Přejít na obsah

FIII - sleva %


svsv

Doporučené příspěvky

který výkup máš na na mysli? My nic neprodávali... :-/ aha už rozumím... návrh finální ceny jsem dostal na papíře nerozepsanou... Tak jsem to tak prezentoval... Až po téhle diskuzi na fóru... jsem se pídil po tom z čeho se skládá... I když mi by to bylo jedno... Na faktuře taky rozepsaná není...

Editováno: , autor: Pro_man
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klasika, plní limit bez ohľadu na maržu u konkrétneho auta, no montovať do % zľavy bonus za vykup auta.. to si snáď prvý, čo to započítal takto do zľavy.

 

On ale píše, že žádné staré auto vykoupené nebylo. Já taky dostal 15 tisíc slevu za výkup starého auta, která byla odečtená z celkové ceny, tedy je možné ji započítat do % slevy. Výkup starého vozu už by se tam počítat neměl, protože ten vždy snižuje zálohu/akontaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem, jen napíšu svou zkušenost. Výhoda, Praha, hodně dealerů. Poptával jsem Oct a nechal si udělat nabídku. Jeden chlapík mi řekl na Proseku, že ani moc nečekají, že se něco prodá za ceník.Pak jsem s ní prostě a sprostě obcházel dealery a jednal. Je nutno osobně. Dostal jsem se na -18%. Docela mě to překvapilo, že se s auty takto smlouvá. Je to jako všechno, pojištění atd. Osobně si myslím, že sundat 10% z ceny lze relativně jednoduše, těch 18% mohlo být nějakou náhodou třeba na plnění plánu atd. Pomůže když si vemete i leasing, pro ně další kšeft. Nenechat se odradit, kde nesleví, prostě odejít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

prosím vás, nemíchejte do toho leasing apod.

 

Berte variantu, kdy člověk přijde, nakonfiguruje si auto sám a zaplatí převodem.

 

Vypiš co vše způsobilo to, že máš slevu 18% na Octavii.

 

Edit: 18% máme na firmě a to máme extra smlouvu s prodejcem, Škodovkou a musíme odebrat nějaké množství aut ročně, servisovat u nich auta apod.

Editováno: , autor: Rypicong
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dále použil zvýhodnění něco na starší vůz (to jsem nepochopil) vysvětleno mi to nebylo... Asi bonus za výkup?? Nevím staré auto co jsme měli (Fabia 2 HTP 2009) byla prodána tchánovi... Takže nechápu... Další část je zpětný bonus, který mi odpočítali od ceny... A jedna složka o které se nemám zmiňovat...

 

Díky za zprávu. Bonus za výkup starého auta je 15 000Kč a nejde z prodejcovy marže. Škoda tuhle akci propagovala na začátku prodeje, teď už ne. Pokud se staré prodalo tchánovi, tak prodejce podváděl. Ceníková cena dané specifikace je 341 900Kč, po odpočtu "trade-in" bonusu 326 900Kč. Sleva z aktuální dostupné ceníkové ceny cca 9,5%. Pokud si další ať už podvodnou nebo nepodvodnou "složkou" nesnížil nákup (nenapsal auto jako předváděcí, nepoužil cílovou skupinu apod.), tak opravdu prodal auto pod náklady.

 

Teď zbývá rozklíčovat pampyho slevu 17% na Superb v F3K v Třebíči.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

fleetova smlouva se skodovkou na 20 aut rocne dela v pripade octy necelych 16 procent z cenikovek pokud u daneho dealera covek pak i servisuje atd...., fabka je tusim nekde pres 13 procent.  U retailu a skladovky se muze sleva v extremu asi i vyrovnat, u aut do vyroby to bude sise horsi....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Taky přidám svoji zkušenost.

 

Kamarád kupoval tuším v říjnu FIII Ambition Plus 66 kW. Ceníková cena cca 335k s DPH. Poučen od zkušenějších kolegů obešel několik dealerů a dostal se u skladového kusu na slevu 15 tisíc za staré auto + 2,5%. Celkem tedy platil 312 tisíc. Platba na úvěr (70% akontace, bez navýšení, povinné ručení zdarma). Jako dárek textilní koberce.

 

Já jsem nedávno kupoval FIII Style 81 kW ceníková cena cca 355k, obešel jsem taky několik dealerů, všichni mi automaticky dali slevu 2,5%, možná bych se dostal na 3 procenta. Samozřejmě k tomu sleva 15 tisíc na výkup auta, úvěr bez navýšení, povinné ručení zdarma.

 

Vyšší slevy mi přijdou spíš jako z říše snů, ze kterých se probudíte s rukou v nočníku. Nevěřím tomu, že se dá někde usmlouvat výrazně víc, pokud tedy není prodejce váš bratranec, neb pro něj jako jednotlivec nejsem zajímavej obchodní partner.

 

V té době byla čekačka na auto 3 měsíce a všechny Škodovky plošně zdražovaly o 5-10 tisíc. Když jsem obvolával dealery na druhém konci republiky ohledně předváděcích vozů, které se prodávaly zhruba za 330 tisíc (=7% sleva), říkali mi, že už jsou zamluvené/prodané nebo že už mají dalších 10 zájemců, a ať si vezmu nějakou skladovku, že bude ještě za cenu před zdražením. Někteří prodejci dokonce přestali dávat na skladové a předváděcí kusy slevy úplně, protože to pořád vycházelo pro zájemce cenově lépe, než kdyby si nechali zadat auto do výroby.

 

Nakonec jsem vybral předváděcí kus, který jsem našel na webu skoda-auto za 312 tis, ačkoliv ceníková cena byla 355k s DPH. Sleva 12% byla veřejně inzerovaná a i když jsem si myslel, že podmínkou ceny bude uzavření úročeného úvěru, který by mi cenu auta opět navýšil, nebo prodej auta na protiúčet, opak byl pravdou. Byla to konečná cena bez jakýchkoliv podmínek a tak jsem ani minutu neváhal.

Editováno: , autor: Tomkins
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Pokud je kupujícím vozidla držitel průkazu ZTP nebo ZTP/P má nárok na slevu z ceníkové ceny ve výši 11% od MB a další až 3% nenárokové od dealera, tedy celkem 14%. 3% dealera jsou v jeho kompetenci a v jaké výši nebo zda vůbec jí poskytne je na jeho uvážení. Dále lze k tomu uplatnit akční pakety, nelze uplatnit pouze Mobilitu plus za 990,- Kč. Pokud ještě byl tomuto kupujícímu poskytnut příspěvek na nákup motorového vozidla od sociálky, dostane ještě vrácené DPH.

 

To jsou zřejmě nejvyšší slevy, které lze při nákupu vozidla dostat.

Editováno: , autor: dodge
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V říjnu jsem dostal cca 4,7 % po tlačení na obchodníka + Trade-In + další sleva na příslušenství a doplňky. Jednalo se o vůz do vyroby. Při oslovení asi 20 autosalonu toto byla nejvýhodnější nabídka. Ve spouste jiných jsem naopak dostal jen nabídku na bonusovou sadu žárovek nebo koberecku... Větší slevy jsem dostal od velkých prodejců.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si tak úplně nemyslím, ale například skladová auta nalezneš nejlevněji právě na Moravě. Sám si to můžeš ověřit na webu ŠA v sekci nové vozy ihned k dodání.

Poprosil bych o pět konkrétních případů jednoho modelu. Ona je to totiž blbost a trochu ses pustil na tenkej led.

Víš, že marže skladového auta a auta do výroby se za jinak stejných okolností prakticky neliší?

Víš, že na webu je jenom část aut?

Víš, že třeba můj prodejce jako řada jiných neuváďí na webu slevu žádnou a na salonu nabídne? A to se houpe na lijáně "na Moravě".

Víš, že těch 8% nebylo "na Moravě"?

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...