Přejít na obsah

Zimní pneumatiky


DEZENT

Doporučené příspěvky

Já vloni koupil Debica Frigo2.Jsou to vlastně GoodYear Ultra Grip 5.Byly za krásnou cenu tak sem si řikal že je zkusim.A docela mě překvapily.Ve sněhu paráda,na suchu a mokru to ušlo.Akorát trvalo docela dlouho než se ojela ta "klouzavá vrstva".Uvidím jak na tom budou letos.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TL znamená že je to bezdušová penumatika ( někdo - prodejce, to uvádí v názvu, někdo ne, už se to bere většinou automaticky )

Fotka je tam špatná, správná je viz můj link.

Takže se jedná o stejné pneumatiky.

PS: zimák s takovým tvarem lamel a vůbec designem ( jako byl v tvém odkazu ) nestojí 50 éček :)

Editováno: , autor: Rypicong
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé okřídleného šípu,

já jsem zakoupil před dvěma lety na moje 1.9 TDI, Goodyear 165/70 na 14 Ultra Grip 7+. Byly na ní dobré recenze a byly za dobrý peníz. Je super za mokra,břečky,ujetý sníh. Na ledu jsem ještě neměl tu čest a doufám, že ji mít nebudu. Hluboký sníh cca 20. cm - rovina u garáže jsem měl vážné problémy. Nebýt kolegy vedle v garáži, který mne roztlačil, tak tam zůstanu. Každá zimní pneumatika pro takové to běžné ježdění je kompromis skoro na všechny podmínky, to je třeba očekávat. Já nemám chalupu na horách, jsem synek z města proto mi tento kompromis stačí. Jinak, jezdím jako bych zimní pneumatiky neměl. Přeji Vám všem přežít zimu bez žádných karambolů. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rodice dostali sava eskymo k HTP pri koupi a muzu rict ze horsi pneumatiky jsem nevidel jeste .. klouzaly kde se dalo,trocha snehu a uz se protacely vubec nedrzely .. a rad bych videl test kde jsou na 2. miste .. vsude jsou posledni taky ta jejich cena je docela mala .. ale barumy jsou to same na leto barum jeste ujde ale na zimu uz ne navic se strasne rychle sjizdeji ja uz do barumu nikdy nepudu ..

A omlouvam se za chybne uvedeni informaci .. myslel jsem ze TL je nejaky jiny typ pneumatiky ne bezdusova..zase jsem o neco chytrejsi :)

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PetrKiller : Kdyz uz jsi nacnul znacku Barum, tak kdyz letni gumy od Barumu tak jedine Bravuris 2, ty sedi i na mokru. Ovsem to se neda ric o mojich Barum Brilantis 185/60 R14 vzorek kolem 4mm a minuly tyden jsem malem neubrdil :feve:

Celkem prselo, jel jsem nastesti kolem 80km/h kdyz predemnou z niceho nic zacalo brzdit auto, mel jsem odstup nastesti kolem 25m a malem jsem to nezastavil, auto jelo vesele dal jako bych skoro nebrzdil. Jak jsem zacal brzdit, tak me zacal kopat pedal a bylo jasne ze zapnulo ABS a auto bylo opravdu skoro jako na ledu, jedine stesti ze ten predemnou uplne naplno nebrzdil, bo jinak bych asi po otestovani ABS otestoval i Airbagy. Takze uz asi v tydnu prezouvam zimni gumy, bo bych byl nerad, kdyby se podobne brzdeni opakovalo..Celkem zajimave je, ze na Octavii jsem mel Pirelli P6 coz je velka kvalita, a i kdyz uz mela opravu maly vzorek, tak na vode jsem testoval brzdeni z velke rychlosti a auto opravdu brzdilo skvele a az ke konci me zacal kopat pedal, kdy se zapojilo i ABS. Takze jestli budu porizovat letni, tak Pirelli je jasna volba.

Jinak ty Barum Polaris 2 jem mel jednu zimu a byly ok, ale asi to bylo tim ze byly uplne nove. Kdo vi jak by se tvarily dalsi zimu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ultragrip 8 185/60 R14 obute zatial na diskoch, no cely desen je nejaky prilis vypukly, stycna plocha s vozovkou nie je rovna ale dost ovalna, vypukla... Teraz neviem ci to tak ma byt alebo su nejake vadne, Este som sa s takymi pneu nestretol.

Toho jsem si také všimnul, jezdím na nich týden a vše OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Také se chystám koupit nové zimní gumy a chtěl bych se vejít i s prací přezutí do 6 tisíc. Hledal jsem hodně na netu a tady na forech a koukám, že co člověk to jiný názor. Nevím jestli budou dobré Barum polaris 3, píšete tu, že Barum nejsou moc dobré nebo někteří z Vás, ale asi je zase naopak jistota, že nebudou staré 2-3 roky a gumy nebudou tak tvrdé. Nemůžu nikde na netu najít gumy, které by zaručovali letošní výrobu, to tam snad úmyslně nepíšou a vědí proč. Kdybyste mi někdo poradili, budu moc rád. Mám fabii a gumy 185/60 R14...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Já jsem měl na Fabii 3 roky Barum Polaris 2, teď jsem koupil Barum Polaris 3, bohužel přibyla další Fabča do rodiny, takže jsem staré Polaris 2 dal na zadky (mají 4 mm) a nové Polaris 3 na předek. A řeknu vám, je to chyba největší. Jak se tu píše, Barumky vydrží tak 3 sezony, maximálně, pak ztvrdnou. U mě to ještě dodělává ten sjetý vzorek. Jede po lehce vlhké a namrzlé silnici, předek mi drží a zadek se tak klouže za vámi, na rovině v pohodě, ale když přijde zatáčka, nedej bože most se zatáčkou, tak sevřu prdel a jedu 50 kmh, protože se fakt bojím. Nic méně, koupím i na zadky nové Polaris 3 a zas budu jezdit v pohodě. První 2 roky jsem si Polaris 2 nemohl vynachválit, to se to jezdilo krásně, nikdy mi to neuklouzlo a to jsem jezdil prostě klasicky podle předpisů. 3. rok už to občas někde uklouzlo, ale taky se to dalo. No a letos 4. sezona na zadkách a tragédie. Hned v pondělí objednávám nové 4 gumy.

Jinak rozměr mám taky 165/70 R14. Což je vlastně chyba už ten rozměr, protože co by člověk mohl čekat za kontakt s vozovkou na takhle úzkých gumách. Ten je dobrý jedině do vysokého sněhu :( bohužel na koupi 15" plecháčů a nových gum teď fakt nemám :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsi slyšel správně. Ono to láká dát na předek k vůli záběru větší vzorek,ale bohužel je to špatně. Lehký zadek na ojetých pneu šíleně ujíždí. V tom jsi měl pravdu. Dokonce jsem vyděl borce,kteří na předu mají zimní a na zadu letní. A že nač dávat do zadu zimní,když jim zabírá předek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem ještě v září, když naplno pálil Pupenec, sadu nových Vredesteinů SnowTrac3 - rozměr 195/55 R15 a rozhodně jsou lepší než doposud používaný Polarisky 2. Daleko líp drží stopu, auto ani při vjetí v 90km/h rychlosti do 3cm rozsolených sraček na silnici neztrácí kontakt s vozovkou a neustřeluje. Jo, při prudším přidání plynu si hrábnou, ale která guma tohle na kluzkejch sračkách neudělá...?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je jasné :) a hodnotíš rozdíl nové Polaris a nové SnowTrac nebo staré Polaris a nové zimáky? Tam je jasné, že to je rozdíl :) ale nevím, myslím si, že nové Barumky nejsou špatné :) 2 roky se mi na nich jezdilo fakt dobře, 3. rok už to občas ustřelilo, inu jak jsem psal výše no :) když se dívám do testů, tak Barumky mají na sněhu a mokru stejné výsledky, jako Michelin nebo Continental. Jen na suchu trochu ztrácí :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...