michal2009 Vloženo 12. Listopad 2021 Vloženo 12. Listopad 2021 To nepochybně, ale do tohoto vlákna jdou lidé nasát informace primárně o elektromobilech.. To je jako by jsme řešili v tématu o benzinovém motoru 2.0 TSI, benzinové pumpy a ceny benzínu 😊 je to OT, i když to s provozem vozidla souvisí.. 1 Citovat
Sranki Vloženo 13. Listopad 2021 Vloženo 13. Listopad 2021 (editace) Tu ziadne informacie o elektromobilite nie su. :D Editováno: 13. Listopad 2021, autor: Sranki Citovat
DušanV Vloženo 13. Listopad 2021 Autor Vloženo 13. Listopad 2021 (editace) No samozřejmě, že tady nebudou relevantní informace o elektromobilitě, tedy pro toho, komu se nelíbí nic z toho, co zavání jakýmkoliv, byť jen nicotným, negativním postojem, k za každou cenu dotlačované elektromobilitě. Editováno: 13. Listopad 2021, autor: DušanV 1 3 Citovat
stanmar Vloženo 14. Listopad 2021 Vloženo 14. Listopad 2021 V 13. 11. 2021 na 6:59, Sranki napsal: Tu ziadne informacie o elektromobilite nie su. A co Ty ? Že bys ses třeba namísto mínusování příspěvků ostatních o nevýhodách nucené elektromobility (kterým určitě nepřesvědčíš ostatní) rozepsal naopak o jejich výhodách, proč jsi třeba Ty pro elektromobilitu a všechno s tím spojené. A máš li elektromobil, proč jsi jej zvolil (pokud je firemní, jestli bys byl ochoten si jej pořídit jako soukromá osoba vzhledem k ceně která je řádově o statisíce Kč vyšší než srovnatelný vůz se spalovacím motorem) jaké možnosti nabíjení pak tedy máš atd. 5 Citovat
DušanV Vloženo 18. Listopad 2021 Autor Vloženo 18. Listopad 2021 Jo, jo baterie, taky jsem to tady již párkrát uvedl, že baterie v elektromobilu je stále ten největší problém, s kterým se nedokážeme efektivně a účinně vypořádat již více jak 120 let! U spalováku ta malá baterie pro startér aj., co mě vydrží pár let a za pár tisícovek si na každém rohu koupím novou, tak tam mě ta stoletá technologie s nějakou tou obměňovanou inovací nevadí. Na druhou stranu potřebovat a měnit, nebo nějakým způsobem možná generálkovat po pár letech provozu elektromobilu jeho baterii a to za cenu převyšující zůstatkovou hodnotu vozu, tak to nevím, nevím.....? No a zatím to pořád nevypadá, že by tyhle baterie měly zlevňovat, jak nám tedy již roky hustí do hlavy! https://www.autoforum.cz/zajimavosti/vw-potvrdil-tragickou-ztratu-kapacity-baterie-klicoveho-elektromobilu-id-3-po-pouhem-roce-jezdeni/ Citovat
wolfspitz Vloženo 18. Listopad 2021 Vloženo 18. Listopad 2021 Je to dáno překotným vývojem baterií pro VW a bez dlouhodobého zkoušení. Takže majitel který elektoauto používá aktivně prostě odepíše baterii rychleji a na konci záruky to bude na nákladnou opravu výrobcem, tedy jestli to vůbec uzná. To se asi podepíše na ekonomice Koncernu. Ten problém je ale všude, v úterý jsem se bavil s rakušákem který má 8 let Teslu 3 a baterka je pomalu v háji a nová má stát 20 000 Eur. Tedy auto na vyhození. Jestli něco na elektriku, tak jen Japonský hybrid. Citovat
OnMiT312 Vloženo 18. Listopad 2021 Vloženo 18. Listopad 2021 (editace) Teslu 3 (ktera se vyrabi od poloviny roku 2017) a 8let? Editováno: 18. Listopad 2021, autor: OnMiT312 Citovat
Bubaq Vloženo 18. Listopad 2021 Vloženo 18. Listopad 2021 Rakušák si evidentně vymýšlel :-). Zrovna životnost baterií je to poslední, co je u elektromobility problém. Viz početná videa o kapacitě baterek Tesly po stovkách tis. km. Pro mě je největší překážka elektromobility přílišné prodlužování času na cestě díky nutnosti dobíjet a dobíjení plánovat. Citovat
Mira96 Vloženo 18. Listopad 2021 Vloženo 18. Listopad 2021 Já to mám tak, že čistý elektromobil nechci a spalováka (naftu) bych svým způsobem asi brzo zničil. Tak mám v garáži už skoro dva měsíce hybrida - iV. 1 Citovat
stanmar Vloženo 18. Listopad 2021 Vloženo 18. Listopad 2021 (editace) No když i VW přiznává ztrátu kapacity 8% za pouhý rok provozu, tak v tom určitě nějaké riziko bude. Editováno: 18. Listopad 2021, autor: stanmar úprava a změna textu Citovat
virtual Vloženo 18. Listopad 2021 Vloženo 18. Listopad 2021 před 2 hodinami, Bubaq napsal: Zrovna životnost baterií je to poslední, co je u elektromobility problém. Viz početná videa o kapacitě baterek Tesly po stovkách tis. km. Pro mě je největší překážka elektromobility přílišné prodlužování času na cestě díky nutnosti dobíjet a dobíjení plánovat. Youtube neYoutube, to jsou fyzikální vlastnosti a parametry článku se časem zhoršují, jak napětí tak vybíjecí křivka. Články v packu se pak víc a víc "rozjíždí" (případně umřou úplně) a máš jistotu, že po letech provozu baterka nikdy nebude schopna dodat energii jako když byla nová. To platí jak o kapacitě, od které se odvíjí dojezd, tak o napětí, které je spojeno s otáčkami motoru. Citovat
Bubaq Vloženo 18. Listopad 2021 Vloženo 18. Listopad 2021 Ano, teorii znám. Podstatnější je ale reálná praxe, kterou právě ukazují v těch videích. Citovat
wolfspitz Vloženo 22. Listopad 2021 Vloženo 22. Listopad 2021 Tak jsem z DPI režimu přešel k MND energii a mám to za 8400 Kč měsíčně do 31.12. 2022. Takže zde je vidět kam to pujde až skončí fixace všem. V této situaci je elektromobilita v domácím nabíjení nekonkurence schopná a kdo nebude mít domácí fotovoltaiku, tak nemá šanci v budoucnu. Zatracená Eu a její fanatické prosazování elektro. Citovat
DušanV Vloženo 22. Listopad 2021 Autor Vloženo 22. Listopad 2021 (editace) Mě končí tříletá fixace u ČEZu koncem března 2022 a tak jsem se předběžně zajímal, co by mě zatím mohli nabídnout s fixací od toho dubna 2022. Prozatím by mě to údajně vycházelo o cca 30% dráže, než nyní, tedy zatím platím za 2-pokojový byt cca 1100,- Kč/měsíc a tvrdili v elektronické komunikaci, že to za současné situace u mě vychází do 1500,- Kč. Predikce budoucí ceny je značně nejistá, podle komunikace by to mohlo být dokonce i nižší. Minulý měsíc končila sousedovi v bytě fixace (tvrdil, že je to údajně nějaká malá dceřinka ČEZU???) taky po třech letech a tomu to naskočilo o 50% oproti dosavadní ceně a nyní platí měsíčně cca 1700,- Kč. Takže nevidím zase tu končící fixaci tak černě, já jsem u ČEZU stabilně přes 20 let a možná i proto to nemá být zas tak razantní zvýšení, no uvidíme, situace se mění každým dnem. Z toho je vidět, že ten kdo byl doposavad u nějakých těch krachujících společností, tak to šeredně slízl, za což určitě nenese vinu a spíše tady selhali jiné složky! Pokud je mi známo, tak EU údajně před pár lety změnila přístup a postoj k nějakým těm dlouhodobým smlouvám o dodávkách energií (plynu, ropy) a údajně jednala v intencích té dnes již legendární Bohemia Energy, tedy čekáme s nákupem dle co nejnižší ceny, no a dopadá to, jak to dopadá, že? Tuhle verzi dosavadního přístupu EU k zajišťování energií pro členské státy jsem slyšel z více stran, ale popravdě nejsem si jistý, kolik je na tom pravdy. Ostatně i dosavadní přístup EU k jaderné energii mi přijde jako dosti amatérský, tedy co se týče oblasti zajištění stálých, dostatečných a stabilních zdrojů el. energie. Editováno: 22. Listopad 2021, autor: DušanV 1 Citovat
wolfspitz Vloženo 22. Listopad 2021 Vloženo 22. Listopad 2021 Ano s tím nákupem energií za to může Eu a jasně je to vidět u situace s plynem. Tam Eu spekulovala na nízké ceny a zásobníky nenaplnila. Tak proto je situace taková jaká je, stejně jako postupovala Bohemka. Jinak jsem zatím platil 1700 Kč za třípatrový dům, ale doplatky byla v poslední době vysoké a tak jsem to nechal aktualizovat na aktuální spotřebu a tím vyšla platba taková. Mám zde i oznámení od Čez které zaslal známému z elektřinou na dobu neurčitou a tam u D25 je od 31.12.2021 místo 2,042 Kč /Kwh nově 3,703 Kč /Kwh u VT a u NT je 1,911 Kč /Kwh nově 3,570 Kč /Kwh. To je taky pěkné zvýšení a to je historický zákazník. Citovat
michal2009 Vloženo 22. Listopad 2021 Vloženo 22. Listopad 2021 Zpět k elektromobilitě - k těm, co se neumí držet tématu i přes upozornění přišel Ježíšek o měsíc dříve a nadělil jim napomenutí. Buď lepší a vydrž do Vánoc! 🙏 Citovat
bouchy Vloženo 22. Listopad 2021 Vloženo 22. Listopad 2021 V 18. 11. 2021 na 17:24, virtual napsal: Články v packu se pak víc a víc "rozjíždí" (případně umřou úplně) a máš jistotu, že po letech provozu baterka nikdy nebude schopna dodat energii jako když byla nová. Přičemž když předpokládám serioparalelní zapojení jednotlivých článků (jinak ani těch 48/400V apod. "zařídit" nelze), pak očekávám, že "umře" celá jedna větev (to seriové spojení). Bez ohledu na stav 9 zbylých článků ve větvi z deseti. Citovat
DušanV Vloženo 30. Listopad 2021 Autor Vloženo 30. Listopad 2021 (editace) Běžíme, nebo spíše řítíme se mílovými kroky do politicky plánovaného hospodářství a tím vlastně taktéž do nám naplánovaného života, tak jak si to mocní přejí a jak to potřebují ! Proč? No napadá mně, že se na tom dá velice dobře vydělat. Pardon, ne někdo z nás, co to tady čtete, ale spíše jen těch pár tisíc vyvolených tohoto světa. Ostatně článek " Spalovací motor je fosilie, peníze investorů zalijí elektrickou konkurenci" nám částečně odkryje, že ta údajně "vše řešící elektromobilita" bude asi opravdu výhodný kšeft, tedy pro některé...... A že by plná elektromobilita nějak zásadně přispěla k čistšímu životnímu prostředí, jak je nám to předkládáno? Já tedy nejsem ani trochu o tom přesvědčen, aspoň tedy za tzv. "současné konstelace hvězd", nakonec spoustu materiálu si o tom dokáže najít každý, soudně uvažující člověk. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-doprava-elektrifikace-dopravy-sili-automobilky-mohou-ziskat-dalsi-miliardy-od-investoru-182084#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=UTV7eTgUaR9-202111301156&dop_id=182084&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Editováno: 30. Listopad 2021, autor: DušanV Citovat
DušanV Vloženo 30. Listopad 2021 Autor Vloženo 30. Listopad 2021 No a že by tzv. "nová konstelace hvězd" mohla něco změnit, tak o tomto je třeba tento článek, tedy článek o bateriích elektromobilů, které se dají 100% vyrábět z recyklovaných materiálů. Ještě by se mělo říci, kolik to spotřebuje energie a stojí finančních prostředků, abychom aspoň tušili, jestli to má nějaký smysl! https://www.autosalon.tv/novinky/nova-auta/prichazi-revoluce-v-elektromobilite-podarilo-se-vyrobit-baterii-ze-100-recyklovanych-materialu Citovat
wolfspitz Vloženo 30. Listopad 2021 Vloženo 30. Listopad 2021 Tak toto by měl vidět každý kdo uvažuje o elektrickém autě. Doporučuji shlédnout všecha tři videa s hořící Teslou 3 a jak se nakonec řešil konec pořáru. Proto zůstanu věrný fosilním autů co to půjde nejdéle a v Bruselu by měl toto video sledovat komise před každým jednáním povinně. aby věděla do čeho ženou Evropu. https://fdrive.cz/clanky/spatna-souhra-nahod-se-nevyplatila-majiteli-tesly-model-3-skoda-je-totalni-8121?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=CxtLLcjZ5iV-202111302149&dop_id=14398426 Citovat
Karel Bůna Vloženo 7. Prosinec 2021 Vloženo 7. Prosinec 2021 Že by....??? :) EU prohrála, benzín a nafta zůstává. 1 1 Citovat
DušanV Vloženo 7. Prosinec 2021 Autor Vloženo 7. Prosinec 2021 (editace) Rád bych tomu věřil, že to tak bude podle článku v odkazu Karla Bůny. Ovšem EU jedná jinak, pokud to nejde přímo, tak to tzv. nechává vyhnít, nebo jde na to oklikou, nakonec každý občan, co se o jejich politiku a podmínky jejího prosazování zajímá a sleduje to v dlouhodobém horizontu, si dokáže podobné příklady vybavit, popř. dohledat. No a taky já osobně nevím o žádném přiznání pochybení, nebo porážky od této, nebo jí podobné instituce někdy v minulosti. Pokud tedy někdy vůbec dojde k tomu, že elektromobilia bude jednou provždy jen jedna z alternativ, tak nějaké to pochybení, nebo špatné směřování ze strany EU vyšumí, jak pára nad hrncem. Spíše čekám nyní ze strany EU opak, tedy přiložení pod kotlem a další argumentace proč jen a jen elektromobilita a následná čistota životního prostředí, i když osobně si přeji, aby zvítězil realistický a racionální přístup a né jen politikum a vidina zisku určitých skupin lidí, kteří se schovávají za pláštík ekologických zítřků. Ale jsem rád, že se někdo vůbec odvážil vzít rozum do hrsti a jde s kůží na trh, i když samozřejmě jde taktéž o jeho peníze. Editováno: 7. Prosinec 2021, autor: DušanV 1 Citovat
Rapid1.0 Vloženo 10. Prosinec 2021 Vloženo 10. Prosinec 2021 Odbory Škody: Kvůli přechodu na elektromobily hrozí ztráta 10.000 pracovních míst | auto.cz Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.