Přejít na obsah

Autobaterie

Michal T.

Doporučené příspěvky

před 29 minutami, vormen napsal:

@Patrik1971 Protože za polovic je do konce dubna a baterku, pokud neklekne, bych dal novou až o prázdninách, to už za polovic třeba nebude. Takže vybírám a zjišťuju už teď, abych pak šel na jisto.

Ok,ale ved ona sa ti doma zas tak skoro nepokazi,to neni rohlik,alebo jogurt😅😅

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vormen ja kupoval Scalu jako rocni vuz a jak jim tam nejakou dobu stala, tak jim origo baterie umrela a tak ji tam dal servis SA, je to i v servisnich zaznamech. Myslim, ze byla menena v 06/21. Je pravda, ze na garancce se sam servisak co to tam mam za baterii, te neni original, kdyz jsem vysvetlil situaci, tak uznal, ze to mozne je, ze to jde na triko prodejce a doda si i neoriginalni. 

Odkaz ke komentáři

Ahojte, mam Scalu 1/2023, automat, ak nejazdi 2 tyzdne, bateria sa vybije, je to ok? uz som s tym bola v servise, kde mi ju nabili doplna. Na to sme sli na 2 tyzdne na dovolenku a bateria je opat vybita... teda po kazdej dovolenke bude auto off? dakujem za info

IMG-55037741e2e773ccfaa6dd29682296d6-V.jpg

Odkaz ke komentáři

• Ondra16V uzamkl následující téma
On 3/13/2024 at 7:09 AM, vormen said:

Co jsem se díval na baterky, tak by se mně líbila Varta Blue EFB 60/640A. Délka 242mm, ta orig. 49Ah má 212mm, ale řekl bych, že ta rozteč šroubů držáku by mohla být 30mm. V autorizáku snad tahle Varta půjde nakódovat, ikdyž určitě budou tlačit origo baterku za 5 litrů :) Máte někdo zkušenost, jestli do Scala/Kamiq pasujou ty 242 baterky s originálním uchycením? 

Ak sa ti tam zmestí, ja osobne by som namiesto EFB radšej zobral AGM baterku s najväčšou možnou kapacitou ktorá je v rozmere 242 mm dostupná. Niečo ako Exide EK600.

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
V 17. 3. 2024 na 13:59, Janka Izs napsal:

Ahojte, mam Scalu 1/2023, automat, ak nejazdi 2 tyzdne, bateria sa vybije, je to ok? uz som s tym bola v servise, kde mi ju nabili doplna. Na to sme sli na 2 tyzdne na dovolenku a bateria je opat vybita... teda po kazdej dovolenke bude auto off? dakujem za info

IMG-55037741e2e773ccfaa6dd29682296d6-V.jpg

Tak dva týdny by určitě vydržet měla, pokud auto normálně jezdí a baterie se jízdou dobíjí. 

Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...

Mě hlášku psala až po 18 dnech od stání, ale nastartovala bez problémů. Každopádně to vybíjení je velké. Do práce a z práce to teď mám denně skoro 150 km. Po příjezdu ukazuje baterie 12.3,4 a ráno 11.8. Zkoušel jsem nabít nabíječkou a ráno zase tech 11.8. Zkoušel jsem týden jezdit s odpojenym konektorem a je to pořád stejný. Auto má rok a sedm měsíců a najeto zatím 55000 tkm. 

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Janka Izs napsal:

Ahoj, skusila som - vymenila som bateriu za novu, no opakuje sa to... proste ked nejazdi (cca 2 tyzdne+) bateria sa vybije, nastastie nastartuje. Nebyt toho vybijania, poviem, ze skvele auticko...no hneva ma to 🤷‍♀️.

Změř klidový proud (sám bych přemýšlel jak na to), min. 15 minut od uzamčení auta a se zavřenou kapotou. Tento proud nesmí být větší než 100 mA, ideálně míň.

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, Vojta.MM napsal:

Mě hlášku psala až po 18 dnech od stání, ale nastartovala bez problémů. Každopádně to vybíjení je velké. Do práce a z práce to teď mám denně skoro 150 km. Po příjezdu ukazuje baterie 12.3,4 a ráno 11.8. Zkoušel jsem nabít nabíječkou a ráno zase tech 11.8. Zkoušel jsem týden jezdit s odpojenym konektorem a je to pořád stejný. Auto má rok a sedm měsíců a najeto zatím 55000 tkm. 

Mám sice Rapida 2019 a mám to stejně. 4 roky jsem jezdil 130 km do práce a zpět co 3 dny, s káblíkem i bez, s dobíjením lídlovkou i bez a baterka měla druhý den sotva 11,8 V. Rychlý úbytek se zpomalil když jsem začal auto zamykat i doma v garáži. V AS baterku nebyli nikdy schopni změřit. Už víc jak rok auto víceméně jen stojí a jede 1-2x za měsíc delší trasu a baterka je stále původní a už to neřeším.

Odkaz ke komentáři

Jen dodám, že je potvrzené i z fóra, že za zvýšeným odběrem je i nezamčené auto. Proto si auta zamykejte i když je máte v garáži. Nějaké řídící jednotky v nezamčeném stavu jsou stále v pohotovosti proto to pak žere víc.

Odkaz ke komentáři

tiez zamykam, parkujem na sidlisku pred blokom... vcera som hladala v prirucke a k baterii som nasla, ze vyrobca ju odporuca odpojit 🤦🏼‍♀️ ak stoji auto dlhsie... ako 🤷‍♀️ asi o tom vybijani vyrobca predsa len nieco vie... 

před 19 hodinami, bouchy01 napsal:

Změř klidový proud (sám bych přemýšlel jak na to), min. 15 minut od uzamčení auta a se zavřenou kapotou. Tento proud nesmí být větší než 100 mA, ideálně míň.

20241028_125116.jpg

Odkaz ke komentáři

hmm pisu, ze viac ako 3 tyzdne... mne hlasi vybitie uz pri odstaveni na 2T+, nepopieram kratke jazdy, ved z domu do prace a na nakup to nemam predsalen na 100km... dlhsie jazdy cez vikendy, ak sa ide niekam na vylet...inak standardne vyuzivanie vozidla... samozrejme niekedy stoji aj tie 2 tyzdne... pri ziadnom inom vozidle sa mi to nestavalo a to bolo odstavene aj viac nez mesiac... az pri tejto Scale 🤷‍♀️

Odkaz ke komentáři

inteligentne dobijanie tj kablik neodpajat. na tomto fore je na to podrobna tema ale bohuzial su tu stale ludia ktori pisu veci  ako ja to mam odpojene 2 roky alebo hned od kupy auta a vsetko OK a preto je to podla nich v poriadku robit. lenze ten kablik ma prepojenie aj s dalsimi systemami resp jednotkami a pravdu povediac preco riskovat ked si staci kupit kablik, ktory hned po ododmknuti auta start stop vypne ak je teda pre niekoho otravne start-stop stale vypinat.

po druhe uz tu bolo spominane  ze si staci zmerat kludovy odber dokonca na utube su na to detailne videa cize aj zena zvladne. treba hladat ze " parasitic battery drain" a podobne hesla a da sa presne zistit ak tam bude velky odber ze co ho sposobuje

v neposlednom rade je tu hlavne starsia generacia ludi, ktori si stale myslia ze ved ked tocia denne do prace a z prace 50 km pripadne viac, obcas vylet cez vikend tak ze baterku stale dobijaju. toto pri modernych autach neplati a jednoducho sa treba preorientovat a zacat jazdit inak. totiz mozte ist kludne aj cez pol republiky a pri starom style jazdy nedobijete prakticky nic. treba pri vyjazde z obce to vykurit na 90 pokial to situacia dovoluje a potom udrziavat rychlost a pri vjazde do dalsej obce proste pustit nohu z plynu a nechat aby motor brzdil a vtedy alternator dobija baterku. tak isto ked v dakej velkej dialke vidim ze na semaforoch svieti cervena a stoji tam xy auta tak detto. proste si to vykurim na max povolenu rychlost a do kolony, semaforu pridem s nohou z plynu a preradovanim. to iste cesta z kopca, ziadne vyradovanie rychlosti ale zaradena rychlost, noha z plynu dole a baterka sa krasne dobija. toto vsetko sa da overit za par korun kedy si napr kupite do 12V zasuvky rozbocovac alebo adapter cez ktory sa zvycajne nabija mobil a ma displej ktory vam ukazuje napatie baterie-hned uvidite ze zaradena rychlost+noha dole z plynu=dobijanie baterie.

• Pozitivní 3
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři

@fsociety19x prosím ťa, auto má slúžiť nám, nie mi jemu. aj z chlapov je tak technicky zdatná možno polovica. a z tej polovice o týždeň, keď prídu ranné hmly si v kolóne, či meste nebude vedieť 90% ani hmlovku vypnúť.

Tak nečakaj, že žena bude riešiť prečo nejde batéria po 2t. to má riešiť výrobca a myslieť aj na takých zákazníkov a implementovať technické riešenie, čo bude tú baterku udržiavať v kondícii pri rôznych štýloch jazdy. Priorita by mal byť životnosť/komfort užívateľa a nie plniť smetiská batériami po 4-5r používania.

Odkaz ke komentáři

dakujem vsetkym za rady 🙂 len sa preto nepohadajme prosim... mam automat, teda nevyradujem rychlost, tento benzinovy jednoliter si ani sam nevyradi pri jazde z kopca... neviem aky mam styl jazdy... snad normalny 😅 mozno viac opatrny ako ma niekto iny...no radsej si v kolone ci rannej zapche pribrzdim, ako by som mala nove auto naparat a aj niekomu predomnou... tiez som zatial vzdy nastartovala, akurat bezklucove otvaranie v taky cas nefunguje, otvorim si teda klucom 🤷‍♀️ chcela som vediet ci len tato moja Scala to ma alebo sa s tym stretol aj niekto iny a ak ano, co by to mohlo sposobovat, ci sa to da vyriesit atd.... za mna to urcite nie je komfortne, inak ako som pisala, super auticko nebyt tohto problemu

• Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...