Přejít na obsah

Čidlo teploty cladící kapaliny


Rada81

Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...
Poradte mi prosím,kde najdu teplotní čidlo na fabii 1.2.HTP 40KW,zase to blbě startuje,klepese jako mrcha a zap.cívky jsou OK.Díky :aggressive:

Dnes jsem byl v servisu s tim ze ma motor po nastartovani pri velkem mrazu nepravidelny chod po pridani plynu se vse vrati do normalu.

A hle ono to pry bylo cidlo teploty.

Nevim jestli je na obrazku presne co hledas.

post-33434-1265903660_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

Mohu potvrdit, že porucha snímače teploty chladící kapaliny je dosti častá záležitost. Často bývá chyba sporadická, ale také i stálá.

Projevu je se zpravidla nemožností nastartovat při studeném motoru - řídící jednotka nemůže správně nastavit poměr vzduchu a paliva .

První pomoc pro nastartování a jízdu je možnost nahradit snímač rezistorem (odporem) s hodnotou kolem 820 ohm (to představuje hodnotu cca 60 C , která se zobrazí i na ukazateli palubní desky ) .

Rezistor stačí s konstrukcí pro 0,25W.

Hodnota odporu představuje :

300 ohm je asi 90 C

2k ohm je asi 0 C

Nahrazení rezistorem je jen možné z duvodu nouze !!! - není však možné s takto provedenou opravou jezdit neustále.

Nevíhody : - může se projevit zvětšená spotřeba paliva

- zhoršená možnost nastartování motoru při jiné tepotě než je přednastavená

- nemožnost kontroly skutečné teploty chladící kapaliny !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 let později...

Zdravím, dnes jsem svoji Fábku 1.2 HTP, 6Y, 40 kW, r. v. 2003 projížděl pomocí systému VCDS 12.12, který mi našel chybu v sekci motoru, konkrétně u čidla teploty chladící kapaliny. Konkrétně jde o chybu 16500. Co si o tom myslíte? Měl bych něco podniknout? Měla by na přístrojovce svítit nějaká kontrolka? Motor je cca rok po generálce. Děkuji za rady.

Výstřižek.PNG

Editováno: , autor: KoumiCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem měl cestu k automechanikovi skrz další auto co máme v domácnosti a tak jsem se ptal na to čidlo. Přečetl jsem mu, co mi diagnostika napsala, taky to, že studený starty nejsou nejlepší i přes přítomnost nové baterie. A řekl mi, že to může být čidlem, ale nemusí. Že to může být i něco v té kabeláži, protože to tam prý začíná oxidovat, či co. Viz to v těch červených kroužcích na fotkách. Prý by také mohlo docházet jen k náhodným kontaktům v těch spojích. Tak nevím, jak se mám zachovat. Zda nechat to čidlo vyměnit nebo jezdit dál. Dnes ráno mi to zatím chytlo nejhůře cca za celou dobu (cca 3 roky), co to auto mám. Div to během toho startu málem nechcíplo.

IMG_20170314_161043.jpg

IMG_20170314_161301.jpg

IMG_20170314_161530.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Ahoj všichni, prosím o radu! Vyměnil jsem termostat i čidlo teploty, protože se nezahrivalo,ale  občas se stane, ze auto má problém se startem, chytne a okamžitě chcipne. Při pátrání po možné chybě jsem odpojil čidlo teploty, protože bez něho startuje okamžitě a bez problému. Ovšem i při odpojenem čidle, ukazatel teploty na palubní desce ukazuje ze se motor ohřívá až do provozní teploty, je to možné? Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

nicméně jsem se díval do DP a čidlo na chladiči je třívodičové (což předpokládám, že pro sepnutí sahary stačí jen 2 vodiče), takže moje teorie je, že v případě výpadku čidla teploty co je na motoru, bere ŘJ a ukazatel nouzově z čidla chladiče ... ale je to jen moje úvaha

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čidlo na motoru G62 je odporové čidlo-termistor , které mění odpor podle teploty a potřebuje ho řj motoru. Čidlo na chladiči je obyčejný spínáč (sepnuto-rozepnuto) a pouští ventilátory. V tom jednom "čidle" jsou vlastně schované dvě. Jedno spíná kolem 90°C a druhé něco kolem 100°C. Proto tři dráty. Přívod a dva odvody.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...