Přejít na obsah

Jaký olej


Host aka

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Zdravím, mám na Vás členy fora prozbu před 6 měsíci jsme si pořídil Octavii 1.8T 110kw? , motor AGU. Zatím jsme byl spokojený až do pátku kdy se vyskyt problém z tlakem oleje patrně budu ucpán koš nebo cca x dalších možností. Auto bylo mimo provoz cca 3 měsíce a už při koupi byl olej tak na výměnu ale nějak jsem se k tomu nedostal. Chci proto vyměnit motorový olej, ale netuším jakou značku zvolit chtěl bych tam dát nějaký kvalitní to autíčko si to po předchozích majitelích zaslouží. Rovněž Vás chci poprosit o olej do převodovky jaký mám zvolit. Všem děkuji předem za pomoc.

Editováno: , autor: Spawn2009
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mas tady 51 stranek o oleji, staci kdyz si proctes nekolik nahodnych a svou odpoved najdes hned nekolikrat. Ale chapu ze je jednodusi napsat dotaz, a cekam az ti nekdo odpovi, nez aby sis procetl to co je tady napsane, to same je i o oleji do prevodovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi po 10 tis. ma čaká ďalšia výmena oleja. Teraz som tam dal olej 10w40 polosyntetický VW 505.00 ELF Diesel. Naskytla sa mi možnosť kúpiť 5 litrové balenie oleja 10w40 polosyntetický, VW 505.00 zančky Mobil Diesel 2000 (tak sa volá ten olej) v cene 20,40€ za 5 litrov.

Chcel by som tam však dať olej s viskozitou 5w40, (jazdím krátke trasy a je tu dlhá zima) ale nie som istý, či to môžem takto spraviť, keďže doteraz sa tam dával olej 10w40. Čo môže nastať, ak sa zmení viskozita z 10w40 na 5w40? Auto má najazdených cca. 198 tis. km (či skutočné nevie nikto, podľa Škoda serivsu áno). Spotreba oleja na 10 tis. km je to, čo ostalo v nádobe z 5 litrového obalu pri výmene oleja pred 10 tis. km, teda do motora išlo cca. 4,3 litra a cca. 7 dcl som tam zatiaľ vlial (to čo ostalo po výmene) na tých 10 tis. km.

Únik mám cez šrób olejovej vane, lebo sa nám podarilo pretočiť závit a tiež vidím únik oleja ako keby zozadu, z okolia sacieho potrubia - neviem, či je to možné, ale je tam vidno stopy oleja.

Prípadne akú značku a viskozitu by ste odporučili vy?

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TO Spawn2009:

motory 1,8 najviac trpeli na problémy s mazaním (ucpaný koš vo vani)...na 99% tam bol dávaný Castrol...taktže Castrol určite NIE!!!!!!!

prevodový olej jedine ORIGINÁL!!!!

inak je to tu preberané nespočetne krát,ako píše Grym ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To liberto1071:

Díky za odpověď, po přečteni všech 51 stránek(ty stranky by chtěly pročistit) jsem dospěl k názoru že vyberu olej: SHELL HELIX ULTRA 5W-40 5L k tomu vemu filtry jak olejový tak vzduchový k tomu svíčky asi BOSCH . Auto má najeto cca 250tis ale v době VAG J kdo ví. Na aute mi odchází spojka je slyšet bouchání při startu a někdy jde spatně zařadit 5 rychlostní stupeň. Není se čemu divit auto je po 5 majiteli a ještě v tuning úpravě a vzhledem tak i výkonem, počítám že to má více jak 132kw. Hodlám tedy kompletně pročistit motor od toho starého oleje proplachem motoru(LIQUI MOLY kolik se s tím má najet něz se to vypustí?) mám ten pocit ze ten olej byl měněn před mnoha lety. Olej do té převodovky má být podle prý olej 75W-90 API GL4+ (VW 501.50,G50) ale nemám to jak ověřit.

Editováno: , autor: Spawn2009
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ten kompletní proplach bacha!

Motor je nějak opotřebovaný, nějak zanesený, čili nějak utěsněný.

Ty uděláš výplach a ten motor to už nemusí rozchodit.

Olej do převodovky kup tak, že zajdeš do Škodovky, prozradíš jim VIN kvůli přesné identifikaci a oni Ti prodají dva litry origo oleje do převodovky jaký tam patří.

Už tady bylo dost případů, když někdo kupoval jiný než origo olej, byť se stejnými specifikacemi a stejně se pak vrátil k origo. Ono to myslím ani cenově nevychází špatně. A ikdyby, potřebuješ ho jen dva litry a pro tebe už na vždy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spawn2009 : Nejlepsi by bylo sundat vanu a mrknout na to sitko k cerpadlu a procistit to, samosebou vycistit i vanu. Jestli mas moznosti a jsi trochu sikovny, tak to neni zadna slozita prace. Pak bych teprve menil olej. Ale zalezi kolik s tim mas ujeto za tech 6 mesicu a zda jsi musel dolivat olej ? Jestlli jsi doleval, tak je to jako vecina techto motoru ze zere olej a v tom pripade bych mu dal nejakou 10w40 rozumneho vyrobce. Ja treba liju Mogul i par znamim co jim menim olej a aspolutne bez problemu.

Ale jstli mas problem s mazanim, tak bych urcite sundal vanu a udelal to co jsem psal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Wojnar:

Díky za radu, s tím proplachem budu postupovat s rozumem propláchnu to podle toho postupu cca 15minut při volnoběhu. Je to opravdu černý olej jako globinL

To jsme netušil Že tahle možnost je udělám to jak radíš snad ho budou mít pak už jen při jednom s motorovým ale netušim jak budu potupovat při výměně.

To Grym:

Přesně na to se chystám ale až bude trochu tepleji zatím mám auto odstavené. Popravdě jsme to nikdy nedělal ale už nějakou práci udělal dám příklad když jsem auto koupil vše bylo OK , ale když bylo fakt teplo na dálnici mi vyletěla ručička teploty i s akustickým 3x pípnutím na max. teploty. Ja vím že se má auto hned odstavit ale chtěl jsme dojed domu tak jsme dojel ale rupla mi tlakem plastová příruba cca 250kč nakonec to byl vadný termostat a totálně zanešený chladicí systém jsme nakonec čistil asi tak 10x a expanzní nádobu od usazeni ta vypadala a dnes jako nová ale té práce a času mě to stálo.

Ujetých km mam asi 1200 divám se na měrku a oleje pořad dostatek nic jsem nedoléval. Jak už jsem psal vyhodila mi při jízdě červená kontrolka s 3x akustickým pípnutím je to podle příručky tlak oleje.

PS: s tím olejem to ještě zváźím poradíš kde ho sehnat za dobrý peníz třeba e-shop ověřený

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

liberto1071:

Mockrát díky to jsem hledal :kol-47:

Wojnar:

Štve mě to, vím že jsem udělal chybu ale jel jsme s tím asi cca 6km domů. Stalo se mi to jak na potvoru zrovna ve 23:00 v mlze sebou jsem vez přítelkyni. A dneska jako na potvoru jsem zjistil že se mi dostava voda do auta přes přední okno asi špatně osazené. Netušíš jak se sundává stropnice? Jinak vše nej v roce PF 2013.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Grym:

Ano jel jsme cca 30km/h a nevytáčel jsem motor do otáček jinak to fakt nešlo. S generálkou počítám ale popravdě ne tak brzy.

Wojnar:

Olej už je koupeny dám tomu ještě šanci přec ten motor už dostal více zabrat od předchozích majitelů než ode mě. Na druhou stranu máš pravdu byla to chyba. Kdyby to byl VW 2.0 TDI(BKP) tak by to bylo jasné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ted je uz na generalku pozde, ten motor ti brzo podekuje za to ze jsi s nim jel kdyz nemazal :feve:

Je videt ze ti nedochazi to, ze ten motor kdyz nemaze, tak se to zacne pridirat jak na klice, salcich, valcich, vacce atp. Takze i kdyz se jeste toci a nastartuje, tak je to vazne jen otazkou casu kdy dojede naposledy. Jo z ablbost se plati.

Ps. Nejsi nahodou jen nejaky provokater tady na foru jak to nekdy byva zvykem ze nekdo neco takove napise a pak se to tady resi jen tak pri neci zabavu ?

Jstli je to pravda co pises, tak s tim motorem ani nepocite. To nemluvim ani o tom, ze i turbo bude po smrti kdyz jelo bez mazani, na coz je hodne nachylne, jako vse vlastne ostatni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Grym:

Věř mi že mi to došlo ale jak už jsem psal jiná šance fakt nebyla kdybych uměl vrátit čas udělám to. Když se vyplní to co mi prgnostykuješ tak budu v háji. Byly to hodně těžce vypracované peniźe o to by mě to mrzelo více.

Provokatérů v tehle zemi je celá řada, můžu tě ujistit źe mezi ně opravdu nepatřím jen jsem hledal pomoc a vidím že je to všude stejný v naši zemi.

Máš pravdu měl jsme zůstat u škody 12O GLS jezdil jsme v ní ještě minulý rok a žádny vážný problém vše se dalo udělat na koleně. Máš pravdu má chyba mé peníze.

Wojnar:

Věřím v to ukáže se až po pročistění vany a sitka a výměna oleje za nový. Jeden takový menši poznatek nemusí s tím souviset ale zeptám se ono mi to objevilo ten tlak oleje když jsem najel na patník, nebo hrbol nebo co já vím co to bylo.

PS: dá se to zjistit přes diagnostiku?

Under:

Snad je tady šance. Díky za podporu.

Editováno: , autor: Spawn2009
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...