Exteriér
Podfóra
-
Vše týkajíci se Roomsteru od B sloupku dozadu
- 546 příspěvků
-
Vše týkajíci se Fabie II od B sloupku dozadu
- 696 příspěvků
203 témat v tomto fóru
-
Ahojte borci. Potřeboval bych poradit jak řešit svěšené dveře od řidiče u Škoda Roomster (2009). Začalo se to postupně posunovat. Řešil to tady někdo z vás? Bude stačit nějaká podložka? Dík kunos
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, Včera jsem měl šikovný den a podařilo se mi najet pravou částí předku auta na vyšší patník. Fabie se mi na něm zasekla a vycouvání mi zabralo asi 3 pokusy, než auto konečně povolilo a sjelo. Ptám se tedy jako úplný laik, který nechává vše řešit v autobazarech: U kola jsem našel ruplý kus karoserie viz. foto. Je nutné to hned dávat k mechanikovi na opravu, kvůli možné korozi nebo něčemu podobému..? Nebo to bude pouze dekorační závada. Také by mě zajímalo, zda bych měl ještě něco zkontrolovat. Koukal jsem na předek auta ze spodu a nepřišlo mi, že by něco "trčelo" nebo "viselo" , ale na dotyk nebo pohled problém samozřejmě nepoznám. Děk…
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny chci se zeptat zda někdo nevíte jestli když slepím ty boční ochranné lišty ze dveří zda pod nimi nejsou díry jestli to třeba není i přichycený a přilepený, protože bych je rád sundal, moc se mi tam nelíbí...,na fabce I sme to sundali a je to o 100% lepsi takze bych to rad sundal taky. Diky moc za odpovědi.
-
- 15 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo řešil dodatečnou montáž plastových lemů blatníků? Děkuji
-
-
- 7 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, jak mám rozpojit tuto spojku hadice ostřikovačů? Mám to na Fábii 2 (2008) a není to ten typ, kde se o 90 stupňů pootočí převlečný kroužek. Zjistil jsem, že má označení VAG 5J0955871 (Bez koncového A nebo B. To jsou jiné díly).
-
- 0 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Nazdar škodováci, má smysl používat zimní clony před chladič(horní i spodní)? Když se používají obě nebude se třeba přehřívat motor? Díky za zkušenosti.
-
-
- 113 odpovědí
- 79,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, Obracím se zde především na zkušené odborníky o radu při výměně světlometů na Škodě Fabia II. - předfacelift. Auto mělo kolizi s lesní zvěří a kromě předního nárazníku bude třeba demontovat a vyměnit zdeformovanou chladičovou stěnu, na které jsou nainstalovány světlomety. Na chladičové stěně jsou šroubovací " výškově štelovací průchozí šrouby s levým závitem na seřízení pozice světla vůči kapotě. Prosím o radu - nějaký detailní postup, jakým způsobem spasovat / namontovat světlomet na chladičovou stěnu. Čeho se držet, na co si dát pozor při doladění pozice... Uvítám každou informaci zkušeného odborníka, aby to ve finále " nějak" vypadal…
-
- 0 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
-
Ahojte, Mám Fábu II před FL rok 08 a chtěl bych předělat světla klasické na monte carlo - otázka zní, je to možné? Umožní mi to karoserie? Popř čočky z FL šly by vnitřně nastříkat? když je to čočka? Díky za postřehy
-
-
- 37 odpovědí
- 27,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, nedávno jsem koupil Roomstera 1.6 77kw rv.2008 a dnes jsem si všiml, že za pravou přední mlhovkou je díra. Je to tak schválně, nebo mi ta zadni cast upadla? Na levé je. Díky moc.
-
- 4 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, ako sa volá alebo kde najdem tie úchyty do ktorých sa priskrutkovava spodný kryt motora. Je ich asi 6ks zo spodu. Nešťastne som zachytil spodný kryt a vytrhol som aj tie spony alebo co to je so skrutkami. Nový kryt uz mám ale ani za svet neviem nikde zohnať tie hlúposti. Ďakujem
-
- 2 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím přátelé, měl jsem menší karambol s roomstrem 2 a praskly mi všechny držáky na levém světle. Zakoupil jsem tedy nové origo držáky, ale ty jsou bez vnitřních závitů pro centrovací šrouby viz příloha. Existují nějaké jiné držáky, nebo máte někdo nějakou zkušenost jak toto vyřešit? Nikde jsem totiž nenašel opravnou sadu dodávanou včetně centrovacích šroubů. Díky za každou radu bo je to docela hořák. Z tak jednoduché opravy se stal pro mě neřešitelný problém. Na youtube a ani nikde na fórech jsem nenašel žádnou radu.
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Už delší dobu mi přední ostřikovače sotva dostříknou na přední sklo. Nejdřív začala zlobit práva přední tryska. Tak jsem ji profouknul a na týden dobrý. Teď obě dvě trysky. Profouknul jsem obě dvě a zkusil pročistit špendlíkem a nic. Zadní ostřikovač funguje krásně, a voda mi nikde ze soustavy nevytéká. Řešil jste někdo podobný problém? Předem děkuji.
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Čaute, prosím Vás, potreboval by som poradiť, ako mám demontovať tesnenie okolo rámu okna na zadných dverách. Čo som pozeral, je to spojené napevno aj s tým trojuholníkom v ktorom je napevno sklo. Pozeral som to aj v príručke, ale nebol som z toho nejaký múdry - ten opis je veľmi stručný. Ak ste to niekto demontoval celé, poprosil by som o radu, ako na to. Ďakujem Ondro
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, půjdu na technickou a výfuk na tom není moc dobře, přemýšlel jsem že bych koupil už nějaké lepší se zvukem. Přemýšlel jsem nad tímto. https://www.obautodily.cz/skoda-fabia-fabia-ii-sportovni-tlumic-vyfuku-6y-5j-jom-11347cz315/?gclid=EAIaIQobChMIjpeY7dPg5wIVg4jVCh2SjQp3EAQYAyABEgITzfD_BwE Myslím si že když to má homologaci tak by nemuseli mít kecy na STK. Díky za odpovědi
-
- 6 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
zdravim je mozne zohnat tuto mriezku kompletne v ciernej matnej farbe proste bez ziadneho chromu? ale pre fabiu 2 pred faceliftom? (ako je to na druhom obrazku, ja mam taku ako je na prvom obrazku) dakujem.
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat. Mám Roomstera rv. 2008 a cca poslední dva roky pozoruju korozi krajů zadních lemů, přední části prahů, páté dveře pod SPZ a kolem pátých dveří mezi karoserií a zadním nárazníkem. Koukal jsem na jené Roomstery a když mají korozi tak skoro na stejných místech. Vím že se nedá bez opravy uplně zastavit, ale existuje něco, čím se dá koroze aspoň zpomalit? Díky za rady.
-
- 17 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám takýto čudný problém. Niekedy koncom leta som zaregistroval, že mi pískajú predné stierače. Trochu ma to nasralo, lebo som ich ešte skoro vôbec nepoužival, ale sral to pes, kúpil som nové. Pár dní dozadu som ich nasadil a včera dážď, a pískajú aj tie nové. Ide ma z toho jebnúť. Ale aby bola ešte väčšia sranda, po cca. 15 minutách jazdy, pískanie prestalo, lenže ja viem, že pri najbližsom daždi to zase bude pískať. Ja to už vôbec nechápem. Video, že ako to píska je nižšie. Čelné sklo čistím roky a pomerne pravidelne tým istým prípravkom na čistenie autoskiel, tam by problém nemal byť. Že by niečo s mechanikou? Ak máte podobnú skúsenosť, prípadne riešenie pro…
-
-
- 5 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nemáte někdo schéma zapojení těchto světel?Mám corner mlhovky a sehnal jsem tyhle světla a chci je zapojit.Půjde použít říd.jednotka nebo je pro corner se světly jiná?Jak je to s kodováním a jaký by musel být typ jednotky?Dík.
-
-
- 53 odpovědí
- 27,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den ,kde se nachází Čidlo venkovní teploty pro fabii 2 tdi.? Děkuji za odpovědi.
-
-
- 11 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
zdravím,pánové.Poradíte mi,čím přilepit nebo jak donutit těsnění zadních dveří aby doléhalo ke střeše? Vůbec nevím jak k tomu došlo.Podezírám servis,když mi v rámci záruky měnili lesklé lišty na B sloupcích ale už je to dávno,takže to s nima nemá cenu řešit.Díky za radu
-
- 4 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, koupil jsem si Fabii II v barvě červená flamenco metalíza. Napadlo mě, jestli by šlo dodatečně udělat bílou střechu. Koukal jsem na konfigurátor na skoda-auto a tam to k této barvě ani oni nedělejí. Tady ve fóru jsem ale narazil na dvě totožné Fábky se zasněženou střechou a dle mého názoru to vypadá dobře. Co myslíte, bylo by to možné nějaký způsobem realizovat - samolepka, přestříknutí? Díky za reakce
-
-
- 54 odpovědí
- 32,3tis zobrazení
-
-
Prosím o radu nejen já i více lidí by si dalo přídavný dálkový světla na roomstra ( fabii ll - roomster - čočky 2007 ) z důvodů že čočka ORIGINÁL fabrika nesvítí tak dobře jako světla u felicie ( TA SVÍTILA SUPER ) .Už tam mám nový paraboly originál Hella a je to stejný rok výroby 2007 s jednou žárovkou jednovláknovou H7 . Ozvěte se zde kdo má stejný zkušenosti , nebo podobné se světli přídavnými už namontované na autě . Samozřejmě podle vyhlášky , ale co se týče svítivosti tak je to jasný světla nesmí překročit referenční číslo max 100 po sečtených na všech světel dálkových to je 20+20 = z…
-
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
-
-
Na Roomsteru mi rezne práh na pravé straně auta a pomalu se to dostává do stadia, kdy budu potřebovat řešit výměnu. Koukal jsem na ceny náhradních dílů a práh na Roomster (5J7 809 606 D) se prodává okolo 4500,- (např. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j7809606d-pravy-prah-skoda-18506.html) přitom práh na Fabii II (5J6809606D - předpokládám, že se jedná o nějakou druhovýrobu) se dá sehnat okolo 1000,- (např. https://www.automobilovedily24.cz/skoda/fabia-2006/22949/11792/prah_dverni_vzpera) Bude pasovat? Díky za rady.
-
- 4 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, věděl by někdo jestli je rozdíl mezi kapotou na Fabia II před faceliftem 07-10 a po faceliftu 10-15? Shanim na facelift a nerad bych koupil něco co nebude pasovat. Diky
-
-
- 8 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
-