Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Ostatní

Vše, co jinam nepatří

1. Téma pro studijní a servisní manuály.

2. Zahájeno uživatelem milans14,

Zdravím, může mi prosím někdo osvětlit jaký je rozdíl mezi barvami pro ROOMSTER - TEDY KROMĚ CENY?? Metalíza-10 000 Kč, zvláštní lakování -12 300 Kč.Je rozdíl v kvalitě barvy,nebo jde jen o rozšíření palety barev.Osobně si myslím,že R v barvě BÉŽOVÁ IVORY s tón. skly a panoramatickou střechou by vůbec nemusel vypadat špatně. Díky za názory.

3. Zahájeno uživatelem marcos,

Je mozne, ze by Skodovka pustila na cestu novou Fabii. Vcera jsem jel po dalnici a v protismeru projela bila Skodovka, predek jako Roomster, ale jinak jine auto. Tak nevim

4. Zahájeno uživatelem libero,

ak ho chceš vymeniť,tak ho vymeň...zle neurobíš ak to necháš na PP,tak sa tiež nič zlé nestane..pri tvojich častých krátkych trasách možno tých ďalších 26tkm ani nedosiahneš..RJ motora si ťa povolá na servis oveľa skorej a to na základe ubehnutého času...

5. Zahájeno uživatelem Pawouk,

Zjišťování čísel dílů je zde: ETKA

• 0 odpovědí
    • 10,3tis zobrazení
  6. Host Reso
    Zahájeno uživatelem Host Reso,

http://auto.zoznam.sk/aktuality/skoda-uk-n...-roku-2008.html

7. Zahájeno uživatelem Misubaro,

Založil jsem tento klub věrných příznivců Roomsterů. Věřím, že kdo najezdí toto množství km, je důsledkem spokojenosti tohoto typu vozu. Již od počátku výroby se vytvořily dva tábory lidí. U Roomstera si myslím obzvláště. Jeden, který mu nemohl ani přijít na jméno a druhý /ke kterému se hrdě hlásím/ tábor je úplně na jiné planetě. Prostě se mu líbí a nemůže se ho vynachválit. Myslím si, že pravověrci Roomstera dokonale odhalili možnosti tohoto auta a dovedou ho naplno využit. Za mě můžu napsat, že nebyl a ještě nebude dlouho doceněn. Měl jsem v životě mnoho vozidel, kde částka přesahoval i 1milion Kč. Ale tak, jak využívám a využil jsem tento typ, jsem nikdy nedělal. Do…

8. Zahájeno uživatelem mufix,

Dobrý den jsem tu nový nemá někdo návod na obsluhu vozidla v pdf českou dostal jsem jen německou .Děkuji Habal

• 2 odpovědi
    • 776 zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Kezoor,

Zdravím, měl jsem na podlaze pod pasažérským sedadlem za řidičem kanystr s vodou, který pomalu vytékal na podlahu. Vyteklo cca 10 litrů. Když auto rozhoupu, je slyšet že voda je rozteklá po celém podvozku, celý spodek auto žbluňká. Nic nevytéká na zem, pod autem nevzniká kaluž. Než jsem to zjistil, s autem jsem ujel několik stovek kilometrů. Věděl by někdo, co s tím? Díky moc Tomáš

• 3 odpovědi
    • 1,5tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem robinsed,

Dobrý den, mám dvojkovou fabii 1.6 TDI a začalo se mi občas za jízdy ozývat slabé pískání ve vysoké tónině. Holka už má najeto 220k, ale taky pravidelný servis v autorizáku a při koupi byla ve skvělé kondici. Není to nic extra hlasitého, když osolím rádio, tak to nejde slyšet. Ale znervózňuje mě to, zatím jsem to vypozoroval při zařazené trojce ve městě. Můj mechanik má teď dovolenou skoro do konce měsíce a já tomu vůbec nerozumím, je to moje první auto a mám ho asi půl roku. Nevíte co by to mohlo být? Neměl s tím někdo také potíž? Myslíte, že to počká do konce srpna, nebo s tím radši mám zajet někam jinam? Díky!

11. Zahájeno uživatelem Emppu,

Ahojte, Mám de facto od výroby svoji opečovávanou F2 Combi 1.4 16V z roku 2008. Nedávno jsem však měl možnost jet úplně stejným autem dovezeným z Německa. Motor je identický (BXW), naprosto stejná výbava, dokonce i rok výroby je tentýž. Překvapilo mne však, že svezení tou německou F2 bylo značně odlišné. Auto je výrazně tišší ( i oproti mé domácí Fabii, která je dodatečně částečně odhlučněná) a přišlo mi, že má na jízdu mnohem komfortnější podvozek - navzdory tomu, že jsou na ní origo kola R16. Můj dotaz je jednoduchý - je možné, že ve verzi pro německý trh došlo oproti domácímu modelu k nějakým vylepšením, zejména v oblasti podvozku či…

12. Ahoj, jsem tu nový a jdu si pro radu k ostříleným uživatelům fabií a roomstrů. Pořídil jsem si roomstra scout 1,6l MPI 77kW který byl dovezený z DE. Na roomstru mne zaráží dvě věci. Má to nezávislé topení, který se ovládá tlačítkem vedle klimatizace a druhý věc, že auto má šestou rychlost. Nikde jsem nedohledal, že by scout měl tyto dvě věci. Může někdo poradit?

13. Host Makyn20
    Zahájeno uživatelem Host Makyn20,

Ahoj, chtěl jsem se zeptat. Jezdím do jednoho autorizovaného servisu v Pardubicích ale jejich přístup mi příjde divný. Jak jste na tom vy? Popiíšu moji zkušenost se srvisem. Člověk reklamuje, cvakání v LP dveřích, na 99% to dělá kablík k signalizační diodě ve dveřích. Technik to jede projet a slyší to a tak řekne, napíšeme do škodovky a uvidíme co nám poradí. Tak jsou debilové???? Za hodinku by to měli rozebraný i složený a kablík přidělanej. Další, něco mi klebpne přizatočení někde v motorovém prostoru, jedeme to projet, technik to slyší a co řekně??? Napíšeme do škodovky a uvidíme co nam napíšou co stím. To svět neviděl. Místo toho aby zvedl prdel z auta a šel se podíva…

14. Zahájeno uživatelem mikyspf,

Kdy jste nechávali poprvé servisovat (doplňovat) klimatizaci? Já budu mít auto zachvilku 4 roky a kromě desinfekcí jsem na klimu nešáhnul. Je pravda že jí nepoužívám stále, ale zatím chladí pořád, ikdyž to už není (podle mýho subjektivního) pocitu ono...

• Pozitivní
    • 68 odpovědí
    • 52,1tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem podhornykamil,

Zdravím zde všechny přítomné, našla by se zde dobrá duše z Olomouce či blízkého okolí, která by měla diagnostiku a byla ochotna s ní přijet k autu? Sestra má občasný problém s chodem motoru, říká mi pocukávání a rozsvítí se jí ESP a kontrolka motoru a já jsem teď bohužel v Čechách a neutrhnu se ani, že bych tam jel aspoň na otočku, či pokud může někdo třeba doporučit dobrý servis v Olomouci? Odměna jistá a děkuji předem za odpověď Podhorný

• 1 odpověď
    • 2,6tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Elevisko,

Ahoj, v mém roomsteru jsem navrhl a nechal vyrobit skládací postel, kterou hojně používám na cestách. A když už jsem si dal tu práci vše vymyslet a zrealizovat, tak mě napadlo jestli má někdo zájem o nějaké fotky a info? Jestli ano ozvěte se a já to nafotím... Ptám se abych to zbytečně nefotil a aby mi pak někdo neřekl že to někomu vnucuji nebo tak... Zdravím Elevisko

17. Zahájeno uživatelem Feejay,

Zdravim. Ma tu niekto skusenost s nosicom bicyklov na zadne dvere na Fabiu hatch.? Na akom principe to vlastne funguje - neposkodi to okno, lak a pod.? Existuje to aj pre kratku fabiu? V e-shopoch som to nenasiel nejak pre konkretny typ auta, tak neviem Vdaka za rady.

• 28 odpovědí
    • 13,3tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Rexton,

Dobrý večer zamrzla mi voda v zadnom ostrekovači a chcel som sa spýtať že ako to mam odmrazit okrem toho ze auto mam dat do teplej garaze alebo niekde inde ci existuje nato nejaký trik alebo nefiem nieco take diky za odpoved

• Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 22 odpovědí
    • 12,7tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Miro F.,

Zdravím, máte někdo praktickou zkušenost s taháním karavanu za Fabií či Roomsterem? Uvažuji, že bych nějaký kompaktnější pořídil, řekněme cca 800kg pohotovostní, 1000kg celkovou, na 100km/h. Mám dvojkovou Fabii 1.4 16v CGGB 63 kW, dle TP tedy mohu za autem táhnout brzděnou tunu. Už jsem za tím vezl i vozík, který měl i s nákladem skoro 1,5t a byť to bylo hodně cítit, dalo se to - relativně prudký kopeček na E55 u Mirošovic směrem od D1 k Senohrabům jsem na trojku zvládnul na tachometru udržet 80, takže o váhu jako takovou strach nemám. Spíš se bojím o kombinaci té váhy s odporem vzduchu a taky jak to s autem zacvičí, když foukne vítr... Můžete se někdo poděl…

20. Zahájeno uživatelem Mr.Pavka,

Ahoj. Jelikož je moje F2 takovej můj mazlík a naježdění v zimních měsících a prosolených silnicích mám otloukánka Felicii, tak přemýšlím jestli mám dostatečně uloženou Fabii k zimnímu spánku. Ale aby byla vždy v pohotovosti pro případ, že by Felicie byla z nějakého důvodu(havárie, technická závada)mimo provoz. S Fabií přes zimu vyjíždim jen a pouze v případě suchých silnic a předpovědi krásného počasí. Fabie je jinak zavžená v suché nevytápěné garáži s větracíma průduchama kterýma se však do garáže nedostane žádná myš ani jiná větší kousací havěď. Baterie je napojená na udržovací proudíček. Jak je to ale s motorem (HTP CGPA) , převodovkou a klimatizací? …

• 0 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Lea Levandulkova,

Prosím nemáte někdo doma zbytečný knižní manuál na Roomster? Koupím

• 1 odpověď
    • 13,5tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Lukas999,

Dobrý den, mám jeden dotaz asi bude někomu připadat absurdní ale nedávno jsem přemýšlel k čemu je např. u Fabie 2 generace tlačítko kufru když kufr není elektrický. Asi si budete říkat že jsem úplně bkbej proč to nezkusím ale důvod je to že mi je 13 a logicky žádné auto nemám.😅 Děkuji za odpovědi...

• 3 odpovědi
    • 3,8tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Pictus,

Mám Fabii II 1.2 TSI, r.v. 2013, a poslední dobou se mi zdá, že je v kabině nějak moc cítit výfukové plyny. Hlavně při stání na křižovatce - při jízdě tolik ne, ale když člověk stojí na semaforech, tak je z auta za chvíli pomalu plynová komora... Pomůže zapnout jen vnitřní cirkulaci vzduchu, ale jak na to člověk zapomene a chvíli si postojí na červený, tak je to pak na to otevřít okýnka a vyvětrat... Nepamatuju se, že by to nějak výrazně smrdělo dřív, netuší někdo, čím by to mohlo být? Říkám si, že to asi nebude úplně smrad z okolních aut, stává se mi to i při řidším provozu... Tak začínám hledat příčinu na vlastním přibližovadle... Díky za případn…

• 5 odpovědí
    • 22,4tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Pictus,

Ahoj, mám Fabii II FL, poslední dobou (tak 14 dnů) jsem si všiml, že po dešti nebo jiné nepřízni počasí mi po otevření dveří řidiče (u jiných jsem to nepozoroval) mi vyteče ze dveří čůrkem trochu vody. Předesílám, že je mi jasné, odkud se tam ta voda bere (že těsnění kolem oken nemůže být 100% neprodyšné, když tím oknem má jít pohybovat :-D ), i proč vytéká místem, kudy vytéká (že je tam otvor pro odvod vody, která by měla přes práh stéct dolů). Nicméně mi přijde divné, že by to "by design" bylo tak, že by měla ve dveřích zůstávat voda, tj. kdybych s tím autem hypoteticky 14 dnů nejel, tak tam bude voda 14 dnů, dokud neotevřu a nevyteče to? Dá/má s…

25. Zahájeno uživatelem skodapenazi,

Mam F2 1.4 16V BXW r.2008. 202000km. Za posledne mesiace sa mi nakopili poruchy a mam obavu ze oprava bude viac ako hodnota auta ak sa k tomu pridaju dalsie veci. Mam pokazenu elektroniku v palubovke - predbezna cena opravy 400€ - co to robi dam do prilohy, robi to aj pocas jazdy iba ak teplota klesne pod +5C, takze v zime so mnou nikto nechcel jazdit :D, ked to blika a rucicky tancuju :D. Vadny snimac otacok zadneho kolesa, stale je pri brzdeny zapnute ABS a nefunguje trakcna kontrola predbezna cena opravy (vymena komplet kabelaze so snimacom) 150€. Porucha airbagu to je nove par dni, este nenacenene. V lete auto startuje na 4 krat, to mi nikto nezistil preco. …

• 0 odpovědí
    • 3,2tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.