Přejít na obsah

Maxi Dot


6T6

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, potřeboval bych radu dřív než se obrátím na servis. Nechci aby se mi v novém autě hned vrtali nebo něco rozebírali.

V pátek 19.6. jsem si dovezl novou F lll.  Všechno v pořádku, jela pěkně v Maxi Dotu vše fungovalo dobře, průměrná spotřeba od startu se tak jak má vždy pokud jsem nezapnul klíček po 2 hodinách vynulovala, dlouhodobá tam zůstavala. V sobotu jsem obě paměti vynuloval a od té doby mi obě zůstávájí na displeji, ikdyž přeruším jízdu na delší dobu než  2 hodiny, ani po tu dobu nezapnu zapalování. Myslím že jsem nic špatně neudělal, nevíte někdo proč by se paměť /od startu/ sama nevynulovala? podmínka že nezapnu zapalování delší dobu je splněna. Dá se Maxi Dot nějak restartovat? Díky moc za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, první paměť na Maxiku by se podle návodu měla vynulovat po 2 hodinách klidu. Taky v pátek a v sobotu ráno to tak bylo. Ale potom jsem vynuloval tlačítkem na páčce obě paměti, první i druhou, protože spotřeby nebyly skutečné, z výroby a z předávání auto popojíždělo a stálo s nastartovaným motorem. Od té doby spotřeba v paměti jedna sama nevynuluje, i když auto stojí celou noc. jestli to nesouvisí se start - stopem protože když zajedu do garáže tak to samo zhasne... nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

palubni zacina pocitac spotrebu od 10L . Jestli mas mensi toto stava se mensi nez 10L a jestli mas vyssi to jde na horu.

Ja se v toto nikdy nepodival. Pro mne je dulezite ze ukazuji a na cerpacce je skoro stejne. Rozdil mam 0 - 0,3 L/ 100 km. Podle mne je to normalni.

Ja bychom toto hlasil k servisu a at' se oni neco delaji. Podle mne je tohle software'rova vec. Takze oni se zapnou VASem a budou vedet kde jsou chyby.

Napis prosim jak vyresis proble co toto bylo.

Diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za rady, na dvě minuty jsem odpojil baterku vše se vynulovalo, asi se to i restlo, protože vše už pracuje tak jak má. Paměť jedna se sama po dvou hodinách klidu vynuluje a ostatní paměti tam zustávájí. Já jsem to asi v sobotu nějak špatně pomačkal při tom nulování, že se to kouslo, ale už je vše v pořádku. Jsem rád že jsem nemusel do servisu. Jinak s autem jsem moc spokojený, ještě jednou díky za radu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 7 měsíců později...

Ahoj,

 

stava se nekomu, ze po zarazeni neutralu a dojeti (parkovani, krizovatka atd...) se na maxidotu zobrazuji "nahodna" cisla aktualni spotreby po dobu, nez auto plne zastavi?

Vetsinou mi cisla skacou od 1l az po 12l, ale na otackomeru (ani hlukove) zadne zvysovani otacek neni.

 

Rekl bych, ze jinak ukazuje celkem dobre, ale tohle mi trosku vadi a rikam, si, jak se to pak projevuje do celkove spotreby - do pocitani.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale spotřeba se neměří jen otáčkama motoru, ale rychlostí, zatížením atd. Zkus vyřadit na volnoběh v 80ce nebo stovce a uvidíš. Prostě na volnoběh tam teče tolik paliva, jako když bys šlapal na plyn a auto bylo v tahu. Třeba těch 12 l/100km. A když zastavíš tak je spotřeba na hodinu.

Takže to nejsou nesmyslný a náhodný čísla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Ahojte, dúfam že to píšem do správneho vlákna :) Vlastním Škoda Fabia 1.2 TSi 66kW vo výbave Style vyrobenú v júli 2015. Dnes po naštartovaní sa mi stala zvláštna vec. Kompletne sa mi zresetoval palubný počítač. Teda nie kompletne, zostal stav celkového tripu teda celkových kilometrov od výroby a stav spotreby od tankovania. Úplne sa mi však zmazali údaje o dlhodobej spotrebe, dlhodobých prejdených kilometroch a celkovom čase všetko začínam znova od nuly. Ako je to prosím možné? Je takýto reset možný aj manuálne? Nie som si vedomý, že by som spravil niečo čo to spôsobilo. Samozrjeme ma to mrzí niečo také by som si dobrovoľne nezresetoval, všetky údaje, spotreba ... Vedeli by ste mi prosím pomôcť ako tento stav vyriešiť? Alebo aspoň ako zabrániť tomu, aby sa to stalo znova? Ďakujem za akúkoľvek odpoveď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Dlouhodobě (), resp. „2“ ()
Paměť shromažďuje informace o jízdě z libovolného počtu jednotlivých jízd až do celkové doby 99 h a 59 min, nebo do ujeté vzdálenosti 9 999 km. Po překročení některé z uvedených hodnot se paměť automaticky vynuluje."

 

A není to tento případ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Tak vyřešeno, známý ze Škodovky mi řekl, že je to chybová hláška komunikace imobilizéru, to by sedělo, protože jsem při vypnutém motoru, ale zapnutém zapalování opustil vůz, potom nastoupil a chtěl nastartovat. Auto bylo zřejmě zmatené.

 

EDIT: mám easy start, takže jsem měl zapnuté zapalování a auto jsem opustil i s klíčem v kapse

Editováno: , autor: los pakos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...