Přejít na obsah

Infotainment Swing 8"


Doporučené příspěvky

Dostal jsem služební Octavii IV ve výbavě Ambition, tzn. Swing 8". Je to 14 dní. Nevím jak vy ostatní, ale od začátku naprostý chaos v infotainmentu. Nelze se vůbec připojit k aplikaci Škoda Connect, po nastartování se ukrutně dlouho načítá uživatel, tím pádem se nelze dostat například k topení, vyhřívání sedaček, klimě a ostatnímu nastavení. Pokud chcete vypnout Start/Stop režim, musíte tedy buď počkat, než se dohledá uživatel (někdy se nenajde vůbec) a nebo to vypínat za jízdy, protože vás prostě čekat nebaví. V minulé Octavii III stačilo 1x stisknout tlačítko a bylo vypnuto. Tady se musíte nejdříve dostat tlačítkem na nabídku na obrazovce a tam ho vypnout. Rozsvícená obrazovka mě při jízdě ruší, v nastavení se dá nastavit vypnutí obrazovky po 10. vteřinách. Říkám si super, to se hodí. Ovšem už to není super, když to musíte znova nastavovat po každém novém startu. Oproti Octavii 3 znatelně horší zvuk v reprácích. Spodní lišta, kde nastavujete vyhřívání sedaček se často vůbec neobjeví mrška. Klimatizaci lze nastavovat pouze na dotykové obrazovce. Za jízdy je to opravdu nebezpečný oříšek. Naštěstí má auto Front Assist, tak vás v prípadě časté nepozornosti díky dotykové obrazovce pohlídá. Co se týká Lane Assist (hlídání pruhů) už to taková hitparáda není. Neustálé kopání do volantu je dost nepříjemné. Jednou mě auto v úzkém pruhu tlačilo proti jedoucímu kamionu. Naštěstí jsem ho přepral. Takže Lane Assist před každou jízdou vypínám. Ale proto, že se velmi dlouho načítá uživatel, jak je psáno výše, vypínám to opět za jízdy, až je mi to systémem umožněno. Opět rozptylování za jízdy. Pokud si nevypnete reagování hlasitosti rádia na styl jízdy, tak budete jak na pouti. Naprosto chaotické samovolné zesilování a zeslabování zvuku. Ale protože je zvuk stejně mizerný, tak to nezapínám :) Nedalo mi to a zajel jsem do servisu. Auto jsem tam nechal a bylo mi řečeno, že tam vyměnili jakousi řídící jednotku a že skoro všechno funguje. Skoro všechno? No, bylo mi řečeno, že po výměně jednotky už nelze připojit telefon přes Bluetooth a ani přes Carplay. Super, telefonem se živím a tohle mi malinko komplikuje život. Nové auto ve slušné výbavě a nelze si zavolat. Na otázku co s tím mi bylo řečeno, že se na problému usilovně pracuje a bude vydána aktualizace systému. Hloupě jsem se zeptal kdy. Nikdo nevěděl. pak mi bylo řečeno, že tyto problémy jsou skoro u každého nového auta s tímto systémem. To se mi ulevilo.

Auto je jinak naprosto v pohodě. Motor 1,5 benzín paráda. Proč ale vypustí do světa tak trestuhodně nedodělaný systém infotainmentu fakt nechápu.

Jak jsem psal nahoře, auto je to služební a proto spoustu věcí překousnu. pokud ale zvažujete koupi auta pro sebe, raději počkejte až vychytají mouchy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ano, jednoznačně nejslabší místo auta bude infotainment. Mě se ještě občas jakoby nespáruje displej před řidičem se swingem. Displej hledá android auto přestože Swing už hraje Spotify. Uplná katastrofa to ale není,  telefon se vždy připojí na první pokus což u jiných značek není vždy 100%. Jinak všechno ostatní funguje, zvuk super na danou třídu, zrcadlení aplikací bez problémů. Ještě zkušenost s S-pin: když v telefonu "shodím" všechny běžící aplikace tak auto vždy vyžaduje znovu zadat S-pin. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte. Nová Octavia od 2.12. Infotainment Swing.. Dnes ráno mínus 3, Infotainment ani nenabehol, len svietilo podsvietenie displeja, na virtual cocpite chybová hláška Funkcia brzdy pri posune práve nie je k dispozícii a celých 20km infotainment ani nenabehol. Niekoľko krát sa pokúšal reštartnúť ale neúspešne. Celú cestu bez možnosti zapnúť si ohrev sedadla alebo zmeniť nastavenie klímy nehrozilo. Ešte že to má hw tlačidlá na ohrev predného a zadného skla, inak by som mal asi dosť veľký problém. Kolega má ešte väčšie problémy, jemu sa zapínajú aj interiérové svetlá, vykrikuje, že nemá zapnuté pásy a pod. Proste ako môže Škoda po roku produkcie mať takéto chyby??? To je neskutočné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a ste už po novej zvolávačke? Mne so Swingom a asistentmi veľmi pomohla (údajne mám nejaký beta SW - zostava ale bude asi oficiálna). Už nič nevypadáva a systém je svižnejší. Žiadna čierna obrazovka, chyba pásov, start-stop ide vypnúť, lane assist nie je rušený rádiom, zadná lampička sa ukludnila, kessy funguje a podobne. Už je len problém s načítaním uživateľského profilu (niekedy len točí a točí...), no funguje podržanie vypínača na 10 s (pred updatom ma po reštarte čakala len čierna obrazovka a musel som zastaviť a zamknúť auto). Z auta už mám konečne dobrý pocit a po pol roku už nemám nervy, že nejaký systém pri štarte nenabehne.

Editováno: , autor: makiaka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Tady zasílám oficiální vyjádření z ŠKODA AUTO Help Desk:

Balíček SmartLink nebyl součástí základní výbavy ve smyslu jeho automatické přítomnosti ve voze v případě, že nebyl explicitně uveden v objednávce vozu klientem prodejci, resp. v prodejcově objednávce vozu do výroby.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkná pohádka z infolinky.

V ceniku podle kterého si zákazník  vybírá výbavu  je uveden smartlink jako součást základní výbavy, takže zákazník nemá důvod si funkcionalitu objednat.

Potom co dostane zakaznik auto bez smartlink tak už to nelze aktivovat a odpověď je že si to měl objednat jo?

deadlock

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
On 4/21/2021 at 8:25 AM, Jan R. said:

Po přehrání na verzi 1315 už to 95% nabíhá takto, jinak načítací šipky max. půl minuty.

Prioč to tak neuměli od začátku jako u jiných výrobců, ale až po roce a půl !

 

IMG_1509.MOV

Nazdar, môžeš prosím odfotiť verziu sw? Ja mám prvý upgrade za sebou, ale na verziu z 0891 na 0892. A ide to stále zle. Určite nie tak, ako Tebe vo videu. Vopred ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6 minutes ago, Jan R. said:

Ano, zasílám všechny čísla. Nabíhá stále stejně rychle. Určitě bych žádal tuto verzi. Až pojedu na olej ( u nás za chvíli 😀) upozorním je ať ani na tu diagnostickou zásuvku nekoukají 😀.

 

8D852CAB-45DF-47A0-8CA9-39AA14D8C4C2.jpeg

7542801F-35E0-4C87-9130-B93217483716.jpeg

C6FCDA72-BBCD-44EA-9CD4-961BC315D2C3.jpeg

IMG_3486.MOV

BC1D8EBF-81F9-454C-BED7-242BF165A9A4.jpeg

 

 

Super! Dík za info. Prvý možný problém vidím v HW verzii, ja mám 5E3035869, teda bez "A" na konci. A ako som písal, ja mám verziu 0892. Ostatné updaty takisto menšie čísla. Skúsim servis.

Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...