Přejít na obsah

Spotřeba 1.6 MPI 75 kW


Aidolon

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Moje spotřeba u 1,6 75 kw SR motor BFQ na cestě ČR do HR cste až do Orebiče cca 1350 km. Tam spotřeba 6,5 s klimou plně naložen- trasa přez SK HU a v HR po dálnici do Karlovace pak po staré cestě a zpět byla 6,7 po dálnici už ze 3estanovace průměrná rychlost 96 km/h. Obě spotřeby vyšli jak podle PC tak podle tankování. Maximálně jsem využíval tempomatu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
nech sa snazim ako chcem ale ja som sa s 1,6 75kW v meste pod 8l nedostal

mám benzín dvoulitr, jezdím jak potřebuji zhruba za 9,5 litru. Kupuji pohonné hmoty od neznámého, je to něco na bázi benzolu. Má to o 3 oktany víc než 95 natur. Litr za 12 korun. No neber to. Jezdím na to už víc jak100000. Předtím s favoritem 70000. Takže žádný stres

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No co ako? to nam davas ako typ kde kupit lecnejsi benzin-vlastne neaku nahrazku za benzin,podla nazvu tematu 1.6 moje spotreba je to mimo misu.

Inac, velmi si s tym nevyhral,lebo som cital clanok o jednom doktorovy, ktory vyrabal z luskeho tuku palivo do svojho automobilu a mal to zadara :p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Dobry den panove, ja mam 1,6 75 KW BFQ jsem jeste v "zabehu", zatim neco pres 2500km, prume 7,1, jezdim dost po meste, ale jel jsem Ostrava-Banska Bystrica vcetne pojizdek v N.Tatrach a cca 1000km prumer 6,1, coz je uzasne myslim na zminene auto.Mel jsem nekolik aut, ale jen jednou jsem mel TDI sice jsem jezdil do 5l, ale jinak ohledne udrzby, jizdnych vlastnosti.....dekuji zustavam naporad u benzinu :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Cesta Lipsko 364km průměrná rychlost 104, spotřeba ve dvou 7,1 tam a 358km zpět průměrná 103 za 6,9 ... Pohodová záležitost, na dálnici spotřeba pěkná ale moc jsem nehnal, jednak se nedalo a jednak jsem chtěl vystačit s nádrží zpět do čech, jinak 1,4 Eura/litr lol , jinak se dá i níž, ale popravdě jezdim město předvídavě 7,5 a normálně za 8,5 až 9 ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AHOJ.

Můžu potvrdit, že 1.6 75kw BFQ SR(mám na něm najeto 70000 km) jsou co se týče spotřeby asi nejvyvedenější co byly v O1 montovány(benzín).

Mám O1 ve verzi kombi a průměrná spotřeba(včetně pojížděk přes obce a města) se pohybuje 5.5 až 6.2 l /100km. Jen pro příklad trasa HBrod - KO-PHA-Beroun a zpět za 5.5 l.Nebylo to po dálnici a samozřejmě žádná prudší jízda, jen pohodovka a předvídavost. Jel jsem ve dvou a tak 80-90 km/h(Ojed. 100vkou) s průměrem cca 70 km/h. Mam i tuto spotřebu ověřenu na okrskách a i na jiných delších jízdách. Pokud nikde zbytečně nestojím a nepopojíždím, tak se tato spotřeba nechá lechce dosáhnout.Nebo každodenní jízda do práce:Tam(14Km)za 5 l/100km a zpět(14Km-lehce do kopce,členitost)) za 6.5 l/100km - ve 3 lidech a vždy studený motor před jízdou.

Dá se též výrazně využít neutrál při jízdě z kopce(váha vozu) i když lze namítnout, že s zařazenou rychlostí z kopce bez plynu je spotřeba nulová, ale také s ní nikam nedojedete(vhodné jen místo brzd)!

Dříve jsem měl felicii 1.6 55 kw a se stejným stylem jízdy spotřebu 6 až 6.5 l/100km, takže zlepšení.

Zavěrem lze říci, že záleží především na noze, stylu jízdy, předvídavosti a motoru, jak se vyvedl.

S tímto motorem se nechá jezdit třeba i za 9 l na /100km i více , ale to záleží už na dotyčném jednotlivci, jaký styl jízdy zvolí a také na zatížení vozidla. Rozhodně to není žádný sporťak, ale určitě dělník pro obyčejný provoz a klidnou jízdu.

Závěrem lze říci, že jsem mile překvapen, čekal jsem min. o 1 l větší spotřebu!

PS: Můj rekord ve spotřebě 4.9 l/100 km (trasa mé bydliště Kolín-Praha Úvaly cca 100 km).Palubní počítač mi nejde špatně!

Palubní počítač překontrolován! (tankování-ujeté km).

Editováno: , autor: SALAMANDR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak na okreskách nad 30km vzdálenosti se dá dosáhnout spotřeby okolo 5,5 litru s rozvahou, to potvrzuju, a současně divočina za 6,5-7,0 ale je to nad těch 30 km, pod tuto hranici 6,5-7,0 s rozvahou a divočina 7,5-9,0 záleží na provozu ... motor to špatný není, i když jsem ho rozmlsal 98-čkou a teď dostal 95-tku a tolik se mu nechce akcelerovat, ale ještě je línej z dálnice, já ho zas naučim ... :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak na mojej Octavke 1,6 75kw je to so spotrebou asi takto:

Ked idem k babke co je asi 45 km od BA tak som mal spotrebu 6,5l rychlost 110-130km/h nalozene 2 dospele osoby + jeden pubertak lol

Cesta spat spotreba 5,9l a rychlost 110km/h

V meste je to tak, ze ked idem normalne tempo co znamena na semafore cervena tak noha dole z plynu ale nechana zaradena rychlost ziadny Neutral kludne rozbehy ziadne predbiehanie pohodicka proste tak sptreba najlepsia za 7,2l

No ale ked som bol s kamaratom co ma Touarega tak sme sa trosku nahanali spotreba bola 12,2l co je dooost vela, pri takej rychlejsej jazde kde nechodia auta pri slovnafte tych 60-100 km/h tak spotreba cca 8,3 l

Takze dajte si ruku na srdce a nerozpravajte tu niektory rozpravky proste s motorom 1,6 75kw sa pod 5l neda dostat jak tu niektory pisali aj kebyze neviem co :fakac:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No onu uz to co pises ty je na zamysleni... Pri rychlosti 110 - 130 nejde dle meho dosahnout tebou udavane spotreby... Fabia junior, mozna, ale tenhle tezkej tank asi ne... Toto auto mam 6 let a 5,9 jsem mel pri 200km dalce a nejel jsem vice nez 90..

Zamyslat sa nebudem!!! proste to tak je asi mas tazku nohu a nemas cit pre plynovy pedal, moj foter s tou octavkou mava v pohode spotrebu ne tej istej trase co ja 5,6 na 100km co je udavana aj v TP pri rychlosti 110-130 km/h /130 ked predbieha/

V meste mava pravidelne spotrebu 7,0-7,5 l rekord drzi 6,9, musim ho prekonat :palec2:

Hold kto s nohou vie ten vie, mozno by trebalo troska schudnut a hned mas tu nohu lahsiu :p

No a to tam este neni dany chip, pretoze jak uvadzaju firmy, ze po chipu tiez klesne spotreba

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

tak i já něco k mollynce.ona ta 1.6-75kw s klidnou nohou a pohodovou jízdou dle předpisů mi vychází tak 5.5litru ve čtyřech lidech.ovšem ujedu stejnou trasu cca 75km na chatu i za 9litrů a jsem tam o cca 10minut dříve,ale to by bylo za tolik bodů,že bych se pak musel nechat vozit dva roky od ženy jako spolujezdec :D .je to vše jen o včasném řazení a téměř nebrždění.prostě styl rodinka se kochá.na blbnutí jsou jiné motory a stejně tak jako tak tě sežerou.jsem s ním maximálně spokojen.a na kecy jiných,že 5.5litrů není možné nedám.klidně svezu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Ja mam ted na 1,6 74 kW dlouhodob. prumer 5,8L / 100km na ujetych 1250 km.

Take lehka noha, obcas si dupnu, ale jen obcas, nejezdim sportovne.

Klimu ted zapinam takze budu cekat ze to kapanek vyleze

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...