Přejít na obsah

Sněhové řetězy


brunoos

Doporučené příspěvky

Tak já jsem si zakoupil řetězy značky Weissenfells klack & go. Mají je třeba tady: tady. Cena je sice vyšší, ale jsou nasazený raz-dva, žádný dotahování a kontrolování, protože se dotahují a centrují samy. Prostě se to dá na kolo, zaháknou se dva háčky, odjistí se napínák a jede se. Protože se řetězy nasazujou většinou v nějaký sibérii, tak tu snadnost nasazování člověk ocení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim Vas! Prosim neporadil bymi nekdojake koupit retezy? Nejde o znacku, ale o rozmer, mam Fabcu combi a zimaky na ni jsou rozmer 165/70/R14,ale jsou ty pneumatiky nejake tenci nez letni, nevim presne co ty rozmery znamenaji,ale retezy bych chtel koupit takove ktere bych v pristim roce mohl nasadit na zimaky ktere budou stejjne siroke jako ty letni ktere na aute byly od vyroby. Ty zimaky davala skodovka zadara k autu, ale jak rikam meli nejaky uzsi behoun. No a jak jsem se dival na retezy tak na tech krabicich ja plno rozmeru, cili nevim zda se jedna o retezy ktere jsou univerzalni na vice typu, nebo jak to mam chapat, na pumpe pani vedela prd. Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

No tak pobavili sme sa o tvare a rôznej kvalite retazí, tak a čo rozmer pneumatík? Na aké rozmery ich nahadzujete?? ja osobne nemám v papieroch písane žiadne zimné rozmery, len xy iných rozmerov. Môj terajší zimný rozmer je 185/60/14. Ale v návode na použite čo je k autu je napísané:

Sněhové řetězy se smějí používat na všechny schválené rozměry kol kromě

rozměru pneumatik 195/50 R15, 205/45 R16 a disku 6J x 14 se zálisem 38 mm

s pneumatikou 185/60 R14.

Editováno: , autor: libelius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to tam maš aspon rozpísané.... rozmerov tam mam ešte ale o dva viac ale ani pri jednom nie je nič také písane čo sa smie alebo nie..ale ja mam tiež 185/60/14 et 43

tak ma len zarazilo čo tam je v tom manualy..inak som sa pýtal aj v servise, a oni sami nevedeli že to tam je-to bol asi dáky zelenáč predajca

:smich:

Editováno: , autor: libelius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, já mám teď na autě FI Combi. To so má být v techničáku. Letos šla fabča na 15".

Takže zimáky 185x55 R15 alu škoda. Pneu Barum Polaris 2 a i v kalamitě v pohodě. :palec2:

Řetězy jsem zkoušel dvakrát nandat v tréninku ještě na podzim. sichr je sichr. :smich:

Ale je evidentní že se tam řetězy ve sněhu budou dávat hůř. :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

V zimě hodně často používam klasicke řetězy a už mě po pravdě mě nebaví to montování a sundávání, zvažuji že bych si pořídil nějake lepší a hlavně snadno nasaditelne i pro ženu, mam v plánu pewag snox pro 505 nebo pokud by to šlo tak thule k-summit, má někdo zkušenosti s týmito značkami nebo doporuči něco jiné ?

Editováno: , autor: sullysun
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dobrý den, prosím o radu. Jaké sněhové řetezy mám zakoupit na škodu fabii combi I s pneu R14 165/70? Máte nějaké v poměru cena/výkon? Nechci koupit nějaké šunty z Kauflandu za 300 kč, ale taky ne nějaký za 2500 kč. Cena přibližně 500-900 kč. Potřebuji to k cestě na chatu, kde se silnice v zimě neudržuje. Takže uježděný sníh a led. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby jsi měl jiný rozměr kol tak ti prodám své, nepoužité .. ale já je kupoval v makru ale značku visan snow nebo co to .. šedá krabice, červený nápis v rožku ..

Jinak si srovnej na jakou vzdálenost a jak často je použiješ? Možná že dojdeš k závěru že i obyčejné filsony ti budou bohatě stačit. Hlavně koukni do TP jestli řetězy na ty kola můžeš mít (já ne) .. A samozřejmě to musí být řetězy na pneu 165/70 R14 .. to máš napsáno na obalu na štítku pro jaké rozměry je ten rozměr řetězu určen. A doporučuji nějaké rychlo upínací, neboli aby jsi nemusel najíždět autem na ně, nějak je složitě obmotávat a tak. Ale to už je většina takových dnes.

Edit: co si pamatuju jak jsem koukal na testy já ... nekupuj žádné spreje ala sněhové řetězy ani návleky na pneu .. dopadly nejhůře .. návleky se ihned roztrhaly a spreje byly bez účinku. Ocel je ocel.

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,ze dvou důvodů ti doporučím Pewag,dneska už se dají sehnat za dobrou cenu.První a nejdůležitější věc je montáž a demontáž,Pewag používá svůj systém napínání přes samozajišťovací karabinu a oproti těm šuntům z obchoďáku je to opravdu velký rozdíl,je to rychlé a velice snadné.Mám zkušenost že některé typy levných řetězů prostě byly tak složité že nešly ani nasadit :kol-28: a když už nasadit šly tak ten systém napínání u levných značek je prostě tragický.Za druhé Pewag používá menší oka takže to není takový traktorový styl jako ty levné šmejdy.Výdrž a pevnost je jasná,s pewagem v pohodě přejedeš i po asfaltu.třetí věc je že nerezavý

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale cena okolo 1000 kč zdá se mi a on to potřebuje jak jsem pochopil na max kilometr na vyjetí na chatu .. nezdá se ti to zbytečné? Nakonec zjístí po koupi a odzkoušení že jsou stejně na nic a že je nevyužije .. :) podle mě jediné využitelné řetězy jsou vyprošťováky a ty asi jen tak někdo nevozí .. jen jsem o tom slyšel. A jinak snad jen do hor pro horskou chatku ale tam i s pohonem 4x4 ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj

 

Taktiež Ti môžem odporučiť Pewagy. Tento rok som ich kúpil, lebo moje z hypermarketu ma už na*rali a musím povedať, že hneď po prvom použití mám z nich dobrý pocit. Na koleso sa síce navliekajú rovnakým štýlom, ako tie z hypermarketu (čo asi väčšina reťazí), ale neporovnateľne lepšie sa napínajú a ešte rýchlejšie sa skladajú. Majú trošku vylepšený mechanizmus, ktorý zopne kruhovú obruč, ktorá je na vnútornej strane kolesa a keď sa Ti do tohto mechanizmu nabije blato, alebo ľad, nie je problém ho v pohode rozopnúť.

 

Ďalšia vec, čo sa mi na nich páči, že majú väčšie oká, takže dúfam, že budú mať aj lepší záber.

 

A ešte niečo: NEHRDZAVEJÚ :)

 

P.S.: Mal som ich nasadené iba dva krát: raz, keď som potreboval v zime zaparkovať a raz, keď som potreboval vyparkovať. No čoskoro ich zoberiem na chatu a tam dostanú zabrať :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...