THORIN Vloženo 27. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2013 Já jsem kupoval převodový olej do F I ve Škoda servise. Podle VINka snadno zjistí jaký tam patří (v nabídce mají asi pět druhů), a mám jistotu že jsem nic nepodělal. Hlavně je třeba při nelévání počkat, až nový olej proteče všemi ložisky, já to nechal přes noc v garáži, a ráno jsem tam dolil ještě asi dvě deci do plna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 28. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2013 na to netreba čakať do rána...stačí pri nadvihnutom aute naštartovať,zaradiť 2 alebo 3q a nechať tak minútku prevodovku točiť ..potom vypnúť,skontrolovať prípadne doplniť olej a je HOTOVO Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
THORIN Vloženo 30. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2013 Jistě, i to je jedna z možností. Já chtěl jen říct, že nestačí tam olej jen nalít, a když začne vytékat ven, tak to zavřít a je hotovo. Většinou je tam pak toho oleje málo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 1. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2013 Trochu jste mi nahnali strach, zdali jsem dost naplnil, už nepamatuji přesně, ale zkoušel jsem jen zařadit asi 3 rychlosti bez startování a pak dolil a uzavřel. Protože jsem neměl auto na rovině, tak jsem dolil o trochu více a doufám že je ve ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 1. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2013 čo malo za význam zaradiť tri qvalty pri nenaštartovanom motore?.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 1. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2013 Aby se olej alespoň trochu promíchal, ale bylo to nejspíš k ničemu. Řadit jde ale pěkně tak snad je to dobré. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanosor Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 Ahojte, nikde jsem nenasel NM na utahnuti napoustaku+vypoustaku + viko prevodovky ( budu menit tesneni ). Nevite nahodou kde to zjistit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 plniaci/vypúšťací šrób → 32Nm šróby veka → 5Nm+90° Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanosor Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 (editace) Diky Moc. Tech 90° po momentu me vzdycky desi jen kdyz to vidim To same hlava na moto. Nejakych 20Mn +180°... Ufff Editováno: 26. Červenec 2014, autor: Malta necituj předchozí příspěvek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanosor Vloženo 29. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2014 (editace) Takze tesneni vymenene a snad jsem opravil unik. Ac se to zda neuveritelne, problem s unikem oleje mi zpusobila oxidace. Hlinik tak nabyl, ze to prizdvihlo tesneni a udelala se tam meza kterou to unikalo. Aspon to tak vypada. Ukaze to cas. Zatim jsem dal jen 5km a bez kapky oleje.Takze pouceni pro ostatni. Jo jen nevim jestli nebudu muset zkontrolovat hladinu. Z pod vika na me totoiz vychrstlo dost oleje, kterej se tam mozna dostane jen pri jizde. Nevim jestli na tu stranu nejake propojovaci kanal. Ale nalil jsem tam kolem 1.6-1,7l Oleje. Editováno: 29. Červenec 2014, autor: milanosor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanosor Vloženo 31. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2014 Tak jsem pres den projel, necha lsednout a nakonec jsem tam nalil jeste 2 decky po okraj nalivaciho otvoru. Takze snad vse vyreseno a uz o tom delsi dobu nechci ani slyset :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majky_sv Vloženo 11. Červen 2015 Sdílet Vloženo 11. Červen 2015 Mne tecie cez spoje poloosy a diferncialu. Musim ist dat vymenit gufera a hned mi doleju olej. Dlho to tam vlhne - asi 2roky - a uz sa mi tazsie radia rychlosti. Co stoja tie gufera? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tuttinko Vloženo 11. Červen 2015 Sdílet Vloženo 11. Červen 2015 (editace) Dnes som sa konečne dostal k vymeneniu toho prevodového oleja. Robil som to v jame, čiže robota celkom v pohode, hlavne mi pomohla originál imbus bit TONA 17 (ak chcel niekto v okolí si požičať, hodte mi správu), ktorý som zohnal za cca 4EUR. Najdlhšie na celej robote bolo asi čakanie, kým sa riadne stará náplň vykvapká von. Von vyšlo cca 1,8litra a aj dnu išlo tolko isto. Takto vyzeral olej po 7 rokoch a 66tis km Ale aky cisty olej? ja som mal taku zaujimavost, na mojom(1,4 63kw 2008) som menil po 120000 olej spinavy cierny vypadavali hrce volajakeho cierneho sairajtu, ako motorovy z stareho diesla po 30000, tak som sa splasil a menil som aj na zeninom htp(bme 47kw 2005) olej cisty skoro ako z flase co som nalieval a to po 155000, daval som origo skodovacky olej + prisadu metabond, oplati sa odporucam, a co sa tyka imbusu 17 da sa pouzit aj 17 stob s dvoma kontramatkami a vyjde to na par centov alebo v nudzi to poskytne kazda aj chudobne vybavena garaz Editováno: 11. Červen 2015, autor: Pawouk Necituj tak velkou fotku, zabírá to zbytečně místo a odporuje to pravidlům fora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 11. Červen 2015 Sdílet Vloženo 11. Červen 2015 (editace) Co stoja tie gufera?Hoď to sem ten dotazhttp://forum.skodahome.cz/topic/129932-zjišťování-čísel-dílů-etka/page-67#entry2059725 Som na mobile,inak by som ti to vyhľadal..určite niekto s chalanov sa na to podujme Editováno: 11. Červen 2015, autor: libero Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 11. Červen 2015 Sdílet Vloženo 11. Červen 2015 Měl by znát kod převodovky. Cena cca od 40Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Červen 2015 Sdílet Vloženo 12. Červen 2015 hh,to by dosť pomohlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Červen 2015 Sdílet Vloženo 12. Červen 2015 Měl by znát kod převodovky. Cena cca od 40Kč. v ETKE čo som pozeral,tak cca okolo 5€/ks Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sabiza Vloženo 10. leden 2016 Sdílet Vloženo 10. leden 2016 Trochu to tady oživím. Pomalu, ale jistě se připravuji na Velikonoce, kdy má roční servisní interval má 1.2 40kW. Mám nyní něco málo přes 102 tisíc kilometrů. I přes fakt, že jsem toto téma přečetl úplně celé si nejsem jistý, zda je potřeba ten olej měnit nebo ne. Jelikož jsem si jistý, že se olej měnil naposledy před tím, co jsem auto kupoval (cca. 35 tisíc km), tak bych ho pro jistotu vyměnil a dalších 100 tisíc km to neřešil. Nebo to nemám řešit? Mimochodem nemá někdo číslo originálního oleje? Jedná se o čísla G06 072 6A2, G05 217 8A2 a G05 272 6A2? Chci to sehnat u ASParts a nemůžu to podle těchto čísel najít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 10. leden 2016 Sdílet Vloženo 10. leden 2016 vidíš, mám už skoro 320t km a ještě jsem se k tomu nedostal ... ale chystal jsem se už několikrát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 10. leden 2016 Sdílet Vloženo 10. leden 2016 mně říkal mechoš.. mam na sve fabii 420000 km a olej je puvodní.. když už tak vyměnit preventivně kolem 200000km.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
THORIN Vloženo 10. leden 2016 Sdílet Vloženo 10. leden 2016 to Sabiza Jaký tam patří olej si nech zjistit podle VIN kódu. To je jediná jistota. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sabiza Vloženo 10. leden 2016 Sdílet Vloženo 10. leden 2016 Dobrá, takže to ještě jeden nebo dva roky počká. Alespoň se s tím nebudu muset zaobírat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 a já už jsem ve fázi, kdy přemýšlím, zda-li to má ještě cenu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sabiza Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 Tak mi ze servisu napsali, že olej u nich stojí 375,- za litr. Tak se vydělává! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 škoda dily 315kč litr plus pošta.. nečekáš snad, že v origi servisu ti daj ceny jak na eshopu že ne..? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.