ski1961 Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 @Robert Fazekaš k olejovému fitru musíš zespodu a odšroubovat ten plastový černý kryt.. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Fazekaš Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 @ski1961 Díky moc. Ještě se zeptám - je nutný naky speciální postup nebo klasicky, vypustit řekněme zahřáty olej, odšroubovat filter, vyměnit za nový s těsněním + na šroub nasadit novou podložku ? Teda jestli je v sadě ? U BMW jsem měl vždy v sadě olej.filtru samotný filtr, těsnění + novou podložku pod vypustný šroub. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 (editace) @Robert Fazekaš nic zvláštního, prostě jak píšeš, akorát si myslím, že ve fitru podložka pod šroub není..aspoň já jsem ji tam nikdy neměl, pouze těsnící kroužek fitru..ale v autodílech je to otázka pár korun.. Editováno: 19. Únor 2018, autor: ski1961 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 Jen u HB, nebo pokud je paket pro špatné cesty tak bude asi třeba sundat kryt pod motorem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Fazekaš Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 @ski1961 @Martab Ok Ok díky. Paket pro špatné cesty nemám. Pouze budu muset sundat ten plast co je fotce výše (pokud je na combi ?) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 nevím, podle jaké klíče dávali pod motor ten kryt..bud je ten malý, co vidíš na té fotce, ci jsem ti sem hodil a nebo je tam celokryt, kdy je zakrytý celý ten motor.. já mám např zakrytý celý motor na HB.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 Na combi je ten malý kryt.. a pokiaľ dobre pamätám, aj ten treba pri výmene oleja dať dole.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 chlapci s tím krytem už jsme mimo téma, tak doufám, že adminovi nebude tak vadit 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 (editace) kryt musí dole kvôli filtru. ináč si dovolím skromný postup, tak pre inšpiráciu http://wirer.sk/vymena-oleja/ Editováno: 7. Květen 2018, autor: wirer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jjjlll Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 před 7 hodinami, ski1961 napsal: k olejovému fitru musíš zespodu a odšroubovat ten plastový černý kryt.. ski1961, co je to na fotce za motor? Já mám výpustný šroub na druhé straně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Fazekaš Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 Díky za reakce pánové. Díval jsem se - je tam ten malý. Něco si vzpomínám, že se psalo.. pod HB je kryt celý na Combi pouze "ukázka" krytu. A proč ? Protože soudruzi v MB machrovali, že dokáží udělat Combi s příplatkem "pouze" 10k - což ano ale za jakou cenu ? Kryt motoru i podvozku chybí a výplň 5, dveří je tragická. BTW @jjjlll nevíš pls kolik těch šroubů musí pryč ? Rsp. jdou jasně vidět ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 malý 6, veľký 9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 (editace) @jjjlll chlape, ted jsi mě trochu dostal..ted už přesně nevím, z jakého motoru to je..vím, že ta fotka je tady ze skodahomu a už ted přesně nevím, z jakého motoru fabie to je.. tak jsem trochu popátral v dílech a vypadá to, podle toho umístění výpustného šroubu, že je na druhé straně od toho snímače oleje, že je to z tříválce 1.0. Editováno: 19. Únor 2018, autor: ski1961 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Únor 2018 Sdílet Vloženo 24. Únor 2018 Bože, tady je to jak u blbejch na dvorečku - téma promazáno, příspěvky o krytu pod motorem přesunuty sem: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsman Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 (editace) Takže kluci, mám koupeno. Za 1259kč od firmy http://www.northoil.cz/ Kdo je z Olomouckého kraje můžu dát kontakt na pána se kterým se dá setkat po Olomouci a okolí. Editováno: 27. Březen 2018, autor: Pitrsman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 To je opravdu ta cena tak vysoká, nebo dostupnost špatná? Zrovna se dívám po nějakém oleji a nabyl jsem dojmu že normální cena je tak okolo 700kč + poštovné (https://maziva.heureka.cz/shell-helix-ultra-professional-av-l-0w-30-5-l/). Ale nevyznám se v tomto odvětví, možná jsou tam nějaké další poplatky, takže se rád nechám poučit ať vím na čem jsem . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 To je docela darda za ten olej. U oficiálního distributora Shell (Pewag autocentrum) stojí 753,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 (editace) Za 4 l (po 1l baleniach) som dal 22 € = 559,81 CZK. Plus 3€ posta... Spoiler https://www.motorove-oleje.sk/shell-helix-ultra-professional-av-l-0w-30-1l/ Akurat zvazujem ci dat opat Shell, alebo nieco ine Editováno: 27. Březen 2018, autor: wirer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 (editace) @Pitrsman chlape nic ve zlém, každého věc, za kolik si koupí, ale ta cena je trochu mimo..za to mohu mít dvě balení a v každém litr navíc :-) https://maziva.heureka.cz/shell-helix-ultra-professional-av-l-0w-30-5-l/#o=2 Editováno: 27. Březen 2018, autor: ski1961 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 Ja bych to s tou cenou uplne nehrotil, nasel jsem na netu popsane rozdily obalu...takze levnejsi take muze byt klidne kopie. Spise bych volil kompromis ceny a overeneho dodavatele...rozhodne bych olej nekupoval kvuli par stovkam od nekoho na ulici... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 @Čečulák osobně kupuji tento olej z e-shopu, který je oficiálním distributorem Shell..a ty padělky ? Tohle je věc stará asi 3 roky někde v Rusku, která už je dávno rozprášená, tedy dle článků, které jsem někde četl..ale to neva..to, že bys koupil zrovna padělek je asi taková šance, jako vyhrát první ve sportce , ale jak už jsem psal, každého věc, za kolik si olej koupí.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 No ja bych to tak uplne nepodcenoval v pripade hodne vyhodneho nakupu... pokud je to nekde na urovni VO ceny, tak to neni normalni... Nevim jak v olejich, ale myslet si, ze padelky nejsou by bylo najivni. Delam v obchodu, neco o tom vim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 @Čečulák jasně tomu rozumím, dneska se dá padělat skoro všechno, ale jak říkám, že by sis zrovna ty koupil padělek, to je velmi malá pravděpodobnost, nehledě k tomu, že nižší cena ještě neznamená, že to musí být padělek, stejný padělek může být i za mnohem vyšší cenu..ale jak říkám, já věřím obchodu, kde nakupuji léta a který je na seznamu oficiálních distributorů Shell pro ČR a to mi ke klidu stačí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 tak kdyby to byla jedna firma co nabízí ten olej podezřele levně, ale když se člověk podívá třeba na tu Heureku, tak jich je plno s cenou do 700kč za 4l. @ski1961 Mohl bys doporučit svého prodejce (klidně do SZ), za chvíli budu také řešit olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajaa-76 Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 Pokud Shell tak jak už tu bylo zmíněno Pewag z Plzně. Je to ofiko distributor jeden ze sedmi a jeden z mála co má web obchod i pro běžné spotřebitele. Třeba AV-L 0w30 nemá ve 4 či 5L balení, protože toto balení není v ofiko ČR distribuci. Ano i to litrové balení lze sehnat ještě o stovku levněji - to ať si každý riskne sám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.