Přejít na obsah

Zimní pneumatiky


Hkubes

Doporučené příspěvky

ségra na F II má od loňska nový pneumatiky Barum Polaris a teď jí na prohlídce naměřili 5 a 4 mm ... to celkem nechápu, jezdila na nich jednu sezónu.... tzn. v jejím případě max 6.000 km... 

Tchán sjel přední Barum Polaris II pod 4mm za cca 8000km, zadní měly 6mm. Byly používané celoročně, takže je možné že v horku odcházejí o dost rychleji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si dneska říkal, že ty 14ky možná můžou mít něco do sebe. V Bayerwaldu sněžilo o 106 a hrniči to nestíhali. Navíc, jak bylo kolem nuly, tak se to nabalovalo jak na sněhuláka, takže jsem pak na parkovišti sklepával hroudy z podběhů. Párkrát bylo v akci ASR a jednou se dokonce zadek chtěl vydat před předek. Taky jsem zjistil, že když se nabalí sníh na kotouče, tak je pak celkem zajímavé brždění...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Máte někdo zkušenost a těmito?

Pirelli Snowcontrol serie 3 185/60 R15 88T

Objednali jsme si je k autu, mělo by být koncem ledna.

Chtěli jsme originál kola, s Barumkama v zime spíš negativní zkušenosti, Nokiany vůbec neznám.

Ani na Nokian ani na Pirelli jsem nenašel žádné testy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se jedná o pořádnou značku, což jistě Michelin, Nokian, Continental,Pirelli a pod. jsou, tak si kvalitu výroby ohlídají i v Číně... Naopak to, že je něco vyrobené v Německu, nemusí znamenat že je to lepší, byť je to "zastřešené" sebelepší značkou...

 

Veškeré stěžejní testování pak bude stejně někde v "matce" v rámci držení know-how.

 

No, snad ty Pirelli budou dobré.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já jsem tím chtěl říct, že je úplně jedno, kde se to vyrábí... ;) 

 

já mám Nokian W+ a jsem s nimi spokojený... jsou velmi tiché... na sněhu loni jezdily v cajku... letos zatím nevyzkoušeno... akorát se obávám, že když bude taková zima jako doposud, tak si příští rok budu muset koupit nový :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes poprvé delší jízda na čerstvém prašanu (cca 25 km) a paráda. Nokiany drží a když už se kloužou, tak všechno pěkně kontrolované. ASR a stabilizace opravdu pomáhají a auto drží pořád ve správném směru. Jenže vytváří pocit falešného bezpečí, takže je třeba být stejně opatrný jako u auta bez.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahojte chcel by som sa opýtať aký tlak si udržujete v pneumatikách cez zimu? Jazdíme prevažne dvaja, pneumatiky mám Nokian WRD4 15 palcov. Je to moje prvé auto tak si nechám poradiť aj pre niekoho možno v banálnych veciach ďakujem za pochopenie :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Zdravím, pomalu začínám shánět 16" pneumatiky na zimu (215/45/16) o kterých v tématu moc info není. Hledám v relaci okolo 2000-2500 Kč za gumu. Zatím mám nabídky na Falken HS449 a Hankook W320. Budu rád, pokud se někdo podělí o své zkušenosti, případně doporučí jiný typ. Klidně můžete doporučit i nějakého ověřeného dodavatele. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...