Jump to content

Konektor odpojen - Inteligentní dobíjení?

Real

Recommended Posts

Jezdím s odpojeným kablíkem a sledoval jsem napětí při dobíjení, které kolísá mezi 13,7V - 14,7V . Funguje tam teplotní čidlo, které reguluje napětí dle venkovní teploty. V létě padá až ke 13,7V a mrazech 14,7V. Důležité je, že baterie je neustále dobíjena. S inteligentní nabíjením je degradována nestálým vybíjením.

• Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1

• 1 month later...

Připojením káblíku se vše vrátí, diagnostika nic nevykazuje a to jsem byl v AS i s reklamacemi. Na zimu jsem ho vrátil, odpojení nemá smysl, protože venkovní teplota stejně potlačí debilní nabíjení i podle V-metru v zapalovači. Za pár týdnů mě končí 5letá záruka, baterka má v klidu trvale pod 12V s káblíkem i bez káblíku a to ji dokrmuju lídlovkou.

• 1 month later...

Jezdil jsem se zapojeným káblíkem na mínus pólu baterie 5 let. Po 4 letech se odporoučela původní baterie, dal jsem novou, nakódovala se a více než rok byl celkem klid. Občas jsem baterku oživil a jezdilo se. Nyní ale po nedávném dobíjení před dovolenou na horách a následném ujetí 2000 Km se mi při startu objevila hláška o nefunkčím parkovacím systému, což znamená, že baterie nemá dostatečnou kapacitu a odpojuje určité okruhy. Po změření napětí jsem naměřil 12,2V. Zkusil jsem odpojit kabel od "inteligentního dobíjení" a světe div se, po dvou normálních 50 Km jízdách má najednou baterie 12,7V . Jedinou vadou na kráse je občasná hláška o chybě start/stop systému, ale to přežiju. Takže za mě je toto super fíčurina na ničení baterie nikoli aby se něco vydrželo delší dobu !  

• Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1

• 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • 2 months later...

Dnes jsem lídlovkou dokrmoval, bylo to opět na 11,9V. Pro tazatele, na e-shopu ŠA jsou baterie v akci, objednat vyzvednutí v AS a nechat zrovna nainstalovat a nakódovat pokud má tedy debilní dobíjení. 

• Líbí se mi 1

Objednal jsem na e-shopu Škoda s dodáním do dealerství Škoda (vše za opravdu pěkný peníz v dnešní době), nainstaloval si ji doma sám dle pokynů v DP a pak jen dovezl známému do servisu, aby kódováním nastavil, že je baterie výměna a nastavil její aktuální parametry. 

• Pozitivní 1

před 19 hodinami, Clerfayt napsal:

A máte tam opravdu AGM? Ta se dává v současné době jen do aut s webastem. Takže jestli máte webasto, šup tam AGM. Jestli ne, dejte jaká tam byla, tipuju tedy EFB+

Mám Superba 2 2015. Dle WIN i fyzicky je tam AGM. 

V 4. 2. 2025 na 12:58, VeteranChild napsal:

@Sedlsson Tohle je ale sekce Rapida. Baterie v Superbu 2 má svoje téma tady:

Aj. Omluvenka. Nevšiml jsem si. Ale to téma inteligentního dobíjení S/S je prakticky společné. Šlo mi jen o to. Na modelu nesejde.