Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Audio, Infotainment, Konektivita

1. Zahájeno uživatelem KoNG,

Najdete ji ZDE Nebo přímo na webu Škodovky ZDE Zatím to je zadarmo

2. Zahájeno uživatelem meresjev,

Mám OIII s Amundsenem a už po pár dnech používání jsem začal řešit, že by nebylo od věci přidat hlasové ovládání (které jsem "chytře" neobjednal). Netušíte někdo, jestli už někde v servisu umí nahrát FW a rozšířit funkcionalitu? Zkoušel jsem jednoho autorizovaného dealera a servis, ale tam mi řekli, že jim ŠA zatím nedává vůbec žádné informace o Infotainmentech a možnostech rozšiřování. Dokonce ani netušili nic o aktualizaci map do navigace, což je informace dost rozšířená, se mi zdá.

3. Import POI do navigace Columbus Pokud se s tím nechcete zaobírat tady je link na stažení zipu který jen rozbalíte na SD a naimportujete do navigace. Jsou v něm Všechny kategorie z poi.cz které se týkají policie a radarů v ČR (úsekové a stacionární radary, místa policejních kontroly, křižovatky kontrolující jízdu na červenou) plus vytuňěné ikonky. Pak už si jen stačí zapnout zobrazování těchto kategorií na mapě. Bohužel zvukové upozornění na POI zřejmě Columbus neumí. https://sdilej.cz/6655906/POI+radary+v+CR+pro+navigaci+skoda+columbus.zip Návod: stáhnut kategori POI které vás zajímají z webu např http://www.poi.cz v mém přípa…

4. Zahájeno uživatelem lubpf,

Vnější i vnitřní plechy dveří jsem vytlumil materiálem STP Anticor. Samolepící tlumící materiál, parádně se s ním dělá, celkem na celý auto 6 plátů (stačilo by asi i 5). Za repro jsem na vnější plechy nalepil ( samozřejmě zevnitř :-)) Gladen Aero Wave, stačil jeden plát. Repro jsem na předek dal Gladen M165 V2 a na zadek Pioneer TS-A171C1 - ty jsem už měl doma z předchozí oktávky. Repro jsou instalované přes MDF redukce ( výška 36mm). Co se tlumení týče, fakt je důležitější než nějaký super repro. Předchozí auto jsem měl napřed bez tlumení ale teprve s ním byl ten rozdíl opravdu znát. Celkový náklady: Tlumení 2 100Kč MDF 210Kč repro 2 800Kč Vlastní práce cca 6…

5. Zahájeno uživatelem czmiro,

Pro majitele Bolera spatna zprava, MirrorLink nelze aktivovat. MirrorLink bude v O3 az v roce 2015 a bude to obnaset vymenu jednotky i dislaye. Jak je to u ostatnich netusim, ale asi to bude obdobne.

6. Zahájeno uživatelem Olda Homola,

Je mi jasné, že je to nějaký derivát rádia Swing a zřejmě to nebude mít dotykový displej. Jsou někde k dispozici fotky, případně popis "co to žere" ? díky.

7. Zahájeno uživatelem bicista,

Zde pište vše o tomto rádiu.

8. Zahájeno uživatelem Honza9007,

Grafika nového Columbuse...

9. Zahájeno uživatelem BananaYoe,

Zdravím, objednal jsem novou OIII RS combi a ještě řeším dilema jestli nepřiobjednat sound systém Canton. Máte tady někdo reálnou zkušenost jak to hraje? Zkoušel jsem na poslech jen ty základní repro a nezní to zle tak by mě zajímalo jestli bych si příplatkem 12 tisíc nějak znatelně polepšil. V minulé OII jsem měl příplatkový sound systém a ten ač se snažil tak to srážely rezonující dveřní výplně takže takový příplatek o ničem. U cantonu se mi líbí že to má woofer v kufru takže by to mohlo přenášet basy docela čistě bez rezonace dveří. Díky za názory a praktické zkušenosti. David

10. Zahájeno uživatelem Bildasek09,

Zdravím, všechny. Máte někdo zdání zda-li lze "vyměnit" amudnsen navi v OIII za columbuse? co je k tomu vše potřeba? kolik by to mohlo cca stát?

11. Zahájeno uživatelem chobott,

Zde je seznam jednotek MIB, jejich čísel, výbavy, možnosti záměn dílů

12. Protože jsem tady na fóru zaregistroval několik dalších uživatelů, kteří si do auta dokoupili krabičku, která jim dodatečně umožní bezdrátové propojení telefonu s autem Škoda, tak bych se chtěl zeptat dalších uživatelů na jejich zkušenosti. Možná to může někomu pomoc s rozhodováním, zda-li do něčeho takové taky jít nebo zůstat raději u kabelu. Případně se díky tomu dozvím nějaké informace, které mi pomůžou odstranit problémy s užíváním dané krabičky. Budu rád, pokud se o zkušenosti podělí i uživatelé jiných "krabiček". Já mám koupenou krabičku AAWireless https://www.aawireless.io/ se současným aktuálním softwarem 2.1, kterou propojuji s Columbusem …

13. Zahájeno uživatelem Beerheineken,

Dobrý den, o Vánocích jsem dostal nečekaně volno mezi svátky, z čehož jsem měl smíšené pocity, bo jsem plánoval dodělávat repro ve svojí Oktě. Naštěstí jsem měl štěstí a podařilo se mi sehnat relativně vytápěnou garáž, kde se dalo dílo provést. Plánoval jsem, že jakožto laikovi , který s tím nemá žádné zkušenosti a budu to dělat podle dostupných návodů na internetu, hlavně zde (http://forum.skodahome.cz/topic/125173-mont%C3%A1%C5%BE-zadn%C3%ADch-reproduktor%C5%AF-do-rapida/ ) a montážní příručky, budou jedny dveře trvat +- 6 hodin (počítal jsem s rezervou). Kdy ve výsledku jsem měl pravdu, celá práce mi i s dodatečným sháněním materiálu a přestávkami trvala s…

14. Zahájeno uživatelem skoda125,

Co prosím všechno obnáší výměna radia swing za bolero?

• Pozitivní
    • 15 odpovědí
    • 18,2tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem fakin16,

Zdravím, omluvám se, že zakládám nové vlákno, ale nenašel jsem podobné. Přestal mi fungovat zvuk rádia. Vše funguje, jak má, ale pouze zvuk nejde. Všimnul jsem si, že když je ráno chladno, zvuk jde. Jakmile vypnu rádio a je jednotka ohřátá, zvuk nejde. Vyndal jsem jednotku, dal jí na 5 minut do mrazáku, zpět zapojil a zvuk fungoval. Samozřejmě jsem s tím byl v autorizáku a byly mi řečeny celkem astronomické částky ha opravu, což. i přišlo na 12 let staré auto dost. Prodávájí se použité jednotky s uplně stejným výrobním číslem, jde mi teda o to, když vyměním jednotku kus za kus se stejným číslem dílu, jestli je potřeba něja…

16. Zahájeno uživatelem Miloš,

Ahoj, Mohu poprosit o radu? Měnil zde někdo toto rádio za něco lepšího? A pokud ano, za jaký typ. Originál škoda či china? Moc děkuji M

17. Zahájeno uživatelem Sanek81,

Uvažujete někdo nad výměnou rádia,teda pokud máte jen obyčejné? Mě zaujalo tohle: http://www.specialniautoradia.cz/www-specialniautoradia-cz/eshop/0/0/5/464-Specialni-autoradio-s-DVD-a-GPS-Skoda-Octavia-2013

• Díky
      • Pozitivní
    • 61 odpovědí
    • 28,6tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem sevcikvlast,

Prosím o radu. Na infotainmentu Bolero používám CarPlay s iPhone 11. Vše funguje perfektně, pouze při hovoru se sporadicky stává, že se zasekne zvuk. Já volaného neslyším, on mě ano. Jedinou cestou, jak to opravit je během hovoru přepnout na telefonu hlasitě/carplay/hlasitě/carplay. Poté opět hovor jde bez problému. Tento problém zaznamenali i ostatní kolegové z práce, kde jezdíme všichni s O3FL a máme stejné infotainmenty. Kolega, který má Karoq, tak má ten samý problém. Je nějaké řešení, jak tento nešvar opravit? Díky moc za každou konstruktivní radu.

• Díky
      • Líbí se mi
    • 7 odpovědí
    • 3,9tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem ivan6281,

Ahoj, chcel by som vymenit autoradio swing za Amundsen v Octavie III . Vie niekto co k tomu potrebujem a hlavne kde to kupit. Dik

20. Ahoj komunito, chtěl bych se vás zeptat, zda byste mi nedoporučili nějaký audio systém, popř.: doporučili i někoho, kdo by ho uměl dobře namontovat. Dnes jsem sedl do starší dvojkové octávky a zjistil jsem, že oproti té mé trojkové má o dost lepší sound system. Uvažoval jsem nad Cantonem, ale co jsem tak četl, tak ten aftermarket je lepší. Měli byste nějaký tip, na nějaký lepší/průměrný audio systém, aby ten upgrade měl cenu? Díky moc!

21. Zahájeno uživatelem Filipn,

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak je to s aktualizací systému na Octavia 3 2015 Columbus mib 2. Hardware je H44 a software 0370. Je zde nějaká dostupná aktualizace pro můj systém?

• 0 odpovědí
    • 935 zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Patrik Gumán,

Ahojte. Nenasiel som ziadnu tému na moj problém. Po výmene Radia Bolero za Columbus sa mi zhorsil zvuk pri prehrávaní skladieb. stratili sa my basy a stredy a hraju len vysky. uý som skusil vsetko mozne nastavit vzdy to iste. Nestretol sa stým niekto ? dakujem za odpoved

23. Zahájeno uživatelem Petr Sklenář Skleny,

Ahoj, Octavia 3 - columbus... poslouchal sem hudbu z usb disku, zaparkoval jsem a šel jsem do obchodu. Po návratu do auta už zvuk nešel. Nejde žádný zvuk ( radio, cd, usb, navigace, handsfree, hlasový asistent ). Jediné co snad vydává zvuk jsou parkovací senzory při zařazení zpátečky. Neví prosím někdo čím by to mohlo být takhle z ničeho nic? Díky

24. Zahájeno uživatelem jobanek33,

Ahoj, setkal jsem se s problémem že když vyrazím se studeným autem a telefonuji tak mi lidé říkají že slyší pořád nějaké pískaná a popisují to jako kdybych měl otevřené okno. Při delší jízdě to přestane dělat. Samozřejmě že já v autě nic neslyším a ani nikdo jiný v autě nic neslyší. Pouze v telefonuje to je slyšet. Zkoušel jsem najít příčinu a zatím jsem přišel jen na to že když to zkouším se stojícím autě tak to reaguje na otáčky motoru. Nejvíc to slyším kolem 2500 otáčkách a mění se to s otáčky. Rozdělal jsem stropní světlo a zkusil odpojit mikrofon, logicky není v hovoru slyšet hlas ani mluvení ale to pískání tam pořád je. Myslel j…

25. Zahájeno uživatelem pepazdepa2717,

Zdravím, momentálně mám v kastlíku jednotku s jedním SD slotem a s podporou smartlinku, displej mám amundsen celosklo s podporou navigace. Avšak jednotka nepodporuje navigaci z důvodu že jsem to nikdy nevyužíval. Nema někdo jednotku na prodej a následné přizpůsobení auto?

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.