Přejít na obsah

Škoda Connect Lite


Doporučené příspěvky

Jelikož opravdu nerad platím a podporuji něco, co nefunguje, a také se pomalu blíží konec služeb online infotainmentu "zdarma", tak jsem se pídil po něčem, co by mohlo fungovat jako kniha jízd. Nebaví mě fotit kapličku přístrojů po každé skončené jízdě :) Naštěstí existuje app Škoda Connect Lite, která je takovou offline podobou MyŠkoda app. Jelikož kombinuji soukromé a služební jízdy, je pro mě primárně důležitá evidence jízd a MyŠkoda v tomto měla občas výpadky/problémy v podobě nezápisu jízd (když v autě zešednul globus), nebo jízdy divně dělila. To poslední dobou naštěstí funguje, stejně tak se app neodhlašuje. Každopádně např. na notifikace o opuštění oblasti není vůbec spoleh, takže když vám auto někdo lohne a zmízí s ním, tak se to nedozvíte vůbec nebo se zpožděním. A jelikož nemám čas dělat betatestera zdarma, tak je čas se mrknout po něčem jiném.

 

V eshopu jsou služby Care Connect aktuálně za 999 Kč/rok. Zajímavé je, že ještě nedávno tam byla cena stejná a nějaký text ve stylu "využijte mimořádné slevy 44%" či tak něco. Otázka je, jestli ta tisícovka ročně už měla být s tou slevou nebo ne...

Pak je tu infotainment online a ten nevyužívám vůbec, stejně tak jako vestavěné app, které jsou na mě pomalé.. Otázka je, do čeho jsou zahrnuty ty drobné aktualizace chodící vzduchem.

385123647_Screenshot2022-08-09at17-32-02Vbrproduktu.thumb.png.639506d6981ce3cfd51767e860f758c1.png

 

I když tisícovka ročně nebolí, vnitřně odmítám platit za programátorský zmetek.

K samotné Connect Lite appce. Rozhoupala mě možnost pořízení VW Data Plugu (je to koncern, takže to funguje stejně jako kdyby to byl origo Škoda) za zhruba poloviční cenu (cca 500 Kč) oproti Škoda "originálu". App vypadá dobře, to důležité to eviduje:

 

1827265778_dataplug.thumb.jpg.40704701b407e80e6bddf135cf8256e2.jpg  IMG_8903.thumb.PNG.79e63eec92583ffe4214ef6a4b07be64.PNG  IMG_9034.thumb.PNG.782a5a7cb2bc459106b6553f165c46bf.PNG  IMG_9035.thumb.PNG.9a6a321f192173f5dbf3121afa6eb8b3.PNG  IMG_9100.thumb.PNG.1289794ce62655db06c54074b85acd11.PNG  IMG_9101.thumb.PNG.6efbc0fbe3774e8924136fb881443514.PNG

 

Samotná appka se spáruje s Plugem přes Bluetooth a děje se tak po spárování automaticky po zapnutí zapalování. V iPhonu mám udělanou automatizaci, která po připojení telefonu přes CarPlay spustí hlášku a i Connect Lite aplikaci. Problém je, že spuštění aplikace nefunguje na pozadí, tedy člověk musí mít telefon odemčený. Pokud app běží na pozadí v zamknutém telefonu (na telefonu jsem ji spustil např. doma před cestou, trasa se zaznamená, ale bez GPS poloh na mapě. Viz screeny, ale možná se to časem vyřeší, aby na to člověk nemusel myslet a záznamy jely automaticky.

IMG_9102.thumb.PNG.706418d0c8938cf54a66abce07a64b8d.PNG  IMG_9103.thumb.PNG.12984c2112f7bc8ea8ac3f688aec3589.PNG

 

Plusy:

- Knihu jízd vede velmi slušně. Možná export do tabulky/PDF.

- Po investici do Data Plugu je zdarma.

- Netrpí to výpadky.

- Přesnou polohu parkování to umí také.

 

Mínusy:

- Neumí na dálku odemknout/zamknout auto. To jsem opravdu párkrát využil když z auta někdo něco chtěl a já klíče neměl u sebe.

- Pokud chce člověk vidět jízdu zapsanou v mapě, musí se app otevřít a klidně shodit na pozadí (prostě aby se ukázala na obrazovce a obejvila se hláška Plug a telefon propojeni). Zatím jsem netestoval trvalý souhlas s využitím polohových služeb pro app (ale toho nejsem příznivcem).

 

Malé mínusy:

- Tankování je potřeba doladit - upřesnit přesné litry z tankovacího stojanu. U plné nádrže se to liší třeba i o 3l.

- Neumí to evidovat spotřebu, resp. píše to přibližné náklady na jízdu, ale není mi znám vzorec výpočtu, jelikož některé částky seděly, některé nikoliv...

 

Takže kdo je nespokojen s MyŠkoda, v Connect Lite existuje rozumná alternativa.

 

Editováno: , autor: Michal T.
načítání obrázků
  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, taky používám a taky ve spojení s iphonem. Já tedy s Karoqem FL. 

Problém co popisuješ jsem vyřešil tim povolením trvalého přístupu této aplikace k GPS. Také jsem proti tomu a měl jsem z toho obavu. Všechno toto vypínám hlavně kvůli výdrži. Ale tady to nemá na výdrž prakticky žádný vliv. V iphonu se mi aplikace vůbec neobjevuje mezi těma co ždímají baterku. 
A hlavní je, že teď přijdu k autu s telefonem v kapse. Sednu, nastartuju a jedu. Vůbec nic neřeším a telefonu se ani nedotknu. Za jízdy mám k diapozici bezdrátový carplay. Jízda se zaznamená se vším všudy. Když dojedu, tak jsem akorát zvyklý jít do aplikace a tam jídu ukončit. Je tam ale nastavení automatiky po určitém čase.

 

Já jsem si akorá všiml jedné nedokonalosti. Nesedí mi kilometry. V sekci moje auto je informace o nájezdu. Ta se shoduje s tím co je v autě a co je i v MyŠkoda aplikaci. Jenže když si rozkliknu poslední jízdu, tak tam mám počátecní stav km a koncový. A ten koncový je vysší než ten celkový. U mě je to o 13 km a nevím co s tím.  
U tebe to sedí? Když se podíváš na poslední jízdu kolik je koncový stav? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pitivier Až pojedu další jízdu, vyzkouším. Včera jsem měl zkušebně polohu pro Connect Lite zapnutou furt a baterku to dle statistik nežralo.

 

Ty kilometry - zajímavé, ale mám to stejně. Konkrétně o 14 km a myslím že celkové počty km v app sedí. V MyŠkoda to teď nezjistím, opět nefunguje :D

Kažodpádně jsem udělal ručně vlastní "nulovací jízdu", kde jsem dal počáteční i konečný stav km ten dle celkového nájezdu a uvidíme, jestli se počítání dalších jízd nesrovná...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Michal T. Tak už jsem na to asi přišel. Udělal jsem si nulovací jízdu taky a nastavil tam stav 824 km, což koresponduje s tím, co píše auto.

Pak jsem odjel 2 krátké jízdy.

1)  jízda 5,76 km. Počáteční stav 824 km. Konečný 830 km

2)  jízda 4,98 km. Počáteční stav 830 km. Konečný stav 835 km.

 

Reálně mi ale auto ukazuje 834 km celkově. V tripu vidím 834,4

 

Ono je to asi celé o tom, že ten počáteční a koncový stav neumí desetinná místa a tedy zaokrouhluje na celé km. Ten konečný stav, tak bude s každou jízdou jinak zaokrouhlený. 

Já jsem zatím i podle celkového nájezdu neudělal moc jízd. Dataplug navíc nemám dlouho. Mám celkem 12 jízd. Někdy to bylo zaokrouhleno směrem nahoru, ale i dolů. Rozdíl by tam tedy měl být odhadem třeba 2-3km, ale rozhodně ne 13km. To musela být nějaká haluz. Uvidíme jak to půjde dál. Teď je reálně rozdíl 0,6 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potvrdzujem problém. Connect Lite používam už od leta 2020 a napríklad podľa Connectu Lite som za celý rok 2021 prešiel 12516km, ale v skutočnosti podľa budíkov som dal 12074km. Čiže Connect Lite mi za rok narátal o 442 km viac! ;) Za tento rok k dnešnému dňu je to zatiaľ o 328km viac ako podľa budíkov.

 

Tie desatinné miesta sú veľkou slabinou appky. Boli verzie, kedy sa nedala zadať cena paliva na 3 desatinné miesta (u nás na SK hádam všetky pumpy dávajú ceny na 3des. miesta). Po urgenciách to opravili, avšak po tejto oprave pre zmenu nejde zadávať množstvo natankovaného paliva na dve desatinné miesta, iba na jedno.

 

Má svoje muchy, v mojom mobile je to najväčší žrút baterky, ale inak neľutujem kúpu tohto zariadenia - hlavne po tom ako škodovka zarezala Smartgate.

 

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle musím prozkoumat, zatím jsem tam měl u jízd to co na budíkách mám to taky tak dlouho jak @brrrrm a to s jeho pomocí s apkou, když nebyla v česku služba spuštěná a plug jsem koupil u VW kteří službu měli v ČR spuštěnou. 

V celkových budu mít míň protože občas nelogne jízdu. Jinak naprostá spokojenost, ale baterku žere stejně jako bezdrát android auto.  Předtím ať už navigace jela na mobilu nebo pak na android autu na kabelu to nebylo poznat.

A Smartgate jsem před týdnem zkoušel a jela. Jenom to nejde dohromady s AAW. Na dvě wifi se mobil nepřipojí.

Editováno: , autor: milanxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pitivier Tak "sdílení poloha vždy" pro Connect Lite funguje, takže se o to člověk nemusí tolik starat, super.

 

Jinak ohledně odchylky vzdálenosti - ty Jízdy fakt počítají jinak, možná do toho kecá trasa dle GPS, nevím. Včera:
Trasa MyŠkoda 132 km, Connect Lite 135,2

Trasa MyŠkoda 128 km, Connect Lite 130,1 km

Trasa MyŠkoda 15 km, Connect Lite 15,6km

 

Vznesen dotaz na podporu, uvidíme. Vzhledem k tomu, že ty automatické jízdy nejdou editovat, není to ideál mít takto velké odchylky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

ja pouzivam connect lite asi tyzden a mam 2 vyhrady:

 

1. funguje to len na principe BT-cize pokial sa nemylim data to stahuje akurat tak ked je clovek v aute, ukonci jazdu atd. pokial je uz clovek doma a nie je dosah tak apka proste nie je pripojena resp neda sa nadviazat spojenie s autom-to je celkom fail

 

2. mam nastavene automaticke spustanie appky ale uz sa mi 1x stalo ze z nejakeho dovodu sa prerusilo parovanie a kvoli tomu nezaznamenalo jazdu. neviem sice na akom principe to presne funguje ale tak to si ta apka neviem spatne z toho dataplugu vytiahnut vsetky data a teda ked som aj nemal prave v tom momente sparovany dataplug s mobilom tak ako co autom sa nejazdilo? :DDD to je nonsens.

Editováno: , autor: fsociety19x
grammar nazi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Treba si uvedomiť, že to je Lite verzia, ktorá má fungovať na úplne všetkých autách vyrobených za posledných asi 10 rokov.

Tie dva body bohužiaľ Lite verzia nezvláda, ale mali by fungovať v klasickom Škoda Connect bez prívlastku Lite - na to samozrejme potrebuješ mať aj potrebnú výbavu v aute. Kuk do vedľajšej témy: https://forum.skodahome.cz/topic/149010-škoda-connect-obecně/

 

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Nejde to ani mě, ani kolegovi. Už jsem jim psal, prý to předali vývoji apky. Zas něco IT aktualizovali a nefunguje jim to..... 

Screenshot_20230221_111008_cz.skodaauto.connectlite.thumb.jpg.18ec7b4b7cf1b22c16475cf9abd83501.jpg

 

Odpověď

Dobrý den, 

obdrželi jsme Vaše podněti od kolegů z infoline.

Omlouváme se za vzniklé komplikace.

Váš případ s nemožností přihlášení a chybným stavem teploty oleje jsme předali kolegům do vývoje na analýzu.

Jakmile budeme mít více informací, budeme  Vás kontaktovat.

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...