Přejít na obsah

Climatronic - nefunkční, závady, netopí, nechladí

Seal

Doporučené příspěvky

před 2 minutami, Joscer napsal:

A co se stane, když stiskneš tlačítko rychlého odmlžení/odmrazení předního skla? Měl by se rozběhnout ventilátor na maximum a teplý vzduch by měl jít jen přes výdechy u předního skla. Jestli tohle nejde, je něco špatně celkově.

Tohle jde

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Joscer napsal:

A co se stane, když stiskneš tlačítko rychlého odmlžení/odmrazení předního skla? Měl by se rozběhnout ventilátor na maximum a teplý vzduch by měl jít jen přes výdechy u předního skla. Jestli tohle nejde, je něco špatně celkově.

Tohle funguje

Editováno: , autor: Seal
Odkaz ke komentáři

před 22 minutami, ferda25 napsal:

Co se stane když při nastartovaném motoru zapnete výhřev zadního skla a pak při zapnutém výhřevu opět vypnete zapalování a znovu zapnete zapalování...

Svítí kontrolka výhřevu zadní skla dále??

Lze ji vypnout tlačítkem?? 

Tohle funguje, ale pouze zapalování, nestartuji pak motor, ale vypnout tlačítkem nelze. 

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, ferda25 napsal:

Super na celé věci je, že kontrolka svítí, ale dle měřených hodnot v centrální elektrice sklo nehřeje a ani opakované stisknutí tlačítka nemá na nic vliv.

Třeba když přepnu z manuál na AUTO, tak se to zlepší, teplý vzduch je cítit. 

Dle mého je třeba provést restart nastavení klapek, na starším typu to šlo stisknutím kombinací tlačítek. Tady nevím jak. Z kontrolním na zadní okno nevím jak souvisí. 

Odkaz ke komentáři

Ne to to neřeší. Ani základní nastavení ani reset ovladače diagnostikou to nevyřešil....řešení jsem našel(ve smyslu, aby kontrolka přestala svítit a tlačítko začalo opět fungovat), spíš mě zajímalo, jestli to je jen další z řady chyb. 

Odkaz ke komentáři

• Pawouk změnil název na Climatronic - nefunkční, závady, netopí, nechladí
  • Pawouk umístěno následující téma
  • Pawouk odbral (a) toto téma
  • o 1 rok později...
  • o 8 měsíců později...

Tak dnes cestou prestalo kurit auto. Zistil som to v polke cesty. Najprv nabehlo elektricke kurenie po starte, takze teplo bolo v aute po par min. No v polke cesty som po nakupe nastupil bez bundy a uz fukalo len chladny vzduch. Ani manual, ani auto rezim a dodatocne kurenie elektricke som uz zapnut nevedel, nakolko voda bola ohriata a tym padom nezoplo.

Takze 30km v aute, ktore postupne chladlo len s vyhrevom sedacky. Super!

Mali ste niekto obdobny problem? tipujem, ze ventil co oodeluje okruhy vnutorny a vonkajsi bude nefunkcny.

Odkaz ke komentáři

Nie, restart auta nic. Ale…spravil som restart infotaimentu cez 10s podrzanie gombika a auto tacalo kurit. Nezda sa mi ze je to uplne na 100% ale vzduch bol teply na pocit. Predtym chladny. V sobotu ide na diagnostiku. Zajtra to kurenie odsledujem ci uz ide ci zase nie

Odkaz ke komentáři

Doplním, že dnes ráno už kúrilo. Takže infotaiment napriek tomu, že ovládanie šlo asi neposielal signál. Nechápem tomu, ale som rád, že to ide.

@Dodi 15 neplánujem vymeniť, spotreba ok, normálny diesel nekúpim už za cenu, čo považujem za adekvátnu za auto na 5-6 rokov (u mňa je nájazd vtedy už 250-300k). aj žena navrhla, že scalu vymeníme za nové, ale ja si počkám na jej scrossku keď vymení. mne sa páči, spotreba napriek benzínu fajn a 4x4, ťažné, automat je to čo potrebujem na ryby a ťahanie člna :D

Odkaz ke komentáři

Radosť bola predčasná. 2 ďalšie jazdy auto kúrilo ako po kúpe. Pri nastavenych 22,5C by som kludne vydrzal v kratkom rukave.

Ale odvtedy zase prd. Tlaci len vlazny vzduch a restart infotaimentu nic neriesi uz. Zajtra dufam, ze diagnostika ak stihnu aj kurenie pozriet ukaze, ze kde je problem. Ja by som chcel osobne vidiet na tej diagnostike stav ventilu co pusta vodu do vnutorneho okruhu, ze na kolko % sa otvara. Teda ak to dokaze.

Odkaz ke komentáři

Vedeli by ste mi poradit, ci poslat pdf s nakresom okruhu kurenia pre 1,6tdi, schemu? Auto vcera skontrooovali, diagnostika nic neukazala, spravila sa konfiguracia klapiek nanovo, no aj podla servisu auto kuri ale nie dostatocne. Rad by som pozrel prvky na okruhu na papieri aby som vedel vytipovat, co moze byt vadne. Zatial sme dalsi termin neriesili v servise. Kupil som ale teplomer do auta pre meranie teploty vzduchu z vyduchov.

Odkaz ke komentáři

tak ja toto auto uz rozj....m, vcera vecer som nastartoval, zoplo pridavne kurenie a uz mi nepustilo teplo an z neho. zobral som scrossku, vratil sa domov a nastartoval scalu. zacalo kurit. dal som po 3min na HI a kurenie postupne ustalo. dnes som volal s technikom-kamaratom v SA a ze ak to budu klapky, tak okolo 130eur nova klapka. je ich tam 5 ci 6 a okrem jednej treba demontovat palubovku.

tak toto ja serem uz. to ak bude daktora klapka na demontaz palubovky sa na to vyserem a kupim teplovzdusny radiator do elektriky. Poj...y smejd. 

Odkaz ke komentáři

Tak bohužel to bude tak to jak popisuješ. Zřejmě se jedná o klapku která přepíná studený a teplý vzduch. Já byl nyní se svojí Scalou na servisní prohlídce po 4 letech a technik mi říkal , že diagnostika climatronicu ukázala že klapka na studený a teplý vzduch se špatně otevírá. Výměna klapky obnáší demontáž palubovky a středového tunelu !!! Já však na funkci climatronicu nepozoruji , že by bylo něco špatně , topí i chladí normálně. Když mi to řekl , tak na mě šly mdloby. Je to poměrně velký zásah a mám obavy aby vše dopadlo dobře. Aby potom někde něco nevrzalo nebo nedrnčelo až to dají vše zpátky. Technik mě ubezpečil , že nemusím mít strach , že už to několikrát dělali. Auto bude v servisu cca týden. Hlavně říkal , že mám štěstí , že je auto ještě v záruce , jinak je to poměrně finančně nákladná oprava. Tak doufám , že to dopadne dobře.

Editováno: , autor: bennoch69
Odkaz ke komentáři

Ja o opravovat nebudem davat. Ja bez auta nemozem fungovat a nebudem ani vyhadzovat tie prachy za to. Ak uz mam dat tie prachy, tak to dolozim ku kupe mootra na cln, ako sypat prachy niekomu do vacku kto vyraba nekvalitny vyrobok. Pozeral som forum a mali to aj v minulosti ine typi. Tak ako vedia o tom a zakaznika vyciciame po zaruke s tym. Ho..no.

Ak by to bola 1 klapka bez demontaze kokpitu budis. Ale aby sa to rozobralo, hladalo ze ktora a cvakal som tyzden prace isto nie.

Na rovinu, ked to bude kurit aspon tak ako kuri serem to. A ked nie, kupim za 20ku dva teplovzdusne ohrievace do 12v zastrcky a na hanbu skodovky tak prekonam zimu. Ja do toho kramu peniaze nedam!!! Riesim okolie domu, bazen, cln a mi pride na hlavu za 5r auto platit 1000-1500 eur. 

Nasrali ma s tym uz totalne.

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři

Chápu tě že se ti do toho nechce dávat takovou pálku za opravu a asi si měl těch závad už několik , což jsem z diskusních příspěvků pochopil.  Možná by to šlo po dohodě se ŠA že by část opravy uhradila škodovka , záleží jak by jim to podal autorizovaný servis. Ale podle toho co mi říkali po mojí servisní prohlídce nejsem sám kdo má problém s climatronicem. Mluvili o oktavkách a dokonce i Kodiaqu. Prostě asi ví o co se jedná. Jen mám to štěstí , že se na to přišlo ještě v záruce. Přesto mám obavy z tak velkého zásahu do vozidla a jestli vše dopadne k mé spokojenosti. Ale zase na druhou stranu mám Scalu ještě v záruce , tak budu zcela určitě reklamovat.

Odkaz ke komentáři

@bennoch69 pozri, skoda ti da kulanciu. a ludovo, co je klulancia v tomto pripade. zlava z ceny predrazeneho dielu a prace na to, co vedia ze maju vadne vyrobene. Ja tej firme nedam peniaze z principu za nieco, co nevyrobili dobre. Vymenia to a o 2roky mi daju zase kulanciu na to, ked sa to dodrbe?

Isto nie. Ono to zase nefuka ladovy vzduch. Dnes neslo poriadne celu cestu. vcera mala auto zena a ked som prisiel domov, nastartoval a ako v saune. Dal som cez tlacidla aj doma konfigurovat klapky, no nepomohlo ani to dnes.

Ak uz vobec nebude kurit, vymenime si auto so zenou v najhorsom. Ona ma do prace v meste 3min cestu. Celne sklo je vyhrievane, takze rozmrazit auto dokazem vzdy. Fakt nehodlam ukrajovat z rozpoctu na toto hovno uz nadramec.

Auto ma sluzit mne, nie ja autu!

Inak mimo temy, ano reklamoval som viac veci. Na margo toho, dnes uz ani SOS hore nesvietilo zase. Ani po starte  na pol ceste úpo nakupe nenabehlo. Takze naco by som mal tlacit do tohoto peniaze, ked za 5r reklamacii, 2 vymenach RJ SOS, prehrani softwaru, vymene dakeho kabla ani to nedali dokopy.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...