Možná proto, že si koupili auto za mega a půl, u kterého se výrobce bije v prsa hláškami jako simply clever, prémiový vůz a podobně, a pak zjistí, že toto nejde, tamto jde, ale moc nefunguje… Fakt nemám radost, když si nemůžu uložit nějakou svoji konfiguraci tak, aby si to auto pamatovalo a neměnilo to. Nebo mě nebaví každou chvíli utírat kliky, aby fungovalo kessy. Když je pod nulou, nikdy nefunguje tempomat. A nejde ani přepnout do módu “postaru” bez udržování vzdálenosti.
Takže ne, lidi nehledají problémy, hledají komfort, který jim byl slíbený a za který si zaplatili.
Dobrý večer .
menil som na fabii 2 predné svetla z Halogenu na Čočku (BI Halogén)
ale pri zopnutí diaľkových pohybom od seba zhasnú diaľkové .
ale smerom k sebe idu .
prosim poraďte Vďaka
Jenom chvíli co jsem sem vložil svůj poslední příspěvek, tak na mne vyskočila zpráva o tom, že předsedkyně EK Ursula von der Leyenová dnes (29.1.2025) představila hlavní body souhrnného plánu na zvýšení ekonomické efektivity EU, zvaného "Kompas konkurenceschopnosti Evropské unie". To hlavní a konkrétní má ale přijít a být zveřejněno asi až toho 26.2.2025.
Nějaké ty základní teze se dají z toho jejího dnešního projevu vyčíst, stručně řečeno je to podle mne ze strany předsedkyně EK možná vážně míněná věc, ale vyznívá to chtě-nechtě jako nějaká agitka s konstatováním, že chyby jsme dělali, nejsme moc konkurenceschopní a máme drahé energie atd., atd., ale v Green dealu nepolevíme ani o píď. A s automobilkami se teprve o jejich problémech začneme bavit.
Co ale nebylo řečeno vůbec, je to, odkud na všechny tyto staronové i nové, ambiciózní cíle vezmeme finanční prostředky a jak získáme podporu členských států EU.
Škoda slov, ten náraz do zdi nás asi pořád čeká, i když plíživý a politicky tlumený, takže si na něj postupně zvykáme a možná jak budeme už z toho všeho otupělí, že už ho ani nezaznamenáme.
https://www.spcr.cz/aktivity/evropske-a-mezinarodni-vztahy/eu-infoservis/17111-splni-kompas-konkurenceschopnosti-ocekavani-byznysu
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/evropska-komise-konkurenceschopnost-usa-cina.A250129_153200_domaci_misl