Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektrika

Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty..

1. Zahájeno uživatelem Michal T.,

Zkoumali jste někdo, jakou máte v autě baterii a jaké má napětí? Jelikož žiju v představě, že baterka by měla mít těch 12,5-12.8V v klidovém stavu, ne vždy se mi líbí hodnoty co ukazuje měřák v zapalovači - což je po skončení jízdy většinou 12,5-12,6, ale pak to většinou padá na 12.2 a někdy i 12.0V. Měřil jsem voltmetrem napětí přímo na baterce vůči kostře a hodnoty se oproti měřáku v zapalovači lišily max o 0.1 V, spíše méně. Mám 1.5 TSI a v autě je dle nápisu na baterii použita nějaká VARTA, podle vyhledávače vhodných baterií to tipuji na tuhle. Je to typ EFB a co jsem četl zde na foru, tak hodnoty 12.2V apod. jsou u tohoto typu baterií ve škodovkách běžné.…

2. Zahájeno uživatelem keras,

Tak aby to bylo po kupě... Nevím jak to udělat lépe!!! Tak sorry.

3. Zahájeno uživatelem Marho,

Ahojte, snažím sa nájsť niekoho, kto by dokázal domontovať adaptívny automat do Škody Scala 1.5 TSI Style s automatickou prevodovkou. Díky, Martin

4. Zahájeno uživatelem Dodi 15,

Dnesni prihoda, dojel jsem domu, auto odemcene u domu, klice nekde doma, dojdu asi za 10 minut do auta, chytnu za kliku, otevru a rozblikaji se varovne blinkry a blikaji dokud jsem nevypnul tlacitkem na palubce, nechapu nic. Nekdo se stejnym ukazem? Nebo co by to mohlo byt?! 🙈🤓

5. Zahájeno uživatelem Francesco147,

Dobrý den, měl bych dotaz na uživatele Scala/Kamiq 1.6 TDI, manuální převodovka, ručičkový panel přístrojů. Chtěl bych se zeptat, zda jste se někdo nesetkali s tím, že by se při akceleraci ručička otáčkoměru zpožďovala a při volném pádu otáček, kdy noha není na plynu, se zase sporadicky zasekávala na zhruba 1500ot. Projev výkonu a zvukového projevu je bez problémů, žádné cukání. Děkuji.

• 1 odpověď
    • 626 zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Čenda kačenka,

Zdravím. Mám takový problém u své Scaly. Je to naftová 1.6 rok 2019 Přestal mi jít ventilátor takže jsem šel klasicky vyměnil se odpor a nic. Tak jsme vyměnili i ventilátor a stále nic. Poté jsem původní ventilátor napojil na externí zdroj mimo auto a ten se točí. Tak mi to nedalo a šel jsem změřit hodnoty na vstupních a výstupních vodičích na odporu. Na přívodu mám 17-19 voltů A na výstupu 0 Nějaké rady ? Že by nový odpor byl i když je to nový díl též špatný? Děkuji

7. Zahájeno uživatelem petrk1989,

Ahoj, koupil jsem nově scalu a řeším problém s napájením 12V zásuvky ve středovém tunelu. Mám v ni zapojenou kameru, ale nahrává nonstop, i při vypnutí motoru a uzamčení vozu. Dá se nějak nastavit, aby napajela jen pokud je nastartovano (nebo alespoň zapnuta elektrika ve voze)? Dekuji.

8. Zahájeno uživatelem petersony,

Dobrý den, mám dotaz k funkčnímu tlačítku v menu parkovací kamery (Scala). V manuálu se uvádí, že jde o aktivaci/deaktivaci automatického brzdění (viz obrázek). Obraz kamery s menu se zobrazí při zařazení zpětného chodu. K čemu ale tato funkce slouží při zařazení zpětného chodu? Pravděpodobně nepůjde o funkci automatického brzdění podporovanou ve Front Assist, která se aktivuje/deaktivuje tlačítkem na volantu nebo v příslušném menu v infotainmentu. Díky.

9. Zahájeno uživatelem sarik66,

Dobrý deň,chcem sa spytať,keď mam climatronic v automatike,tak mi z výduchov pod radiom vôbec nefúka,na bočne okna fúka

10. Zahájeno uživatelem svsvsvsv,

Jaky je prosim typ zarovek u zakladnich zadnich svetel u Scaly? Nemohu to dohledat a chtel bych je nahradit za LED. Diky.

• 2 odpovědi
    • 774 zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Honzi,

Poraďte, prosím, kudy protáhnout dva vodiče 1mm2 z prostoru motoru k palubce v kabině. Motor 1,0 TSI Děkuju.

• 0 odpovědí
    • 599 zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Jandy92,

Zdravím. Řeším aktuálně jeden problém, u spolujezdce se mi sklápí zrcátko tak, že se zastaví na gumové liště, co jsem to zkoumal tak je nejspíš ulomený doraz nebo něco podobného co ukončí polohu při sklopení . Máte s tím někdo zkušenost jestli mám šanci uspět na reklamaci?

• 6 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Thammy,

Zdravím při autonehodě nám pan umlasknul zrcatko je jen trochu napraskly vyměnili se sklíčko lakovany kryt jediné co nefunguje je hlídání mrtvého úhlu jelikož se utrhl pin pro propojení se zrcátkem konektor nejde sehnat je komplet s el instalaci zrcatka a to vychází 2800 což se mi kvůli kousků plastu zda blbost kupovat nemá někdo zkušenosti kde by šel sehnat nebo jak to vyřešit?

• 7 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem thejohndoe,

Ahoj, mohl by mi někdo poradit jakou si koupit sadu žárovek? Mám LED tlumené + žárovku dálkové a vypadá to, že prosvětlovací světla do zatáčky jsou stejná jako mlhová. Koukám u škody, na výběr je víc sad. Zaujala mě ta ve které jsou nějaké divné věci, zakroužkováno na foto kterou přikládám - co to je? V manuálu jsem seznam nenašel. A druhá věc, předpokládám, že ta dálková jsou H7. Vešla by se tam LED žárovka Ssram co na sobě má vzadu chladič? Viz obrázek Dík moc John

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 14 odpovědí
    • 8,6tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem maxim12,

Ahoj, Mam 6mesicu novou scalu 1.0Tsi 81kw, posledni mesic se me objevuje sporadicky na infotaimentu a pripadne palubce ZAVADA START-STOP, odvezeno hned do autorizaku, na diagnostice pri prvni navsteve Chyba odvetravani nadrze, udajne jsem pretankoval, vymena nadobka s aktivnim uhlim, odjizdim ze servisu a po 200m opet zavada START-STOP, dalsi akce vymenena kabelaz, jezdim s tim cca tyden a opet 3x po sobe po ranu zavada START-STOP, v autorizaku uz na diagnostice zadne chyby po te prvni.. po treti navsteve vymenana ridici jednotka.. ujedu 200m a na infotaimentu opet zavada START-STOP.. uz jsem na skodovku dost nasranej, protoze tohle uz je masakr. Jina za…

16. Zahájeno uživatelem hardhouse.trip,

Ahoj, setkal už se s tím někdo? Když jej zapnu na infotainmentu, ikonka se zobrazí, spotřeba se zvedne, a v seznamu zapnutých spotřebičů je vypsáno také vyhřívání čelního skla. Ale sklo se ne a ne rozmrazit. Zkoušel jsem to i bez námrazy, ale sklo by mělo být horké a jít z něj pára, ale nic se neděje. Pojistkou to asi nebude, že?

17. Zdravim vas vsetkych . Potreboval by som radu alebo skor nejakeho elektrikara co by mi poradil z konektormi v skode scala a to konkretne z konektorom 6RA_971_975 je tam 5 dratov apotrebujem vediet co ktory kabel znamena teda aku ma funkciu . A este na riadiacej jednotke alebo module startu a pristupu k vozidlu ktore dva kable su Cetral Lock a Unlock . Ak by to niekto vedel dajte mi prosim vediet . Z kludom za to aj zaplatim Dakujem

• Pozitivní
      • Díky
    • 6 odpovědí
    • 1,4tis zobrazení
  18. Ahoj, měl bych dotaz, mám Škoda Scala 1.5 TSI, 110kW Style s paketem Extra r. v. 2020 s novým dvouramenným volantem. Mám tři dotazy: Za prvé: Bohužel jsem měl srážku se zvěří a v servise mi vyměnili přední světlo a masku, nic jiného mi s tím prý nedělali. Nicméně dneska, když jsem si auto převzal a chtěl si projet menu Infotainmentu. Zjistil jsem, že po zásahu servisu chybí nastavení Otevírání/Zavírání (kde se nastavuje stažení oken, které dveře se mají otevírat, atd.) a v nastavení Světel chybí šoupátka pro nastavení intenzity ambientního osvětlení. Když jsem auto napojil na diagnostiku a projel jsem všechny moduly Autoscanem, tak mě překvapilo obrovské m…

19. Zahájeno uživatelem Joszi,

Zdravím, na strane spolujazdca nefunguje bezkľúčové odomykanie, aj keď je kľúč v tesnej blízkosti kľučky. Zamykanie funguje bez problémov. Deje sa to len ak auto stojí dlhší čas bez odomknutia. Odomknutie cez dvere spolujazda funguje v prípade, že auto odomknem pár minút po uzamknutí. Je to chyba alebo očakávané správanie? Ďakujem.

20. Zahájeno uživatelem vojta_haala,

Ahoj, v týdnu jsem si všiml, že při jednom stírání a při cyklovačí vždy pod volantem cvakne relé steracu, v ruznych recenzich hlavně na škoda kamiq jsem se dočetl, že je to normální. Máte s tím u novejsich škodovek taky zkušenost?

21. Zahájeno uživatelem halisis,

Ahoj, chci se zeptat jesti se vám stalo že přestal fungovat komplet infotainment a SOS? Scala 1.6 tdi

22. Zahájeno uživatelem AdamN,

Zdravím, máte ve Scale někdo nezávislé topení ? V konfigurátoru jsem ho nenašel tak mě jen zajímalo jestli to vůbec jde. Díky

23. Zahájeno uživatelem bennoch69,

Moje scala monte carlo , nefunkční automatické otevírání pátých dveří tlačítkem na dveřích řidiče. Tlačítko na pátých dveřích funguje normálně. Je tam nějaký chyták nebo závada na reklamaci ?

• Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 14 odpovědí
    • 5tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem slots,

Zdravím majitele i čekatele Scaly. Mám objednánu Scalu 1,5 TSI Style a již předem se děsím nepředvídatelným chováním jízdních asistentů, zejména Front assist. Neumím si představit, že "něco" mně bude svévolně zasahovat do brzd, např. v zatáčce na sněhu. Lane assist je taky nepříjemný, ale dá se asi zvládnout. Tito "pomocníci" mi připadají jako hra na postřeh. Ptám se tedy, zda je možné v kódování tyto asistenty buď trvale vypnout nebo obrátit funkci při zapnutí zapalování na off. Dále by mě zajímalo, jestli při vypnutém FA funguje normální tempomat bez ACC. Děkuji za odpovědi.

25. Dobrý deň mám Scalu 1.5 TSI 110KW pred 3 dňami som si všimol že mi nefunguje SS keď som sa pozrel na "stav vozidla" zistil som že mi vypisuje hlášku Spotreba elektriky je vysoká hlášku som neriešil včera som išiel tú istú trasu a hlášku už nevypisovalo. Dnes hlášku vypisovalo zasa. Scalu mám 6 mesiacov a do teraz ta hláška nevypisovala. Škodovku mám prvý krát v živote je táto hláška normálna v zime alebo mám niečo robiť? Budem rád za každú radu ďakujem.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.