Přejít na obsah

Zpětné světlo málo svítí


naschd

Doporučené příspěvky

Zdravim , viem ze tu je tema zadne svetla ale chcel by som vytvorit zvlast temu spiatocka. 

Po skúsenosti z F3 , plne ziarovkovych zadnych svetiel je to priepastny rozdiel. 

Kupoval som si auto uz s vedomim lebo aj tak moc nic lepsie som nenasiel a koli tomu odsudzovat cele auto nieje vhodne ale az tak hrozny vysledok som necakal . ( Neni to ale dovod aby som koli spiatocke nekupoval auto predsa) 

Chcem sa preto spytat na vase skusenosti. 

Podla mna je to nanic proste nevidim ked cuvam v tme. 

Nieje mozne to dat niekde preverit lebo s tymto mi predajca nepomoze povie mi ze to je tak alebo ako mi povedal pri 3 fabii pri prednych ze som si mal kupit drahsie auto ( to bolo dôvod preco som si dal top led predne a su super, ked zapnem hmlovky predne ani nevidím ze som ich zapol, subjektivne aj hmlovky mi pridu slabe ale to celkom supluju predne top svetlomety ) ale toto keby mam moznost by som dal normalne preverit ci to splna homologaciu ten design a vyrobenie.

Ziadna drama je to ako je ale nie som moc nadseny a nepaci sa mi to moc ale ak by bolo moznost dat niekde žiadosť na preverenie aj nie zadarmo urcite by som ju podal. 

( Lebo myslim ze v normalnej spolocnosti by sa malo dat ozvať sa so svojim názorom/ feedbackom na danu vec) 

 

Ake mate skúsenosti ? 

Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co vlastně řešíš? Světla jistě splňují homologační podmínky. Tak si stěžuj kde chceš, máš smůlu. V tomto smyslu není co řešit. Co tam máš, žárovku? Dej si LED...

 

Název tématu upraven do srozumitelné podoby - "funkcia spiatocky" je tedy opravdu "výstižné"...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Zpětné světlo málo svítí

Ja som tie svetlá tiež kritizoval. Keď som videl aké ďobky sú to. Ináč F4 má spiatočku iba LED buď jednu alebo dve. Podľa mňa by bolo lepšie a lacnejšie ak by tie základné zadné svetlá spravili komplet žiarovkové aj v zadných dverách ako takto to je. Že spiatočka, a hmlovka sú LED a zvyšok žiarovka a svetlomet v zadných dverách mŕtvy a prázdny na pravej strane. Ak odíde LED-ka musí sa celé svetlo zbytočne meniť. Tiež mi nedáva logiku že robia svetlá do piatych dverí a sú prázdne. Mali to spraviť ako na Hyundai i20. LED a žiarovková verzia má rovnaký podpis. Sťažuj sa Škodovke že toto je naozaj zlé riešenie a možno v prípade faceliftu to prerobia. Aj FAB2 mala jednu cúvačku ale na pravej strane spolujazdca. FAB4 má na ľavej strane vodiča čo ešte zhoršuje výhľad v pravom spätnom zrkadle pri cúvaní.

Editováno: , autor: RichardSA
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bezesporu šetří kde můžou.

 

Co vim tak v aplikaci my skoda muzes na auto nebo jeho cast poslat nejaky feedback jestli si to ale na druhe strane nekdo přečte nevím.

 

No a pokud s tim mas tak velky problem uplne nejmensi vec je s tim prece neco udělat, nebo uz lidstvo dospelo do stavu ze si jen atezuje a ceka ze za ne napravu vyresi nekdo jiný?

 

Tak trochu s nadsazkou co takhle si poridit neco takoveho kdyz original nestačí? 🤣

 

Nasi dedeckove si ledacos zvladli dodelat v garazi sami tak proc my ne? 🤣

 

Screenshot_20230113-194048.thumb.jpg.c944622c618c6e5914fa678f1a312663.jpg

 

Kdyby byl skutecne zajem prikladam odkaz.

https://www.autodily-pema.cz/svetlo-zpatecky-hella-2zr001193011?gclid=Cj0KCQiAn4SeBhCwARIsANeF9DIqxiFTGibrYdQOGLorZmBhziqUmGBe2a5zs0vF0IsyRAfxkvbNb-oaAjJsEALw_wcB

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

,,, ze som si mal kupit drahsie auto ,,, Takéto reči by si mal predajca odpustiť a treba sa naňho sťažovať. Chybu jednoznačne spôsobil výrobca. To nie je argument aby ťa dotlačili na drahšie auto. Lebo na tom budú mať vyššiu províziu oni. Ale nie sú to ich peniaze ale tvoje. Jedine kúpiť pravú verziu svetla akú dodávajú s kamerou, lebo tam funguje aj pravá cúvačka, Potom dotiahnuť kábel. Ale neviem či vo verzii s jednou cúvačkou je od výroby v pravom svetle LED-ka alebo len kábel nezapojený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pawouk downote .prozmyslaj preco ...  

@RichardSA j v pohode , jako neboli najhorsie ale na to ze to boli tie vyssie v tej dobe boli dost zle :)  ... na jednej strane ano ma pravdu na druhej ked viem ake su vyrobne procesy ( sam predajca nadaval ze sa im vyskytuju v svetlach muchy a tak podobne, tak za cistotu sosovky atd. by som ruku do ohna nedal)  tak by ma bohovsky zaujmalo ako to tam valaju :) , a pokial nebude feedback od pouzivateov tak sa dalej nepohneme, (a to sa jedna cohokolvek)  to bolo aj zamerom tejto temy , a teda sa opytat realnych pouzivatelov auta ako napriklad toto vnimaju , ci im to pride adekvatne a len ja som rozmaznany z mojej F3 :) co aj popisujem ... tak som zvedavy ci sa niekto este ozve ze to vnima rovnako. 


@ExecutedDonut jasne :) ja by som sa priklonil k tomu aby bolo vsetko na aute len tak , pro forma nieco ako plne vyklady s tovarom v KLDR , a najma aby sa dalo vsetko prikupit , to by som potom rad videl tie hogofogo vymysly ktore by sa objavili na cestach , Niekto bez motora - zapriahnuty kon, niekto bez jedneho predneho svetla - luster z obyvacky , niekto bez volantu , nestaci ti hriadel ? - dokupene rajdy z bicykla ... a podobne :)  

@Hkubes nepotrebujem nikomu nic "omastit" ale dakujem za typ :)  .( Iba tak pawoukovy jeho offtopic :) :) )
Ale k teme : Lebo mozem mat kludne aj ja zly pohlad na vec , alebo mat len zly kus a nebudem hadam hned niekomu nakladat pokial nieco nemam overene / porovnane / zmerane/ , ked mi tu N majitelov napise je to pohoda vidime super tak mam skor ja problem so svojim zrakom ako svetlom ...  predsa :) ) tak este pockam ci niekto sa vyjadri.  ale dik :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příčinu problému nehledej v autě, výrobci, prodejci, ale v sobě, tohle je totiž jedna z věcí, která se dá snadno odhalit před koupí. Jenže dnes je móda vybrat auto podle rychlotestu na internetu a pak nakonfigurovat přes internet a do auta ideálně prvně sednout až po převzetí. 

 

No a co teď s tím? Zvyknout si, nebo navštívit jednoho z mnoha prodejců led, ať ti nabídne nejvýkonnější možný zdroj, případně jej doplní i na druhou stranu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Petr L.. J dik za koment, toto je prave ten problem ktory si myslim ze je , namiesto funkcnosti mi to pride ze sa zacina ist skor na design u skodovky, vyprdeneme sa (trebars) na svetla, dame do interieru podsvietenu listu , je to super hogofogo :) ,  je fajn aj ked je to tema k F4 ze si spomenul ze to nieje len zalezitost F4 napriklad.  Palec hore ! (asi takyto som ocakaval komentar k tejto teme ) 

a tym sa dostavame k odpovedi @MIgráček , verim ze mi povies ze tvoja F4 alebo skodovka ( kedze sa vyjadrujes k danej teme ) to ma super :) a aka to je prosim ? pripadne ak mas v rodine aj ine auto a teda si ho testoval na 100% aby si nemusel robit kompromis , ake to je ? :) Ja som napriklad vedel do coho sadam ale len koli spiatocke sa mi neprislo uplne rozumne pytat sa, ci mozem prist v nocnych hodinach aby som si prave tuto jednu "najdolezitejsu" funkciu vyskusal ( dufam ze chapes ze ide o sarkazmus ), nie ide o to povedomie a o to ze ked sa ozve viac ludi tak potom sa mozno nieco zmeni / upravi / opravi ... lebo inak a to je pri vsetkom sme "specificky trh ". :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, MIgráček napsal:

Příčinu problému nehledej v autě, výrobci, prodejci, ale v sobě, tohle je totiž jedna z věcí, která se dá snadno odhalit před koupí. Jenže dnes je móda vybrat auto podle rychlotestu na internetu a pak nakonfigurovat přes internet a do auta ideálně prvně sednout až po převzetí. 

 

No a co teď s tím? Zvyknout si, nebo navštívit jednoho z mnoha prodejců led, ať ti nabídne nejvýkonnější možný zdroj, případně jej doplní i na druhou stranu. 

 

Mně třeba prodejce noční jízdu neumožnil, musel by do práce mimo pracovní dobu a půjčení auta přes noc nebo na víkend nešlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spiatočka svieti fakt hodne slabo, o tom niet diskusie... Ale tiež si myslím, že hovoriť o tom, že si niekto vybral nesprávne lebo si neoveril pred kúpou ako sa v noci cúva... asi nie je úplne na mieste. Myslím si, že Fabia IV je za rok 2022 najracionálnejšou voľbou vo svojej kategórii a zároveň ju porovnávať s autami inej kategórie je tiež kus z cesty. Jasné, že Passat alebo Superb bude asi lepší... 

Takže k veci, ak si si vybral Fabiu, neurobil si zle a ako píšeš, jedna spiatočka nie je dôvod nekúpiť inak dobré auto, je to len daň, resp. kompromis danej doby... 

Ja to napríklad riešim s tou spiatočkou po svojom... Ak je veľká tma, pripadne do toho prší a fakt nevidím, tak zapnem zadnú hmlovku na tu chvíľu kým cúvam... Vo väčšine prípadov v takejto situácii nemáš koho oslňovať a ak za tebou niekto je, tak máš svetla na cúvanie dosť... Možno nie ideálne riešenie, ale pre mňa postačujúce... 

Pekný deň všetkým 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@MIgráčekNo já tedy nevím, jak tohle snadno zjistíš před převzetím, když ti prodejce nepůjčí auto přes noc. Na F2 mám jednu zpátečku a docela i svítí.

 

Jinak nic prověřovat podle mě smysl nemá, jen pohledově zkontrolovat, jestli to světlo není pohaslé. A samozřejmě je klidně zdrbej ve feedbacku. Jediné, co s tím můžeš udělat, je nějak domontovat druhou zpátečku, nebo si přisvítit brzdami či mlhovkou, když je tma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná se vraťme zpět k tématu a né o tom, jetsli si mohl někdo auto projet v noci...
K přisvícení když je špatně vidět lze použít i brzdu, dnešní auta drží volnoběžné otáčky a i do docela prudkého kopce se dá rozjet jen pouštěním spojky. Tedy není větší problém si "přisvítit" pravou nohou přes brzdu (brzdová světla se rozsvěcují téměř okamžitě, když brzdy ještě ani pořádně nezaberou).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, naschd napsal:

a tym sa dostavame k odpovedi @MIgráček , verim ze mi povies ze tvoja F4 alebo skodovka ( kedze sa vyjadrujes k danej teme ) to ma super :) a aka to je prosim ? pripadne ak mas v rodine aj ine auto a teda si ho testoval na 100% aby si nemusel robit kompromis , ake to je ? :) Ja som napriklad vedel do coho sadam ale len koli spiatocke sa mi neprislo uplne rozumne pytat sa, ci mozem prist v nocnych hodinach aby som si prave tuto jednu "najdolezitejsu" funkciu vyskusal ( dufam ze chapes ze ide o sarkazmus ), nie ide o to povedomie a o to ze ked sa ozve viac ludi tak potom sa mozno nieco zmeni / upravi / opravi ... lebo inak a to je pri vsetkom sme "specificky trh ". :) 

 

FIV nemám, vyjadřuji se víceméně obecně k tomu, že by sis chtěl někde stěžovat, zpochybňovat homologaci a tvářit se, že jsi objevil něco, co se týmu konstruktérů během x tisíc kilometrů a x hodin testování v PC simulacích povedlo přehlédnout. Koupil sis auto v kamenné prodejně, jak důsledný jsi byl v testování a kontrole je jen na tobě, i když uznávám, že pokaždé to není lehké a i já se někdy spálil... ale to jsem ukončil kritikou sebe samotného.

 

Ono to pak nějak souvisí i s tvojí reakcí na pawouka, jasně ti napsal, že homologací světla projít musela i přes tvé pochybnosti, napsal ti, že jsi špatně zvolil název tématu, tedy dvě pravdy, které ty jsi ale nechtěl slyšet, tak šup, palec dolů. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Petr L.  Jasne ved to je logicke , ono uz skor mohli napisat ze som si to mohl pozriet na inom vozidle takom isom alebo si ho pozicat ale tak niekazdy vie napisat zmysluplny prispevok. Niekto pise len aby napisal (nieco) :)  cize ano moznost otestovania aj takejto veci urcite v nasom svete existuje ale niak to nesuvisi s mojim popisom a teda skratene "skusenosti realnych pouzivatelov Fabia IV , pripadne sa tento usecase da rozsirit na majitelov skody , a pripadne ho vieme este rozsirit na majitelov aut " s reversing lampami v ich aute :) pripadne predchodzou verziou/verziami"  takze hej mas pravdu je to uplne logicke :) diki za valid koment :) 

@dzanob jj , dobry napad, vyskusam :) hej su situacia kedy parkovacie senzory neporadia, viem o com hovorim , bohuzial som si tak rozbil kufor na 3ke ( ale to som mal prekazku tak ze som ju teda vobec nemohol vidiet ) , proste nevidis to co mas za kufrom alebo pri kolesach kde nemaju senzory dosah , ale ... ta hmlovka svieti fakt dost, cize pomoct tymto sa da , dobry point ! :) ( bohuzial neriesi to tento problem) cize @Martab v podstate vravi podobne :) ano mas pravdu ... 


@Thief1 neviem ci v tme kamera pomoze to musia posudit ti co ju maju, mozu sa klude vyjadrit ci dane svetlo dostacuje aby kamera fungovala pouzitelne :) kameru nemam iba senzory. Senzory do urcitej miery brania aby to clovek narval do nieco co spozoruju. Problem moze nastat vtedy ked su tam prekazky mimo senzor. Ja som bol zvyknuty ze som proste videl/ vedel co robim ked cuvam  a nespoliehal sa na senzory :) ( a aj tak som to raz nezvladol :) )



 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...