Přejít na obsah

Octavia RS přestavba na 6ti kvalt


plasmo

Doporučené příspěvky

Ahoj, zajímá mě ještě, jestli se tu najde někdo kdo měnil v RSu převodovku za 6ti stup. z Rka. Rád bych 6tku taky ve svém RS, ani nevím proč to tam nedávali stejně jako do Fábie RS, ale ... Získá to auto něco navíc, pojede líp, bude mít bomba jízdní vlastnosti, vyšší maximálku ... nebo jak mi zase říkají jiní, bude na tom stejně, protože díky zpřevodování 6ti kvaltu leona bude ve výsledku stejné jako bych měl jenom 5ti kvalt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to přesně jak říkají ti jiní...přestavbu jsem podstoupil, ale nevím, zda to za ty peníze stojí....já to dával proto, že se motor zbytečně moc točil. Výsledek je, že ve 110km/h má absolutně stejné otáčky (mám 1.8T - 110kW, převodovka z RS je ještě delší). Přibylo spousta řazení, zrychlení se o prodlevu jednoho zařazení zpomalí,neboť auto na dvojku kilo už nepojede. Spotřeba asi stejná. Hlavně dávej popřípadě při nákupu špajzky pozor, převodovky byly díky velkému výkonu celkem namáhané a dost trpěly. Já koupil špatně, měl jsem ji třikrát vyndanou, než se mi to podařilo uschopnit....nezrazuju tě od toho, pouze mé poznatky. Já bych to u benzímu už nepodstoupil. Kamarád to má na naftě a chrochtá si...je to věc názoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

1,8T a 1,8T RS ma rozdiel ak sa dobre pamatam na 4. a 5. stupni. Uplne zanedbatelný rozdiel. Ak porovnas 5 kvalt a 6 kvalt (napr. leon) je tam na 6. stupni u leonu rozdiel 100 otaciek v prospech leonu. Cize skoro nic. Dynamika auta so 6. kvaltom je "pocitovo" lepsia. Neviem ako je to casovo. Nemenil by som vsak za RS 5 kvalt, ktory tu vyssie spominanu 100 km/h urobí na 2. stupni bez problemov. U 6 kvaltu mi osobne vadi neustale radenie. Osobne povazujem 5 kvalt za pohodlnejsi. Ak sa chces s autom nahanat, tak ber 6 kvalt. Velkou vyhodou 6 kvaltu je moznost montaze 240 mm spojky oproti 228mm RS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...