Jump to content

Recommended Posts

Posted

Když jsem byl s O3 v září na STK, tak byl problém s CO. Nicméně o tom věděl a do limitu se dostal. Říkal že je to bolest všech 1,2.

Emise Octavia 2017 - detail.jpg

Emise Octavia 2017.jpg

Posted

Koukám, že tvůj motor byl EA211. Nevím, jak říkám, nikdy nebyl sebemenší problém a to měření emisí proběhlo vždy řádným způsobem. Sám na ně půjdu někdy v únoru. Tak se na to zkusím zeptat, pokud si vzpomenu. :rolleyes:

• 1 year later...
Posted

Dnes jsem byl na první STK s Fabií III 1,2 TSI 81kW r.v. 2015 a na emisích  jsem neprošel díky vyším volnoběžným otáčkám motor si držel otáčky okolo 930 ot.

Auto bylo ohřáté, baterie OK a vše povypínané jediné denní svícení bylo zaplé.

Několik marných pokusů o to dostat otáčky dolu byli marné.

Po debatě s technikem na měření emisí nejsem jediný který tento problém má, on už takto musel vyhodit z emisí už 15 aut za poslední dva měsíce a všechny s motory TSI a je jedno jaký to je vůz, jestli octavia, rapid nebo fabia.

Auto naštěstí ještě v záruce.

Takže jsem s vozem navštívil servis kde si mě objednali na řešení tohoto problému. A prý o toto problému slyší poprvé.

Tak jsem zvědavý co najdou.

STK Pecha - Mladá Boleslav

Servis - autorizovaný servis Škoda Auto Kosmonosy

Posted

81kW je jiný motor než 77kW, takže by možná bylo dobré, kdyby to moderátor ( @Pawouk ?) rozdělil.

A teď k věci. Taky jsem již zvýšený volnoběh pozoroval:

Dle ohlasů nejsem sám a je to normální chování. Letos jsem si toho naštěstí nevšiml, ale asi to nebude ojedinělý problém. A přesně toto mne napadlo když jsem to viděl, jak se to bude chovat na STK...

• 10 months later...
Posted

Prošel jsem a 66kW ok, ptal jsem se technika a neříkal, že by s tím byl problém. STK ve F-M.

Pokud je auto ještě v záruce a bez nějakých úprav, tak bych to určitě řešil s výrobcem.

• 1 year later...