Ostatní
139 témat v tomto fóru
-
Ahojte, Narazil som na zaujimave info https://sppcng.sk/inspekcia-nadrzi-cng-lng/ . Pred kazdou STK je potrebne absolvovat inspekciu nadrzi. Co ma vsak zarazilo, tak to robi len velmi malo firiem, dokonca ani ziadna v BA nie je. Bol niekto v poslednom obdobi na STK s CNG? Riesilo to vobec? Ked som sa na to pytal v skodovke, tak o nicom nevedeli... Na STK kde som objednany, taktiez zenska co objednava o nicom nevedela, ale bojim sa, ze tam pridem a zrusia ma, ze to nemam.. a potom cakat 2 mesiace na novy termin.
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj, tento týden jsem objednal nové auto a teď přes víkend mi leží v hlavě, že bych rád nějakou výbavu k autu ještě doplnil. Změny bych prodejci hlásil cca po týdnu od jeho objednávky směrem do fabriky. Chtěl bych se zeptat zda nemá někdo zkušenost - je to vůbec možné, pokud se auto ještě nezačalo vyrábět? A pokud ano co provedení změn pro všechny strany znamená ? Mělo by to nějaký výraznější vliv na posun termínu dodání (o více jak ten týden) ? Díky za zkušenosti..
-
-
- 2 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám čerstvou zkušenost se servisem Škoda Auto. Už delší dobu (možná přes rok) pozoruji, že brzdový kotouč na zadním kole není stejnoměrně zbroušen. Vinu jsem dával tomu, že asi málo brzdím a neřešil jsem to. Bohužel se mi to vymstilo! Před týdnem se vratím domů do garáže a nemohl jsem si nevšimnout mírného zápachu a zcela zavařených brzd na zmiňovaném zadním kole. Demontuji tedy kolo a zjišťuji, že vnější destička je sjetá na kov, destička z druhé strany má asi 90%. Z kotouče se téměř samovolně odlupuje "vrchní vrstva". Příčinou tohoto stavu je nefungující vodící čep na třmenu - zcela zatuhlý. Při detailním pohledu zjišťuji, že není na jedné straně natažená manžeta (…
-
-
- 17 odpovědí
- 8,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Ahoj, netušíte někdo znalejší co je to za přepínač v Octavii III ? Je to malý kulatý přepínač vlevo dole pod volantem na palubce s malým průzorem, nejspíš se signalizací zapnuto ? Je to na fotce jedné Octy. Dík
-
- 3 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, má prosím někdo bližší informace o aktuálnosti nabídky akčního modelu OCT III Trumf, jak dlouho bude třeba ještě v nabídce, pokud ještě ?? U prodejce jsem jen tak mimochodem zjistil, že teď je výroba ve Škodovce zastavená, protože předělávají linku na OCT 4. Díky, Macouch
-
-
- 19 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahojte, na zimu plánujem odstaviť dvojročnú Octaviu III (diesel, 81kW) do vonkajšej krytej garáže a nejazdiť vôbec. Dostal som firemné auto a na Octavii nejazdím. Čítal som viacero článkov, čo robiť, ale nenašiel som žiadny dôveryhodné informácie od odborníkov. Viete mi, prosím, poradiť, čo všetko mám zabezpečiť, aby som mohol na jar opäť naštartovať? Ďakujem T.
-
- 6 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Vcera jsem z povinnosti vyrazil na cesty. Je tady (v Cine) ted vedro, nikam se mi moc nechtelo. Ale jake bylo me prekvapeni, kdyz jsem rano vysel z hotelu a pred nim na parkovisti nasel tohle... Odhaduju, ze Skodovka prezentovala OIII FL (liftback a combi, to ovsem v designu Scout) dealerum nebo novinarum. At tak ci onak, nize par rychlych obrazku. Dve zajimavosti: 1) zadek liftbacku je odlisnej od evropskeho provedeni po vzoru Superbu. 2) zakladni svetla OIII jsou zase lepsi nez v Evrope.
-
-
- 41 odpovědí
- 10,6tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Dnes jsem po dotazu v autorizovanem servisu na tlakove zkousky dostal odpoved, ze nic takoveho se nedela, pouze kontrola pri servisni prohlidce, tedy tesnost a pohledova kontrola lahvi. Toto si ovsem protireci s normou ISO 19078, kde je stanoveno (pry - vysvetlim-a pokud neni navodem vyrobce stanoveno jinak) periodicke prezkouseni tlakovych lahvi po 5ti letech. PRY - norma neni nikde na netu verejne dostupna, alespon se mi to nepovedlo, takze pouze utrzky, nebo nahledy, kde v casti 7, ktera neni k videni se pojednava o prohlidkach, tak ta uz v nahledu neni. Ceny normy ke stazeni jsou az usmevne, nasel jsem za 3600, nejlevneji 450 kc. Souvislost s lahvemi ma i norma ISO 1…
-
- 11 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
4x4 je v progresu ;) ked od vyroby nedali tak dorobime ;) O3 RS TSI 2014 - Vymenena nadrz z golf 7R, Plavak2 a Plavak 1 - Haldex komplet zo zadnou napravou - Prevodovka manual s prevodkou 4x4 - poloos - kardan - zadne abs cidla - novy oplechovania podvozku - Kablovacka - kodovania uspesne spravene , Rj bez chyb - vyfuk bude musiet byt namieru vyrobeny v priebehu par dni uvidime ci pojde ;)
-
- 7 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím, mám možnost koupit jetou O3 1.6TDI 77 kW za celkem rozumnou cenu, nicméně bez výbavy - a u dalšího auta už bych představu o výbavě měl. Proto bych se chtěl zeptat, co z následujícího se dá do O3 dodělat a na kolik by mě to zhruba vyšlo? Vyhřívaný multifunkční volant (zůstane funkční tempomat?). Vyhřívané čelní sklo. Výměna manuální A/C za automatický climatronic. Couvací kamera. Blbosti navíc, co by potěšily. :) Navigace - nejspíš Columbus s DAB příjmem. Elektricky ovládaná zadní okna. Bezdrátová nabíječka na mobil. LED světlomety. Podle toho, na kolik by co vyšlo, bych se rozhodl co z toho bych si nechal dodělat, případně jes…
-
- 2 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravim, dnes mi vyskocilo oznamenie ze mam skontrolovat predne lave obrysove svetlo,viete mi poradit co s tym ?
-
- 8 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Cau lidi, octa RS III, od vcerejska na Maxidotu (budiky ciste) mi to hlásí neco jako: “Zavada, do servisu” a jeste nejaky 2 radky, ale vzdycky to tam je tak 0,3 vteriny a pak to zmizi, takze nemam sanci nic precist. Ted jedu z diagnostiky a nic, jen jsem mel pry asi prehusteny kola, ze by to souviselo? Jinak rikam, stava se mi to od vcerejska tak 3x za den. Predevcirem jsem rekalibroval clinatrocnic, muze to mit neco spolecneho? Nebo Vas napada i neco jineho? Diky chlapy (i dámy).
-
-
- 4 odpovědi
- 3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Tak si myslím, že by to mohlo někomu pomoci pokud zvažuje jakou výbavu objednat do nové OIII, a začnu sám. Co bych „příště“ chtěl : - Traveller assistant - Elektriky nastavitelná sedadla + zrcátka s pamětí Co jsem zvažoval : - Hodně jsem zvažoval robotizované parkování ale nějak mě ve skutečnosti nenadchlo, tam kde je normální místo zajedu rychleji sám a vystačím si s park asistentem. Ale to hlavní, pokud je někde tak malé místo, že bych se tam bez robota sotva nacpal, tak tam prostě neparkuji, z reálné obavy jak by asi vyjížděli sousední řidiči….. Co bych už neobjednal : - rozpoznání únavy, nikdy mi nic nehlásilo ani po mnoha hodinové jízdě (bylo v paket…
-
-
- 152 odpovědí
- 42,2tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj, existuje někde historické srovnání servisních nákladů na Škodu Octavii v porovnání s koncernovou konkurencí VW např. Octavia vs Golf? (příp. Superb vs Passat). Rád bych si udělal představu o průměrných nákladech za 5.. 10 let provozu. Díky. --- PS: pro dokreslení situace uvažuju o nové Octavii Combi RS (DSG, 169kw) v ceníkové ceně 850t ale trochu nečekaně v důsledku slev (a akčních balíčků) se do toho láme Passat Variant R-line TSI (DSG, 162kw) v ceně 1,1mio (nebudu psát výši slev ale výsledný rozdíl je "pouze" 100tis). Abych předešel argumentu kdo chce opici musí mít na banány .. nestraním Škodě ani VW, jde mi o čísla zdrojů alá ADAC atp.…
-
- 3 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zajímal by mě názor ostatních, každé ráno po cca kilometru najíždím na dálnici. Vím, že to se studeným motorem není uplně optimální. Snažím se alespoň v rámci provozu nešlapat na to a než mi teploměr oleje ukáže aspoň tu nejnižší teplotu 50 st. tak jedu kolem 110 což je cca 2 tis. ot. Nenapadá mě nic jiného, jak to autu ulehčit, krom rozumné jízdy. Auto mám O3 TDI.
-
-
- 6 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím,četl jsem na netu ze výroba nových Octavií v Česku nestíhá čím dal více pokrýt poptávky zákazníků,proto se rozhodlo že s výrobou pro evropský trh vypomůže výrobní závod v ruské Kaluze. Chtel bych se zeptat,mám objednanou novou Octavii v akční výbavě Fresh Trumf (dodání konec dubna) jak zjistím,jestli ji vyrobí u nás nebo v Rusku? Je na místě se obávat případné (ne)kvality,použití jiných spotřebních dílů (jiné značky baterie,pneu,destiček atd) než u aut vyrobených u nás? Dealer mne o ničem takovém neinformoval. Diky za odpovědi
-
-
- 38 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj, kupoval jsem novou RS před rokem a něco, jezdím na servisní prohlídky do autorizáku. Měl bych zájem o dokoupení prodloužené záruky (něco ve stylu 5let/100tis km). Nikde na stránkách Škody nemohu najít info o prodloužení u již zakoupeného vozu. Můj dotaz je tedy následující, dá se v průběhu standartní dvouleté záruky připlatit prodloužená? Kolik to cca stojí? Na stránkách mají nějakou akci Mobilita + za 2000Kč, ale asi jen k novému vozu. Děkuji
-
- 7 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
-
Sem vkládejte fotografie povedených, nebo i méně vydařených úprav Octavií III - ať už z ulice, či odjinud.
-
-
- 18 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Pokud někdo bude potřebovat vystavit CoC, vyřizuje to v současnosti u Škody pan Pavel.Chrastek@skoda-auto.cz První vyhotovení duplikátu (dle legislativy EU jsou nyní všechny COC dokumenty vystaveny jako duplikát) je zdarma. K získání je třeba: 1) Kopie velkýho techničáku 2) Adresa, kam bude duplikát doporučeně zaslán 3) Zřejmě důvod pro vystavení (v mém případě přehlášení vozidla do jiného státu) Pán byl velice ochotný a reagoval na emaily obratem.
-
- 1 odpověď
- 4,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdárec mám dotaz, byl jsem teď na garančce (auto ještě v záruce), mám ji nastavenou na pevný interval jednou ročně. Prostě na autě se rozsvítil servis, byl jsem zrovna na vodě. O víkendu jsem přijel domů, v pondělí zavolal do servisu, oni mě objednali na další pondělí . Vše ok, při předání koukám na fakturu a dole napsáno : " po dohodě se zákazníkem zrušena záruka mobility". Ptám se technika co to jako je a on kouká do počítače a říká, že jsem loni byl na servisu 10.8. dnes je 18, takže jsem to o 8 dní propásl, tudíž jsem přišel o záruku mobility. Ale že si ji můžu za 300 zase dokoupit. Chvilku sem se s technikem dohadoval, že mi auto neukazuje datum a d…
-
-
- 12 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zajímavé počtení ohledně elektroniky O III http://www.novinky.cz/auto/323630-pretacet-tachometry-u-octavii-uz-nepujde-tvrdi-skoda-auto.html
-
- 9 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny Škodovkáře. Mám na Vás dotaz. Nebyl by někdo ochotný mi ukázat Columbus v praxi? Co je specifické? Že jsem nevidomý a zajímám se o auta od ranného věku včetně výbav variability a využití konkrétního automobilu. Jsem z Prahy 5 Košíře Po prosím o z kontaktování v případě budete-li chtít se sejít dát pokec a i přesto že to není úplně běžné rád bych se svámi osobně sešel a i mezi nevidomimi se říká že se kouknu, podívám čili v pořádku jen na vysvětlenou. Jináč všem fandím ať auta od ŠKODA jezdí bez problému dál a dál. Co se mi mě osobně líbí jsou všechny modely počínaje od Rapidu přes Octavii Superb až po aktuální KO…
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravim. Zvladne SKODA OCTAVIA 3, 2014, 2 TDI, 56000 km cestu zo Slovenska do Svedska cez Nemecko, potom naspat dole do Franuzska, do Normandie, dole do Severneho Talianska, Slovinska a potom cez Rakusko opat do Slovenska??? Dik.
-
-
- 16 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
- 3 sledující
-