Ostatní
139 témat v tomto fóru
-
Ahoj pánové a dámy, naskytla se mi možnost koupení ojeté Octavie z práce. V práci máme smlouvu se Škodovkou a po ujetí 160 tis. km, auta prodáváme přes bazary. A jelikož se v první generaci Fabií necítím až tak skvěle, bezpečně a dálkové cesty jsou peklo, docela o koupení auta uvažuji. Cena je kolem 200 000 - 220 000 za auto s tím, že auta jsou vždy v nejvyšší výbavě, mají pravidelný servis a je tam opravdu garance ujetých kilometrů (což je u bazarových aut někdy špatné), nekouří se v nich. V drtivé většině se jedná o modely 1.6 TDi s 5 stupňovou převodovkou. Myslíte, že je dobrý nápad auto koupit? 220 tisíc je docela dost a nerad bych do auta dalších X desí…
-
-
- 636 odpovědí
- 180,1tis zobrazení
- 10 sledujících
-
-
-
Nevšiml jsem si, že by to tu někdo zmínil, i mně to úplně uniklo. http://itswallpics.com/skoda/2016-skoda-octavia-facelift-release-date-price/ Z těch fotek je poměrně hezky vidět, že Octavia po faceliftu dostane nárazník ve stylu Superbu III.
-
-
- 2,2tis odpovědí
- 479,3tis zobrazení
- 13 sledujících
-
-
Kdy,kde,kam,jak,za kolik? Informujte,pochlubte se,doporučte,varujte! Tak Oktaviáni,kdo z Vás už byl na nějaké prohlídce ať už v intervalu nebo v rámci záruky. Zkusenosti? D4B80295DB6-Údr.pdf
-
-
- 653 odpovědí
- 239,9tis zobrazení
- 7 sledujících
-
-
Ahoj, víte, zda existují již nějaké svolávací akce na Octavii III? Díky
-
-
- 74 odpovědí
- 69,1tis zobrazení
- 10 sledujících
-
-
Co člověk najde na netu: http://www.fcd.eu/module/pub/forum/13/102996-7232.pdf http://www.fcd.eu/module/pub/forum/13/102996-2577.pdf http://www.fcd.eu/module/pub/forum/13/102996-7335.pdf http://www.fcd.eu/module/pub/forum/13/102996-7457.pdf
-
-
- 40 odpovědí
- 119,4tis zobrazení
- 7 sledujících
-
-
Nejrychlejší ŠKODA Octavia všech dob: Světová premiéra modelu Octavia RS na Goodwood Festival of Speed 2013
-
-
- 2,6tis odpovědí
- 408,7tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Čoskoro oficiálne predstavenie, prezradí niekto niečo pár dní vopred ?
-
-
- 274 odpovědí
- 88,2tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Kto z vás už seriózne uvažuje o kúpe Octavie lll.?
-
-
- 1,5tis odpovědí
- 231,5tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Na internetu se objevily nákresy nové škody octavie III. Nevýte něco otom??????
-
-
- 6,6tis odpovědí
- 1,1mil zobrazení
- 4 sledující
-
-
Vlákno je nově přesunuto sem - Pro všechny Oktávky společně
-
- 0 odpovědí
- 12,1tis zobrazení
-
-
-
Zdravím mám dotaz je vůbec možné, že by se první trojkové Octavie rs dodávali s motorem 110kw??? Koupil jsem jí je to rok výroby 2013 interiér i exteriér je RS Do poledního detailu,ale motor je 110 kw a nezdá se mi, že by si dal někdo tolik práce s přestavbou
-
- 11 odpovědí
- 590 zobrazení
-
-
Ahoj, je možné někde najít přehled servisních úkonů při prohlídkách pro Octavii RS 2.0 TSI rok výroby 2015? Konkrétně co a v kolika kilometrech. Díky za radu.
-
- 1 odpověď
- 373 zobrazení
-
-
Zdravím, Na octavia 3 1.6tdi rok výroby 2015 mi svítí kontrolka motoru. Diagnostika na mobilu mi ukazuje jen chybu P16C1. Nevíte co to může být? Potřebuji v utery jet celkem daleko a nestihnu už sehnat někoho s diagnostikou. Závadu můžu asi smazat. Ale nevím jestli se neobjeví znovu. Auto jede normálně bez nějakých potíží. Děkuji za případnou radu
-
- 1 odpověď
- 763 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, potřeboval bych poradit, na kolik by vyšel přibližně následný servis, který mě čeká příští měsíc, pokud někdo poradí. V cenách servisů se vůbec nevyznám, takže budu rád za každou radu, ať mě neoškubají Jedná se o neoficiální servis a hodinová sazba je 550 Kč. Mám auto cca rok a půl, aktuálně 105,500 najetých km - bude potřeba ještě něco brzy udělat dalšího (rozvody atd.)? Chci udělat následující, kolik by mohly stát jednotlivé úkony zhruba? 1) Výměna oleje 2) Výměna filtrů (všechny 4) - vzduchový, pylový, olejový a palivový 3) Výměna chladící a brzdové kapaliny 4) Celková kontrola - po 2…
-
- 2 odpovědi
- 1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, zkouším sílu skupiny. Jednou za čas (není to při každé jízdě) se objeví tento zvuk (zní to jako ventilátor/ložisko), jen si člověk musí pustit nahrávku nahlas, aby to bylo slyšet. Zrovna dnes jsem vyjel a po x kilometrech (když už je prostě auto dávno zahřáté na provozní teploty) se najednou objevil tento zvuk. Nejsem mechanik, proto se na vás obracím. Jedná se o Octavii 3 Scout, r.v. 2015, kód motoru CUN, 2.0 tdi 135kw, DSG 6s. A co se týká výbavy, mam tam nezávislé topení. -Zkoušel jsem při jízdě vyřadit na neutrál, zvuk přetrvává. -Zkoušel jsem vypnout klimu, zvuk přetrvává. -Zvuk více rezonuje, když nechávám…
-
- 0 odpovědí
- 607 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny majitele škodovek na CNG. Sám jsem zatím vlastník Octavie III, 1.4 gtec a přemýšlím, zda se ještě vyplatí toto auto provozovat. Cena cng je dlouhodobě úplně mimo a jestli někdy ještě klesne na únosnou hodnotu neví asi nikdo. Každopádně cng je z mého pohledu pasé, od nástupu EV už to jde jen z kopce. Auto jako takové stárne a možnost výskytu problémů s cng systémem roste a opravy, vzhledem k vyšší ceně všech CNG dílů a faktu, že je to aktuálně nejdražší palivo, to taky nevylepší. Co vy, majitelé jakékoliv škodovky na CNG? Provozujete to ještě nebo už jste prodali? Věříte ve zlepšení situace?
-
-
- 13 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dobrý den, prosím o radu při vynulování servisního intervalu. Dělám ho podle návodu z Youtube - při vyskočení hlášky Servis nyní držím tlačíko v pravé poloze "SET" a po pár vteřinách pootočím klíčkem v zapalování do další pozice. Vyskočí hláška vynulovat Servis? Potvrdím zmáčknutím tlačítkem SET, odpoví mi Servis vynulován, bohužel poté naskočí opět "Servis Nyní". Dělám to už po několikáté a nevím si už rady, oleje a filtry si měním sám, nedávno ve Škodě dělali rozvody a vodní pumpu. Jedná se o Octavii III 2014 1.6 TDI. Prosím, lze to vynulovat i bez diagnostiky? IMG_7863.mp4
-
- 7 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, máme v domácnosti 2 vozy: 1) Škoda Octavia III, 1.6 TDI 81kW Ambition Combi Datum První Registrace: 8.3.2016 Stav Tachometru: cca 120 000 2) Škoda Rapid, 1.0 TSI 70 kW Monte Carlo Spaceback Datum První Registrace: 30.5.2018 Stav Tachometru: cca 120 000 Chystáme se jeden z těchto vozů prodat. Hlavním kritériem pro prodej je, nechat si ten vůz, u kterého se dají očekávat menší náklady na opravy v horizontu následujících cca 3 let. Předpokládány nájezd je cca 15 000 km a to především ve městě. Vzhledem k plánovanému použití nehraje roli to, že Octavia je větší auto vyšší …
-
-
- 4 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Kolik natankujete, když se rozsvítí rezerva? Mě to vypne při cca 40 litrech a víc ani ťuk. Předtím jsem měl sice golfa, ale tam se v poho vešlo 50 litrů, a octávka to měla předpokládám taky. Takže další úspora na OIII je menší nádrž? Řeknu vám, pěkně mě serou tyhle "simply klevr" od škodofky :-(
-
-
- 244 odpovědí
- 154,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj všem , mám v plánu koupit nové auto. Chtěl bych si ho nechat min 10 let ( nájezd za tu dobu asi 200t km , denně asi 50km) a hlavní požadavky jsou (asi jako u všech ): nízké náklady, málo poruch a ať nerezne. Ne že bych byl úplně fanouškem Octavie, ale když se na to podívám ze všech úhlu , tak nikde nevyčnívá nad ostatními , ale taky nemá zase nějaké zásadní slabiny. Abych to vysvětlil na příkladu: třeba Mazda 3 se mě líbí více - vzhled i motory, ale zase rezne jak Trabant, což pro můj horizont 10 let není úplně OK. Má volba teda padla na novou OIII 1.6 tdi (tour). Vím, že na můj nájezd je nafta možná zbytečná , ale 1.5 benzin pro mě zatí…
-
-
- 27 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Zdravím, před pár dny jsem si vyměnil olej a rád bych resetoval servisní interval, ale ať hledám kde hledám v infotainmentu to nemohu najít. Mám Columbus MiB3. Hledal jsem to i v app Car Scanner, ale asi jsem slepý. Můžete mě poradit děkuji.
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdar panove, doslo volno a cas na nejake mikrokutilstvi. Klic o3 L&K vypada dle meho jako hodne spatna variace na klic od auta, tak jsem ho trochu upravil.
-
-
- 94 odpovědí
- 52,6tis zobrazení
- 7 sledujících
-
-
Zdravím, nevíte někdo náhodou, kde je v Praze zpřístupněná rampa/servisní jáma. Potřebuji si vyměnit olej a nemám hever.
-
- 0 odpovědí
- 618 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj vespolek, mám Octaiva III s funkcí čtení dopravních značek. Při připojení přívěsu se mi ale začne na maxidotu zobrazovat max. rychlost 80 km/h (a na velkém displeji v navigaci symbol 80 a auto s vlekem). Přitom přívěs mám homologovaný na 140 km/h, takže to co ukazuje auto pro mě nedává smysl. Dá se to nějak přenastavit (v nastavení jsem to nenašel, tak možná přes diagnostiku)?
-
-
- 6 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdravím, nastal čas na výměnu oleje a přemýšlím nad tím, že to nebudu dávat do autorizáku. Autu skončila záruka, tak už není nic co by mě tam drželo. Platím si aplikaci MyŠkoda, kde vidím veškeré potřebené info k autu. Vidím tam i kolik zbývá do servisní prohlídky i výměny oleje. Pokud mi olej vymění kamarád v servisu, vyresetuje výměnu i servisní prohlídku, vyresetuje se to i v aplikaci? Či budu muset proste do autoriazáku? předem díky za rady.
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
- 1 sledující
-