tom by také mohl být problém.Snímač u té brzdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ufo5 Vloženo 19. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 19. Duben 2018 Díky, skúsim s tým ešte pobehať, má abs, skúšal som ho aj vypnúť, ale bolo to rovnaké. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 17. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2018 Při kontrole a pohledu na brzdové obložení jsem si všimnul, že je na jedné straně nerovnoměrně opotřebované brzdové obložení ve třech místech. Napadá někoho, čím by to mohlo být způsobeno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 17. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2018 Tohle na pohled vypadá na nové,ještě nezajeté obložení,které se potřebuje víc zaběhnout.U těch paken to trvá déle než u destiček.A pokud s tím brzdíš jako člověk... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 18. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2018 Má najeto asi 20T a opravdu mě překvapilo celkem malé množství prachu a opotřebení, Tato čelist tedy je nejspíš trochu méně v záběru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 18. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2018 Je to tak. Více se opotřebovávají čelisti směrem k předku. A jestli nejezdíš stylem brzda-plyn, tak se životnost čelistí rovná životnosti auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 18. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2018 Po 194000 jsem měl pořád původní bubny a při čištění říkali že jsou na hraně ale ještě dobrý. Zdá nový majitel si je měnil to už nevím. Takže 20 je celkem nic nájezd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 18. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2018 Rozebíral jsem většinou autoškolácké,kde asi tak po 150 000km začal téct váleček a obložení bylo proti novému asi tak poloviční.A v autoškole si brzdy toho brutálního brždění užijí dost.Takže nějakých 20 000km skutečně nic není.Tohle ještě potřebuje zaběhnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 18. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2018 Jsem rád, že je to ok, brzdy jsou opravdu zatím jen lehce jeté, tady nebylo nutné ani uvolnit samostav. Předtím jsem měnil asi ve 167T, tekl již jeden váleček, ale abych bubny sundal, musel jsem zcela povolit ručku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 18. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2018 Našel jsem jednu dost brutální fotografii autoškolácké fábie htp s najetými asi 155 tisíci a vyteklým válečkem.Tloušťka obložení je tam ale vidět... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 18. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2018 psurn: ručku jsi povolovat nemusel, stačilo dírou po kolovým šroubu šroubovákem nadzvednout klínek samostavu. Čelisti se stáhnou a buben jde sundat i když už má hranu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 20. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2018 Během provozu jsem dotahoval dvakrát ručku, mohlo to být možná tím. Měl jsem zato, že samostav byl uvolněný, ale buben dolu stejně nešel. Byla to ale tehdy skoro premiéra, tak si tím zcela nadzvedlým klínkem nejsem jistý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 Ahoj, chtěl bych se zeptat, je někde obrázek, po jakém šroubu a jakým způsobem se dírou dají odjistit samostavy? A čím a co všechno se má namazat na mechanismu samostavů, aby se to nedostalo na brzdnou plochu. Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 16. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2020 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 16. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2020 Super, díky moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 4. leden 2021 Sdílet Vloženo 4. leden 2021 Tak jsem sundal bubny vyčistil brzdy, dal všechno zpátky a vim že by se měly samostavy po pár sešlápnutí zase nastavit. Ale tady se tak asi nestalo, ruční brzda jde až nahoru a vůbec nebrzdí. Můžete mi někdo poradit co s tím? Děkuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 4. leden 2021 Sdílet Vloženo 4. leden 2021 A opravdu jsi namazal všechna pohyb. místa? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 4. leden 2021 Sdílet Vloženo 4. leden 2021 Nenamazal, bylo mi řečeno že se to nemaže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 4. leden 2021 Sdílet Vloženo 4. leden 2021 Vypadá to na zaseknutý klínek samostavu. Chtělo by ho rozhýbat. https://forum.skodahome.cz/topic/17621-ruční-brzda/page/9/#comments Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 4. leden 2021 Sdílet Vloženo 4. leden 2021 Děkuji, zkusím to tedy ještě jednou shodit dolu. A maže se to teda něčím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 4. leden 2021 Sdílet Vloženo 4. leden 2021 (editace) Niekto to maze niekto nie, zvycajne biela silikonova vazelina urcena na brzdy. Ak mas silnu potrebu tak 2 kvapky oleja na cap tiahla lanka rucnej brzdy, klinok sa namaze tou bielou vaxelinou, zlahka. Inak na rucnej povol maticu lanka. Zoberies skrutkovac a to zelezne tiahlo z lankom vzdialis co najdalej od naboja kolesa, klinok by si mal mat celkom hire tj natiahnuta spruzina. Toto urobis na oboch stranach. Nahodis koleso na 4 skrutky na oboch stranach, zizenies pomocnika, idealne zadne kolesa obe vo vzduchu. Dieru po srube nastav tak aby si videl na spruzinu a klinok. NA RUCNU NESAHAT. Nastarujes parkrat zmacknes pedal brzdy na plno. Potom zmacknes pedal brzdy a pomocnik srubovakom pokyve za spruzinu klinok by mal ist nizsie a vymedzit volu, skusit pakrat postlacat a pohybat klinkom ci ide dole, zrealizovat na oboch stranach. Po tejto realizacii nastavit rucnu brzdu, tj dostelovat maticou na 3 zub aby zaberalo. Osobne doporucujem zmerat obotrebenie bubna, predpokladam ze uz je blizko vymeny, tj vymenit a bude to. Inak nemas tam hlinikovy valcek? Zvykli sa zapiect zaoxidovat. Editováno: 4. leden 2021, autor: atlan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 4. leden 2021 Sdílet Vloženo 4. leden 2021 Tak jsem sundal znovu bubny, a rozhejbal klínky samostavů a už to brzdí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 4. leden 2021 Sdílet Vloženo 4. leden 2021 (editace) Nevíte někdo co je tohle za olověný závaží. Je to nalepený zezadu na držáku čelistí. Na jedné straně mi upadl. Editováno: 5. leden 2021, autor: vitezslav2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 2. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2021 (editace) Ahoj chtěl bych se zeptat. Mám v plánu měnit zadní brzdy, čelisti, pružiny a bubny. A chtěl bych se zeptat, jestli je nutný měnit i ten plech, na kterým to všechno drží. Je orezlej, a na pravém mi chybí to olověný závaží, co je zezadu. Nebo to ještě něco vydrží. Je to docela silnej materiál. Roomster 1,4 63KW rv. 2008 Díky za info. Editováno: 2. Říjen 2021, autor: vitezslav2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.