Přejít na obsah

podsvícení přístrojů


xx30

Doporučené příspěvky

Chtěl bych se zeptat na podsvícení přístrojů při denním svícení ( poloha otočného voliče na nulu ). Dnes se mi stalo, že jsem dojel se zapnutým denním svícením v cca 20 hod. Vylezl jsem z auta které bylo nastartované abych něco vytáhnul z kufru. A najednou se ozval nějaký varovný signál ale nic se nikde nezobrazilo a přestalo mi svítit podsvícení přístrojů a snížil se také jas Bolera. Svítili jen ručičky na přístrojích. Když jsem zapnul normální svícení vše se normálně podsvítilo, ale při denním svícení stejná situace ( přístroje po tmě jen ručičky a slabě podsvícené Bolero ). Má na to vliv denní doba? Nebo nevíte co se mohlo přihodit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že světelný senzor nemám. Nevím kde by měl být. Na voliči světel mám polohy 0, obrysové a potkavaci světla. Auto mi tam chybí. Skutečnost je ale taková, že budiky mám při poloze 0 podsvicene. Tohle se mi zatím stalo jen jednou když jsem dojel později na denní sviceni v poloze 0. Ráno opět byly budiky podsvicene. ( ty čárky a háčky - píšu z tabletu )

Editováno: , autor: xx30
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

Tak nevím, mám senzor na světla a teď jsem to pár dní studoval a podsvětlení budíků se chová pro mě nějak nepochopitelně...

V poloze 0 je osvětlení budíků zapnuto při normálním denním světle neustále, resp. jsem si nevšiml, že by se vypnulo. Jakmile vjedu do garáže, do tunelu, když prostě dojde k poklesu hladiny vnějšího světla, svítí pouze ručičky a když je joo tmavá garáž, není vidět na čísla. :-D

V poloze Auto svítí budíky pořád, nevšiml jsem si, že by někdy zhasnuly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, přesně tak se to chová, ale je to dle mě logické. V poloze O svítí jen denní svícení. Tedy nikoliv podsvícení přístrojů. Za denního světla je přístrojová deska dobře čitelná, dle mě přístroje nesvítí. Když se vjede do tmavého prostoru, tak se na chvíli přístroje rozsvítí, dle mě je to myšleno, aby člověk stačil přepnout světla, než se mu přístroje stanou nečitelnými. Po pár sekundách toto podsvícení zmizí, svítí jen ručičky. Nevím, co to má za smysl.

 

V poloze Auto se při vjezdu do tmavšího prostoru (a stačí i les) rozsvítí vnější osvětlení a tím i automaticky podsvícení přístrojů. Z hlediska řidiče to vypadá, že přístroje svítí stále.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Taky jsem si toho všiml... Jedu a (naproti zvyku z Fabie 2) prostě svítí budíky... Tak na to čumím jestli jsem zapnul potkávačky a ne... pak jsem to sledoval a viděl jsem že se to tlumí a zase rožíná... Pak mě napadlo budíky zakrýt rukou a okamžitě změna... Takže sem si oddychl že to není závada ale vlastnost :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Podívej se do návodu k tvému infotainmentu (rádiu): Vozidlo-Systémy vozidla-Světla-Osvětlení přístrojů/spínačů

 

Nicméně tady je dobré podotknout, že je to kokotismus a šetření na debilním místě. Kolečko jsem využíval poměrně často, lozit někam do menu se mi za jízdy fakt nechce :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No spousta věcí by si zasloužila svoje tlačítko. Pro rychlejší dostupnost a přehlednost. Místa je u řadící páky dost a dost. Dokonce výbavy bez rádia mají tlačítko pro kontrolu tlaku. Mě to přijde, jako by ty tlačítka někdo z návrhu OIII seškrtal až před výrobou. No ušetřit minimálně 2 eura na každým autě, to je přeci terno ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...