Přejít na obsah

Octavia III


gigi

Doporučené příspěvky

Právě když jsem viděl všude v diskuzích na netu i v prodejnách poukázání na úspory při výrobě OIII tak zde může být problém nízké prodejnosti. Vzhledem v ceně a výbavě je to ceklem jasný a OII nastavila laťku a to OIII nepřekonala, tedy mimo celkových rozměrů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Robik5: Já bych odpověděl za sebe, kolega určitě odpoví ale taky ;)

Vidím to stejně, OIII je větší, ale to je tak vesměs všechno. Design je záležitost subjektivní, interiér je dle mého ale až nesmyslně strohý - strohý design mám rád, čeho je ale moc...

OII má kvalitně zpracovaný, tak z poloviny měkcěný interiér se širokými a pohodlnými opěrkami loktů na dveřích. OIII tam má laciný proužek koženky a tenký proužek měkčeného plastu je v horní části tapeců - zbytek je z tvrdých plastů, ostatně jako většina interiéru. Kvalita zpracování mi rovněž tak valná nepřijde, viz již x-krát řešený lacině provedený kastlík před spolujezdcem s nerovnoměrnou spárou.

V případě praktičnosti sice získáš až zbytečně velký kufr, zase ale nesklopíš sedáky zadních sedadel, u OII ano.

OII má v případě H7 světel čočky, OIII ne. OII má, vyjma Classicu, světla ve dveřích, OIII jen pro Eleganci, jinak má jen odrazky. OII má kličky dveří z pochromovaného odlitku, OIII má pochromovaný plast. OII má ve všech verzích víceprvkovou zadní nápravu, OIII ne a dle informací dost skáče a duní. A takto by se dalo pokračovat do aleluja, jsou tady o tom stovky stran. Dle mého jsou úspory příliš patrné a jako celek na mě auto nepůsobí příliš hodnotně. Je to ale asi otázka priorit... ;)

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak jak píše Denis, jsou to hlavní rozdíly které bohužel pozná každý na prvné pohled. Pak bude pár rozdílů které jsou oku skryté a z toho důvodu dávám staré dobré OII jedničku a OIII trojku. U OIII je snad ještě jeden prvek k plusu  a to je místo řidiče, kde jsem se cítil daleko lépe prostorově než v OII jenže to je velice málo vzhledem k celkové ceně OIII když se z ní má udělat slušně vybavené auto. Bohužel na trhu je velká konkurence a když se srovnají stejné pořizovací částky tak konkurence má na body k plusu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ach jo... furt o tom samém  :kol-44:

 

a k tomu uzavírání dvířek schránky před spolujezdcem: jednalo se o vadnou sérii u multé výrobní série vozidel na salony a předváděčky. Všechny ostatní vozy už to mají řešené jinak a tento nedostatek je odstraněn.

 

To jen tak na okraj, aby někdo nebral nějaký kastlík a jeho spáru jako argument proti. A teď se do mě zase pusťte  :kol-46:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja se take pripojuji k Denisovi. O2 bych za O3 nevymenil ani nahodou. Duvody Denis sepsal celkem pekne. Ja bych jeste pridal vyrazne vetsi hlucnost u O3 diky absenci SunSafeGlass, coz me treba vadi opravdu hodne. Jak si clovek zvykne jednou na ticho, tak se mu vraci do hluku zpet blbe.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto:

 


 

Tu sa pise....

U našich západních sousedů se Octavii III zatím daří.

Během března se v Německu prodalo 5.098 exemplářů Škody Octavia.Mladoboleslavský model na pomezí nižší střední a střední třídy tak byl devátým nejprodávanějším vozem na zdejším trhu. Výše ještě Octavie nebyla, vyrovnala však nejlepší umístění z loňského září.

A ak sa vam OIII nepozdava preco o tom pisete v sekcii OIII, to patri skor do sekcie OII, nie?

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek! Porušuješ pravidla fora,bod č.5 "Při odpovídání na určitý příspěvek používejte správně CITACI (|ODPOVĚĎĚT| nebo |VÍCENÁSOBNÝ CITÁT| - necitujte bezprostředně předešlý příspěvek.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoši napadla mě jedna věc, kdyz budu mit bezklickove otvirani Keyssy a jednoho vznikna strasna situace, kdy budu 200km od domova, je takhle treba pul druhy rano

a dojde v klicku baterka, tudiz auto nenalezne klic v dosahu, auto nepujde odemknout, co odemknout ...  -  nepujde natartovat. Odemknout by melo jit manualne, zamek je pry pod krytkou kliky,

ale jak nastartuji ???
V klasice bych otevrel dvere do 15ti vterin kvuli alarmu bych soupnul klicek do zapalovani a trada domu, ale co pri Keyssy ?? kdyz nema klicove zapalovani. ???
je nejaky postup ??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nastartuješ normálně klíčem. Na sloupku volantu je plastovou záslepkou přelepený standartní spínací skříňka. Jen se po manuální nastartování klíčkem uloží chybová hláška a budeš vyzván k návštěvě servisu ;)

Editováno: , autor: Honza9007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto:A ak sa vam OIII nepozdava preco o tom pisete v sekcii OIII, to patri skor do sekcie OII, nie?

 Prosimte co to je za logiku, ze o tom, co se nam na  O3 nelibi nebudeme psat do sekce O3 ale do sekce O2. Nemluve o tom, ze to prvotne byla odpoved pro kohosi, kdo se rozhodoval zda jeste koupit jednu z poslednich O2 nebo uz O3.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OIII nikdy nebude a ani neměla být ukázkou estetických možností inženýrů škodovky. Zapadlá kola bezpochyby má ,ale pokud na auto budeš nahlížet jako na "limuzínu" s baťohem je to v pořádku. OIII má oproti druhé generaci nesporné výhody. Byla použita vysokopevnostní ocel při výrobě karoserie. Tudíš bezpečnost o level výše. Modulární konstrukce MQB není cestou zpět ani u klikové nápravy. Možnost bezpečnostních systémů a pasivní ochrany je také úplně jinde oproti OII. Z pohledu člověka který chce ochránit sebe a svou rodinu je to nesporně lepší volba oproti staré konstrukci. Otázka líbivosti je jistě také zásadní při výběru auta ,ale upřímně neměla by hrát hlavní roli. U mě jednoznače vede (větší bezpečnost , větší prostor , doufejme že odladěné motory předchozí generace )

Já jsem příznivcem pokroku v kažém směru a proto jsem taky prodal rok starou OII (naprostá spokojenost) a jdu do OIII

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...