Přejít na obsah

Tempomat - poruchy, závady


Host aka

Doporučené příspěvky

O uni tempomatu píšu v tom mém tématu jak jsem ti tam hodil ten odkaz.

Ale já se ještě jednou pochlubím. Já jako průkopník uni tempomatů na Škodofkách. Tak např. http://www.levnealarmy.cz/eshop/tempomaty/univerzalni/ Těch výrobců je několik v různých cenách. Já mám Audiovox, který jsem koupil na natu z USA vyšel mě do 2.500,- Kč. Po mě to ještě montoval člen stihacka, který to dokonce napojil na origo páčku. Takže já jsem zastáncem tohoto řešení. Ono dodělat orogo není tak jedoduché, jestli se nepletu, tak se musí dát klapka, kabeláž, páčka a kabeláž k páčce a pokud neumí ŘJ motoru tempomat, tak taky tu a tam je asi největší zádrhel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže asi takhle. Mám tam namontovanej tempomat od firmy audiovox -
Já ho koupil na ebayi a s poštovním mě to vyšlo na né celé 2.400,- Kč, ale v sadě chyběl spínač na spojku, ten prodávající potřeboval. Ten jsem nahradil origo spojkovým spínačem z vrakáče za 100,- Kč. Sice jsem to musel trochu jinak napojit, ale funguje dobře. Montáž je jednoduchá, měl jsem to asi za 4 hodinky hotové, nejhorší je najít místo v motorovém prostoru kam ho dát. Připojí se lanko na klapku a pak pár kabelů,na kostru, na spojku, na brzdový spínač, na proud a jeden kabel tam je na snímání rychlosti, ten jsem zapojil na svorkovnici rádia, měl jsem tam vyvedenej drát, kterou slouží k zesilování rádia podle rychlosti, takže přesně to co jsem potřeboval. Taky jsou v sadě magnety, co se dají dát na poloosu a snímač, který snímá otáčky poloosy, ale to je spíš tak na felicii - auta co mají mechanické techometry. Ovladač je podsvětlenej zeleně a má funkce jak klasický tempomat - zrychlování a zpomalování po jedné míly, nebo když to držíš tak přidává nebo ubírá než tlačítko pustíš, vyvolání poslední uložené rychlosti. Ovladač jsem dal pod rádio a musím říct, že mi tam vyhovuje. Jinde než v americe jsem tenhle tempomat neviděl ale přemýšlel jsem nad jinými,např.
ale stojí fakt velký prachy a to bylo na mě moc. Taky jsem našel tenhle -
ale bez toho podsvětlení ovladače, ale funkce má stejné a dnes po těch letech by mě to ani nevadilo. Někde jsem ho viděl i levnějc. Mě to vyšlo komplet na 2.500,- Kč. Po mě ho ještě montoval do auta člen stihacka a dokonce to nakonec napasoval na tu origo páčku tempomatu, ale nebylo to tak jednuduché,
snad jsem našel to správné vlákno.

EDIT:

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

KaJe: ten odkaz na bazos, bude to dobrý?šel by použít? a pak předělat i na tu pačku??....

plasmo: tak kdyby stačila klapka tak jsem našel za 2500,- a pačku bych kupoval tak či onak jenže kluci tady píšou, že to musí podporvoat ŘJ a jak to zjistím jestli m ito podporuje ???jinak by to vyšlo cirka na stéjno

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten z bazošu by šel. Jak to bude s připojením na origo páčku nevím, já to nedělal, to umí stíhačka, na foru o tom psal, tak si to asi budeš muset najít nebo napsat je mu. Někdo mu k tomu dělal nějaké udělátko, aby to chodilo. Ale pokud máš za 2.500,- Kč klapku + páčku s kabeláží za cca 1.500,- Kč, tak jdi do origo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

právě že origo by bylo lepší a hezčí práce ...ale jinak by mi nevadilo si to dodělávát ale muselo by to fungovat... zkusím napsat stíhačce...protože v te konverzaci co jsi mi poslal to ještě neměl dotáhnuté do konce tuším četl jsem si to tam už dříve... zkusím pozjištovat to s tou klapkou jestli by to stačilo + tu pačku s kabeláží a nemuselo by se štourat do ŘJ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

ahoj mam problem s prepínačem směrovek. Přerušovač pod výstražným trojůhelníkem cvaka jak blbej.

Přepínač jsem se pokusil prostříkat konatktolem ale cvakání se ještě zhoršilo. Chci si koupit nový a ted přemýšlím jaký?

8L0953513J ten tam mám

3U0953513D to je skolebkou

Můžu je zaměnit? Jaký jsou mezi nimy rozdíly? Jaký je lepší?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Asi před rokem jsem si namontoval sám tempomat do O1 2004 66kw AGR. Kamarád mi ho aktivoval a na diagnostice tempomat fungoval. On off, plus i mínus. Ale když se autem jede, nic se neděje. Teď jsem měl auto napíchnuté na diagnostice znova a na ten tempomat jsem se díval a zjistil jsem, že mi nereaguje spojkový spínač. Brzdový ok ale spojkový nefunguje. Myslíte, že by mohla mít jeho nefunkčnost vliv na tempomat a tempomat tím pádem z bezpečnostních důvodů nebyl funkční? Kolik takový spínač stojí a jak se mění? Poraďte někdo prosím. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem vymontoval ten spínač, rozebral ho a byl tam zlomený kontakt. Spínač se tedy choval, jako by byla permanentně sešlápnutá spojka a tempomat tím pádem nemohl jet. Do svorkovnice jsem strčil drátek, kterým jsem sepl okruh místo spínače a tempomat fičí, ale je to prozatímní řešení, než koupím nový spínač.

Díky za rady.:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

...a orig.servis si neví rady a já už mám mdloby pokaždé když ho zapínám.  

Pokusím se nastolit situaci o kterou mi jde. Nejdříve by mě zajímalo odkud se bere realná rychlost auta, která se zobrazuje na rychloměru a jestli rychloměr má nějaký podíl spolupráce s tempomatem.

Do sto km/h nebo spíš 95 tachometrovích se nic neděje a vše funguje jak má. Auto drží zvolenou rychlost, kopec nekopec. Nad tuto hodnotu ovšem příchází změna v podobě kmitající ručičky na budíku + - 5km/h při konstantní rychlosti ( kdy zobrazovaná rychlost je mimo realitu a to až o 40km/h podle toho kolik zrovna jedu př. navigace 190 a rychloměr 145km/h :kol-32:  )  a s tempomatem to má za nasledek že tuto hodnotu se pořád snaží dorovnat a tim dochází ke stalemu přidavání a ubírání plynu, které se projevuje cukáním vozu.  

 V servisu opravovali budíky s tím že jsou ok, samo že nejsou, dělají to pořád i když mi do očí tvrdili že to byli projed s pozivnim vysledkem a jen co jsem se rozjel po komunikaci jsem věděl že opravene nejsou i když na jejich obranu musim říct že už nekmitají o 5km/h ale jen asi o 3km/h :kol-29:  :kol-44: . Takže se v tom štourali o tom není pochyb. Pořád mi tvrdí že rychlost se bere z řídící jednotky, ale do te stovky se ručička ani nehne a zustává konstantní a cestování přijemné. Jestli jste se s tím setkali a vyřešili to budu rád za každou radu. Jezdím dalkovky 1000km a víc  tak mě to neskutečně s..e. Snad jsem to vysvětlil srozumutelně.

 

motor 2.0 automat v bussines vybavě r.v.2003 najeto 242000km mám ho už 6let ke své spokojenosti kromě té žravosti a malé síle motoru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravím. Už je to tady několikrát probírané, ale bohužel jsem nenašel to, co bych potřeboval a ani na Googlu nic takového není. Dnes jsem si koupil novou páčku směrovek na O1 TDi s tempomatem( stará bez tempomatu odešla do věčných lovišť). Tempomat mám "funkční" přes tlačítko. Takže vím, že fungovat bude, ale problém je, že jsem si koupil páčku bez kabeláže, takže potřebuju ty kabely dodělat " 500 se mi za ně dávat nechce". Schéma bych měl, ale problém je v tom, že na nové páčce je 6 pinů a ve všech návodech je popsáno zapojení pinu 2,3,4,5,6,7. To by podle počtu pinů sedělo, ale bohužel nevím odkuď kam mám začít počítat ty piny.

 

Na páčce jsou piny takhle:

 

      . .

  . . . .

 

Kde mám začít?

 

Díky za odpovědi :-)

Editováno: , autor: gulas9
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravim pánové potřeboval bych radu jsem už bezradný dodělal jsem si tempomat do své O1 1.9TDI 66kw AHL zapojil jsem podle schematu v dílenské příručce zapl přes VAG ale tempomat nefunguje, když zkusím zadat měřené hodnoty skupinu 066 (podle VIS) tak mi to napíše že kanál neexistuje ale ve skupině 006 ve třetím poli se mi ukazují 1 pokud tempomat  zapnu  stisknu reset, plus i minus. Nemá někdo tuto zkusenost? Předem díky za odpovedi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...