Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor

Dotazy a zkušenosti s motory

1. Ahojte. Mam taky problem s rychlostnou pakou. V neutrali obcas nezostava v stredovej polohe. Teda oproti trojke. Citim ze to centrovanie paky nieje ok. Viete poradit v com je problem? Dakujem

• 6 odpovědí
    • 6,9tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Michal.BSW,

Ahojte chcel by som sa poradiť ohľadne klepotu u motora 1.9 TDI BSW. Motor klepe za tepla až po ubehnutí cca 5 km a je cítiť jemné chvenie pri pridávaní plynu. Samozrejme ako pri každom klepote u 1.9 TDI som ako prvotne vymenil zdvihatká ventilov, vačkové ložiská a vačku. Klepot aj napriek tomu ostáva. Moje poznatky teda: -klepe až za tepla -vačka a zdvíhatká nové -klepot je cyklický a stúpa s otáčkami -klepot je počuť veľmi dobre v interiéri -pri jazde bez plynu, kedy nevstrekuje palivo je motor bez hluku aj pri vyšších otáčkach (napr. pri zjazde z dialnice) -vstreky v bloku meraných hodnôt v predpísanej norme ďakujem za…

• 0 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem bady555,

zdravim, ktory kod prevodovky toci menej na 5? u HTP? mam 09 fabiu a ta toci 4000 pri 130 km/h co je vela dakujem

• 0 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  4. Zdravím, má někdo vlastní zkušenost s výměnou brzdové/hydraulické kapaliny spojenou s odvzdušněním spojky. Postup manuálního odvzdušnění v garáži. Po kolika km by se to mělo vyměnit. Předem díky za odpověď.

• 3 odpovědi
    • 5,6tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Petrkiller,

Zdravím, předem se omlouvám za nové téma, ale nenašel jsem adekvátní. Mám najeto 220 000 téměř a už delší dobu se stává, že když zařadím rychle zpátečku tak někdy spočítám všechny zuby. Teď se 2x stalo, že jednička nezaskocila na poprvé. Ale spojka zabírá téměř na začátku. Když jedu bez plynu, auto se začne rozjíždět hned. Myslíte, že ještě vydrží? Jak poznám špatnou spojku? Čeká mě další dovolená a nerad bych skončil v zahraničí bez spojky. Ale měnit, když je nejspíš ještě dobrá,se mě taky nechce. Navíc jsem teď řešil vstriky a nerad bych ještě spojku. Nikdy jsem se nesetkal se špatnou spojkou u auta. Jak se to prosím projeví? Díky. Ve světě moto…

• 5 odpovědí
    • 8,2tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem mvh,

Myslim, ze uz je nas tady dost na to aby si spotreba zaslouzila svuj samostatny chlivek. Uz se to tu resilo v zazitcich, ale pak to nejak vysumnelo. Ja za sebe musim rict, ze jsem nesel do motoru 1.6 abych mel malou spotrebu. K dnesku mam najeto 1900km a za tohle obdobi je spotreba 8,6. Auto mam na praci a vetsinou jezdim po meste. Samozrejme jsem to kvuli zajeti protah i po delsich trasach, ale nechtel jsem to setrit a navic se mi libi akcelerace se zarazenou "ctyrkou" a otacky kolem 4000 (v tehle otackach je i zvuk motoru nejsympatictejsi). V sobotu jsem si zkusil jet na spotrebu trasu 30 km. V casti kde je prevazne rovina jsem se nedostal s prumerem pod 7. Pak prisl…

• Negativní
      • Pozitivní
    • 1,3tis odpovědí
    • 214,9tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem ladzik,

Ahoj potreboval bych nekoho kdo ma zkusenosti s vymenou 5kvaltu 1,9TDI 74Kw 2001 za 6kvalt Rs?? vsem dekuji s pozdravem Ladzik .

• 6 odpovědí
    • 7,8tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem IIIRazor,

ha..!!! já mám plíseň v motoru ...(myslim tam u izolace do interieru) všim sem si že na tu izolaci když prší teče voda když sem ho koupil ale zatim sem to nějak neřešil ale ted tu teda budu řešit!!!! prostě upe bílá plísen jako svin zítra dám foto

• 52 odpovědí
    • 24,3tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem LupekT,

Přátele poradte. Mám Fabii 1.2 HTP 6V 44KW , rok 2010 , 60 000 Km. Po nastartování na volnoběhu ze spojky (převodovky) se ozývá zvuk podobný zvuku šicího stroje. Po stláčení spojkového pedálu , zvuk mizí , řazení rychlostí probíha bez škubáni a jakychkoliv vedlejšćh zvuků. Během jízdy , tetnto zvuk ( šicího stroje ) je nejvíc slyšítelný na 5 a 4 rychlst. Po stlačení pedalu spojky , během jízdy , ikdyž je zařazený rychlostní stupen zvuk mizí. Co může byt příčinou ? Opotřebené spojkové ložisko , vadná lamela a nebo dvojté ložisko , jenž nese hřídele v převodové skříni. Jak zjistit , zda se jedná o spojkové ložisko a nebo dvojté ložisko v převodovce, budou tam nějaké rozdíly…

• Pozitivní
    • 34 odpovědí
    • 22,2tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem marfan,

Zdravím, mám taký menší problém s prevodovkou. Pri volnobehu, keď nemám zošliapnutý spojkový pedál má prevodovka taký divný zvuk ako by bolo nejaké ložiško opotrebované. Pri jazde to zo zvyšujúcim sa prevodovím stupňom ten zvuk stratí. Jedine kedy je počuť je keď idem na 5ke 55km/h. Mohli by ste mi niekto poradiť že čo to spôsobuje a či to je závažné alebo nie, aká je tam zlá súčiastka a kde hu kúpiť. Vopred ďakujem za odpovede.

11. Zahájeno uživatelem okrildes,

Potrebujem pomoc ohľadom prevodovky na fabiu 2 1,4TDi 51 KW r.v 2008 mam kod JQM a je problém ju zohnať poraďte mi aká by tam pasovala . Dakujem .

• 3 odpovědi
    • 6,1tis zobrazení
  12. Zdravím, chci se zeptat , pedál spojky, je tuzšší na sešlápnutí, chápu z toho, že odchází spojka ? Mohu se zeptat jak se pohybují ceny opravy ?

• 1 odpověď
    • 4,9tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem oleko,

Nedávno se mi přehřál cestou do Chorvatska motor a praskla mě nádobka. Mám Fabii 2 a ta už nemá klasický budík teploty, ale má jen kontrolku. Modře svítí, když je studený motor a červeně už je přehřátý. Chci se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s přídavným budíkem se sondou abych viděl jestli stoupá teplota. Nevím jaký koupit a kam ho u motoru připojit. Díky za rady a nápady.

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 7,7tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem 16Andrea10,

Ahojte, mam problém so zaradením 2, a ak ju zaradím ide ako cez zuby. Neviete mi poradiť co s tým?

• 1 odpověď
    • 4,6tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Radek116,

Zdravím, na roomsteru 1,9 TDi mě začlo něco rachotit. Když držím spojku, je to OK. Když pomale pouštím, tak když je seplá, tak začne něco rachotit jako kov o kov... A je cítit, jak se třepe pedál spojky. A ještě mě to dělá, že někdy při rozjezdu to jakoby cukne ve spojce... Nevím jak lépe to popsat. V autorizovaném servisu mě řekli že spojka je OK a to cukání že neví... Odkaz na video... Předem dík http://ulozto.cz/xHSXUkzg/20160425-191703-mp4 Jo a v servise s tím najeli 30km...

• 1 odpověď
    • 5,3tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem pablo9mm,

Zdravím, mám Roomster 1,4 TDi 59 kW r.v. 11/2007. Pri rozbiehaní na jedničke alebo na spiatočke pri väčšom zábere (mierny kopec, prípadne naložené auto) mi pri púšťaní spojky v zábere niečo zaškrípe. Niektorí tvrdia, že je to spojkové ložisko, iní že nejaké ložisko v prevodovke. Auto je po výmene rozvodov, klinového remeňa, vymenený tiež olej v prevodovke. Tiež pri stlačení spojky sa zhruba po 3 sekundách začne ozývať zvuk ako klepkanie - slabšie rachotenie. Zaujímavé je, že keď vtedy pootočím volantom, tak to stíchne. Tiež sa mi stalo za posledné dni, že som mal problém vyradiť spiatočku a včera aj jednotku pri preraďovaní do dvojky. Ďakujem za odpovede.

• 8 odpovědí
    • 8,5tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Jujing,

Ahoj řešil tu někdo už spojku? U motoru 1.6 TDI cr 66kw. Kolik vás to vyšlo? Popripadne nejake řešení jak to udělat levneji dík

• Pozitivní
    • 6 odpovědí
    • 7,1tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem radioactivex,

Zdravim vsechny, vcera pri uklidu auta sem narazil na takovy problem : Nesedi mi termin vymeny oleje, ktery je uvedeny na stitku za ridicovymi dvermi (tam mam napsano 10/2011 nebo 15t km) a palubni pocitac ukazuje to same (dneska 149 dnu a nebo jeste 8300 km) do vymeny oleje, ale v servisni knizce mam napsano ze na prvni "servisni prohlidku" (vymenu oleje) mam jit uz 06/2011. Auto bylo kupovane jako predvadeci - vyrobeno 06/2010 a ja ho koupil 10/2010 ,melo najeto 800km. Uz si nepamatuju jestli prodejce rikal, ze menili olej. V kazdem pripade to nenapsali do servisky. Bavil jsem se o tom s otcem a ten rikal, ze jedine na co se me budou ptat, kdybych treba potreboval rek…

• Pozitivní
    • 72 odpovědí
    • 26,4tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem stoliver,

Jaký máte názor na řazení roomstera? je dost měkké ,krátké? stalo se Vám, že jste již "šli přes zuby"???

• Pozitivní
    • 85 odpovědí
    • 42,3tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem JirkaBrno,

cus vsem.. zajimala by mě jedna věc.. jelikož sjme se jal ušetřit, chtěl jsem koupit motorový olej z internetu... ovšem jak poznat, že člověk kupuje kvalitní olej a ne nějaký pajcovaný... např je normální 4L Shell helix ultra 5W40 jde sehnat za 130 korun litr a taky za 300... a tak bych mohl pokračovat .. Mobil super 3000 5l za 500 nebo taky za 1100.. myslíte si, že to je jen taková marže, nebo prostě někdo prodává něco co prostě není zrovna 100 % košer?? Máte někdo skutečně prověřený eshop, nebo je prostě nejlepší nechat si nalít v servisu sudový olej?? díky

21. Zahájeno uživatelem HjM,

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jaký na to máte názor. Jestli je lepší startovat se sešlápnutou spojkou nebo bez. Já startuju vždycky se sešlápnutou, učí se to tak i v autoškole třeba. A další věc, jestli může autu škodit, když s ním jezdí víc lidí a někdo startuje se sešlápnutou spojkou a někdo bez? Díky za všechny názory

• Pozitivní
    • 8 odpovědí
    • 15,4tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem m.s.k,

Zdravím, mám FII Htp a problém. Při volnoběhu a sešlápnuté spojce je všechno v pořádku, ale když ji pustím tak se mi začne ozývat takový rachtavý zvuk . Sešlápnu - přestane. Pustím - začne. Je dobře slyšet když se sehnu k levému kolu u řidiče. Najeto 5000 km. Nemá někdo tip co by to mohlo být ?

23. Zahájeno uživatelem marfan,

Zdravím chcem sa spýtať že či by takáto kombinácia sedela dajme tomu že prevodovka by bola zo 63kw verzie TSI. Sedela by prevodovka na motor 1.4 16v 63kw ?? alebo je to hlúposť. Mám totižto pokazené ložisko hriadeľa a pri vymena by stála v servise okolo 350€ tak som hladal aj iné možnosti a jedna možnosť je dať tam prevodovku ktorá je v poriadku a má málo nabehané.

24. Zahájeno uživatelem fábík 2,

Napadlo mě téma,je lepší čekat až zhasnou(načtou) kontrolky před startem,či ne...?

• Pozitivní
    • 25 odpovědí
    • 13,9tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem v.m@rek,

Prehladal som toto vlákno ale nič som tu nenašjel o radení, tak snad nebude problem so založením témy. Chcem sa spýtat na preradovanie rýchlostí podla asistenta radenia, zdá sa mi že asistent ukazuje zaradenie dvojky zbytočne neskoro, niekde pri 2800 - 3000 ot. Radíte podla asistentu? Tiež vam ukazuje preradenie do dvojky pri tak vysokých otáčkach? U ostatných rýchlostiach sa mi to zdá byt OK je to stale niekde tesne pod 2000 ot. Všimol som si ešte jednu vec a to to, že keď prudšie pridávam plyn tak asistent ukazuje preradit vo vyšších otáčkach, je to naozaj tak? sníma sa tam štýl jazdy? Ked idem jemne s plynom tak to dava radit už pod 2000 a ked nato šlapnem, a…

• 10 odpovědí
    • 5,3tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.