ashir Vloženo 31. Březen 2006 Sdílet Vloženo 31. Březen 2006 Chci s váma podělit o zkušenost.Stává se mě že tak jednou čtyři měsíce se objeví kapka oleje na spoji mezi převodovkou a motorem.Už před rokem sem to reklamoval a v servisu to poprvé vyřešili výměnou těsnícího kroužku klikovky a při druhé reklamaci to už jenom otřeli.Včera sem to zavezl na třetí reklamaci a budou mě měnit motor.Technik říkal že těch aut z touto vadou je asi už víc.Já mám MR 2004.Tak si zkontrolujte svoje miláčky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jansko Vloženo 31. Březen 2006 Sdílet Vloženo 31. Březen 2006 no neviem ale keby mala škoda po každej uniknutej kvapke oleja a to najmä ak sa to deje raz za 4 mesiace meniť motory tak by asi už nebol v žiadnej Fabii pôvodný motor... To by som čakal tak možno od Rolls Royce-u raz za 4 mesiace?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 31. Březen 2006 Sdílet Vloženo 31. Březen 2006 No tiež sa mi to nezdá... Meniť motor? Na prvej Fabii, čo som mal, tak tam bol tiež podobný problém - slzil spoj medzi motorom a prevodovkou. Pri reklamácii vymenili tesnenie a odvtedy žiaden problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 1. Duben 2006 Sdílet Vloženo 1. Duben 2006 Hod sem foto toho mista jestli muzes.... Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Fabian Vloženo 2. Duben 2006 Sdílet Vloženo 2. Duben 2006 Mam podobnej problém s 1,2 6v ale olej mi uniká kde může kolem výčka na dolejvání+kolem výčka na olejovim filtru a bonus kolem výka na boku motoru,na straně co jsou řemanice, ale nejhorší na tom je to že úniky oleje jsou spůsobený přelitím oleje při první serviní prohlídce a to zhruba o litr.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ashir Vloženo 2. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 2. Duben 2006 V servise mě říkali že ten olej vlastně prostupuje blokem motoru.takže asi vada materiálu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 2. Duben 2006 Sdílet Vloženo 2. Duben 2006 Roman Fabian: To tam mas jako porad ten olej navic? Nebo jsi ho odpustil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 3. Duben 2006 Sdílet Vloženo 3. Duben 2006 Mam podobnej problém s 1,2 6v ale olej mi uniká kde může kolem výčka na dolejvání+kolem výčka na olejovim filtru a bonus kolem výka na boku motoru,na straně co jsou řemanice, ale nejhorší na tom je to že úniky oleje jsou spůsobený přelitím oleje při první serviní prohlídce a to zhruba o litr.... To snad není možné, takové jednání autorizovaného servisu, přelít olej o 1 litr, bohužel mám podobnou zkušenost, ale "jen" asi 1/2 litru. Od té doby upozorňuji technika, že se jedná o16v, kde se dává pouze 3.2 litrů oleje. Nejjednodušší je obrátit tam 4-erku a víc se nestarat. Tenkrát, jak mi to přelili, nechal jsem to po kontrole ihned odpustit a po předání auto jsem požadoval odpuštěný olej vrátit. Dívali se na mě, jak na blázna, přitom olej byl plná syntetika přes 300,-Kč za litr. samozřejmě, že nic nevrátili a já n....ný odjel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 3. Duben 2006 Sdílet Vloženo 3. Duben 2006 V servise mě říkali že ten olej vlastně prostupuje blokem motoru.takže asi vadamateriálu Počkej, to si asi dělali srandu ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 3. Duben 2006 Sdílet Vloženo 3. Duben 2006 Ty vou.. lidi nedeste mne... Ja prave uz davam do servisu jen 3 x 1litr oleje a neprelivaji.. nastesti.. Dyt to muze odejit katalyzator, ne??? Kujva to jsou odbornici... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Bobik Vloženo 3. Duben 2006 Sdílet Vloženo 3. Duben 2006 servisy, servisy a zase jenom servisy............ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 3. Duben 2006 Sdílet Vloženo 3. Duben 2006 jestli vůbec vědí, že kontrola oleje u HTP se musí provádět při ohřátém motoru resp. oleji, za studena totiž hrozí to přelití.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Fabian Vloženo 3. Duben 2006 Sdílet Vloženo 3. Duben 2006 To tam mas jako porad ten olej navic? Nebo jsi ho odpustil... Všiml Jsem si toho těsně než jsem šel na druhou prohlídku po 30000 tis.km a už jsem si to ohlídal aby to znova nepřelili. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 3. Duben 2006 Sdílet Vloženo 3. Duben 2006 To tam mas jako porad ten olej navic? Nebo jsi ho odpustil...Všiml Jsem si toho těsně než jsem šel na druhou prohlídku po 30000 tis.km a už jsem si to ohlídal aby to znova nepřelili. Hmm, to moc často olej nekontroluješ.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Fabian Vloženo 3. Duben 2006 Sdílet Vloženo 3. Duben 2006 To tam mas jako porad ten olej navic? Nebo jsi ho odpustil...Všiml Jsem si toho těsně než jsem šel na druhou prohlídku po 30000 tis.km a už jsem si to ohlídal aby to znova nepřelili. Hmm, to moc často olej nekontroluješ.... Jeto nový auto a nepredpokládám že by to mělo žrát olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 3. Duben 2006 Sdílet Vloženo 3. Duben 2006 To tam mas jako porad ten olej navic? Nebo jsi ho odpustil...Všiml Jsem si toho těsně než jsem šel na druhou prohlídku po 30000 tis.km a už jsem si to ohlídal aby to znova nepřelili. Hmm, to moc často olej nekontroluješ.... Jeto nový auto a nepredpokládám že by to mělo žrát olej. V pokynech k jízdě v návodu k obsluze vozidla je uvedeno, že se má olej kontrolovat při každém tankování brácha má taky nové auto s motorem co ty, má najeto cca 6 tkm a už půl litru doléval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jansko Vloženo 3. Duben 2006 Sdílet Vloženo 3. Duben 2006 ja normálne nechápem ako je možné že niekomu to žerie pol litra oleja na 6000km a niekomu vôbec nič? Alebo žeby to bolo o unikaní? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 4. Duben 2006 Sdílet Vloženo 4. Duben 2006 ja normálne nechápem ako je možné že niekomu to žerie pol litra oleja na 6000km a niekomu vôbec nič?Alebo žeby to bolo o unikaní? aj aj........... Mne zatial nepozorovatlene moznostvo Olej zerie kazde auto ide iba o to kolko, ci to pozorujes medzi vymenami, teda podla rysky.. nad 1dcl/vymenu, alebo pod. Mne zatial pod, ale poznam zopar kumu zeru ich milacikovia aj 5litrov (nie fabky) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 4. Duben 2006 Sdílet Vloženo 4. Duben 2006 ... jeste k uznani reklamace - pokud clovek vidi presne misto kde to tece je dobry, zatimco pokud by mizel jen tak bez viditelnych stop, tak si vyrobce kryje zada poznamkou v navodu k obsluze (ze x litru na 100 km je v normalu), takze nevim nevim... Mam taky 1,2HTP a olej nedolevam, ale kdyz to tak pozoruji, tak az pujdu z prace to hned zkontroluju.... (jen pro info - u audiny jsem mel v navodu, ze 1,5 litru na 1000 km je uplne v pohode ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 4. Duben 2006 Sdílet Vloženo 4. Duben 2006 Mam 30000km. Olej sem zatim nejen nedolival, ale ani na merce jsem zadnej ubytek nepozoroval. Porad na max Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 4. Duben 2006 Sdílet Vloženo 4. Duben 2006 ja normálne nechápem ako je možné že niekomu to žerie pol litra oleja na 6000km a niekomu vôbec nič?Alebo žeby to bolo o unikaní? Bylo to asi o tom, že to z počátku honil jen po dálnicích ve vysokých obrátkách. Teď když jezdí jen tady "okolo komína", tak olej drží a už se neztrácí. Asi si to už sedlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ashir Vloženo 7. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 7. Duben 2006 Tak mě dneska na záruku vyměnili motor tak doufam že už to bude v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlo Vloženo 7. Duben 2006 Sdílet Vloženo 7. Duben 2006 Dokud tam byl originál - zřejmě nic moc minerální olej, bylo to suché jak pepř. Pak jsem tam po necelém roce nalil plnou syntetiku Castrol a bylo hotovo - prolíná to zřejmě přes přírubu olejové vany. Nechával jsem to v rámci záruky přetěsnit, dívali se na mě jak na blázna. Stejně to zas lehounce prolíná. Kašlu na to, olej neubývá. Motor 1,4 16V. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 7. Duben 2006 Sdílet Vloženo 7. Duben 2006 Dokud tam byl originál - zřejmě nic moc minerální olej, bylo to suché jak pepř. Pak jsem tam po necelém roce nalil plnou syntetiku Castrol a bylo hotovo - prolíná to zřejmě přes přírubu olejové vany. Nechával jsem to v rámci záruky přetěsnit, dívali se na mě jak na blázna. Stejně to zas lehounce prolíná. Kašlu na to, olej neubývá. Motor 1,4 16V. Carlo: To samé, s tím rozdílem, že je stále sucho (klep, klep) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 7. Duben 2006 Sdílet Vloženo 7. Duben 2006 Na spotrebu oleja má vplyv nie len stav motora, ale aj to, či je olej 0W (5W) alebo nebodaj longlife. Tieto oleje sú redšie a ľahšie unikajú. Potom časté sudené štarty prípadne jazda na vysochých otáčkach alebo dlhodobo pri maximálnej záťaži. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.