Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...
223 témat v tomto fóru
-
Ahoj. Zkoušel jsem dnes napojit svoji čínskou diagnostiku s (VCDS verze 23.3.1), diagnostika funguje z poloviny ale to mi nevadí. Co mě vadí a zarazilo je uložená chyba kterou ale diagnostika nezná, dokáže mi někdo z fotky říci o co jde? Čeká mě letos první servisní prohlídka, tak ať vím na co se případně připravit kromě výměny oleje a filtrů. Díky moc
-
- 4 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj, koupil jsem kameru do auta, konkrétně Lamax Drive C3. S kamerou by byla spokojenost ale: při zapojení do usb sice kameru nabíjí, ale tváří se jako usb disk a kamera vlastně nenahrává. Tak jsem ji chtěl zapojit klasicky do zapalovače, ale ten je stále pod proudem, čili kameru nezapne a nevypne. Jak se to dá řešit, předpokládám, že nejsem sám kdo má kameru v autě.
-
-
- 220 odpovědí
- 110,5tis zobrazení
- 9 sledujících
-
-
Zdravím, Potýkám se s problémem, kdy se občas samovolně zapíná levé směrové světlo, přičemž páčka je v poloze nula, tedy nemělo by blikat nic. Pravá strana funguje v pořádku, výstražná světla také. Problém se vyskytoval ojediněle, avšak dnes auto zůstalo blikat na levou stranu stále a nelze vypnout. Po vypnutí motoru zůstala svítit celá levá strana auta, několikrát jsem tedy motor vypnul/zapnul a povedlo se je zhasnuto. Do provozu je to ale velmi nebezpečné. Zhruba 4 měsíce zpět jsem do auta nechával doinstalovat tempomat, takže se měnily i páčky, může být problém v páčkách? Problém se začal objevovat až 3,5 měsíce po instalaci. Díky mo…
-
-
- 8 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Smartphonové aplikace umožňují zobrazovat konkrétní údaje o vozidle, jako je spotřeba paliva, průměrná rychlost, náklady apod. na obrazovce chytrého telefonu. Data jsou přenášena bezdrátově pomocí Wi-Fi technologie.
-
-
- 120 odpovědí
- 33,9tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Dobrý den, koupila jsem od soukromého prodejce před měsícem Škoda Fabia 3, 1.4 tdi 77kw. Auto má Start stop systém, ale prodejce před rokem měnil baterii a dal tam baterku klasickou (nevhodná pro start stop systém). Nevíte, kde bych našla, jaké hodnoty měla původní baterie? Nebo je tu nějaký dobrák, co je ochoten to zjistit dle VIN čísla? Dekuji!
-
-
- 4 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj. Při nastupování do okamžiku jak zavírám dveře mi problikne oranžová kontrolka serva.Vetsinou když auto stojí třeba přes noc.
-
-
- 5 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Jezdím nyní bohužel jen krátké trasy a to do práce a domů. Každý den tedy 2x 7 km. Dneska jsem přijel domů, vypnul motor (spotřebiče a světla běžely) a za 5 minut jsem měl hlášku "Úroveň nabití 12V baterie je nízka. Vypněte infotainment system nebo nastartujte motor". Nestíhá se jen dobíjet? Nebo je KO alternátor, baterka? Slyšel jsem něco o debilitě "inteligentní dobíjení", ale to by přece nemělo nechat baterku vycucnout tak, že auto nevydrží 5 minut bez zapnutého motoru.
-
-
- 83 odpovědí
- 27,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám F3 bez dešťového senzoru, ale se světelným snímačem (automatické přepínání světel). Je možné nějak nakódovat, aby se při spuštění stěračů automaticky zapnuly potkávací světla tak, jak se to děje s automatickými stěrači?
-
-
- 11 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat, nesetkal se někdo s tím, že nešlo vypnout přední stěrače. Popřípadě, co jste měnili/opravovali. Stěrače reagují na změnu polohy pačky, akorát na poloze vypnutí dále stírají. Pojistky všechny zkontrolované, žádnou chybu diagnostika nehlásí.
-
- 4 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ve Fabii 3 se mě nedávno stává to, že zastavím auto vypnu motor tlačítkem a otevřu dveře. Ozve se signál (pítání) a na displei se objeví nápis JSOU ZAPNUTÁ PARKOVACÍ SVĚTLA. (Snad jsem si ho zapamatoval celý). Ale zase podruhé žádný signál , žádné upozornění. Jelikož auto nemám dlouho a ještě jsem si nezvykl na různé zvuky a upozornění a tak nevím co stím. CHTĚL BYCH TO VYPNOU TRVALE JELIKŽ PARKOVAČKY NEPOUŽÍVÁM. A v návodu k autu je u porkovacích světel pouze návod na jejich zapnutí, buď levá nebo pravá strana a nebo všechna, O vypínání ani slovo. Určitě jsem na něco sáhl omylem a auto to využilo a dělá si ze mě legraci. Málo jezdím a když mě zůstanou parkovačky v g…
-
- 3 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, chtěl by se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s dodělání předních senzorů. Prý jsou udělané už otvory a ty se jenom vyloupnout, ale nevíte někdo, jestli tam jsou dotažené i kabely? U některých aut už to prý je, tak jestli to není i u Fábie. Jestli to už někdo dodělával, tak bych uvítal info co to obnáší a hlavně kolik ta sranda stojí, díky.
-
-
- 45 odpovědí
- 31,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, poslední dobou se mě dost často stává, že se nezamknou levé zadní dveře. Když zamknu auto dálkovým tak slyším jak cvaknou zámky, ale vzápětí slyším ještě jedno cvaknutí a to už vím že se levé zadní dveře neuzamkly a dioda nebliká, ale svítí. Nedělá to pokaždé, ale řekl bych že se to zhoršuje. Zkoušel sem všechno možné a zjistil sem, že když oddělám malou gumovou krytku ve dveřích a otočím klíčem s tím nouzovým zamykacím voličem tam a zpět, tak se dveře potom normálně zamknou dálkovým ovladačem a pak to chvíli funguje, než to udělá znovu. Neví někdo kde může být problém, díky.
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj Fabie r.v. 2016 zdá se mi teda docela dost, že nefunguje climatronic resp. nechladí a to ještě nejsou žádný vedra. Je možný, že u 7 letýho auta by vyprchala náplň? Ventilátor v motorovým prostoru se spustí. Díky
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, mohu nabíjet EFB baterii nabíječkou, která má v technické specifikaci, že nabíjí aku GEL, AGM, MF, VRLA, PbWet, PbCa, bez nebezpečí poškození baterie a pokud ji nepoškodí, dobije ji vůbec? Děkuji...
-
-
- 219 odpovědí
- 104,7tis zobrazení
- 10 sledujících
-
-
Dobrý den ,potřeboval bych poradit ohledně mého problému. Před dvěma měsíci jsem koupil škodu fabii 3 combi 1,2tsi 81kw rok výroby 2016. Po třech týdnech ježdění mi odešla baterie, tak jsem koupil novou ve škodovce EFB 59ah economy. Jezdím každý den 30-60 km a měl jsem ji jednou za 14 ní opět vybitou. Tak jsem prostudoval toto forum a odpojil jsem ten kabel u baterie, aby mi jí stále dobíjela. Jenže co se nestalo opět vybito. Tak jsem to dal do servisu kde našli po předchozím majiteli GPS a jinak nic. Říkám super ted to bude v pohodě , ale není. Šest dní v týdnu s tím jedu a v pořádku a pak sedmý den nenastartuju-vybitá baterie. Nevím co stále vybíjí bateri…
-
- 35 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Čau chtěl jsem se zeptat jak dlouho, vám vydrží baterie v dalkáči mám auto 2 měsíce a už se mi oběvilo na displeji hláška vyměnte baterii v dalkovém ovladači . PS.mám fabii 1,2 TSI style.
-
-
- 220 odpovědí
- 97,6tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Hledal jsem někde ucelené téma, bohužel nenalezl jsem ho. tl;dr: jak technicky funguje dojezd + jak povýšit okno bez dojezdu na okno s dojedem u F3 preFL Začnu radši od Adama - a klidně mě prosím opravte/doplňte. OBECNĚ: Elektrické stahování okna - základní "základní" elektricky stahovatelné okno - tj. dokud držím tlačítko = okno jede požadovaným smérem. Dovedu se představit, že abych tohle mohl zrealizovat, potřebuji k tomu mít ve voze (minimálně): (vhodnou) řídící jednotku, kolébkový spínač/tlačítko se třemi polohami: -1, 0, +1, 0 = je klidová poloha uprostřed -1 resp. +1 pro aktivaci pohybu …
-
-
- 9 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím,keď počas jazdy na Fabii kombi zasvietim interiérové svetlo, tak mi bliká na displayi varovná signalizácia otvorených dverí, konkrétne 5. dvere, že sú otvorené. Je to tak normálne, alebo je to chyba? Mávam nastavené automatické osvetlenie interiéru. Je to jedno či počas jazdy zasvietim zadné svetla interiéru, alebo predné, aj tak bliká resp. zvukovo signalizuje, že sú otvorené zadné dvere. Keď si zasvietim svetla pri vypnutom aute, nič nebliká. Keď je auto naštartované a stojím na mieste, tak kontrolka bliká, ale zvuk žiaden. Iba počas jazdy je aj zvuková signalizácia. Díky za odpoveď.
-
- 12 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
zdravim aky je postup na demontaz ovladania kurenia ? nerad by som tam nieco ulomil dakujem
-
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Fabia III Zdravím, má někdo podobný problém? Při otevření auta dálkovým ovládáním se neotevře kufr, jde to pouze následně prostředním tlačítkem na dálkovém ovládání (tlačítko otevírání pátých dveří). Po zavření kufru se víko opět zavře a nezůstane otevřené, opět je potřeba zmáčknout tlačítko pátých dveří na dálkovém ovladači. Díky za radu. Ve vláknech je většinou řešeno, že víko kufru nelze otevřít vůbec. U mě lze, ale krkolomně :)
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám takový dotaz. Má někdo zkušeností s doděláním zadního parkovacího asistenta na vůz Škoda Fabia 3 Combi ? Popřípadě jak se liší mimo rozdílné PDC parkovací asistent pro Rapida od Fabie ? Zde https://www.obautodily.cz/skoda-rapid-zadni-parkovaci-asistent-original-7590cz692/ teď mají ve velké slevě asistent pro Rapid, pokud bych dokoupil dokoupil PDC pro Fabii mohl bych tento set použít ? Řídící jednotku mám ve voze tuto 6C0 937 089. Předem děkuji za vaše rady a názory.
-
-
- 65 odpovědí
- 28,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám Fábii 3 1,2 tsi po nehodě, nyní jsem dokončil kompletaci poškozené karoserie a když auto nereagovalo na stisknutí tlačítka Stop/start jsem zkontroloval pojistky v motorovém prostoru. Tam jsem zjistil, že není žádné relé. Když jsem dle vinu volal do auto kelly, tak mi nabídli tři různé relé a jedno z nich bylo žhavící. Nemá někdo schéma, nebo fotku s označením relátek, která tam mají být. Zřejmě je někdo po nehodě odstranil, nebo ukradl. Díky za každou informaci.
-
- 4 odpovědi
- 7,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, jde do Fabie III dodělat originální dálkové ovládání centrálu? Tzn. pokud koupím nový klíček s dálkou, půjde to nějak nakódovat nebo se musí ještě něco měnit/dodělávat? Nyní to má centrál, ale bez dálky, je to základní výbava Active, rok 2017. Díky
-
- 3 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, při výměně ledek v tlačítkách jsem si neopatrně omylem odpájel nějakou mikromikrosoučástku – u pravého tlačítka je to napájený úplně dole v pravém rohu (dioda? nevím). Přestalo mi fungovat vypnutí parkovacích senzorů. Ví někdo, o co se jedná, jestli to dokážu jednoduše nahradit, aby tlačítka fungovaly? Popř. jestli ne, koupil bych náhradní. Problém je ten, že dokážu sehnat jen tlačítka s tlakem pneumatik. Je plošňák totožnej s tím, kde jsou senzory? Díky!
-
- 15 odpovědí
- 4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Chtěl bych poprosit o zkušenosti s originálním vyhřváním předních sedadel ve Fabii III. V zimě prd*lka nepříjemně studí, mám ale zkušenost se služ. F II se kterou semtam jedu na nákup kde i na jedničku zadek po chvíli hoří. Nezkoušel jsem to však nikdy v mrazech. Různě po fóru jsem četl že na jedničku v mrazech trvá než něco hřeje nebo moc nehřeje a dvojka už pálí. Osobně bych to asi využil jen chvíli při rozjezdu a po zahřátí hned vypl protože nemám moc rád tolik teplo tak přemýšlím jestli má za tu cenu smysl zadek nějak rozmazlovat, horší je to však s tím že dodělání výhřevu dobudoucna by bylo složitý ale i dražší. Nemám však dlouhodobou zkušenost, pouze jsem to ot…
-
-
- 36 odpovědí
- 18,7tis zobrazení
- 2 sledující
-