Motor 1.2 HTP
671 témat v tomto fóru
-
Zdravím Při jízde se mi rozsvítí EPC auto padne do nouzového režimu (netáhne, otáčky jdou strašně pomalu atp) vypnu klíček, auto normálně nastartuje ale v momentě kdy zařadím tak auto opět padne do nouzáku, diagnostika na kontrolku EPC vůbec nic neukázala, ale v momentě kdy se rozsvítila kontrolka motoru tak diagnostika ukázala chybu P2106, (tato chyba je z dneška) před dvěma dny se objevila ještě jedna chyba a to p0420 spolu s chybou p2106 mechanik mi řekl že by to mohla být lambda sonda, lambda koupena čeká na zítřejší výměnu myslel jsem že by mohla blbnout klapka ale dneska jsem byl u mechanika a ten klapku kontroloval prý není zanešená a ani nemá vůli tak už opra…
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, cca před temi týdny jsem koupil v bazaru fabii 1,2 htp 47kw, rv: 2007, najeto 52000tkm. Při cestě z bazaru asi po 30 kilometrech třikrát zapípala a zablikala kontrolka oleje a na dalších dvaceti kilometrech ještě asi 3x. Po příjezdu domů jsem zkontroloval hladinu oleje a hladina byla téměř na maximálce. Další den jsem šel vyměnit olej i s filtrem a z motoru jsem nechal vykapat 2,8 litru. Poté jsem dolil cca 2,2 litru new oleje a nechal jsem auto krátce běžet, aby si filr nasál olej. Poté jsem dolil zbytek, takže tam bylo zas 2,8 litru oleje a na rysce byl olej cca v půlce. Po ujetí téměř sta kilometrů měřím olej a ten je pod minimálkou, takže dolívám další 0,4 li…
-
- 58 odpovědí
- 29,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dnes som kupil sviecky na fabulu 1.2 HTP 40kW.... BOSCH SUPER FR 7 HE 2 odtrh 0.9mm.....ale v prirucke je napisane ze odtrh by mal byt 1.0mm...nebude to vadit ? Predajca mi tvrdil ze tieto sa davaju do 1.2 HTP....
-
- 51 odpovědí
- 33tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj prosím o radu máme Škodu Fabii 1,2 HTP 47kw na LPG. Když ráno jedu na LPG tak během nastávajicích 10 km to spadne do nouzáku buď netáhne nebo mě donutí úplně zastavit.Nepravidelný volnoběh na benzín to nedělá.Předem díky za rady.
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Dobrý deň. Mám Ww polo var 9n 2004 1.2 HTP AZQ Motor po GO u pána Dvoráčka čr. Celé to začalo tak, že začali zlé štarty za studena, niekedy aj na viackrát, bol som na meraní kompresie a tlaky boli 10 - 9 - 13 najazdené 148000km Taktiež na diagnostike písalo zlý EGR Usúdil som podpálené ventily a po preštudovaní internetu som sa rozhodol pre GO motora výmenným spôsobom. Po príchode na miesto sa udiala výmena "železa" a išlo sa štartovať. Motor ani nebrnkol až na neviem koľkáty pokus. Pri jazde to skáče zdochýňa a po brzdení motorom sa motor rozbehne buď na dva valce alebo vôbec . Keď sa ale nechá spadnúť na voľnobeh, tak sa o…
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Dobrý den mám problém Fabia1 1.2htp motor dost pohupuje a vibrace jsou cejtit pocelém autě,děje se to jen na volnoběh po přidání vibrace odezní
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
Až do dnes sem si myslel že když si člověk koupí nové auto tak mu něco vydrží.Je to až hnus co se dnes dokáže udělat za šmejd.Mam najeto 47tis a mam podpálené ventily.2 valce mi teměř netlačej.Je to prej konstrukční vada co sem zjistil a dělaj to všechny tyhle motory.Jasně že mám po záruce.. ha a ted se starej,co stim.Kamarad ma najeto 30 tis.a taky už mu to budou měnit.Nejlepší je že se musí vyměnit uplně celá hlava . ted to dělal znamej i na Fabce 2005 a měla najeto necelej 10tis.Podle mě když dava ta stejna hlava i ted do aut a ví se o tom,tak když mi tam daj novou ,nikdo nezaručí že za dalších 50tis to bude opět v haji.ma stim někdo zkušenosti a jake je nejlepší ře…
-
-
- 552 odpovědí
- 235,6tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravím všetkých, zamýšlal sa niekto nad tým prečo nieje nejako zaistené ozubené kolo na vačke treba tesným perom či klínkom?? Ak niekto nedodrží moment dotiahnutia toho šrobu može nastat rozhodenie rozvodov?? Hlavne mi nejde do hlavy to prečo je to takto riešené že je tam len šrob na tom kolese od vačky. Jedná sa o trojvalec 6 ventil
-
- 3 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdravim potreboval by som poradit, moja fabia htp 40kw,rocnik 07, zacala strajkovat. Motor cuka a ma slaby vykon, po vypnuty a naslednom nastartovani uz ide normalne, nazavisle ci je moter studeny alebo teply, proste raz za cas si nastartuje chybne a potom netaha. Hlasilo chybu snimac otacok klukoveho hriadela, ten bol vymeneny ale problem neprestal, na druhej dignostike mi povedali ze to je na 99% v poskodenych el. instalacie, niekde je vraj zkorodovany kabel a zle hlasi udaje. Može to byt tym? je to pracna draha vymena, tak chcem mat istotu ze to pomoze. dakujem
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, Mám dotaz - Fabia 1 1.2HTP 47kw. Dával jsem dneska nový řemen a novou napínací kladku. Odstranil jsem tím pískání řemene, objevila se ale chyba na dobíjení altíku. Jak mám teď předepnout kladku tak, abych tam zase strčil tu pojistku? Případně jak jí pak napnout, pokud to nepůjde tou pojistkou? Tím TORX50 to určitě nepůjde, to se utrhne. Děkuji moc
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
-
Nabízí se CGPA za slušné peníze ze zbořené Fabie II. Motor jsem nastartoval a v servisní knížce našel i výměnu rozvodů. Jaké úpravy (katalyzátor, kabelový svazek? a co já vím) na autě jsou potřeba, abych ho mohl použít místo rozpadlého AZQ ve Fabii I?
-
-
- 12 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, dúfam, že neporuším žiadnu časť kódexu tohto fóra, ale chcel by som sa opýtať na Vaše skúsenosti, koľko stojí asi výmena rozvodov v auto-servise. Začala mi totiž pri studenom štarte hrkotať asi reťaž a nechcem sa dožiť preskočenia, už iba tá sada stojí viac ako 100€. V autorizovaných servisoch v BA a okolí berú nekresťanské peniaze. Preto sa chcem opýtať prípadne, či neviete aj odporučiť servis na výmenu v BA a okolí. Vopred dik za odpovede
-
-
- 15 odpovědí
- 34,4tis zobrazení
-
-
Ja mam 700ot/min .... co sa mi zda malo.
-
- 15 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
Vyměňoval jsem autobaterii a vykouknul na mě tento vypadlý kabel, přišlo mi ,že jsem mu našel "domeček" kam patří, ale nevím jestli jsem ho neumístil blbě. K čemu je, má tam být takhle přidělaný ? Děkuji.
-
- 2 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny odborníky na slovo vzaté a žádám o rady ! Ženy Fábka, m.r. 2005 tříhrnek dvanáctiventilek 47 kW, motor má asi 140 tis. z ničeho nic přestala táhnout. Je to jako byste jeli se zataženou ruční brzdou, nebo se zapnutou klimou, jestli se to dá popsat. Na podzim asi ve 130 tis. měněny rozvody (prasklá kladka) a později odešla zapalovací cívka. Jelikož byly na všech bubliny, tak jsem je pro jistotu vyměnil všechny. Jezdilo to celou zimu bez problémů a táhlo to prý skoro jako nové až do minulého týdne. Najednou jakoby to vůbec nejede, když sešlápnu plyn. Když mírně plynový pedál povolím, tak to jakoby přidá, ale je to strašně líné, jakoby to jelo na nouzák. Sp…
-
- 48 odpovědí
- 31,4tis zobrazení
-
-
Zdravim, dnes som nenastartoval motor ,po otoceni klucu je pocut cerpadlo ako vzdy,pri pokuse o start motor pretaca ale nechce chytit..... Baterka je menena pred rokom,starter to asi nebude ked motor pretaca.Sviecky menene tiez. Iba ak tak zapalovacie cievky,rele cerpadla alebo senzor teploty. Co si o tom myslite? najazdene mam 110000km,doteraz ziadne vaznejsie problemy neboli..... dik
-
-
- 85 odpovědí
- 60,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Změna proudění vzduchu do motoru přes jinou upravu. Ahoj všem škodovákum tak jsem dnes konečně předělal chlazeni na fabii 1.2 htp 12v 47 kw Jelikoš vzduchoví filtr je na motoru a když jedu dálku tak je hodně cítit jak je auto unavené tak jsem předělal chlazeni jako má fabia 1.4 mpi náklady jsou kolem 2000kč ze vším všudy je třeba zakoupit airbox na 1.4 mpi nebo na 1.9 tdi poté je třeba zakoupit jiný držák na baterii jako má 1.9 tdi pokud by někdo nevěděl tak my napište na icq a já vám poradím icq 37362285 A co jsem pro auto vše udělal já jsem dal čip od firmy cimbu a změnil chlazeni auto jezdí uplně jinak a je to jiná jizda a auto není unaveno a řekl bych že…
-
-
- 91 odpovědí
- 36,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, popis situace - 1,2htp 47kw 2004 AZQ po přeskočení řetězu, poskladáno zpět ( repas hlavy, nové rozvody atp. ), kontrola časování aretačními přípravky je v pořádku ( hlavu jsem na blok montoval se zaaretovanou klikou i vačkami , stejně tak rozvody ) Zkouším ráčnou za kliku protočit motor pro kontrolu ( svíčky venku ) a při tom, když jde jakýkoli píst do horní úvrati ( +-, neměřil jsem přesně, ale mám pocit že tento bod se objeví kdy je některý píst v HÚ ) cítím větší odpor, jak se tento bod překoná motor se kousek pootočí naopak úplně bez odporu ( jako by mu něco pomohlo ), je možné že je cítit odpor vačky když stlačuje ventily ? ( jenom pro …
-
- 0 odpovědí
- 991 zobrazení
-
-
Zdravím pánove. Fabia 1,2 htp BME r.v. 2006. Z ničeho nic začaly problemy při startování s poloprázdnou nádrží. Chytne hned chcípne pak se musí točit a prošlapávat než se do motoru natlačí benzín. filtr jsem vyměnil a nic. Zbývá čerpadlo, je komplet v tahu nebo jen vypadla nějaka hadička? rad bych věděl na co se připravit než ho vymontuju. a ještě bych potřeboval poradit jak vyšroubovat šroub od katalizatoru co ho drží na straně klimakompresoru v bloku motoru. děkuji za rady a ochutu.
-
- 8 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam fabiu 1.2 htp 47kw r.v.2004 a najazdene 67 tis. km (som prvy majitel). Tri roky riesim problem so zhasinanim motora (nejazdim casto, zatial som nechcel vela investovat). Auto som mal u viacerych mechanikov, ale nikto nevie najst presnu pricinu. Problemy nastali zhruba potom ako mi odisiel vstrek na jednom valci a 15 km som dosiel domov na 2 valcoch. Mechanik auto odtiahol do servisu a vstrek vymenil. Auto zdochyna vacsinou ked pridavam na otackach. Cez normalne dni pri trase doi 20km mi nezdochne, ale teraz pocas horucav je to pravidelne po prehriati, cize podla mna to ma nejaky suvis s teplom. Nasledne odislo aj cerpadlo, ktore som v…
-
- 5 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové motoráři Měl bych dotaz , možná hloupý . Mám hlavu z motoru 1.2,htp,AZQ. Hlavu potřebuji vyčistit od karbonu, budu měnit vodítka a těsnění ventilů. Ventily nechci měnit , jsou v dobrém stavu. Nejsou podpáleny atd, pouze špinavé. Mohu ventily očistit a pak pouze ve ventilovém sedle,pomocí nějaké jemné brusné pasty zaleštit? Případně jak hrubou pastu použít ?? Děkuji
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Dobry den, prosim o radu. Auto: Skoda Fabia I sedan 1.2 HTP 47 kW, r.v. 7/2004, motor AZQ Auto momentalne dela trochu paseku. Krome citelne vetsich vibraci motoru, ktere budu resit nasledne, potrebuju vyresit alternator, ktery podle meho nazoru muze spoustu problemu vyresit. Altik dava na volnobeh se zapnutym radiem bez klimy, bez svetel, apod. pouze 12,8 - 14,0 V, vetsinou to litalo mezi 13,2 az 13,4 V. Coz je dost malo, pri cca 2 000 ot. to dava s bidou 13,8 V. Myslim si, ze je tedy cas na repas. Kdyz zapnu vnitrni osvetleni, tak je videt, jak zarovky "kmitaji". Otazka zni, jak s ho dostat ven? …
-
-
- 21 odpovědí
- 14,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den, jsem vlastníkem Škody Fabia 1.2 htp s dodělávaným LPG pohonem. Při nastartování zhasíná motor. Ne ihned, ale buď hned při rozjíždění nebo až po druhém rozjezdu. Zhasne klidně i 2-5x za sebou než se rozjede normálně. Žádný viditelný pokles otáček prostě zhasne z ničeho nic. Nestává se to pravidelně, většinou při čtvrtém startování. Tenhle problém prý nastal až po výměně palivového čerpadla. Může to být tímhle? Měl někdo stejný čí podobný problém? Prosím o radu. Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravim, zijem v Irsku a pri TK treba prejst emisnu kontrolu ktora vyzaduje aby motor udrzal 2500-3200 otaciek na volnobehu aby sa dali zmerat emisie. Akonahle vytoci otacky nad 2500 tak auto samo pretaca az na 5000 otaciek. V poslednej dobe som si tiez vsimol zvysenu spotrebu, avsak pocas jazdy ziadne problemy auto nema. Otacky nekolisu. Co som uz skusil: vymenil skrtiacu klapku vymenil pedalovy spinac skontroloval vstreky nikde som nenasiel ziadnu prasknutu hadicku. Nejake rady? Vdaka!
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím páni, pozeral som fórum no nikde tu nevidím podobný problém. Moja 1.2 HTP 40kw mi od kúpy zle ukazuje teplotu chladiacej kvapaliny, takisto mi diagnostika vypisuje chybu P0117 a P0420 (problém so senzorom chladiacej kvapaliny, druhá chyba je spôsobená takisto tým). Môj problém je, že nedokážem daný náhradný diel nikde nájsť. Všade, kde nájdem senzoch teploty chladiacej kvapaliny vyzerá ako priložený na fotke nižšie, ja ale potrebujem mennší a skrutkovací + vstup iba na jeden kábel. Prikladám aj foto, kde je znázornená daná súčiastka, síce z diaľky no snáď niekto bude vedieť poradiť. Vďaka solved
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-