Přejít na obsah

Zimní pneu


StandaO

Doporučené příspěvky

akubus:

mám ty samé disky a taky jsem je nastříkal na stříbrno a bez poklic. Jen se 185/60. Tak jak mám psané v TP. A taky v pneuservisu je měli pro F2. O počítání průměru jsem se nezajímal. Na to jsem přišel až jsem s nimi jel, že jsou menší.

Zajímalo by mě jestli ty tvoje 185/65 máš psané v TP. Ty jsou podle mě ty správné, které by tam měli být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

borci, zima se pomalu chylí ke konci.. :-)))) a já začínám přemýšlet nad tím, jaké koupím nové zimáky, bo starý jsou 6 let a nejvyšší čas je vyhodit.. mám 185-60 R14 na fabii II kleber krisalp HP.. no zajímalo by mě, s čím jste vy osobně odjezdili zimu a zda jste byli a nebo nebyli s gumama spokojení... díky. pokud se týká těch mích- vzorek 5mm a v podstatě spokojen, jen já jezdím město a v podstatě beze sněhu, takže nemůžu sloužit na chování na sněhu, toho jsme si moc neužili... ale jinak co se týká hlučnosti, spotřeby a všeobecných vlastností, tak bych si je koupil klidně znovu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Tak máme konec září, poslední říjen se nám přiblížil na opravdu krátkou vzdálenost nějakejch 5 tejdnů... neboli o5 přichází datum "povinného přezouvání na zimu". Copak budete nasazovat na svoje plechový miláčky od letoška?

Já vzhledem k mizerným zkušenostem z minulých dvou zim opouštím "tuzemskou" značku a její Polaris 2 (koupit "trojky" už jsem si netroufal - hukot jak v tanku a trakce nic moc).

Objednal jsem Vredestein Snowtrac 3, rozměr 195/55 R15, a vzhledem k tomu, že Drobek je N1, tak už jsem musel kupovat nosnostní index 85 ("emkám" stačí 82)... Platit budu 1825,- kulatejch za kus podle srovnávače cen ale už nejsou, nejlevnější jsou aktuálně za 1902,- http://pneumatiky.heureka.cz/vredestein-snowtrac-3-195-55-r15-85h/ ...

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, řeším dilema do čeho na zimu obuji našeho "ROOMÍKA". Prozatím mám jasno v rozměru - 185/65 R 14 86 T (plechy).Co se týče značek pneu, tak v tom mám zatím chaos.Do hledáčku výběru mezi značkami se mi dostaly tyto:

Kleber Krisalp HP2

Sava Eskimo S3+

Vredestein Snowtrac 3

Pirelli SnowControl 2

Goodyear Ultra Grip 8

Barum Polaris 3

Pneu bych objednával zde: http://www.pneunet.cz/pneumatiky/185-65-14-zimni-T ( zatím nejlevnější na NETU) i v okolních pneuservises.

Je pravdou, že v zimě toho moc nenajezdím, do horských oblastí vůbec, ale nic méně přezto bych chtěl mít pocit jistoty na cestě. Budu rád za vyjádření a radu při výběru pneu.

Závěrem ještě dotaz - momentálně mám na ROOM. letní rozměr 205/45 R16 AL disky. Budou pasovat dané šrouby,nebo budu muset koupit jiné?

Díky,

Milan

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...to Ekkar...velmi dobra volba :kol-47: ve stejnem rozmeru jsem je pred tydnem kupoval. Predtim jsem mel Vredestein Snowtrac 2 a super !!! Uz jsem to tady psal. Hodne jezdim i do hor a nikdy me nezklamaly. Mel jsem vzdy pocit, ze se muzu na pneu spolehnout." A vo tom to je". Jen doufam ze 3ky budou minimalne tak dobre , jako 2ky. Odjezdil jsem s nima ctyri zimy a tento rok jsem je dojizdel az do leta :kol-46: .....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vassek - jak píšu, koupit je můžeš kdy zvolíš, obout je zkrátka MUSÍŠ (nařízeno § § § ).

Milans14 - já jen můžu říct, že do Polarisek už bych nešel, pokud by nebyly vysloveně za hubičku (tj. pod 1000Kč za NOVÝ kus). Jejich kvalita rozhodně ceně neodpovídá - jezdil jsem Polaris 2 poslední 2 zimy a nějak mi chyběl ten "pocit sucha a bezpečí". Navíc se Polarisky nedělají v nosnostní třídě aspoň 85 - já jsem všude viděl jen s indexem 82 a vysloveně mi bylo řečeno, že pokud se mi s autem v kategorii N1 něco stane a to prosím i ne mojí vinou, pojišťovny od letoška půjdou i po tomhle. V TP prostě mám nosnostní index 85 nebo 86 a basta. Jde o to, že pojišťovnám hodně narostly náklady na plnění za škody a potřebujou co nejvíc ušetřit - tak se budou chytat i příslovečnýho stýbla a vyjebávat s lidma pokud možno za každou kravinu.

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rychlostní index mi nehraje takovou roli, můžu mít T (190km/h) a vyšší, objednával jsem H (210km/h). Problém je právě v tý nosnosti, auto je otypovaný jako N1, takže má povinnou vyšší nosnost na kolo (index 85 nebo 86 = nosnost 515 nebo 530kg na 1 kolo ). A to i když je konstrukčně naprosto shodný s běžným osobákem kategorie M, kterej má povolenej index jen 82 nebo 83 (475 nebo 487kg na 1 kolo). Pojišťovny poslední rok-dva údajně těžce prodělávají na plnění za škody z povinnýho ručení, tak se cukají - jednak budou chtít zdražovat, druhak se snaží ojebat co půjde a vyplácet míň na náhradách. A jak už jsem napsal, mám info z poměrně spolehlivýho zdroje, že se zaměří i na tyhle zdánlivý blbosti, jako jestli byl na autě nasazenej nejen správněj druh dezénu, ale jestli byla i konstrukce odpovídající TP - a to prosím i u vozidla poškozenýho na 100% cizím zaviněním...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já mám na zimu Polaris 3 - proti dvojkám je to jiná guma, srovnal bych ji s Firestone Winterhawk. A mám je na stejných originálních liťákách jako letní (plus devátej stejnej mám jako rezervu), takže to na první pohled ani není poznat že jsem auto přezul :-)

Editováno: , autor: Dalik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klebery Krisalp HP2 sem dostal kdysi davno na Rooma. Nooo nic extra guma. Pro bezny jezdeni z prace do prace asi dobry. Nejaky skopiciny bych stim nedelal. Ale maji neuveritelnou vydrz. Ja je jel 3 sezony, pak se dali jeste na sluzebku, kde jsou 2 sezony, letos sme je chteli donicit a tak se snma jezdilo i prez leto a sakra porad maji vzorek v pohode. Stejne uz je vyhodim, ale myslim, ze by dalsi 2-3 sezony co do NEojeti vydrzeli. Pro duchodce asi super kup. :kol-31:

Jinak polaris 3 mam taky na par autech a ujde to. Ty ale mizej. Na hory bych se stim bal, ale jinak v pohode.

Vredestein neznam. Ale jelikos mam na svym pirelli letni, tak pujdu asi i do zimnich. -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nemáte někdo zkušenost se zimníma pneumatikama Uniroyal? konkrétně model Uniroyal MS Plus 6 v rozměru 185/60 R14

zajímá mě zejména srovnání s Barum Polaris 3 ve stejném rozměru, případně ještě Sava Eskymo S3+ a Semperit Master Grip

která z nich by byla nejlepší volbou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...