Martin Malda Vloženo 29. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2016 Rapid s halogenem sviti slusne. Zkuste si Superba 3 s halogenama... to je teprve zazitek. (doporucuji si pribalit slepeckou hul). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 31. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2016 V 27. 10. 2016 at 10:15, Shaney napsal: Zdravím, Svítí to kousek před auto ale za to vidíte dobře co je v příkopech. Tak toto za moc velký přínos nepovažuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 2. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2016 Třeba jezdí podle škarp :-), já se jen divim, proč sskra neumějí udělat v dnešní době pořádný světla, co je na tom za zázrak. Paraboly jako kráva a stejně to svítí naprd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubosh_ Vloženo 17. Únor 2017 Sdílet Vloženo 17. Únor 2017 Mám třetího Rapida, MR2014 (halogen), MR2015 (halogen) a MR2017 (xenon) a rád bych se podělil o své zkušenosti s tím, jak moc (ne)dobře svítí: MR2014 - běžné halogeny, po výměně za Osram Nightbraker svítili uspokojivě MR2015 - z výroby svítily o poznání níže, po chvíli přemlouvání technika v servise mi je trochu přizvednul. Nepříjemné ale bylo, že při rozsvícení dálkových světel kužel jak kdyby nenavazoval na to, kde končil svit potkávacích. V praxi jsem měl tedy část vozovky neosvětlenou, takovou černou výseč...seřizovat se potkávací a dálková samostatně nedají. Nevím, jestli to nebylo způsobeno systémem úchytu žárovky, nezdálo se mi, že by ve světlometu držely příliš festovně (žádní pružina na zajištění...). Ani výměna za Nightbrakery nepomohla. MR2017 - Xenony svítí rozhodně lépe. Hlavní rozdíl nevidím v tom, že by svítily dál, ale rovnoměrněji a intenzivněji, takže rozhodně doporučuji. Jediná nevýhoda co mě napadá je v tom, že pokud je na autě námraza, tak si halogeny sami zatopí a není potřeba světlomet odmražovat (používám sprej). Se stejným problémem jako u MR2015 jsem se nepotkal, s potkávací s dálkovými tvoří homogenní kužel. Poznámka na konec...nevím, co proběhlo mezi 2014 a 2015 za změnu, ale dřív bylo odmlžení čelního skla puštěním klimatizace okamžité, teď mi to přijde nekonečné a připomíná mi to trochu starou Octavii I, kde byl jen malý výdech uprostřed. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 17. Únor 2017 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2017 Za mě taky souhlas. Xenony nesvítí dál, ale světlo je plnější. A hlavně silné žárovky praskaly po roce provozu..... Odmlžování skla: možná tam chybí PTC. Koukni se na příslušné pojistky v motoru, jestli je tam máš. Řeší se to tu v jiném tématu. Pokud je tam máš, možná je změna v nasatvení softu. Já každopádně dávám s odmlžováním topení na HI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavoznik Vloženo 17. Únor 2017 Sdílet Vloženo 17. Únor 2017 Když u svého Rapida zapnu světla (Xenony) tak v prvním zlomku vteřiny svítí výrazněni, a pak se intenzita o trochu sníží a stabilizuje. Máte to taky tak ? (opticky z pohledu řidiče je to je podobný efekt, jako když se nivelizují opravdové Xenony, ale tady není co a jak nivelizovat. Že by nějaká napěťová stabilizace ?) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubosh_ Vloženo 17. Únor 2017 Sdílet Vloženo 17. Únor 2017 Mám to úplně stejně, nejdřív to zableskne a pak se jas sníží... zrovna dneska jsem to pozoroval. Pak jsem měl pocit, že to pomalu začíná svítit víc - že by se světla zahřály? Ale nevím, možná jenom pocit...:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 17. Únor 2017 Sdílet Vloženo 17. Únor 2017 Tak je to vybojka takze na zahnetu potrebuje vic stavy nez na sviceni. Nevim jak tady ale u fabie rs sem mel startery ke xenonum a byl na nich napis pozor vysoke napeti ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 17. Únor 2017 Sdílet Vloženo 17. Únor 2017 Pokud si chcete rozšířit obzory > stačí google scholar, kde jsou studijní materiály a absolventské práce. Viz https://otik.zcu.cz/bitstream/handle/11025/9388/Osvetlovaci systemy vozidel_Andrea Dankova_BP_2013_e-verze.pdf?sequence=1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef Pedro Vloženo 26. Únor 2017 Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 Prosím o info zda je možné do Rapida RV.2014, který má denní svícení H15 zabudovat i mlhovky s led svícením, aby třeba třeba svítili obě.Nejspíš v mlhovkách nebude kabel že? Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 26. Únor 2017 Autor Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 Jde to - viz moje vlákno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 26. Únor 2017 Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 26. Únor 2017 Autor Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 (editace) Návod v příspěvku 130. Příště Josef Pedro líp hledej. Editováno: 26. Únor 2017, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rakev Vloženo 29. Březen 2017 Sdílet Vloženo 29. Březen 2017 (editace) zdravím,mám rapida r.v. 9/2013 elgance a po přečtení příspěvků by neměl být problém z výměnou. Mám možnost koupit xenony za dobrou cenu ale bez jednotek.Můžete mi napsat číslo dílu nebo cenu kolik bych ještě nusel vysolit? Díky Editováno: 29. Březen 2017, autor: rakev Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 29. Březen 2017 Sdílet Vloženo 29. Březen 2017 Jaké jednotky myslíš? Xenony pro rapid žádné jednotky nepoužívají. Jen světlomet jako takový, v něm žárovky a xenonová výbojka, jejíž součástí je i transformátor s elektronikou. Konektor ze světla je pak jako k halogenovému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rakev Vloženo 29. Březen 2017 Sdílet Vloženo 29. Březen 2017 mám nabídku na ty xenony a pán psal že jsou bez jednotek tak asi myslí bez výbojek s elektronikou.Na netu jsem našel tyto http://www.bmautodily.cz/D5S/549-Xenonová-výbojka-D5S-ORIGINAL-8W0941235 tak zase tak drahé nejsou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pastelka Vloženo 10. Duben 2017 Sdílet Vloženo 10. Duben 2017 Ahoj pánové, také jsem si udělal radost a pořídil xenony (015A a 016A), dle štítku by měly být vyrobeny v letošním roce. Vše je OK až na jednu věc, vůbec se mi je nedaří vycentrovat ke karoserii ..... Také jste s tím tak bojovali? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 5. Květen 2017 Sdílet Vloženo 5. Květen 2017 Klucí, vy se máte, že máte instalaci xenonů plug and light. Mam Toledo a tam je přestavba na full LED velmi nákladná a z hlediska rozchození elektroniky problematická. Tak jsem si nechal zajít chuť. Ještě je tu jedna možnost, vyměnit nárazník a kapotu za rapiđáckou a dát tam ty xenony z rapidu. :-) co vy na to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 5. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 5. Květen 2017 Promiň, ale Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 5. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 5. Květen 2017 (editace) V 10. 4. 2017 na 11:32, Pastelka napsal: Ahoj pánové, také jsem si udělal radost a pořídil xenony (015A a 016A), dle štítku by měly být vyrobeny v letošním roce. Vše je OK až na jednu věc, vůbec se mi je nedaří vycentrovat ke karoserii ..... Také jste s tím tak bojovali? Koukám že ti nikdo z nás neodpověděl. Už máš vyřešeno? Já je musel vycentrovat po výměně v servisu, tam se na to vykašlali, byla to hrůza. Je tam několik štělovacích prvků na ustavení. Viz pokyny v DP. Chce si to s tím trochu pohrát. Já to dělal s demontovaným plechem nad světlem, aby šroub C neovlivňoval polohu světla. Když byly spáry OK, namontoval jsem plech zpět a pohrál si s nastavením vzdáleností plastové vložky šroubu C. Editováno: 5. Květen 2017, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef Pedro Vloženo 21. Květen 2017 Sdílet Vloženo 21. Květen 2017 (editace) Nejspíše blbá otázka, ale i tak se zeptám myslíte, že ty nový xenony z nového Rapida půjdou nainstalovat na starého?Díky za info. PS: Nemá někdo na Rapidovi ty xenony z Vrakovišťe Mělník - mají poloviční cenu. Editováno: 21. Květen 2017, autor: Josef Pedro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 21. Květen 2017 Sdílet Vloženo 21. Květen 2017 Stačí stáhnout z ERVINU el. schéma nového a tarého rapidu s xenony a porovnat. K tomu si předem sežeň VIN příslušných vozidel pro vyhledávání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef Pedro Vloženo 21. Květen 2017 Sdílet Vloženo 21. Květen 2017 před 7 hodinami, Clerfayt napsal: Stačí stáhnout z ERVINU el. schéma nového a tarého rapidu s xenony a porovnat. K tomu si předem sežeň VIN příslušných vozidel pro vyhledávání. Spíše jsem to myslel, na někoho kdo k těm vozům má blíž a napadla ho ta myšlenka, když by měnil halogen za xenon použít ten nový, ale podle mě je to ještě moc čerstvé a třeba se bude lišit tvarem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pastelka Vloženo 24. Květen 2017 Sdílet Vloženo 24. Květen 2017 V 5. 5. 2017 na 11:33, miklisek napsal: Koukám že ti nikdo z nás neodpověděl. Už máš vyřešeno? Já je musel vycentrovat po výměně v servisu, tam se na to vykašlali, byla to hrůza. Je tam několik štělovacích prvků na ustavení. Viz pokyny v DP. Chce si to s tím trochu pohrát. Já to dělal s demontovaným plechem nad světlem, aby šroub C neovlivňoval polohu světla. Když byly spáry OK, namontoval jsem plech zpět a pohrál si s nastavením vzdáleností plastové vložky šroubu C. Děkuji moc Miklisku za odpověď :-) . Pode DP jsem to dělal, 2x jsem měl dole nárazník ..... ale moc spokojený nejsem ta původní světla tam seděla lépe.... Světla jsem koupil nová z druhé ruky, tak možná jsem měl pech a narazil na nějaké vyřazené z Valea pro nepřesnost :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef Pedro Vloženo 9. Červen 2017 Sdílet Vloženo 9. Červen 2017 Dobrý den nemáte někdo kontakt a doporučení na servis na Moravě OL.kraj, který by mi vyměnil halogen za xenony z vlastní zkušenosti.Když jsem se ptal ve Škodovce hleděli na mě jak na blázna, že budu potřebovat ostřiky naklápění atd.Díky moc za všechny odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.