Přejít na obsah

Rapid vs konkurence


Pawouk

Doporučené příspěvky

Pawouku prosím tě smaž všechny moje příspěvky i moje vlákno o rapidu, nemám zapotřebí, aby si mě tady anonymně vychutnávalo nějaký pako, když prostě chci jen diskutovat o rapidu na rapid foru.

To Houmr internet snese všechno - realita u některých borců bývá podstatně smutnější.

 

Pawouku myslím to vážně a skutečně vymaž vše co jsem tady napsal, končím, i když tady bylo spoustu příjemných a rozumných lidí.

 

Dík

 

Za smazání se přimlouvám i já.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

houmr to nakonec dokázal. Máš být na co "pyšný" a je to smutný výsledek tvého chování, pokud tvůj příspěvek musí upravit admin.

 

smutne je skor ze Jary to nezvladol a pomazal svoje prispevky  :kol-32:

no skoda ze niektori nie sme ochotni prijimat aj ine ako pozitivne nazory na to v com jazdime  :kol-44:

a myslim ze toto nie je forum len o superpozitivnych nazoroch a onaniou nad tym ake super auta mame ...   odmietani nazorov inych a bez moznosti disusie a vymeny nazorov ..

 

Jary dufam ze si to este rozmyslis a dufam ze budes pokracovat aj vo svojom Rapid vlakne :kol-26:  .... sice mam svoj nazor na Rapid a rozdielny nez mnohi z vas tu

ale rad sledujem co je nove aj sekcii Vas Rapid  ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je vidět, že jsi nečetl mé názory. Pokud tady houmr začne urážet a jeho příspěvek musí upravit admin je to na zamyšlení. Nikdy jsem netvrdil leon šmejd rapid nejlepší na světě a nikdy "neonanoval" nad rapidem, ač ho musím zatím jen chválit, tak jako houmr nad leonem jak je "levný" a nej kauf a ostatní jsou mimo ... nebere v potaz finanční možnosti jiných lidí a jejich odlišný názor. Každý si pořídí vůz, dle možností a podle toho co se mu líbí a co potřebuje-využíje a navážet se stále dokola do někoho, kdo si pořídí rapida...... se Jary7 nedivím. Jen mě štve, pokud to ti lidé smažou a nejsou tu, protože rád bych s nimi probíral problémy a radosti s rapidem a kort když je to krajan. Není to odmítání diskuse jde o to , že to je stále dokola několikrát sem dával konfigurace ceny a nebral naše ceny a snad ani jiný vkus atd. Vždy jsem psal ať si houmr užívá s Leonem jistě koupil dobře přeji mu. Stejně je to jen plech na 4 kolech s motorem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S houmrem jsem si to vysvětlil přes SZ abych vás tu s tím neotravoval.

 

Celý problém byl v tom, že tady se prostě diskutuje o autech a konkrétně o rapidu, nad kterým tedy zrovna neonanuju a není to diskuse o tom kdo je jaký LOLO, BLBEC a nevím co ještě, jen proto že si vybral to či ono auto.

Myslím si, že jsou tady normální lidi a není tady třeba machrovat, vždyť tady diskutujeme o levných autech + - okolo 400 000 Kč ať je to leon nebo rapid vždyť je to celkem jedno, kdo si co koupí za své peníze.

 Tohle forum mi dává spoustu názorů a poznatků lidí s kterýma mi momentálně spojuje to, že jezdíme ve stejných autech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no je fakt, že tohle fórum je pro majitele, kteří se prostě rozhodli pro Rapid a určitě pro to měli svůj důvod. Není potřeba tady řešit, jestli to byla dobrá, příp. výhodná volba a následně srovnávat hrušky s jabkama. akorát si přihřeju polívčičku, Rapid a Toledo, jelikož se jedná o identická auta, srovnávat jde. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

toto forum sledujem a ucastnim sa ho uz velmi dlho a vzdy som tu nasiel kopec velmi dobrych  rad a informacii 

toto forum nie je len pre majitelov rapidov ale je aj pre majitelov inych modelov znacky Skoda .. a kedze nie je uzavrete tak vlastne pre kazdeho kto sa registruje ...

a rad by som bol aby to tak bolo aj nadalej ...

 

povazujem za normalne ak sa diskutuje  aj o inych moznostiach  - to na tomto fore vzdy bolo a nikto sa nerozculoval tak ako vy tu v tejto sekcii.

nemam pocit ze houmr niekoho urazal a ked aj hej tak to tak bolo aj z druhej strany presne tak isto ... 

(okrem toho houmr je dlhorocny clen tohto fora a prispel sem mnozstvom informacii..)

 

btw.  suzuki ma forum kde ked sa jeden byvaly clen prihlasil do diskusie a poukazal na zjavne a objektivne nedostatky auta ktore tam vsetci ospevovali  a boli s nim nadmieru ... spokojni .. tak mu dali BAN ..... trosku mi to tu pripomina tuto situaciu v tomto fore .. a preto nerad by som bol aby sa to casom vyvrbilo

 

prosim o tolerantnost vo vyjadrovani nazorov .. a menej agresivity .. 

je to tak ako pises  Prasik - Stejně je to jen plech na 4 kolech s motorem.

Editováno: , autor: LUKY-007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

btw.  suzuki ma forum kde ked sa jeden byvaly clen prihlasil do diskusie a poukazal na zjavne a objektivne nedostatky auta ktore tam vsetci ospevovali  a boli s nim nadmieru ... spokojni .. tak mu dali BAN ..... trosku mi to tu pripomina tuto situaciu v tomto fore .. a preto nerad by som bol aby sa to casom vyvrbilo

Vůči tomuto se musím jako moderátor ohradit - nikdo není a nebude trestán za jiné názory na jakékoli typy škodovek ( i já sám osobně jsem se vícekrát vyjádřil kriticky k určitým záležitostem týkajících se nových modelů vozů zn. Škoda). Jen je třeba tuto kritiku vést slušnou formou a tedy nenapadat osobně a urážet jiné diskutující (což zrovna houmr nevychytal) a dále je potřeba dodržovat jistou štábní kulturu - čili kritika by neměla být v rámci off topic příspěvků. To je vše co bych k tomu dodal a tímto bych tuto diskusi uzavřel. Dále prosím pokračovat v rámci tématu Rapid vs konkurenti. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

konkurencia

pre niektorych neskusnutelna  :kol-28:

clanok tu ceed sw 1,6

 

video 

 

video tu Rapid Civic i30 Leon V40

 

aj tu ... SB vs Golf  pre tych co maju Rapid ako konkurenicu G7 

 

Honza testuje 

http://youtu.be/ezCv7O-8HO8

 

SB vs. Megane

http://www.autorevue.cz/skoda-rapid-spaceback-12-tsi-versus-renault-megane-12-tce/

Editováno: , autor: LUKY-007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Magda. Jak se vám líbí :-D

 

Ze zvědavosti jsem kouknul do TÜV reportu z 2015 o spolehlivosti aut o stáří 2-3 roky, měřeno podílem aut, která neprošla napoprvé technickou kontrolou. Vyšlo to v MF Dnes 3.2.2015. Mazda 2 obsadila jedenáctou a Mazda 3 devatenáctou příčku. Takže v tomhle ohledu dobrá volba :-)

 

Škodovky skončily 36. (Yeti, prům. nájezd 47 tis.km), 40. (Roomster, 44), 50. (Fabia, 40), 71. (Superb, 80) a 105. (Octavia, 69). Možná tu někde na fóru ten test leží...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nekecej, Rapid jde pa? Mazda 3? Predminuly Autosalon na Prime jedne Mazde vypadavala rychlost v zatacce.

 

Mazda 3 ani né tak jako Mazda CX3. Nevíme, uvidíme. Funkčně a užitně mě Rapid nezklamal, je to super auto, ale prostě to jak je to celý rozvrzaný, nás trochu s prominutím sere...

 

Silenblok vyměněný, ale už se objevují první zprávy, že i H začíná bouchat.

Vrzal mi a drhnul plynový pedál. Ale díky servisní akci se měnil. Nyní mi zase začal vrzat a drhnou - prostě debilně navržený, je vyosený a člověk na něj tlačí do strany a vybraný plast asi není 2x vhodný.

Vrzání těsnění dveří jsem musel vyřešit sil. vazelínou.

Vrže mi držák pásu  rozebírat se mi to nechce

Vržou mi obě výplně dveří na kostkách. ( to vyřeším stejně jako Miklísek tím sprejem )

Při nízký teplotě mi jako vrže volant pokud s ním točím, jako potenciometr ( než se auto ohřeje ) pokud stojím na místě - ale zatím málo vypozorováno - není zima :)

V zimě mi vrže kastlík 

Škrundá mi klimatizace - minulý rok pouze občas, byla doplněna a zkontrolována a vše prý cajk. Nyní už docela často

A přijde mi, že auto čím dál hůř řadí - rychlosti tam nepadají lehce - musím sehnat někoho s Rapidem abych si ošahal jiné...

 

Takže asi tak a to mám auto přesně rok a najeto 21tis...

Editováno: , autor: Rypicong
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Jenom namátkou jsem nakoukl na Hyundai forum :-)

 

http://forum.cars.cz/hyundai/viewforum.php?f=152

http://forum.cars.cz/hyundai/viewforum.php?f=154

 

Tohle jsem tam na první nahlédnutí našel. Je mi jasné, že se na každém fóru řeší spíš to co nefunguje. Ale vzhledem k tomu kolik jezdí hjůndajů a kolik škodovek mi tenhle namátkový přehled témat přijde jako dost tristní obraz H.

 

Nestabilní řízení při jízdě po rovině
Pedál plynu drhne
Volant nakrivo
zaseknuty brzdic na zadnej naprave
Rezonancia - volant, plynový pedál, stĺpik
búchanie od zadnej nápravy
VŮLE PARKOVACÍ BRZDY
Zvuky od přední nápravy
Klepanie v riadeni
Výmena spojky komu
Problem pri rozbehu a pri vysokych otackach - spojka?
vibracie brzdoveho pedalu
Pálící se spojka
Houpavý tempomat
Klínový řemen "třepení"
Pokles výkonu motora 1,6 88kW po zapnutí klimatizácie
výměna katalyzátoru
Po zařazení jedničky při rozjezdu auto stojí .
i30 2012 problém s převodovkou (divné zvuky)
Hlučný motor
 
A to jsem ani neotvíral sekci interiér, elektrika atd...
 
Tím jsem chtěl říct, že Hjundaj je s kvalitou ještě daleko za škodou. To že má i škoda své mouchy je jasná věc. Ale kdo chce psa bít ten si hůl vždycky najde. Někomu by nebyl dost dobrý ani Mercedes. 
Editováno: , autor: Effective
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nahoď argumenty. Já jsem se s H byl také povozit když jsem auto kupoval a vyšlo mi z toho jenom naleštěné pozlátko. Motory, tragedie... zdůvodňují to tím že na atmosférách se nemá co podělat. Možná pravda, ale já chci moderní auto. Podvozek, tragedie... pokud někomu u Rapidu vadilo naladění podvozku pak nevím co by říkal na H. Na jednu stranu odskakující kozy a na stranu druhou houpající se kočár. Nějak jsem nepochopil jak toho docílili :-) Interiér jak od kolotočů. Hromada tlačítek co jsou nepřehledná, špatně se hledají i ovládají. Rapid má sice levný interiér, ale pořád na nějaké úrovni. Ta různorodost plastů a materiálů vypadá otřesně a ještě navíc trpí spoustou kvalitativních nedostatků. O nekvalitním laku, spojce, brzdách už psát nebudu. Dalo by se toho najít mnohem víc. A to jsou jenom mé zkušenosti z pár zkušebních jízd. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nahoď argumenty. Já jsem se s H byl také povozit když jsem auto kupoval a vyšlo mi z toho jenom naleštěné pozlátko. Motory, tragedie... zdůvodňují to tím že na atmosférách se nemá co podělat. Možná pravda, ale já chci moderní auto. Podvozek, tragedie... pokud někomu u Rapidu vadilo naladění podvozku pak nevím co by říkal na H. Na jednu stranu odskakující kozy a na stranu druhou houpající se kočár. Nějak jsem nepochopil jak toho docílili :-) Interiér jak od kolotočů. Hromada tlačítek co jsou nepřehledná, špatně se hledají i ovládají. Rapid má sice levný interiér, ale pořád na nějaké úrovni. Ta různorodost plastů a materiálů vypadá otřesně a ještě navíc trpí spoustou kvalitativních nedostatků. O nekvalitním laku, spojce, brzdách už psát nebudu. Dalo by se toho najít mnohem víc. A to jsou jenom mé zkušenosti z pár zkušebních jízd. 

Je vidět že jsi z Hyundai nenajezdil naprosto nic, nemáš žádné zkušenosti. A už tady děláš závěry. Já najel z i30 dieselem 200t. km bez sebemenšího problému, interiér, lak i brzdy byly naprosto v pohodě. A řeknu ti upřímně, raděj i i30 než rapida.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...