Přejít na obsah

Oprava nabouraného předku F2 FL 1.2 HTP svépomocí


vochcalpadlo

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

fórum jsem prohledal, ale téma, které chci řešit, jsem tu nenašel, pokud tu ale je, omlouvám se a vlákno smažu a přesunu se jinam. 

 

Dnes se mi povedlo nabourat mou Fabii 1.2 HTP 51kw (CGPA). Stav je takový, jako na fotce. I s tímto motorem mám auto a rád a nechci ho poslat pryč, ale odhad opravy v servise s origo díly byl mezi 35-45 tisíci, což je nesmysl, když jsem auto koupil za 40. Odnesl to vlastně celý čumák - kapota, blatníky, nárazník, chladič a chladičová stěna, světla. Nehoda byla moje chyba, ač se to nezdá, v rychlosti 25 km/h jsem nedorbrzdil (mokro) a ťuknul auto přede mnou, které prudce brzdilo, protože mu někdo nedal přednost. Havarijní poj. samozřejmě nemám. 

 

Věřím, že většinu si dokážu vyměnit sám, co ne, pomůže soused mechanik, ale problém je, že po projetí všech bazarů a obvolání pár vrakovišť jsem nenašel žádnou Fábii 2 po fl, co nemá nabouraný předek a shoduje se alespoň trochu v barvě (9202, krémová). Hodně dílů bylo na verze před faceliftem, ale co jsem tady na fóru četl, předělat před FL na po FL je docela bolest, tak nevím, jestli bych se do toho chtěl pouštět. 

 

Moje otázka tedy zní, má někdo zkušenosti s nahrazováním dílů z před FL Fabie do pofaceliftové? Také samozřejmě kdyby náhodu někdo měl doma cokoliv, co by se mi hodilo (ideálně i v barvě), moc bych to ocenil. A poslední, jen odhadem, co vše bude třeba vyměnit? S motorem nic není, airbagy také nevyletěly, pásy zaseklé nejsou. Můj amatérský pdhad tedy zatím je:

 

světlomety,

blatníky,

kapota, 

nárazník,

maska,

chladič a stěna.

 

Je ještě něco, na co jsem zapomněl? Ještě jednou, pokud je dotaz nevhodný, nebo špatně zařazený, předem se omlouvám, jinak předem děkuji za všechny odpovědi! :)

20230606_122354.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Oprava svépomocí nabouraného předku F2 FL 1.2 HTP

Na slovensku su nejake fabie na diely. Skus pozriet: https://www.bazos.sk/search.php?hledat=fabia+diely&rubriky=www&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hľadať&kitx=ano

Farbu by som asi moc neriesil, aj tak sediet podla mna moc nebude. Hlavne je auto poskladat aby bolo pojazdne, nalakovat to mozes cele za 12-15K aj o rok :) Vela stastia

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych jen napsal svůj názor že dávat F2 do autorizáku se už nevyplatí. Lepší najít slušný servis kde Vám to dají do kupy za polovinu z dílů z druhovýroby, nebo chcete-li ještě levněji z vrakových dílů, když seženete vhodného dárce. A myslím že zrovna nárazníků nebo kapot se po vrakovištích valí dost, při troše štěstí seženete i ve stejné barvě. 

 

Ale jak psali ostatní, nechte určitě zkontrolovat jak po nehodě dopadl rám a celkově nosné prvky konstrukce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, jestli jsi ji koupil za 40, tak za sebe bych tuhle rozprodal na ND a za 40 koupil jinou. Cenově tě to v nejhorším vyjde baj vočko šul nul v porovnání s opravou. A jestli bys při opravě narazil na nějaké další problémy, tak i výrazně levněji.

Budeš mít nebourané auto a bez starostí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Pánové všem vám děkuji za odpovědi. Shodil jsem celej čumák, k mému překvapení jsou škody menší, než jsem čekal, vlastně to odnesl jen chladič, kapota, blatníky, nárazník a světla. Vše ostatní je naprosto v pořádku, startuje na první dobrou, po chvíli samozřejmě začne řvát chlazení, ale jiná kontrolka nesvítí. Né že bych s tím jezdil, ale potřeboval jsem to přeparkovat, abych se dostal lépe k čumáku. Zatím nejlépe asi vidím to allegro, tam bych asi nějaké ty díly splašil. Problém je, že v téhle barvě co mám, to nikdo v čr ani sr neprodává, a když, tak na verzi před FL :/. Každopádně třeba maska to přežila v pořádku, mlhovky také. Světla už mám doma, pro chladič si pojedu v týdnu i se stěnou. takže už jen ty plechy. Nevíte, na kolik by mohlo vyjít lakování, kdybych nesehnal barvu, tak že bych to nechal stříknout někde? 

Ještě jednou díky a jezděte opatrněji než já prosím :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Oprava nabouraného předku F2 FL 1.2 HTP svépomocí

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...