Přejít na obsah

Chiptuning


Návštěvník

Doporučené příspěvky

Presne tak. Keď som volal s p.Švarcom s firmy Cimbu SK povedal mi že motorov 16V sa vyrobilo veľa typov a im sa neoplatí robiť soft na všetky typy z dôvodu nízkeho záujmu. A navyše 16V motorov sa nepredalo toľko ako HTP, alebo MPi. Keby niekto našiel solídnu firmu dal by som sa aj ja na chip mojej 55kW, ale u nás som takú zatiaľ nenašiel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak mi včera přišel mail.....

Poznámky technika:

na základě poptávky Vám posíláme přehledovou tabulku s orientačními hodnotami před a po úpravě software řídící jednotky M.MARELLI za účelem zvýšení výkonu motoru vozidla SEAT CORDOBA (1.4 16V - 101CV). Záruka dva roky a po dobu šesti měsíců poskytujeme technickou podporu, kde je mj. možno úpravu doladit, dle představy jednotlivého zákazníka, v rámci možnosti daného systému. Realizace je možná na základě objednávky, emailu, nebo telefonické a doba úpravy je cca 60 – 90 min. Po úpravě doporučujeme dbát na pravidelné servisní intervaly a dodržovat olejový servis. Tzn. pravidelné výměny oleje a jeho zahřívání před vytáčením motoru do vyšších otáček. Cena úpravy software řídící jednotky motoru je 7.500,- (uvedena včetně 19%DPH).

http://www.bitpower.cz/scripts/show-detail...RDOBA_5314_6038

co si o tom myslíte????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co rikate na tyto zmeny :

Škoda FABIA 1,4 16V

Tovární značka Škoda automobil

ilustrativní obrázek modelové řady

Model FABIA

Druh osobní

Motor 1,4 16V

Objem 1390 cm3

Palivo benzin

Výkon udaný výrobcem 74 kW / 101 PS

při 6000 ot./min.

Výkon po úpravě 82 kW / 112 PS

při 6100 ot./min.

Točivý moment udaný výrobcem 126 Nm

při 4400 ot./min.

Točivý moment po úpravě 142 Nm

při 4180 ot./min.

Cena 7500 Kč bez DPH

myslim tim jestli tech 8kw poznam nebo ne prijde mi to za 7500 kc docela male zvednuti vykonu myslim ze to ani nepoznam mate s tim nekdo zkusenosti??,Diky...?Vcem se to zmeni v zrychleni? Nebo jen v max. rychlosti? Jde mi o to ze dat 7500 tis za 8kw je docela dost.. nebo nejakej jinej napad jak aspon zlepsit zrychleni? z 0-100?? nejaky sport filtry? svody?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je taky nabídka od Bitpoweru žejo.... Dal jsem jí příspěvek před tebou na stejnej motor ( zajímavé že stejný motor ale trochu jiné údaje). Pořád přemýšlím jestli to za 7a pul má vůbec cenu.... Tak 100 koňovka lítá fakt krásně a myslím že u ní těch údajných "8KW" možná ani nepoznám....

Editováno: , autor: Pajiki
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chci do toho jit uz jsem byl u http://www.maxpower.cz/index.php?chiptuning=16/model-/2907 a ten tomu to vubec neslo tak se to nepovedlo no nic.Az nekdo bude mi přečipováno dejte vědít jak to jezdí a jestli je to znát ihned bych šel do toho

nic proti ale firmu maxpower by som povazoval za viac ako pochybnu, uz len z dovodu ze seriovu 1,4 16V 74kW prechipuju na 82kW. jednoducho tento motor sa neda prechipovat a to ti povie aj vyrobca. ked ccheli spominany motor 1,4 16V s vykonom 85kW predavat v grecku ako RS tak museli urobit hardwarove zmeny aby dostali ten vykon a nie iba nejake prehratie softu v jednotke.

p.s.: pokial mi niekto neodmera vykon motora na certifikovanej napr. v statnej skusobni na brzde a nepovie ze tam ten vykon nema tak vsetko je to blabol. paci sa mi ako chiptuneri dokazu pridat 20kW len softom bez problemov. :smich:

p.s.s.: napr. motor 1,4 16V 55kW chipuju na 63kW a udajne ako vieme tak motory mavaju vyssi vykon a prave spominany motor mava okolo 60-63kW, to iste sa hovori o HTP 47kW ze ma nad 50kW zalezi od kusa.

Editováno: , autor: houmr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zrovna tento motor (1.4 - 55kW) jsem měl a musím říct, že jsi mimo  :palec2: .

Ten chip na 63kW byl na motoru poznat i jízdně. Pře chipem jelo auto 170 km/hod. Po chipu přes 180. To samé s krouťákem. Po chypu byl cítit při otáčkách 3500 zátah v sedačce dosud "nepoznaný". Takže odsuzovat chip je hloupost. Nebo nezkušenost. Samo, že to nedá 20kW a hlavně ne u motoru 74kW! To je blbost, ale u atmosférických motorů to může 5-10% přidat. Mám to z vlastní zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ben: tak u 74kW verzii asi tazko nieco spravis s chipom, tu je aspon vidiet serioznost maxpoweru ze tvrdia ze dokazu pridat vykon iba softom.

p.s.: mi nehovor ze fabia 1,4 16V 55kW ti isla maximalne 170 ( tacho udaj ), ak ano tak neviem co si mal s autom resp. motorom ale nieco nebolo v poriadku alebo bol po smrti. sam som siel s naloenym autom 180, keby to podusil este dlhsie tak by este isla. ( samo ze tacho udaj ). ved HTP jazdia 180 tacho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Houmre člověče a co jsem asi psal? U motoru 74 kW výkon nezvýšíš.  :palec2:

Samo že mluvíme o tacho rychlosti, která se může kus od kusu lišit. Kdy hodně záleží na pneumatikách i palivu atd. Nejdo o to, že mi auto jezdilo tolik, jde o to, že nárůst byl poznat! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, proč mi to ukazovalo jen 170 nevím, ale po chipu se to o 10 km/hod zvýšilo což je zhruba nějakých 6%. Tohle si myslím že je reálná hodnota objevující se na vetšíně stránek nabízejícíh přečipování. Kdo u motoru bez turba a bez HW úprav nabízí 20% a víc je nejspíš podfukář.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neměřil - ale mám stejný chip jako dělalo www.auto.cz s Oktávkou a Ti to na brzdě měli. Motor je jako vyměněný, já jsem 100% spokojen a neřeším zda to skutečně má 113 nebo ne. Prostě to za to stálo a určitě je to dobře odvedená práce p.Jandy - ne jako v ABC chiptuning kde nabízí chip na starou Oktávku přes zásuvku čož je holý nesmysl.

To sis nechal těch 113kW změřit nebo jen věříš reklamě? ;)
Editováno: , autor: Zdena_VM
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 5 týdny později...

ahoj já si nechal chip na FII 1,6 77KW od ABCtuning a jsem v celku spokojený...akcelerace je znát nejvíc při rozjezdech, a předjíždění

mam to načipovaný od listopadu 08 najeto sem měl v tu dobu kolem 13000km

máte taky ještě někdo zkušenosti s touto motorizací? Pochlubte se :)

Editováno: , autor: Blacky
pravidla rikaji - necituj posledni prispevek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

článek jsem si přečetl, je to špatný samozřejmě, jestli tohle dělali či dělají...nicméně já sem zatim spokojený ;) ikdyž musim potvrdit, že by mě taky zajímalo o kolik mi to zvýšili, asi si to necham někde změřit, páč se mi zase nezdá, že by mi to zvýšili o 16k, jak mi řekli !! nicméně ten čip tam je znát :)

Editováno: , autor: Blacky
pravidla rikaji - necituj posledni prispevek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...